Bitcoin vs Cardano: Melyik kriptot kell megvásárolnia 2021-ben

ADA Vs BTC: Melyik legyen a portfólióban?

Lehet, hogy a Cardano és a Bitcoin már szerepel a befektetési figyelőlistán. De melyiknek van jobb befektetése 2021-ben és azon túl?

Ez a kézikönyv a kriptovaluták összehasonlításával rávilágít a Bitcoin vs Cardano közötti kritikus különbségekre, és megtudja, hogy érdemes-e befektetni a Bitcoinba vagy a Cardanoba, és a kettő közül melyik a legjobb befektetés az Ön számára.

2021 első heteiben már több rekordszámú bikafutás volt tapasztalható, amikor a kriptovaluta árai új csúcsra emelkednek. A 2020-as gazdasági bizonytalanságot követően sok hagyományos befektető is átértékelte álláspontját a digitális valuta iránt, és úgy tűnik, hogy a piac a szinte általános növekedés új korszakába lépett.

Természetesen ez sok piaci megfigyelőt arra sarkallt, hogy kriptovalutát kezdjenek hozzá meglévő portfóliójukhoz, de bár egyesek biztonságosan játszhatnak, és a Bitcoin – a piac messze legnagyobb jelzőjének – megvásárlása mellett dönthetnek, mások nagyobb növekedési potenciált keresnek az altcoinoknál. Az egyik ilyen altcoin a Cardano, amelyet a digitális valuta új fejleményének tekintettek.

Tehát a Bitcoin vs Cardano összehasonlításakor melyik a jobb megoldás a befektetők számára? A következő összehasonlításban közelebbről megvizsgáljuk az egyes érmék erősségeit és gyengeségeit, és megvizsgáljuk az elkövetkező év lehetőségeit.

Cardano vs Bitcoin – A legfontosabb különbségek


A Cardano vs Bitcoin összehasonlítása bizonyos értelemben hiábavaló vállalkozás, mivel a kriptovaluták mind objektív, mind funkcionális szempontból nagyon különböznek egymástól. Azok számára azonban, akik 2021-ben befektetni akarnak a Bitcoin-ba, vagy Cardano-t szeretnének vásárolni, érdemes néhány szempontot megjegyezni.

Háttér

Még azok is hallottak valószínűleg a Bitcoinról, akik nemigen értenek a kriptopiachoz. A 2009-ben létrehozott kétségtelenül a létező leghíresebb digitális pénznem, és a piaci kapitalizáció szempontjából is messze a legnagyobb.

Eredetileg Satoshi Nakamoto egy újfajta fizetési rendszerként vázolta fel a Bitcoin-ot – amely egyenrangúak működtetésére képes, és feleslegessé teszi egy központi hatóság, például bank vagy kormány szükségét. Természetesen ez nagy hullámokat vetett fel a hagyományos pénzügyek világában, és ha azt mondanánk, hogy a vélemények eredetileg megoszlottak, az alábecsülendő lenne.

Úgy tűnik azonban, hogy azok, akik úgy döntöttek, hogy befektetnek a Bitcoin-ba, utoljára nevettek, mivel a tokenenkénti ára az elmúlt évtizedben ugrásszerűen növekedett, és az írás idején új rekordárat ért el, több mint 50 000 dollárt egyetlen BTC egységért.

A Cardano egyike volt a második generációs kriptovalutáknak, amely továbbfejlesztett funkcionalitást kínált, mint a meglévő blokkláncok – beleértve a Bitcoinét is. Ezt az Ethereum társalapítója, Charles Hoskinson fejlesztette ki, és napjainkig ez az egyetlen szakértők által felülvizsgált kriptovaluta, amelyet vezető tudósok vizsgáltak a fejlesztése során.

A Cardano egyedülálló, kétrétegű hálózati architektúrája sokkal több, mint egy digitális fizetési rendszer. Az egyik réteg lehetővé teszi az eszközök cseréjét intelligens szerződésekkel és az elosztott alkalmazások fejlesztésével, míg a másik réteg támogatja az ADA kriptovalutát – a Cardano natív tokent.

Papíron mindez nagyon lenyűgöző, de a Cardano és a Bitcoin összehasonlításakor az előbbinek még mindig tisztességes módja van, mielőtt rivalizálna elődjével. Azok, akik befektetni szeretnének a Cardanoba, gyakorlatilag arra tippelnek, hogy a jövőben realizálják annak lehetőségeit.

Tranzakciók és sebesség

Számos technikai különbség van a Bitcoin és a Cardano között, de az egyik legjelentősebb a tranzakciók feldolgozásának módja.

Tartós népszerűsége ellenére azoknak, akik befektetni akarnak a Bitcoin-ba, figyelmeztetni kell, hogy sok kritikát fogalmaztak meg a blokk létrehozási protokolljával kapcsolatban, amely lassabb és költségesebb, mint néhány rivális érme.

A Bitcoin blokkokat egy bányászatnak nevezett folyamat révén hozzák létre, ahol a hálózat nagy számítógépei versenyeznek összetett egyenletek megoldása és új blokkok létrehozása érdekében. Ez a folyamat gyakorlatilag a Bitcoin blokklánc éltető eleme, és a bányászokat BTC-vel jutalmazzák, amikor sikeresen ellenőrzik a blokkokat a hálózaton.

Ez a folyamat tartja a Bitcoin biztonságát és megakadályozza a Bitcoin „kettős elköltését”, vagyis ugyanazt a tokent, amelyet többször használnak. A blokkok létrehozásával kapcsolatos további információkért olvassa el a kriptográfia magyarázatát.

A „munka bizonyítékának” nevezett protokoll problémája az, hogy időbe telik a blokkok létrehozása. Tíz percig is eltarthat, amíg egy új blokk hozzáadódik a hálózathoz. Összehasonlításképpen: az újabb kriptók, mint például az Ethereum, 20 másodperc alatt képesek új blokkokat előállítani.

Ha megnézzük a Cardano vs Bitcoin tranzakciós sebességét, akkor valóban nincs verseny. A Cardano másodpercenként legalább 257 tranzakciót képes kezelni – összehasonlítva a Bitcoin 5 TPS-jével. Ez már most is meglehetősen lenyűgöző, de a Hydra 2 néven ismert friss skálázási megoldás ígérete szerint még tovább növelheti Cardano feldolgozási idejét – Charles Hoskinson állítása szerint a hálózat végül másodpercenként több mint egymillió tranzakció feldolgozására lesz képes..

Ez minden bizonnyal pozitív hír azok számára, akik befektetni akarnak a Cardanóba, de nem szabad elfelejteni, hogy a Bitcoin viszonylag lassú tranzakciós ideje nem árt az árpotenciáljának – még mindig jelentős különbséggel a legértékesebb kriptovaluta.

Kereslet és kínálat

Rengeteg ember szeretne bitcoinot vásárolni 2021-ben, de hogyan ellenőrzik a kínálatot a leértékelés megakadályozása érdekében? A válasz kettős. Először is, a Bitcoin teljes kínálata nehezen 21 millió – soha nem lesz ennél több érme forgalomban.

Ezenkívül a sikeres Bitcoin-bányászoknak kiosztott jutalom felére csökken minden létrehozott 210 000 blokkért. Ez a folyamat nem meglepő módon a felére ismert. Az eredeti jutalom 50 BTC volt. 2013-ban 25-re, 2018-ban 12,5-re, 2020 májusában pedig felére, 6,25-re csökkentették. A következő felezésre valamikor, 2024-ben kerül sor.

Ez a BTC-nek beépített deflációt biztosít, és azt jelenti, hogy a BTC növekszik a hiányban – és remélhetőleg értékben -, ahogy a kereslet nő, de a kínálat csökken.

Aki Cardanóba kíván befektetni, annak szem előtt kell tartania, hogy a kriptovaluta más szándékkal jött létre, mint a Bitcoin. Mint ilyen, nagyobb hangsúlyt fektetnek a hálózat segédprogramjának kiépítésére az intelligens szerződések és a Dapps számára.

Ugyanakkor, mint a Bitcoin esetében, a Cardano blokklánc is beépített deflációs mechanizmussal rendelkezik. Az ADA teljes kínálatának felső határa 45 000 000 000, és a „tét igazolásának” mechanizmusának részeként kiosztott díj változó időközönként csökken. Ez növeli a növekvő hiányt, ami hagyományosan idővel felemelheti az eszköz árát.

Annak ellenére, hogy nem szerepel a legnépszerűbb tőzsdei platformokon, köztük a Coinbase-ben, a Cardano iránti kereslet továbbra is magas, és az ADA nemrégiben megmutatta 24 órás kereskedési volumen 5 878 633 346 dollár. Ismételten nem vetekedhet a Bitcoin-szal ezen a területen, de a kereslet mindenképpen megvan.

Cardano vs Bitcoin: Melyik a jobb befektetés?

Ha mérlegeli a Cardano vs Bitcoin lehetőségeket, melyik a jobb befektetési lehetőség, akkor több tényezőt is figyelembe kell vennie.

Először is, a legtöbb kriptovaluta-előrejelzés a korábbi ármozgásokon alapul, ezért fontos visszatekintő pillantást vetni minden olyan bikára vagy medvefuttatásra, amelyet egy token tapasztalt, hogy megpróbálja kideríteni, mi válthatta ki őket.

Természetesen a technikai elemzéshez nagyon sok iparági és kereskedési ismeretre van szükség, ezért a kezdő befektetők számára a legjobb megoldás az, ha hivatkozunk néhány vezető platform árelőrejelzéseire.

Végül a szakértői vélemények néha rávilágíthatnak arra, hogy mit várhatunk a kriptovalutáktól a közeljövőben.

Cardano Vs Bitcoin – Főbb különbségek

Bitcoin Vs Cardano: Ártörténet

Akár a Bitcoinba történő befektetés mellett dönt, akár a Cardano vásárlásáért 2021-ben, óhatatlanul kockázatnak teszi ki magát, mivel a kriptovaluta piac közismerten ingatag. Viszont visszatekintés az egyes jelzők korábbi ármozgásaira segíthet a befektetőknek az elvárások kezelésében.

BTC

A Bitcoin az elmúlt években figyelemre méltó árnövekedést tapasztalt. Miután a kezdeti bevezetés után fillérekért kereskedtek, és csak 2011-ben értek el az amerikai dollárral. Miután azonban kilépett a blokkokból, a BTC ára tovább emelkedett.

Amikor a BTC árfolyama 2013-ban 1242 dollárt ért el, a tágabb pénzügyi szektor elkezdte tudomásul venni, és ezt követően roham volt a Bitcoinba történő befektetésre, mivel a digitális valuta hatalmas lehetőségnek tekinthető a befektetők számára, akik hajlandóak vállalni egy kis kockázatot. Ez tovább növelte az árakat, mígnem a Bitcoin 2017-ben rekord 19,783,06 dollárt ért el.

A BTC továbbra is lenyűgözően magas áron kereskedett. Az érme 2021 első heteiben, majd februárban bikafutást tapasztalt, A Bitcoin ismét erősödött, és minden idők legmagasabb pontját, 51,00 dollárt érte el0, amikor a befektetők rohantak bejutni a bikapiacra.

Cardano

A Bitcoin vs Cardano ártörténetét tekintve méltányos azt mondani, hogy ez utóbbi nem teszi fel azokat a lenyűgözően magas árakat, amelyeket a BTC tesz. Ugyanakkor, mint bármely befektető tudja, a hozamot százalékban mérik, és az ADA viszonylag alacsony ára azt jelenti, hogy sokkal nagyobb részesedést lehet elérni égbolt magas belépési költségek nélkül.

Az ADA-nak valamivel szokatlanabb az árpályája, mint sok más kriptovalutának. A token csak néhány hónap múlva ért el paritást az amerikai dollárral azután, hogy tőzsdére került a nemzetközi tőzsdéken, és 2018 januárjában elérte a legmagasabb árat, az 1,18 dollárt. Az árak azonban ezután 0,10 dollár alá csökkentek, és a következő két év nagy részében így maradtak..

2020-ban Cardano szerencséje megváltozott, mivel az érme végül megtörte a 0,10 dolláros korlátját, és lassan elkezdett kúszni. 2021 elejére az ADA profitált a kriptopiac nagy részét érintő szerencséből, és az árak elérték a 0,92 dollárt, ami 2020-hoz közel 500% -os megtérülést kínál a befektetőknek.

Kijelentkezés: Cardano árjóslás

Bitcoin Vs Cardano: Jövőbeni jóslatok

Ha 2021-ben kriptovalutába kíván befektetni, akkor szem előtt kell tartania, hogy a piacot híresen nehéz megjósolni, sőt a vezető elemző platformok előrejelzéseit is gyakran többször módosítják egyik hétről a másikra. Azonban a Bitcoin és a Cardano összehasonlításához egy másik hasznos referenciát kínálnak, ha óvatosan közelítik meg őket.

BTC

Még a BTC februári lenyűgöző áremelkedése előtt a legtöbb iparági hang egyöntetűen jelentős növekedést jósolt.

bitcoin árjóslási táblázat

Az egyik optimistább jóslat a DigitalCoinPrice-től származik. A platform technikai elemzése azt sugallja, hogy a BTC 2021-ben tovább növekszik, és júniusra soha nem látott 76 768 dollárt érhet el. Máshol, WalletInvestor a Bitcoin következetes növekedését is várja, az év végére átlagosan eléri az 55 dollárt, 390,70 dollárt.

Természetesen ezek a jóslatok önmagukban zenét jelentenek azoknak, akik 2021-ben költöztek Bitcoin-t vásárolni, de az FXStreet tovább ment, és felvázolta, hogy a BTC a közeljövőben reálisan elérheti a 100 000 dollárt.

Cardano

A legtöbb kriptográfiai elemző szerint a Cardanóba befektetni vágyók is számíthatnak lenyűgöző hozamra.

TradingBeast az ADA 2021-ben folyamatosan 20% körül emelkedik, decemberre becsülve 1,13 dollárra. Míg az ADA token értéke nem biztos, hogy olyan lenyűgöző, mint a BTC értéke, a kevesebb mint 12 hónapos 20% -os megtérülés elég sikeres befektetést jelentene.

kardán ár-előrejelzési diagram

A Cardano-ra vonatkozóan is vannak optimistább előrejelzések. WalletInvester úgy vélte, hogy az ADA elérheti az 1,46 dolláros átlagárat 2021 decemberéig – az egész év során körülbelül 50% -os felértékelődés.

Végül a DigitalCoinPrice a Cardanón is felfut, és azt jósolja, hogy a token 2021-ben eléri az 1,78 dollárt. Azt is megjósolja, hogy az ADA ára kissé csökken a nyári hónapok után, és az évet 1,22 dollár körül fejezi be – ami még mindig 30% körüli növekedést jelent az árakról a cikk írásakor.

Cardano Vs Bitcoin: Mit mondanak a szakértők

Igaz, hogy a Bitcoin nagyon sok támogatást kapott a 2021-ig tartó mainstream befektetőktől. Nem utolsósorban Elon Musktól, akinek a Tesla cége bejelentette, hogy új befektetési stratégiájának részeként 1,5 milliárd dollár BTC-t vásárolt.

Musk sincs egyedül a Bitcoin iránti bizalmában. A Heisenberg Capital vezérigazgatója, Max Keizer a hangok egyike, amely magában foglalja a Morgan Creek Digital alapítóját, Anthony Pompliano-t és Alistair Milne befektetőt, akik mind azt hiszik, hogy a BTC meghaladja a 100 000 dollárt 2021 végéig.

És mi van a Cardanóval? Nos, ami a szakértői véleményeket illeti, elég nyilvánvaló, hogy valójában nincs verseny a Bitcoin és a Cardano között – kevés pénzügyi szakértő merész előrejelzéseket vetett fel ez utóbbival kapcsolatban.

A Weiss Ratings független hitelminősítő azonban optimista a Cardano jövőjével kapcsolatban, korábban tweetelt arról, hogy ez az egyik legolcsóbb kriptó a piacon, ugyanakkor az iparág egyik legjobb projektje is.

Hasonlóképpen, az Altcoin Daily házigazdája és kriptokereskedője, Austin Arnold úgy véli, hogy a Cardano infrastruktúrájának legújabb Goguen Mary-frissítése „nagy oka annak, hogy a Cardano ára emelkedik ebben a hónapban [februárban]” – és mivel a közeljövőben további frissítések várhatók, lehetséges ADA ára még bőven van hova növekedni.

Cardano Vs Bitcoin: Következtetés

A Bitcoin is jobb befektetés, mint a Cardano?

Ami a piaci erőfölényt illeti, akkor a Bitcoin vs Cardano valóban nem verseny. A Bitcoin az összes érme közül a legjobb a piacon, és az írás idején a rekordbika piac közepén van. Mint ilyen, a Bitcoin 2021-ben történő megvásárlása nyilvánvaló döntésnek tűnhet. De vajon a dolgok valóban ilyen egyértelműek-e??

Nem lehet megmondani, mennyi ideig tart a Bitcoin áremelkedése, és minden idők legmagasabb szintjén, zsetononként 50 000 dollár felett, most nagyon drága idő befektetni a Bitcoin-ba. A Cardano viszont továbbra is kevesebb, mint dollár / token árfolyamon kereskedik. Van néhány meglehetősen pozitív előrejelzése, amelyek tovább haladnak az év során. Mint ilyen, a Cardano megvásárlása 2021-ben jól bizonyíthatja a megtérülés szempontjából jobb befektetést.

Ami a kockázatot illeti, kevés különbség lehet a Cardano és a Bitcoin között 2021-ben, azonban ha előre tekintünk előre, akkor valószínűleg a BTC a biztonságosabb lehetőség, mivel néhány rövid távú volatilitás ellenére az árak általában fennállása alatt felértékelődtek.

Hogyan lehet befektetni a kriptovalutába 2021-ben

Remélhetőleg a Bitcoin és a Cardano összehasonlítása egyértelműbb képet adott arról, hogy mire számíthat egy-egy tokenbe történő befektetéssel. De függetlenül attól, hogy Cordanoban fektet be, vagy 2021-ben vásárol Bitcoin-t, meg kell találnia egy megbízható tőzsdét, amely hozzáférést biztosít a piachoz.

Számos bróker és tőzsde érhető el az interneten, de a legtöbb befektető számára javasoljuk eToro. A bróker erőteljes, mégis könnyen használható kereskedési platformmal rendelkezik, és hozzáférést kínál az összes főbb kriptovalutához, valamint más pénzügyi piacokhoz.

A kezdéshez csak fiókot kell nyitnia. Az egész folyamat percek alatt elvégezhető, és miután hozzáadta a fizetési módot, elkezdheti felépíteni a kriptográfiai befektetési portfólióját.

eToro – A legjobb platform a kriptók vásárlásához

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Bitcoin Vs Cardano – GYIK

Befektetnék-e Bitcoinba vagy Cardano-ba?

A Bitcoin vs Cardano mérlegelésével könnyen feltételezhető, hogy a Bitcoin lenne a megfelelő út. Azonban a Bitcoinba vagy a Cardanoba való befektetés megválasztása néhány tényezőtől függ – nem utolsósorban a kereskedési céloktól és a kockázatvállalási hajlandóságtól. Mindkét token várhatóan 2021-ben növekedni fog, de az előrejelzések általában pozitívabbak a Bitcoinra, mint hosszabb távú befektetésre.

Hol vásárolhatok Cardanót 2021-ben?

Ha befektetni szeretne Cardanoba – vagy bármely más kriptovalutába -, ezt csere- vagy brókercégen keresztül kell megtennie. Az eTorot ajánljuk a legtöbb alkalmi befektető számára, mivel a platform rengeteg elemzési és kereskedési eszközt kínál, anélkül, hogy túl bonyolult lenne a kriptopiacon újak számára..

A Cardano jobb, mint a Bitcoin?

A Cardano és a Bitcoin összehasonlítása némiképp hiábavaló, mivel a kriptovalutákat különböző célok figyelembevételével hozták létre. A befektetési lehetőségeket tekintve azonban érdemes elolvasni útmutatónkat, hogy kiderüljön, melyik felel meg legjobban a portfólió követelményeinek.

Melyik kriptóba fektessek be 2021-ben?

Ha 2021-ben kriptovalutába kíván befektetni, akkor rengeteg lehetősége van. Azok számára, akik újak a piacon, könnyebb lehet befektetni a Bitcoinba, az Ethereumba vagy a Litecoinba, mivel ezek a legismertebb tokenek, és rengeteg információ van odakint. Ha azonban örömmel vállal nagyobb kockázatot, akkor a kevésbé ismert altcoinok némelyikében nagyobb növekedési potenciál lehet.

Hol lehet Bitcoin-t vásárolni?

Ha 2021-ben meg akarja vásárolni a Bitcoint, akkor rengeteg tőzsdét és brókert talál, amelyek segítenek Önnek. Az egyik piacvezető az eToro. Ha egy egyszerű módszert keres a kriptopiacokhoz való hozzáféréshez, akkor csak annyit kell tennie, hogy létrehoz egy fiókot, és elindul. A kereskedési opciók mellett az eToro rengeteg információval és elemzési eszközzel is rendelkezik, amelyek segítenek az indulásban.

Bitcoin Vs. Egyéb kriptovaluták

  • Bitcoin vs. Ethereum
  • Bitcoin vs. Ripple
  • Bitcoin vs. Bitcoin Cash
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin vs. Binance Coin
  • A 10 legfontosabb kriptovaluta, a Bitcoin kivételével

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector