Az Ethereum felülmúlja a Bitcoint? – Van esély?

Számos kriptovaluta van ma. Az elmúlt 4 évben 7-szer több kriptovaluta lépett be a piacra, mint az előző időszakban. Ezzel az új digitális átalakulás korszakában a kriptovaluták átvehetik a pénzügyi világot.

Az elmúlt néhány hónapban a Bitcoin és a digitális érmék iránti szélesebb kereslet felrobbant, a BTC ára januárban meghaladta a 40 000 dollárt. Még akkor is, ha az Ethereum, a piaci kapitalizáció szerint a második legnagyobb kriptovaluta folyamatosan növekszik, és az elmúlt hetekben jóval meghaladta a 20 százalékot, a BTC ára időközben elmaradt az új, minden idők legmagasabb fokától.

Minden tekintet az Ethereum 2021-re vonatkozó előrejelzésére tekint a 2020-as látványos siker után. Nézzük meg, merre tart az ETH ebben az évben, és hol áll szemben első számú versenytársa, a Bitcoin.

Ethereum és Bitcoin árjóslatok 2021-re

Az Ethereum számára az előző év vad út volt. És ez a siker útján halad, mivel sok elemző és kriptográfus állítja az ETH sorsát 2021-ben. A tétbiztosítás konszenzusos rendszerének régóta várt frissítésének nulladik szakasza megkezdődött, és az izgalom is Ethereum.


Az ETH ebben az évben olyan csúcsot tapasztalt, amelyet még az ETH legambiciózusabb előrejelzései sem tudtak megjósolni tavaly. Az Ethereum az 1 napos grafikonon kereskedik a gyorsuló háromszög mintáján kívül, míg a túl tőkeáttétellel rendelkező pihenő pihen. Azóta az ETH aránya 21 százalékkal emelkedett.

Ethereum árjóslás, Forrás: FXStreet

Egyes befektetők és elemzők azt jósolják, hogy az ETH 2021 végéig elérheti a 2000 dollárt. Látva, hogy nemrégiben meghaladta minden idők legmagasabb szintjét, az 1400 dollárt, nagy reményeket fűzünk ahhoz, hogy a következő évben a bika futtatásával fejben járjon.

A BTC viszont magasra mászik és kezdi az évet, talán jobb is. A Bitcoin legnagyobb lépése a Tesla e heti bejelentése volt, amely 1,5 milliárd dolláros beruházást tárt fel a kriptovalutában..

Scott Minerd, a Guggenheim Partners, a több milliárd dolláros befektetési óriás befektetési igazgatója becslése szerint a Bitcoin érme 600 000 USD-ig emelkedhet, ez az ár a BTC összértékét 12 billió dollárra teheti a Forbes.

2020 valóban hivatalosan az egyik legnagyobb év volt a Bitcoin számára a találmánya óta. A Bitcoin árfolyama az elmúlt 12 hónapban akár 300% -os emelkedéssel is megugrott, meghaladva a korábbi, 2017-es csúcsértéket. A közelmúltig a Bitcoin ára a 40 000 dolláros jel felett mozog, és a legújabb bikafuttatása 2020 októberében indult el. a PayPal bejelentésével, miszerint kriptovalutákat alkalmaznak platformjukra, beleértve mind a Bitcoin-ot, mind az Ether-t.

A bank egyik vezető elemzője által decemberben kiszivárgott Citi-jelentés szerint a Bitcoin 2021 végére minden idők legmagasabb, 318 000 dolláros csúcsát érheti el..

A Bitcoin folyamatosan növekvő népszerűsége tovább fokozza a polaritást a különböző embercsoportok között, azok között, akik szilárd befektetésnek tekintik a Bitcoint, és azokban, akik nem biztosak a tényleges értékében.

Jelenleg a kriptovaluta közösség fel van osztva a felmerülő több kisebb kriptovaluta között. A kormányzati felügyelet és a végrehajtott rendeletek által okozott fenyegetés felvetette azt az ötletet, hogy a kevésbé decentralizált kriptovaluták esetleg negatívan befolyásolhatók.

Bitcoin Price Prediction 2021 Forrás: Prime XBT

Vizsgáljuk meg közelebbről az Ethereumot

Az Ethereum köztudottan nagyon ingadozó az árait illetően, ez nem kétséges. Például 2018 januárjában az elköltött 10 000 dollár egy év alatt 830 dollárra ég ki. Kivéve, hogy ugyanaz a 10 000 dollár, amelyet akkor befektetett volna és visszatartott volna, most 2020 januárjában 85 000 dollárra változik. Biztonságos azt mondani, hogy a portfóliójában nincs valamiféle sokszínűség, vagy más szavakkal, valami más, amire vissza lehet térni az értéknek nincs alapja a való világban.

Összességében 2020 után a világ második legnagyobb kriptovaluta több mint 330 százalékkal, 130 dollárral gyarapodott. Az ETH-nak a csúcspontján 635 dollárt is sikerült elérnie, és komoly módon szétzúzta a 600 dolláros fontos érzelmi mérföldkört.

Az Ethereumot azonban mindez teljesen izgalmassá teszi. Mivel egyre többen kezdenek a fedélzetre kriptográfia segítségével, és kezükbe veszik a jelkocsit, az Ethereum alkalmas lehet arra, hogy 2021-ben kényelmesen megduplázza a 2500 dollárt..

Rövid távon gondolkodva úgy tűnik, hogy az ETH értékek irányt változtatnak. Az Ethereum hozamai 2015 óta megduplázódtak, az esetek csaknem 60 százaléka, amikor a produktív hónapot csökkenés előzi meg, és fordítva Yahoo Finance.

Bővebben: Ethereum árjóslás 2021: az ETH 3000 dollár felé tart?

Kulcsfontosságú különbségek az Ethereum és a Bitcoin között

Mielőtt további mélyreható összehasonlítást végeznénk a Bitcoin és az Ethereum között, nagyon fontos rámutatnunk arra, hogy a két kriptovaluta meglehetősen különbözik.

Reálisan nézve a Bitcoin mindenre használható. Bár jellege eltér a szokásos valuta, például font vagy dollár letelepedésétől, nem bonyolultabb náluk. Megadja a nagyon sok helyzetben alkalmazandó lehetőségeket. Ettől függetlenül a Bitcoin nagyon mainstream lett a piacok között, lehetővé téve, hogy legitim fizetési forrásként használják a különböző területeken.

Az Ethereum másrészt valójában egy számítási platform, amelyet az emberek intelligens szerződések megkötésére használnak egy szkript nyelv segítségével. Ez azt jelenti, hogy van egy blokklánc, amelyben számos szerződés írható és hajtható végre automatikusan, ha bizonyos kritériumok teljesülnek. A blokkláncok többségének nagyon gyakori, hogy nyílt forráskódúak, és az Ethereum sem különbözik ettől. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki rendelkezik megfelelő ismeretekkel, hozzáférhet és használhatja az Ethereumot intelligens szerződések megírásához és végrehajtásához, ami nem más, mint a különböző kritériumok validálása digitális formában.

Upsides, amelyek az ETH-t 2021-re kedveznek

Számos oka van annak, hogy ebben az esetben mi az előnye az ETH-nak, és ami pontosan annyi embert bíz meg abban, hogy a közeljövőben felülbírálja a BTC-t.

Például létezik az Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Az EEA az Ethereum mögött álló vállalati rendszer, amely a globális elfogadás felé törekszik. Céljuk arra ösztönözni a szervezeteket és vállalkozásokat, hogy mindennapi működésük során alkalmazzák és használják az Ethereum technológiát. Elsősorban az ETH blokklánc vállalati használatra történő csatlakoztatását támogatják, a világ különböző részein található irodákkal, például az Egyesült Államokban, Franciaországban, Kínában és Japánban..

Ezen a ponton vannak valóban nagy nevek, amelyek már az EGT részét képezik, összesen mintegy 129 cég, köztük a Microsoft, a FedEx, a JP Morgan Chase Bank és az Intel. Feltételezve, hogy a siker folytatódik és a lista a jövőben is bővül, az Ethereum megragadhatja a felsőbbséget a Bitcoin elleni örökbefogadási versenyben.

Az Ethereum egyik legnagyobb előnye 2021-ben az Ethereum 2.0 bevezetése. ETH 2.0. Célja, hogy a platform rugalmasabb, biztonságos és fenntartható legyen. Ezt úgy fogja elérni, hogy másodpercenként több mint ezer tranzakciót tesz lehetővé, így az alkalmazások futtatása gyorsabb és hatékonyabb, és különösen olcsóbb a használata. A legfontosabb jellemző, hogy az Ethereum fenntarthatóbbá tétele érdekében a munkaprotokollól a cövekprotokollra igazol.

Fenntartható abban az értelemben, hogy sokkal kevesebb számítási erőforrást fog fogyasztani a működéshez, és még kevesebb energiafogyasztást fog fogyasztani.

Az indítás már megkezdődött és folyamatban van. Az ETH 2.0 megvalósításában 3 elsődleges frissítés van. A Beacon Chain, amely az első frissítés, 2020. december 1-jén került online kapcsolatba. Ez lényegében megalapozta a lehetséges jövőbeli frissítések alapját, és a v.2.0 elindításaként működött. A következő a Szilánk láncok és a dokkoló. A Shard Chains várhatóan 2021-ben indul, és lehetővé teszi a tranzakciók feldolgozását és az adatok tárolását. A dokkolás azt jelenti, hogy a jelenlegi ETH hálózatot be kell építeni az ETH 2.0 hálózatába, végül áttérünk a tétbiztosítás algoritmusára.

Ráadásul a kriptográf befektetők számára az egyik legnagyobb vonzerő ma a DeFi platformok. A DeFi felhasználása, esetei és árkorrekciói továbbra is kiemelkedőek 2021-ben. A DeFi kriptográfiai vezetőinek többsége, köztük az Akropolis, a Looprin és a Solana, akik mind az Ethereum platformon futnak. Más szóval, a DeFi gyors növekedése és népszerűsége a jövőben hozzájárul az Ethereum drámai növekedéséhez. Támogatási rendszerük révén az Ethereum alapítvány pénzügyi támogatást nyújtott az Uniswap és a Compound számára.

Fontolgatná a befektetést Ethereum?

A Flippening Index

A Flippening Index nevű mutatót használja a Blockchain Hub. Ez az index nyolc különféle Bitcoin és Ethereum hálózat összehasonlító mérőszámot vizsgál. Íme a nyolc mutató:

 • Piaci felső határ: Az Ethereum piaci felső értékének a Bitcoin piaci felső korlátjához viszonyított arány.
 • Tranzakció mennyisége: A hálózaton keresztül elküldött USD teljes száma.
 • Kereskedési mennyiség: A BTC és az ETH tőzsdei kereskedésének összege.
 • Tranzakciók száma: Megjeleníti az összes online tranzakció kapcsolatát a hálózaton.
 • Tranzakciós díjak összesen: A hálózaton vásárlásért felszámított fizetések USD értéke.
 • Aktív címek (digitális pénztárcában): Az adott hét azon tranzakciókat benyújtó vagy fogadó címeinek száma.
 • Csomópontok száma: Nyilvánosan elérhető csomópontok száma az egyes hálózatokon.
 • Google keresések: Analytics adatok a Google Bitcoin és az Ethereum keresésekhez.

Forrás: Közepes

Amikor az összes mutató eléri az Ethereum 100% -át, az index szerint megtörtént a megfordulás. Ekkor az Ethereum hivatalosan megfordítja a Bitcoint. Jelenleg 72,4% -on áll, szemben a múlt havi 66,5% -kal. Ez a gyors növekedés feszültséget okoz az összes kriptográfia között.

Az emberek többsége az aktív címekre és a tranzakciók mennyiségére utal. Jó szem előtt tartani, hogy az egyéneknek minden egyes pénztárcájuknál több aktív fiókja lehet, ezért a mutató nem mindig lesz 1: 1, ami végül a tranzakciók mennyiségét is növeli, mivel több cím jön létre.

Szóval, az Ethereum végül is felülmúlja-e a Bitcoint?

Néhány nagy név a pénzügyi iparban fogadást tesz az Ethereumra. A Goldman Sachs korábbi alapkezelője, Raoul Pal és a BTC kezdő szakaszának rajongója, Roger Ver már nyilvánosan kifejtette meggyőződését.

A Bitcoin többségi piaci dominanciával rendelkezik, és piaci értéke jóval meghaladja a 850 milliárd dollárt, ha megnézzük a kriptovaluta piacot 2021 elején. Közel 200 milliárd dollárral az Ethereum a második helyen áll. A Bitcoin maximalistái arra számítanak, hogy a BTC meghaladja az 1 billió dolláros piaci korlátot. Jelenleg tisztázható a fejlemények és az Ethereum ökoszisztéma azon képessége alapján, hogy több pénzt tudjon likviditásba és erőforrásokba hozni.

Az Ether ugyanazt a funkciót képes végrehajtani, mint a Bitcoin, bár csatlakozik az Ethereum hálózathoz. Függetlenül attól, hogy Ether ezt teszi-e, csupán egy szempont, amely meghatározza, hogy Ether-nek van-e valamilyen jelentősége számukra az üzlet felei számára.

Az éter szó szerint Ethereum segédprogram. Amellett, hogy egyszerűen csak digitális érmeként szerepel, az Ethereum egy hatalmas számítógépes hálózat, amely lehetővé teszi mindenki számára, hogy decentralizált programot hozzon létre. Egy szervezet felvehet egy programozót, aki létrehozza ezt az ETH platformon, ha megállapítja, hogy blokkláncra épített megoldást szeretne.

Az Ethereum felülmúlja a Bitcoin-t – Következtetés

A szabályozási jogszabályok folyamatos kúszása és a felhasználói gyakorlatokat befolyásoló pénzügyi csalások folyamatos jellege miatt maga a Bitcoin jelenti a legnagyobb kihívást a Bitcoin számára. Az éternek az az előnye, hogy szinonimája az Ethereum platformnak és alapítványnak, és az Ethereum eléri, amit a Bitcoin nem, és kizárólag a Bitcoin hiányosságai miatt jött létre. Ezt mondva türelmesen ülünk, és meglátjuk, mi vár még ránk.

eToro – A legjobb platform a kriptók vásárlásához

Az eToro hosszú évek alatt megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok

 • Az Ethereum tovább nőtt, és az elmúlt hetekben jóval meghaladta a 20 százalékot, a BTC ára időközben elmaradt az új, minden idők legmagasabb szintjétől
 • Az Enterprise Ethereum Alliance az Ethereum mögött álló vállalati rendszer, amely a felsőbb kéz felé törekszik a globális bevezetésben.
 • Az Ethereum érdekképességének igazolására vonatkozó konszenzusos rendszer régóta várt frissítésének nulladik szakasza a kezdeti fázisokba lépett.
 • A Bitcoin és a digitális érmék iránti szélesebb kereslet felrobbant, a BTC ára januárban meghaladta a 40 000 USD-t.
 • A Flippening Index az ETH és a BTC közötti teljesítménymérés mérésére használt fő mérőszám.
 • A flippening index jelenleg 72,4%, szemben a múlt heti 66,5% -kal

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector