Bitcoin Cash a Holdra 2019-ben?

A Bitcoin Cash az Az 5. legnagyobb kriptovaluta piaci korlát szerint és talán maga a Bitcoin legnagyobb riválisa abban a tekintetben, hogy mit próbál elérni.

De lehet, hogy nem tudja pontosan, mi ez, vagy hogy érdemes befektetés-e.

A kereskedési oktatás azért van itt, hogy demisztifikálja ezt a kriptovalutát, és felkészítse Önt minden részletre, amelyre szüksége van ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzon a Bitcoin Cash-be történő befektetésről..

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi a Bitcoin Cash, hogyan jelent meg és milyen potenciállal rendelkezik a kereskedők számára 2019-ben.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!


Hogyan jött létre a Bitcoin Cash?

bitcoin készpénz

Bitcoin Cash (BCH) nem tévesztendő össze Bitcoin (BTC). A két kriptovaluta összekapcsolt, de nem ugyanaz a dolog, bár eredete azonos.

A Bitcoin Cash akkor alakult ki, amikor a nézeteltérés között Bitcoin felhasználók hogy a devizát hogyan kell kezelni annak gyors növekedése során.

Pontosabban, hogyan kell méreteznie a több tranzakció kezelését, amikor több felhasználó kezdte el elfogadni.

Mint valószínűleg tudod, Bitcoin a Visa-hoz vagy a PayPal-hoz képest meglehetősen lassú, és minél népszerűbb, elméletileg annál lassabb lesz.

Ma, Bitcoin csak 3-7 tps kezelhető (tranzakciók másodpercenként), ami csekély a Visa 24 000 tps-jéhez vagy akár a PayPal 193 tps-jéhez képest.

Bár meg kell említeni, hogy a Visa átlagos napi tranzakciója 4000 tps körül mozog, ami kissé szintesebbé teszi a versenyt.

A Bitcoin közösség között nem volt teljes egyetértés abban, hogyan kezeljék ezt a problémát, különösen miután Satoshi Nakamoto eltűnt, és egyetlen vezető sem volt.

A frakciók hamarosan kialakultak

Az a közösség, amely hamarosan támogatná a Bitcoin Cash-t, nagyrészt két dolog ellen volt; SegWitx2 (Szegregált tanú) és a villámhálózat.

A SegWit azt tervezte, hogy a tranzakciókhoz szükséges információk egy részét áthelyezi a blokkláncon kívülre, hogy helyet szabadítson fel a blokkokban és több tranzakcióba illeszkedjen..

Míg a villámhálózat néhány tranzakciót eltávolít a blokkláncról, így azok szinte azonnal megtörténnek.

Hittek abban Bitcoin túl sokat változott és gyakorlatilag felismerhetetlenné vált Nakamoto jövőképe szempontjából.

A Bitcoin Cash frakció azzal érvelt, hogy Nakamoto eredetileg a blokkok bővítését javasolta, hogy több tranzakciót kezelhessenek.

A szakadás idején és még ma is, Bitcoin blokkmérete 1 MB.

1 MB jelentős késést okoz a tranzakciós időkben, és korlátozza a hálózat által feldolgozható tranzakciók számát.

2017 májusában egy felhasználó panaszkodott, hogy akár négy napot vár egy tranzakció megerősítésére.

A Bitcoin Cash csapat úgy vélte, hogy a blokk méretét 1 MB-ról 8 MB-ra kell növelni – nyolcszor nagyobb.

Így a Bitcoin blokkonként nyolcszor több tranzakciót tudott kezelni, és versenyképes tudott maradni.

A hasadás

bitcoin és bitcoin készpénz felosztása

A BCH az eredeti Bitcoin blokklánc „kemény villája”, amelyet 2017. augusztus 1-jén hoztak létre, amikor a kriptopénz két részre oszlott.

Maga a Bitcoin továbbra is rögzített szabályrendszere alatt folytatta, míg a Bitcoin Cash kifejlesztette saját különálló kereskedési szabályrendszerét, és saját növekedési útját sajátította el a folyamat során..

Míg a Bitcoin továbbra is a legnagyobb az összes kriptovaluta között, a Bitcoin Cash az ötödik helyre kerül.

Piaci felső határa alapján valamivel magasabbra értékelik, mint a Litecoin, de alig marad el a Ripple, Ethereum és Tether értékektől.

A Bitcoin Cash biztonságos?

A Bitcoin Cash számos kritikusa szerint a blokk méretének növelésével a Bitcoin Cash kevésbé biztonságos, mint a Bitcoin. Hogy az említett, még nem történt nagyobb támadás.

Azonban 2018-ban, fejlesztő, Cory Fields hatalmas hibát fedezett fel; ha egy mérgező blokkot elfogadnak a blokkláncba, az teljes konszenzusos kudarcot eredményez, és két részre osztja a blokkláncot.

Egy másik kulcsfontosságú dolog, amire felhívni a figyelmet, amikor egy kemény villa történik, az eredeti és az új blokklánc azonos történelemmel bírnak addig a pontig.

Miután megtörtént a szétválás, mindenki, aki tartotta Bitcoin ugyanannyit kapna Bitcoin Cash.

Egyesek számára rávilágított annak lehetőségére dupla kiadás előfordulhat, hogy a Bitcoin Cash blokkláncon zajlik.

A Bitcoin Cash konvertálta Roger Ver-t?

Roger Ver, bitcoin készpénz

A „Bitcoin Jesus” becenevű Roger Ver, az egyik leghangosabb és legismertebb Bitcoin-szószóló a támogatását a Bitcoin-ról Bitcoin Cash-re konvertálta.

Úgy véli, hogy nemcsak Bitcoin Cash gyorsabb, de olcsóbb is, mint Bitcoin.

Valójában egy 2017. decemberi teszten kiderült Bitcoin Cash 99% -kal olcsóbb volt, mint Bitcoin.

Meg kell azonban jegyezni Ver még mindig erősen érintett Bitcoin is. 2019 augusztusáig Ver volt a vezérigazgatója Bitcoin.com, a Bitcoin és a Bitcoin Cash cseréje.

Ma Ver az ügyvezető elnök.

A Bitcoin és a Bitcoin Cash cseréjében részt vevő platformhoz való tartozás azt sugallhatja, hogy még nem állt ki teljesen a Bitcoin táborból.

A Bitcoin SV a Bitcoin Cash szilánkja

2018-ban egy csoport úgy döntött, hogy a Bitcoin Cash túlságosan megváltozott a Bitcoin erős villája óta, és hogy mostanra távol áll attól, amit Nakamoto állítólag elképzelt. Az „SV” rész a Santoshi változatot jelenti.

Ez nagyrészt a Bitcoin Cash mögött álló csapat döntése volt, amely úgy döntött, hogy olyan dolgokat hajt végre, mint az intelligens szerződések.

A szétválás sokakat érintett a kriptovaluta közösségben. Úgy tűnt, kialakulhat olyan helyzet, ahol valahányszor volt egy nézeteltérés a kriptovaluta fejlesztésében, egy csoport szétvált.

És ha ez továbbra is megtörténik, akkor egyre több kriptovaluta lesz, ami megnehezíti a tágabb világ számára, hogy komolyan vegye ezt.

Azt is meg kell említeni, hogy számos más kemény villája van Bitcoin valamint a Bitcoin Gold, a Bitcoin Diamond, a Bitcoin XT, a Bitcoin Classic és a Bitcoin Unlimited.

És csak ezek kölcsönözték a Bitcoin monikert. Bitcoin Cash még mindig a legnépszerűbb villa Bitcoin hálózat.

Ha befektetne a Bitcoin Cash-be?

befektetés bitcoin készpénzbe

Sok befektető továbbra is óvatos Bitcoin Cash, és általában a kínálatban lévő egyik legstabilabb kriptovalutának tekintik, legalábbis akkor, amikor először kereskedni kezdett.

Magasabb blokkmérettel rendelkezik, ami megkönnyíti a gyorsabb tranzakciókat és ellenőrzéseket, de emiatt kevésbé biztonságosnak tekintik.

Néhányan látják Bitcoin Cash mint aláássa az eredetit Bitcoin blokklánc, és hogy kevés befektetési potenciálja van annak köszönhetően, hogy más, erősebb kriptovaluták kannibalizálhatják a jelenlegi piacot.

Mások azonban a Bitcoin Cash-t stabil növekedésnek tekintik, ami stabil befektetés.

Míg lehet, hogy ez nem az ideális hosszú távú eszköz tartása annak az esélye miatt, hogy az értéke gyorsan csökken, a gyors növekedés lehetőségét is megtartja, ha megélénkül a valuta iránti kereslet.

A BCH befektetőinek jelentős hazárdjátékkal kell szembenézniük, de nagy a megtérülés esélye, és emiatt csak komoly befektetőket vonzhat 2019 folyamán.

azonban, ha úgy gondolja, hogy egy nagyobb blokkméret megjavul BitcoinAkkor skálázási problémái Bitcoin Cash megfelelő befektetés lehet az Ön számára.

A kereskedőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy a Bitcoin Cash, csakúgy, mint a Bitcoin, valószínűleg továbbra is változik, annak ellenére, hogy felosztásuk azért volt, mert nem akartak változtatni.

Az idő múlásával nagy valószínűséggel egyre inkább különbözni fognak egymástól.

Egy másik dolog, amelyet figyelembe kell venni, az az, hogy 61 tps érdemes-e átugrani a hajót a Bitcoin-ról a Bitcoin Cash-re.

Bármelyik kriptovalutát gondolja jobbnak, még mindig nem tudja összehasonlítani a Visa vagy a PayPal és más, nagyobb tps-s kriptovaluták lehetőségeit.

Hogyan teljesített a Bitcoin készpénz?

Alapján CoinMarketCap, 2019 szeptemberétől, Bitcoin Cash az 5. legnagyobb kriptovaluta, piaci felső határa 4 071 694 031 dollár, egy érme pedig 225,90 dollárba került.

A Bitcoin Cash 24 órás kereskedési volumene 2 068 136 152 USD, keringő készlete 18 024 063 BCH és, tetszik Bitcoin, max. 21 millió érme.

Amikor a Bitcoin Cash kereskedni kezdett, egy érme értéke körülbelül 555 dollár volt, a piaci felső határa pedig 0 dollár volt.

A dolgok gyorsan és volatilitási időszak után megváltoztak, Bitcoin Cash 2017 decemberében elérte a 69 milliárd dolláros piaci felső határt és az érmeenkénti ára körülbelül 4000 dollárt.

Az első nap végén a Bitcoin Cash a 3. legnagyobb kriptopénz lett a Bitcoin és az Ethereum után.

Azóta a Bitcoin Cash nem tudott elérni ilyen magas szinteket, és sokkal stabilabbá vált.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Bitcoin Cash nyolcszor nagyobb tömbökkel rendelkezik. A Bitcoin 1 MB, míg a Bitcoin Cash 8 MB blokkkal rendelkezik.
  • A szétválás a Bitcoin a nézeteltérés miatt történt Bitcoin skáláznia kell. A Bitcoin a SegWit és a villámhálózat megvalósítását tervezte, a Bitcoin Cash nagyobb blokkokat akart.
  • 2019 szeptemberétől, Bitcoin Cash a piaci kapitalizáció szerint az 5. legnagyobb kriptovaluta. Jelenleg piaci értéke meghaladja a 4 milliárd dollárt.
  • Továbbra is bizonytalan, hogy mennyire biztonságos Bitcoin Cash van. Egyesek úgy vélik, hogy a blokk méretének növelésével kevésbé biztonságos.

Tanuljon meg kereskedni a Bitcoin Cash-szel a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector