Befektetés az Ethereumba – Be kell-e fektetnie az Ethereumba 2021-ben?

Ahol a Bitcoin a kriptopénzek királya, ott az Ethereum a királynő. Ez a két kriptovaluta együttesen uralja a kriptopiacot. A Bitcoin és az Ethereum jól bevált. Bármely befektető számára, akár új, akár régi, mindkét kriptovaluta kiváló kilátásokkal rendelkezik. A kriptovaluták jó befektetési portfóliója szempontjából a Bitcoin és az Ethereum felvétele akár elengedhetetlennek is tekinthető.

Minden befektetésnél a legfontosabb az eszköz árának mozgatórugói. Az eszköz árának mozgatórugói képet adnak a befektetőknek arról, hogy mire számíthatnak a jövőben, közel vagy távol, mivel az árat meghatározó tényezők elemzése egyértelműen jelzi az ármozgások mozgását. Ezért azt kérdezzük:

Mi vezeti igazán az Ethereum árát?

Az Ethereum árát befolyásoló három jelentős tényező:

 1. Összefüggés a Bitcoin-nal
 2. Ethereum platformja
 3. Örökbefogadás

Fektessen be az Ethereumba 2021-ben?

Miért érdemes megfontolnia az Ethereum bevonását a kriptovaluta portfólióba 2021-ben??


Az Ethereumot erős befektetésnek tekintik a többi kriptóhoz képest. Az Ethereum történelmének ingadozása ellenére a kriptográfiai elemzők és szakértők egyetértenek abban, hogy az Ethereum ára 2021-ben és azon túl is tovább fog emelkedni.

Az Ethereum 2.0, az Ethereum második verziója, az egyik fő oka annak, hogy a kriptográfiai elemzők túlnyomórészt pozitívan viszonyulnak az ethereum jövőjéhez és árteljesítményéhez.

Az Ethereum az egyik legrégebbi és legmegalapozottabb érme a piacon. Ez a második legnagyobb kriptovaluta, és megtartotta rangját. A kriptovaluta célja, hogy platformot biztosítson az intelligens szerződésekhez. Az Ethereum fejlesztési platformján keresztül decentralizált alkalmazásokat és decentralizált finanszírozást is létrehozott. Bár az Ethereumhoz hasonló új kriptovaluták most már támogatják az intelligens szerződéseket, a DeFi-t és a dApps-t, az Ethereum továbbra is úttörő szerepet játszik ezen újításokban. Az Ethereum platformján több mint 250 000 kriptovaluta található, amelyek közül néhány a piaci kapitalizáció szempontjából az első.

Az Ethereum ártényezői

A kriptovaluta piac egyedülálló módon működik. A hagyományos piacon a kereslet és a kínálat – a piaci erők vagy Adam Smith láthatatlan keze – határozza meg az árakat. Ennek ellenére, mivel a kriptovaluta piac nem hagyományos, nem működik úgy, mint egy.

A kriptovaluták kínálata nehezen korlátozott, ami azt jelenti, hogy a kínálati tartalék nem növelhető vagy csökkenthető a kereslet kielégítése és az egyensúly megteremtése érdekében. Ez is az egyik oka annak, hogy a kriptopénzek ilyen felpörgetett befektetésnek számítanak – nincs egyensúlyi ár, hogy az árak képzeleten felül lőhessenek.

Az Ethereum jelenleg rendelkezésre álló érme-kínálata megegyezik teljes kínálatával – 114,402 millióval -, ezért a keresleti tényezők befolyásolják az árát.

1. Összefüggés a Bitcoin-tal

A Bitcoin a kriptovaluta piacvezetője. Mivel ez az első kriptovaluta, nagy hatalommal bír a piac felett. A Bitcoin általában pozitívan korrelál más kriptovalutákkal is; ennélfogva a Bitcoin bármilyen pozitív változása az egész piac számára előnyös.

A kriptovaluták királynőjének és királyának tehát jelentős pozitív korrelációja van – általában 0,8 felett. Azonban nincs mindig pozitív korrelációjuk. Jelenleg a két kriptovaluta közötti összefüggés csökkenő megfigyelhető.

2. Ethereum platformja

Az Ethereum megalapításával forradalmasítja a kriptovaluta piacot. Az Ethereum olyan újításokat hozott, mint az intelligens szerződések, a decentralizált finanszírozás és a decentralizált alkalmazások. A DeFi és a dApps a jövőt tekintik, az Ethereum pedig úttörőjüknek számít, ami előnyt jelent a kriptovaluta számára.

Az Ethereum azonban az egyik legrégebbi kriptovaluta, ami azt jelenti, hogy nem építette be a rendelkezésre álló legújabb technológiát, amelyet a legtöbb versengő kriptopénz használt..

Az Ethereum skálázhatósági és hatékonysági problémákkal szembesült, de a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a platformon. Hamarosan elindul egy új frissítés – az Ethereum 2.0. a platform a régebbi Proof of Work mechanizmusról a legújabb Stake Proofra vált. Más intézkedéseket is hoztak a sebesség és a skálázhatóság javítása érdekében. A platform ezen frissítése mindenképpen növeli a kriptovaluta értékét.

3. Elfogadás

Bármely kriptovaluta bevezetési aránya jelentős ármeghajtó tényező. Az elfogadási arány jelzi a kriptovaluta iránti keresletet. Az Ethereum innovatív intelligens szerződéseiről, a dApps-ről és a DeFi-ről ismert.

A jövő digitális, és az Ethereum keresett platformként szolgál a decentralizált alkalmazások és a pénzügyek számára.

Ahogy az Ethereum elfogadása növekszik, több vevő a piaci erőváltásokat inkább a vevőkre, mint az eladókra helyezi át, ami a kriptopénz árának emelkedését eredményezi..

Fontolgatná a befektetést Ethereum ETH?

Bitcoin vs. Ethereum

Ahogy az Ethereum folytatta felfelé irányuló trendjét a legutóbbi bikafutásban, annak ellenére, hogy a Bitcoin értéket veszített, a királyt és a királynőt végül versenytársként fogták fel. És újabb felkiáltások hallatszottak arról, hogy az Ethereum hogyan fogja trónfosztani a királyt.

A Bitcoin eredeti célja az volt, hogy csereeszközként működjön, de a kriptopénz nem tűnik alkalmasnak e szerep betöltésére. A kriptovaluták biztonságos menedékként működnek a befektetők számára, amikor a hagyományos piac összeomlik – például, hogy ezt a koronavírus kitörése miatti 2020-as tőzsdei összeomlás során hogyan figyelték meg. Mivel a Bitcoin uralja a kriptovaluta piacot, ez a legkeresettebb választás.

Ettől a Bitcoin inkább eszköz, mint csereeszköz. A Bitcoin ára önmagában lehetetlenné teszi a csereeszközként való működést. Ezután a Bitcoin is egy régi érme, és skálázhatóságtól és hatékonyságtól szenved.

Például a Bitcoin képes feldolgozni négy tranzakció egy másodperc alatt, míg az Ethereum arra törekszik 20 tranzakció egy második. Kutatás az Economist által megállapította, hogy a Bitcoin jelentős részét – egyharmadát – befektetési céllal tartják, míg a tranzakciók megkönnyítésére használt Bitcoin értéke viszonylag kicsi.

Ezzel azt mondta, Ethereum, hogy miként kezeli azokat a kérdéseket, amelyekkel a Bitcoin szembesül, az Ethereum 2.0 frissítés után a királynő életképes lehetőségként áll a Bitcoin trónjához.

További információ: Ethereum Vs. Bitcoin: Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Ethereum teljesítmény a legutóbbi bikafutásban

Az újév kezdetén folytatódott a bikafutás, amely 2021 decemberében kezdődött. A kriptopénzpiac hatalmas fellendüléssel járt, a kriptopénzek új, minden idők legmagasabb szintjét vagy csaknem minden idők legmagasabb szintjét érték el. Az Ethereum szorosan követte a Bitcoint az egész bikafutás során, és amikor a Bitcoin elkezdett veszteni, az elemzők ugyanezt várták az Ethereumtól.

Kellemes meglepetést okozott azonban, amikor az Ethereum a Bitcoin ellenére is folytatta felfelé haladó pályáját. Az Ethereum megdöntötte minden idők legmagasabb szintjét, és jelenleg 1649 dolláron van. A kriptopénzek királynője továbbra is fenntartja emelkedő trendjét, és az elemzők jó dolgokat várnak a kriptopénzektől.

Az Ethereum szorosan kapcsolódott a Bitcoin-hoz, ami általában második választássá teszi a Bitcoin mellett, vagy csak a Bitcoin kísérő opciója. Az Ethereumnak meg kell buktatnia a Bitcoin tartását a kriptopiacon, hogy még erősebb kriptopénzként érvényesülhessen.

Mivel a befektetők az Ethereumot független, életképes befektetési lehetőségként érzékelik, az határozatlan ideig értéket fog szerezni, és ez az, amit az Ethereum az utóbbi időben megpróbált megtenni.

Olvassa el még: Ethereum árjóslás

Ethereum 2.0 frissítés

Az Eth2 a legjelentősebb frissítés a kriptovaluta történetében. A fejlesztők monumentális változtatásokat terveztek, amelyek jelentősen javítják a platformot. Az Ethereum a decentralizált alkalmazások és a decentralizált finanszírozás egyik legmegbízhatóbb platformjává vált. De amint a hálózat egyre népszerűbbé vált, a megnövekedett használat a skálázhatósággal kapcsolatos számos probléma feltárásához vezetett. Ezért az Eth2 frissítés forradalmasítja a platform technológiáját.

Számos jelentős változás van folyamatban; a jelenlegi hálózatról az újra való áttéréssel a Beacon Chain nevű átmeneti hálózatot fejlesztették ki. A Beacon lánc 2021 decembere óta működik, és megkönnyíti az átállást. A bányászati ​​konszenzusos mechanizmust, vagyis a Munkabiztosítást (PoW) a tervek szerint át kell helyezni a tét igazolásának (PoS) mechanizmusára. A tét igazolása növeli a hálózat hatékonyságát, mivel a mechanizmus viszonylag kevesebb energiát igényel.

A Shard lánc csomópontjai várhatóan a hálózatot áteresztik 64-szer. A frissítést négy fázisban tervezik, és valószínűleg 2022-re fejezik be. Az Ethereum 2.0 frissítés 2021 decemberére történő bevezetésének bejelentése szintén az áremelkedés egyik okának tekinthető. Ezért a frissítés valószínűleg jelentősen megnöveli az Ethereum árát, mivel foglalkozik az Ethereum jelenlegi problémáival.

A jövőbeni Ethereum árjóslatok

A. Által készített tanulmány Közgazdász feltárja, hogy az Ethereum sokkal nagyobb növekedési potenciállal rendelkezik a jövőben – tekintettel az árára.

Az Ethereum 5 éves előrejelzett éves növekedési ütemét az Economist 136% -ban állapítja meg, míg az összehasonlítás kedvéért a Bitcoin előrejelzett növekedési üteme csupán 10%. A lap ötéves árat is jósolt mindkét kriptovaluta esetében.

Az Ethereum árjóslása 868 dollár, ami lehet, hogy nem hangzik lenyűgözőnek, de a Bitcoin előrejelzése szerint csak 988 dollár lesz.

A Wallet Investor nem jósolta meg az Ethereum árának jelentős megugrását 2021-ben. Az előrejelzések szerint az Ethereum viszonylag stabil marad egész évben, a legalacsonyabb 1000 dollár és 1600 dollár közötti csúcs között..

ethereum ár-előrejelzési diagram

A Long Forecast szerint az Ethereum várhatóan 2021 végéig meghaladja az 5000 dollárt. Előrejelzéseik azt mutatják, hogy az Ethereum értéke belátható időn belül emelkedni fog. A Long Forecast azt is jósolja, hogy az Ethereum 2023-ban eléri a sikert. Miután 2022-ben 6000 dollárra emelkedett, a királynő kriptovaluta 2023-ban várhatóan 2000 dollár körüli csökkenést mutat..

Az Ethereumba történő befektetés előnyei

Itt vannak a legjobb dolgok az Ethereummal kapcsolatban:

✅ 2015-ben indult; ez az egyik legrégebbi kriptovaluta.

✅ Az Ethereum a Bitcoin királynőjének ismert, erős bázisa miatt.

Smart Intelligens szerződések, decentralizált alkalmazások és pénzügyi fejlesztési platformként indult.

✅ Az Ethereum jelenleg emelkedő tendenciát mutat, mivel megalapozta minden idők legmagasabb szintjét.

✅ Állítólag a kriptovaluta hatalmas potenciállal rendelkezik – még inkább, mint a Bitcoin.

✅ Az Ethereum megfizethető a Bitcoin-hoz képest.

✅ Az Eth2 frissítés jelentős változásokat és fejlesztéseket hoz a platformon, és valószínűleg áremelkedést eredményez.

Hátrányok Az Ethereumba történő befektetésről

Itt vannak az Ethereum gyengébb részei:

❌ Az Ethereum erős versenyben áll a Bitcoin, valamint az új kriptovaluták között, amelyek a legfejlettebb elérhető technológiát integrálták platformjaikba.

❌ Mint egy bikafutás után valószínű, egyes előrejelzések az Ethereum értékének meredek csökkenését becsülik.

Lényeg: Befektetés az Ethereum 2021-be

A kriptovalutákra vonatkozó előrejelzések vegyesek. Míg egyes platformok fenomenális növekedésre utalnak, mások nem annyira optimisták.

Az Ethereum 1200% -os növekedést tapasztalt 2020 márciusa óta, és jelenleg továbbra is felfelé halad. A kriptovaluta-piac azonban brutális, és a kriptopénz értékének hirtelen csökkenésére lehet számítani a magas növekedés után, amint az a jelenlegi bikafutáson is látszik. A korrekciók valószínűleg elvégezhetik az Ethereumot. Végül is ez egy nagy kockázatú és magas hozamú eszköz.

eToro – A befektetési legjobb platform az Ethereumban

Az eToro hosszú évek alatt megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok

 • Az Ethereum árának mozgatórugói a Correlation to Bitcoin, az Ethereum hálózata és a fokozottabb elfogadottság.
 • A 2015-ben indított Ethereum piaci kapitalizációja 189 milliárd dollár, emellett intelligens szerződések, decentralizált alkalmazások és pénzügyek platformja.
 • Az Ethereum valószínűleg elfoglalhatja a Bitcoin helyét a piacon, mivel a Bitcoin jelentős hatékonysághiányban szenved.
 • Az Ethereum minden idők legmagasabb szintjét, 1649 dollárt állapította meg a legutóbbi bikafutás során. Szintén ellentmondott a piaci normának és felment annak ellenére, hogy a Bitcoin értékvesztett.
 • Az Eth2 frissítés a tervek szerint jelentős fejlesztéseket hoz a platformon, mint a Shard láncok, és áttér a Proof to Cövek konszenzus mechanizmusára.
 • A frissítést négy szakaszban tervezik, és valószínűleg 2022-re fejezik be.
 • Az Economist kutatása ötéves 136% -os növekedési ütemet és 5 éves 868 dolláros árat jósol.
 • A Long Forecasts előrejelzése meghaladja a 6000 dollárt 2023 végére.
 • A Wallet Investor medve tartja a kriptovaluta árjóslását.

Olvassa el még:

Hogyan kell befektetni az Ethereumba: Az ETH-ba történő befektetés végső kezdőinek útmutatója

7 legnépszerűbb kriptovaluta, amely 2021-ben milliomos lehet

Mi fogja vezetni az Ethereum árát 2021-ben?

Az Ethereumba történő befektetés előnyei és hátrányai, milliomos készítő lesz-e?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector