Cryptocurrency Trading Exchange vagy Cryptocurrency CFD? Melyik a jobb?

Cryptocurrency Trading Exchange vs. Kriptopénz CFD-k

Ha érdekel a kriptovaluta kereskedés, akkor valószínűleg arra gondolt, hogy hol van a legjobb hely a kereskedésre.

Lényegében, két elsődleges lehetőség van; a Cryptocurrency Trading Exchange vagy kriptovaluta CFD.

A kettő több szempontból is nagyon különbözik egymástól, és ami az egyik kereskedőnek megfelel, az nem biztos, hogy a másiké.

A kettő különbségének megértésével megalapozottabb döntést hozhat, amikor úgy dönt, hogy megkezdi a kriptovaluta kereskedését.

Az eszköz tulajdonosa


eszköz tulajdonosa, kezében bitcoin

Ez valóban előnyben részesül.

Ha fizikai tulajdonban akarod tartani a kriptovalutát, akkor neked való egy kriptovaluta-csere.

Ugyanakkor meg kell említeni, hogy ha valóban a kriptopénz tulajdonosa akar lenni, soha ne hagyja a cserében, mindig vonja vissza kriptográfia és tedd a pénztárcádba.

Ez mindig ajánlott, mert kriptovaluta tőzsdék köztudottan feltörték és a kereskedők kriptovalutája ellopható. Biztonságos lesz a pénztárcájában, ahová csak Ön férhet hozzá.

A CFD-k nagyon különbözőek. CFD jelentése:Szerződés a különbségért és technikailag az, amivel kereskedsz, nem maga a kriptovaluta.

Alapvetően az Ön és a bróker között létrejött megállapodás az alapul szolgáló eszköz, jelen esetben a kriptovaluta megvásárlása egy bizonyos áron.

Val,-vel CFD, valójában soha nem birtokolod a kriptovaluta. Ez biztonságosabbnak tekinthető, mivel kevésbé valószínű, hogy rosszul alakulnak a dolgok, például ellopják a kriptovalutát.

Ez azért is előnyös lehet, mert nem szükséges megtanulnia a kriptovaluta tárolását is.

Kriptovaluta tőzsdék a pénztárcákat pedig nehéz lehet megtanulni, hogyan kell navigálni. Ha a cryptocurrency-t kereskedik különbözeti szerződésként, akkor csak tudnia kell, hogyan kell kereskedni vele.

Érdekli-e a kripto kereskedése?

Szabályozás

Talán ez az egyik legnagyobb kérdés, amikor kriptovaluta tőzsdén vagy CFD brókerrel kell kereskedni.

Mint valószínűleg tudod, kriptovaluta a szabályozás még nem ért utol kriptovaluta maga. A szabályozás a legtöbb országban még mindig összeáll vagy félreérthető.

Emiatt, a legtöbb kriptovaluta tőzsdék nem szabályozza egyetlen szabályozó testület sem.

A CFD brókerek a legtöbb esetben szabályozottak, és emiatt sokkal biztonságosabb a kereskedés.

Ha valami elromlik, például ellopják az alapjait, akkor egy CFD brókernek kell megtérítenie a felvett összeget.

A kriptovaluták cseréjéhez jelenleg semmi hasonló nincs, így ha feltörik számláját, valószínűleg nem kapják meg a kárt.

CFD brókerek nagyobb valószínűséggel szegregálják az alapokat. Ebben az esetben az ügyfelek pénzeszköze nem keveredik össze.

A legtöbb CFD bróker különválasztja őket különböző bankszámlákra, ahol védettek.

Ez megkönnyíti az alapok felvételét is.

Kereskedési idők

kereskedési idők, kriptovaluta-csere, bitcoin és árdiagram

A legtöbb kriptovaluta tőzsdék minden nap egész nap nyitva vannak. A CFD brókerek néha hétvégén zárva lehetnek, vagy bizonyos órákban, bizonyos időzónákban működhetnek.

Ha gyakrabban nyitott, nagyobb rendelkezésre állást kínál. Ha valami fontos történik a szokásos kereskedési időn kívül, egy kriptovaluta-tőzsdével, akkor ki tudja használni.

Kereskedési platformok

Val,-vel CFD bróker, jobb választéka lesz a platformoknak kereskedni és a mutatók sokkal szélesebb választékával.

A kriptovaluta-tőzsdék általában nagyon korlátozottak abban, amit a kereskedőknek kínálhatnak a kereskedési platformok, valamint a hasznos eszközök és mutatók tekintetében..

Hiányozhatnak olyan szabványos eszközök, mint a stop-loss megbízások és nyereségi megbízások, amelyek létfontosságúak lehetnek a kriptopénz kereskedésekor, ahol erőszakos áringadozások fordulnak elő rendszeresen.

Sebesség

A CFD brókerek sokkal gyorsabban vásárolhatnak vagy adhatnak el, mivel soha nem az Ön tulajdonában van az alapul szolgáló eszköz.

Amikor kereskedel a kriptovaluta csere, a folyamat tovább tart mivel át kell tenni a blokkláncon és ellenőrizni kell.

Mire végre megveszi vagy eladja a kriptovalutát, előfordulhat, hogy elmulasztotta a kívánt árat, lemaradva a legmagasabb vagy alacsonyabb szintről. A legrosszabb esetben akár pénzt is veszíthetett.

Ez azért is fontos, mert a precizitás létfontosságú a találkozáshoz kereskedési célok.

Ahhoz, hogy sikeres kereskedő lehessen, törekednie kell a következetességre és ha kriptovaluta-tőzsdén keresztül kereskedik, akkor sokkal nehezebb lehet következetesnek lenni és idővel profitot termelni.

Tőkeáttétel

tőkeáttétel

A legtöbb CFD bróker tőkeáttételt kínál, miközben ezt egyáltalán nem garantálja a kriptovaluta tőzsdék. Plusz, CFD brókerek általában sokkal magasabb tőkeáttételt kínálnak mint a kriptovaluta tőzsdék is.

Ennek ellenére a CFD-kereskedőknek nagyon óvatosnak kell lenniük a tőkeáttétel alkalmazásakor. Ideális esetben csak nagyon tapasztalt kereskedők használhatják.

Ne feledje, hogy amit felvett, vissza kell fizetnie, még akkor is, ha veszteséges.

Kiválasztás

A kriptovaluta-tőzsdék sokkal szélesebb választékot kínálnak a kriptovaluta kereskedésére.

Érdemes azonban feltenni magának a kérdést; valóban szükséged van ezernyi kriptovaluta válogatására a kereskedéshez??

Ennek nagy része ismeretlen lesz számodra, és nem fogod tudni, mi az értékük.

Valószínűleg ragaszkodni fog csak egy maroknyi legismertebb kriptovalutához, amelyet valószínűleg egy normál CFD-ügynöknél talál.

Bizonyos értelemben hasonló a forex kereskedéshez, ahol a legtöbb CFD kereskedő ragaszkodik a nagyobb és kisebb devizapárok kereskedéséhez.

Talán ennél is fontosabb, hogy ha CFD brókerrel kereskedel, akkor nem csak a kriptovalutára korlátozódsz. Emellett kereskedhet részvényekkel, devizákkal, árukkal és még sok mással.

Ez lehetővé teszi a portfólió diverzifikálását és csökkentését kockázat amikor a kriptopénzpiac leesett, plusz folytassa a kereskedést és a pénz behozatalát úgy, hogy erőfeszítéseit máshova összpontosítsa.

Spreads

spreadek, kriptovaluta kereskedelem

CFD brókerek gyakran magas az árrés kriptovaluta kereskedés közben kriptovaluta tőzsdék gyakran alacsonyabb a spreadje.

Ugyanakkor figyelembe kell vennie a kriptovaluta-tőzsdék és a CFD-ügynökök jutalékát is alkalmazható és eltérő lehet a kereskedelem nagyságától függően.

Az egyik díj, amely problémássá válhat a hosszú lejáratú CFD kereskedők számára, az csere díjak, melyik helyen tölti be egyik napról a másikra.

Akárhogy is, bármelyik opciót választja, tisztában kell lennie a különféle díjakkal és jutalékokkal, amelyeket felszámíthat az ügyletei felett.

Árazás

A CFD brókerek és a kriptovaluta-tőzsdék egyaránt helytelen vagy mesterséges árképzés alá eshetnek.

CFD brókerek lehetnek piaci döntéshozók, ahol maguk készítik az árakat, és nem befolyásolják őket teljes mértékben a valós piaci árak.

A valós piaci körülmények közötti kereskedéshez a CFD kereskedőknek ECN, STP vagy DMA alkuszokat kell keresniük.

Az ilyen környezetekben való kereskedés azt jelenti, hogy több áringadozás lesz, amelyet ki lehet használni. azonban, ez nagyobb kockázatot is jelenthet.

A kriptovaluta-tőzsdék szintén hajlamosak a mesterséges árképzésre. Ismét jelentősen eltérhetnek az egyes cseréktől.

Érdemes megemlíteni, hogy egyes kereskedők teljesítéssel próbálják ezt kihasználni kriptovaluta arbitrázs, ahol az egyik tőzsdén vásárolnak, a másikban eladnak, hogy profitot termeljenek.

Ügyfélszolgálat

Nagyon fontos különbség a CFD brókerek és a kriptovaluta-tőzsdék között CFD brókerek sokkal hosszabb ideig léteztek. Bizonyos esetekben a CFD alkuszok maguk is elavulták a Difference szerződését.

A kriptovaluta-tőzsdék legfeljebb csak néhány éve léteznek.

Ez tükröződik az ügyfélszolgálatokban. CFD brókerek jobb ügyfélszolgálatokat kínálnak mint a kriptovaluta-tőzsdék.

A kriptovaluta-cserével készüljön fel arra, hogy sokáig várakozásra vár, vagy megoldja problémáit.

Meg kell azonban említeni, hogy CFD brókerek’Az ügyfélszolgálatok nem biztos, hogy hétvégén vagy munkaidő után működnek és így nem biztos, hogy kapcsolatba lép velük.

Oktatási anyagok

Számos kriptovaluta-csere nem kínál sokat az oktatási anyagok szempontjából, és nem túl felhasználóbarát a kezdők számára.

A CFD brókerek általában rengeteg oktatási anyagot tartalmaznak a weboldalukon, és kezdő és tapasztalt kereskedőket egyaránt szolgálnak. Nem lesz akkora tanulási görbe.

Melyiket válassza?

cryptocurrency exchange vagy cfd broker, az ember kétféle mód közül választhat

A kriptovaluta-tőzsdék még mindig felzárkóznak a kriptopénz CFD-hez, és ehhez képest általában viszonylag fiatalok.

Túlóra, kriptovaluta tőzsdék elkezdheti elérni a felhasználói élmény azonos szintjét Kriptopénz CFD brókerek ajánlat, de amíg ez nem történik meg, a CFD brókerek több területen nyernek.

A végén, ez teljesen az Ön preferenciáitól függ. Megállapíthatja, hogy az egyik jobban megfelel a kereskedési stílusának, mint a másik.

Sokan fontolóra veszik a kriptovaluta használatát CFD bróker bölcsebb választás, mivel jobb biztonságot kínál a kereskedőknek és olyan platformokat kínálnak, amelyeket jobban terveztek kereskedésre.

Hogy az említett, kriptovaluta tőzsdék jobb lehet azok számára, akik tulajdonképpen a kriptovaluta kereskednek, különösen, ha kriptográfusok.

Mindazonáltal úgy dönt, hogy folytatja, győződjön meg róla, hogy alaposan megvizsgálja a kereskedni kívánt kriptovaluta-tőzsdét vagy CFD-brókert.

Ideális esetben CFD közvetítőt vagy kriptovalutát szeretne, amely nem változtatja meg mesterségesen az árat, és amelyben megbízhat.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Val,-vel Szerződés a Difference brókernél, nem vagy az eszköz tulajdonosa. A kriptovaluta-cserével birtokolhatja és megtarthatja az eszközt.
  • A szabályozás még nem zárkózott fel kriptovaluta tőzsdék. Sokkal kevésbé szabályozottak, mint a CFD brókerek.
  • Kereskedés a CFD kereskedő sokkal gyorsabb. A kriptovaluta tőzsdével való kereskedés bonyolultabb lehet.
  • Kriptovaluta tőzsdék szélesebb választékot kínál a kereskedelemhez. A CFD brókerek nagyobb valószínűséggel csak a legnépszerűbb kriptovalutákat kínálják.

Miért érdemes választania eToro kriptovalutákkal kereskedni

Most már tudja, mi a különbség a kriptovaluta kereskedési tőzsde és a kriptovaluta CFD között. Ha inspirációt érez a kriptovaluták kereskedelmének megkezdéséhez, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő kereskedési ismereteibe, akkor örömmel tudhatja, hogy az etoro lehetőséget nyújt a Crypto eszközökkel és CFD-kkel való kereskedésre. 90+ kriptovaluta.

Ha tetszett olvasni Cryptocurrency Exchange VS. Kriptopénz CFD cikk, kérlek, adj neki egy lájkot és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Jogi nyilatkozat: A kriptopénzek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van

A kereskedelem elemzése nem megbízható mutató a jelenlegi vagy a jövőbeli teljesítményre nézve, mivel a körülmények idővel változhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést meghozna, tanácsot kell kérnie független pénzügyi tanácsadóktól.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector