Befektetés a Litecoinba: Mi fogja vezetni a Litecoin árát 2021-ben?

Elemző útmutató a Litecoinba történő befektetéshez 2021-ben

Hova fog menni a Litecoin ára 2021-ben?

Mi lesz a Litecoin árával 2021-ben? Mivel a kriptográfiai eszközök decentralizáltak, a befektetők mindig azon gondolkodtak: mi vezérli a Litecoin árát?

A kriptovaluta viharral vette a világot, és a befektetési világ megőrült. Bizonyos értelemben a befektetési világ még mindig kissé viharos a kriptovaluták egyedisége miatt. Egyáltalán nem olyan, mint a hagyományos befektetések, részvények vagy áruk.

A kriptopénz-befektetések észbontó világa nem a gyenge szívűeknek szól. A „Bitcoin egyszerű verziójának” is nevezett Litecoin az alapító Charlie Lee 2011-es megalakulása óta meghatározó kriptovaluta.

Ha gyorsan és egyszerűen szeretne vásárolni vagy befektetni a Litecoin LTC-be 0% jutalék, nézze meg eToro Exchange!

De mi vezérli a Litecoin árát?


Négy fő tényező befolyásolja leginkább a Litecoin árát:

 • Versenyző érmék teljesítménye
 • Fokozott örökbefogadás
 • Kockázatvállaló étvágy
 • Példátlan problémák kísérik a COVID-19-et

Miért éppen a Litecoin?

Litecoin, az ezüst a Bitcoin aranyáig, úgy tervezték, hogy nagyobb legyen a tranzakciós idő hatékonysága, és megfizethetőbb, mint a Bitcoin. Ez a Bitcoin olcsóbb, gyorsabb és hatékonyabb változata.

A kriptopénzek eredetileg értéktárolók voltak a Bitcoin miatt, de a Litecoin megváltoztatja ezt a perspektívát azáltal, hogy csereeszköznek számít. A Litecoin alacsony tranzakciós díjai, a tranzakciók egyszerűsége és a villámgyors sebessége, blokk generációnként két és fél perc, népszerű választássá tette a „tranzakció kriptopénzének”.

A Litecoin az egyik legrégebbi kriptovaluta, és élete nagy részében az első tíz kriptovalutát teljesítő piacon van, jelenleg a piaci kapitalizáció szempontjából a 8. legnagyobb kriptovalutát rangsorolja, 5,92 milliárd dolláros piaci felső hatállyal..

2020 elején a Litecoin vezette a piacot, és az egyik legjobban teljesítő kriptovaluta volt, ami meglehetősen zavarba ejtő volt a befektetők számára, mivel a piac kissé bizonytalan volt a COVID-19 miatt..

Az áprilistól októberig nem voltak olyan jók a Litecoin számára, de még novemberben gyorsan lendületet vett, és azóta rohamosan növekszik. Novemberben a 9. legnagyobb kriptográfia felől a 8. legnagyobbig is feljutott.

litecoin árdiagram

Az adatok jóvoltából CoinDesk

Mi hajtja a Litecoin árát?

Most felmerül a kérdés, hogy mi vezérli a Litcoin árát?

A Litecoin 2016-ig emelkedett, és 330 dollár körüli csúcsot ért el. De ez rövid életű volt, és a piac utolérte a Litecoin-t. A Litecoin a legrosszabb medvepiacokat látta 3 dolláros legalacsonyabb árfolyammal.

Azóta azonban folyamatosan emelkedik. Néhány közelítés a jövőjéhez reményteli, míg mások nem annyira. A COVID-19 soha nem látott problémákat hozott magával, olyan problémákat, amelyek megrendítették a hagyományos befektetéseket és a kriptovaluta befektetéseket is.

A kérdésre a rövid válasz a következő: A Litecoin iránti kereslet határozza meg az árát.

De ez nem ilyen egyszerű.

Az árakat akkor határozzák meg a piacon, amikor a kereslet megfelel a kínálatnak. De a hagyományos áruk esetében ez a helyzet & áruk. A kriptovalutáról semmi sem hagyományos; sem az ármeghatározása.

Míg a kínálat általában meghatározó jellemző, a kereslet a fő tényező, amely döntő szerepet játszik a Litecoin árának meghatározásában. Más valutákkal ellentétben a kriptovaluták kínálata fix. A Litecoin kínálata nem növekedhet 84 millió érmével. Ennélfogva a piac gazdaságtana nem mutat számunkra a kriptovaluták ármeghatározását, mivel a kínálatot nem lehet megváltoztatni az árak kiigazításához, és az árak kizárólag a keresletet befolyásolják.

Lényegében a kereskedelem volumene határozza meg a keresletet. A nagy mennyiségű eladott Litecoin zuhanást okoz, a nagy mennyiségű vásárlás pedig az árak emelkedését okozza. Maga az alapító Charlie Lee medvepiaci trendet váltott ki, amikor úgy döntött, hogy a Litecoins-t minden idők legmagasabb értékén eladja.

A kriptovaluta árak csak tükrözik jelenlegi keresletüket, de különféle keresleti tényezők játszanak szerepet, amelyek végül meghatározzák az árat.

Készen áll a befektetésre Litecoin?

De melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják a Litecoin LTC árát?

4 tényező vezérli a Litecoin árát 2021-ben

1. Versenyző érmék teljesítménye

A Litecoin árát meghatározó másik fontos tényező a versengő kriptovaluták száma, minősége és ára. Ennek mélyebb elmélyüléséhez azért van szükség, mert a versengő kriptopénzek is befolyásolják a Litecoin iránti keresletet. Ha egy versengő érme lendületet vesz, a befektetők ezt választják, ami negatívan befolyásolja a Litecoin keresletét. Végül mindez a Litecoin iránti kereslethez vezet.

A Bitcoin az a név, amely eszembe jut, ha valaki a kriptovalutákra gondol. Mivel az eredeti kriptopénz, valamint a domináns, létfontosságú szerepet játszik a többi kriptopénz iránti keresletben. A Litecoin hasonló gyártmánya miatt nagyon szorosan társul a Bitcoinnal, és ezért az asszociáció miatt további értéket kap.

A Bitcoin és a Litcoin nagyon erős pozitív korrelációval rendelkezik 0,83, ami laikus értelemben azt jelenti, hogy az LTC árai nagymértékben függenek a BTC-től. És mivel jól ismerjük a Bitcoin szilárd helyzetét, nagyon valószínűtlen, hogy a Litecoin árai ugyanúgy befolyásolják a Bitcoint, mint a Bitcoin árai a Litecoin-t.

A Bitcoin és más kriptovaluták árai messze a legjelentősebb tényezők, amelyek befolyásolják a Litecoin árait. Egyes elemzők becslései szerint a Bitcoin árainak aránya a Litecoin ármeghatározásában annyi, mint 68%, ami csak 32% -ot hagy más tényezőkre.

litecoin ár-előrejelzési diagram

Az adatok jóvoltából CoinPredictor.io

2. Fokozott örökbefogadás

Charlie Lee, a Litecoin alapítója azzal a vízióval készítette el a Litecoin-t, hogy csereeszközzé tegye. A Bitcoin blokkok létrehozása akár 10 percet is igénybe vehet, és jelenleg egy Bitcoin értéke 19 475 dollár; ezért a Bitcoin nem éppen bátorítja a tranzakciókat, hanem inkább eredeti célját szolgálja, hogy értékraktár legyen.

Amint szemtanúi vagyunk a világ digitalizációja felé történő elmozdulásának, a Litecoin digitális valutaként történő alkalmazása fokozatosan növekszik. Egyre több kereskedő alkalmazza a Litecoin-t általános tranzakciókhoz.

Magas szintű praktikussága miatt a kereskedők „fizetések kriptovalutájának” nevezték. A tranzakciók egyszerűsége, gyorsasága és gazdaságossága népszerű választást tett a kereskedők körében. A tranzakciós díjak nem csak alacsonyak, hanem 2019-ben fokozatosan csökkentek, ami minden bizonnyal ösztönözte a kereskedőket a Litecoin választására.

Mivel egyre többen fogadják el a Litecoin-t digitális pénznemként, annak értéke folyamatosan növekszik. Charlie Lee és a Litecoin Alapítvány aktív szerepet játszanak abban, hogy a Litecoin egyre gyakorlatiasabb legyen.

3. Kockázatvállalási étvágy

A befektetés általában nem a félénk és félénk. Éles szellemességre és szájízre van szükség a kockázatvállaláshoz. A kockázatvállalás és a befektetés megtérülésének volatilitása drasztikusan megnőtt, ha a kriptovalutákról van szó. A kriptovalutákat ma nagy kockázatú és nagy volatilitású befektetéseknek tekintik.

Különösen a Litecoin-t tekintik kockázatosabb kriptovalutának, összehasonlítva a top 10-es listán szereplő másokkal, mivel a múltban óriási csúcsokat és mélypontokat tapasztalt..

A befektetők nettó vagyona, a jelenlegi jövedelem és a jövőre vonatkozó várakozások azok a tényezők, amelyek meghatározzák kockázatvállalási hajlandóságukat.

A COVID-19 fényében a kockázatvállalási étvágy globális szinten csökkent. A munkanélküliségi szint rekordszintre emelkedett, és az emberek küzdenek napi szükségleteik kielégítéséért. Ezért lehet, hogy a befektetők nem hajlandók sok kockázatot vállalni.

Ezek a tényezők ugyan jelentősek, de nem a teljes képet mutatják be. A bármi iránti kereslet mérése, pláne egy kriptovaluta, trükkös üzlet, mivel számos tényező játszik döntő szerepet. A befektetők jövőképe, még ha téves is, létfontosságú szerepet játszik.

A magas színvonalú támogatás és a jó médiavisszhang befolyásolja a befektetők megítélését és döntéseiket. Az árakat is nagymértékben befolyásolja "hypes." Minél többen beszélnek optimistán a Litecoinról, annál inkább nőni fog a kereslet.

4. A COVID-19 kísérő példátlan problémák

Legtöbben megtanultunk együtt élni a COVID-19-szel és az egyedülálló kihívásokkal, amelyeket magával hozott, és akik nem, azok hamarosan megteszik. Végül is emberek vagyunk, és alkalmazkodásra lettünk tervezve.

A kriptovaluta-befektetések nagy kockázatú és nagy jutalommal járó rendszer. A piac nagyon ingatag. Rámutat a COVID-19-re, és volatilitása nem szerepel a listán. Nincsenek olyan intézkedéseink, amelyek meghatározhatják, vagy akár megjósolhatják a kriptovaluták árait. Azok, amelyek nálunk vannak, hibásak.

A globális piacok recesszióban vannak, és a befektetők zavarosak. Az elmúlt pár hónapban számos medve- és bullish trendnek lehettünk tanúi. Ezzel a bizonytalansági szinttel a befektetők a biztonságos oldalon maradhatnak, ahelyett, hogy nagy kockázatokat vállalnának.

A Litecoin jó befektetés?

Fektessen be a Litecoinba vagy bármilyen eszközbe, nagyon kockázatos lehet, ha nem tudja, mit csinál. Lehet, hogy felteszi magának a kérdést: „Most azonnal vegyek-e Litecoin-t?” Tehát itt egy apróság, a tőkebefektetést nem kell bonyolítani.

Mivel az egyik legrégebbi kriptovaluta, megalapozta magát. A befektetők általában optimisták a Litecoin jövőjét illetően. Az a hírnév, amelyet a Litecoin fennállása óta fenntart azáltal, hogy fennállása óta az első tíz kriptovaluta között marad, nem marad észrevétlen a befektetők körében.

2019-ben a Litecoin legyőzte a Bitcoint, és a legjobb 3 kriptovaluta volt. A Bitcoin legyőzése már önmagában is bravúr, amely kétségtelenül a figyelem középpontjába került.

A legjobb befektetők előrejelzései és becslései bizakodóak. A Crypto Research Report Group, egy jól megalapozott kriptográfiai kutatócég, külön reményteli jóslatokat fogalmazott meg jelentésében. A csoport szerint a Litecoin 2025-ben elérheti az 1200 dollárt, 2030-ban pedig óriási 2250 dollárt.

Dan Gambardello, a Crypto Capital Venture alapítója bejelentette a befektetőknek, hogy az összes kriptovaluta számára bullish piaci trendre számítanak, hangsúlyozva ugyanakkor a Bitcoin és a Litecoin elemeket. Gambardello kijelentette: “A Litecoin 70 dollárra konszolidálódott, mielőtt hatalmas $ 1000 + -ot futott volna”.

Az alábbi jóslati adatok felvázolják a Lehetséges magas és alacsony a Litecoin LTC 2021-es, 2022-es, 2023-as és 2025 + -as előrejelzésének előrejelzései, amelyeket műszaki elemzők és iparági szakértők ajánlanak.

Év Magas Alacsony
2021 160 USD 35 USD
2022 320 USD 170 USD
2023 2500 USD 350 USD
2025+ 8000 USD 650 USD

Végül számos biztosítékot találhat az áremelkedésekről, de minden rajtad múlik. Milyen befektető szeretne lenni? Kitalálja a választ erre a kérdésre, biztosan tudni fogja, hogy a Litecoin jó befektetés-e!

Tanuljon meg befektetni a Litecoinba

Ha meg akar tanulni befektetni a Litecoinba vagy bármely más kriptovalutába, akkor a Trading Education elkészítette az Ön számára a legjobb tanfolyamokat annak érdekében, hogy minél gyorsabban tanulhasson és mesterré váljon a kereskedelem területén.

Csatlakozzon a Trading Education-hoz és vegye igénybe a széles kereskedelmi közösség előnyeit. A kereskedelemben folytatott oktatás nem egyszerűen tanfolyamokat készít, hanem önmagában is a kereskedelem akadémiája a tanulók és a tapasztalt kereskedők nagyon széles közösségével, akik mindent megtesznek, hogy megtanítsanak a siker felé vezető úton.

Vásároljon Litecoin LTC-t az eToro Exchange-en

befektetés a litecoinba

Az eToro-n a felhasználók másolhatják a legjobb Litecoin kereskedőket és szakmai befektetőket az CopyTrader ™ funkció.

Most már tudja, milyen tényezők befolyásolhatják a Litecoin árát 2021-ben. Ha inspirációt érez a Litecoinba történő befektetéshez, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő kereskedési ismereteibe, akkor örömmel tudja, hogy az etoro kereskedés Crypto eszközökkel és CFD-kkel legfeljebb 90+ kriptovaluta.

eToro – Vásároljon LTC-t 0% jutalékkal

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

Főbb pontok

 • A „Bitcoin egyszerű verziójának” is nevezett Litecoin az alapító Charlie Lee 2011-es megalakulása óta meghatározó kriptovaluta.
 • A Litecoin élete nagy részében az első tíz kriptovalutát teljesítő piacon van, és piaci kapitalizációját tekintve jelenleg a 8. legnagyobb kriptovaluta, 5,92 milliárd dolláros piaci tetővel.
 • A Litecoin árának fő meghatározó tényezői a versengő érmék teljesítménye, a fokozott bevezetés és a kockázatvállalási étvágy.
 • A Bitcoin és a Litcoin nagyon erős, 0,83 pozitív korrelációval rendelkezik, ami laikusok szerint azt jelenti, hogy az LTC árai nagymértékben függenek a BTC-től.
 • Amint szemtanúi vagyunk a világ digitalizációja felé történő elmozdulásának, a Litecoin digitális valutaként történő alkalmazása fokozatosan növekszik.
 • Különösen a Litecoin-t tekintik kockázatosabb kriptovalutának, összehasonlítva a top 10-es listán szereplő másokkal, mivel a múltban óriási csúcsokat és mélypontokat tapasztalt..
 • A Crypto Research Report Group, egy jól megalapozott kriptográfiai kutatócég előrejelzése szerint a Litecoin ára 2025-ben elérheti az 1200 dollárt, 2030-ban pedig óriási 2250 dollárt..
 • Dan Gambardello, a Crypto Capital Venture alapítója kijelentette: „A Litecoin körülbelül 70 dollárra konszolidálódott, mielőtt [hatalmas] 1000 dollár + fölé emelkedett volna”.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket, és arra ösztönözte Önt, hogy elkezdje az LTC kereskedési kalandjait. Ha igen, ossza meg, ha van valaki, aki szeretne profitálni belőle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector