Cryptocurrency Wallet Guide: Egyszerű lépésenkénti útmutató

Cryptocurrency Wallet Guide

Mi az a kriptovaluta pénztárca? Hogyan működik? Hogyan védi a kriptopénztárca a digitális eszközeimet? Ha ezek a kérdések olyan kérdések, amelyek nem engedik át a fejét, miközben megpróbálja megérteni a kriptovaluta-kereskedelem bonyolultságát, akkor ez az egyszerű, lépésről-lépésre bemutatott útmutató csak az Ön számára.

Mi, a Trading Education, itt vagyunk, hogy végigvezessük Önt a kriptográf kereskedelem tanulási útján különböző oktatási anyagok biztosítása, kereskedési tanfolyamok, és csillagtippek.

Mi az a kriptovaluta pénztárca és hogyan működik?

Szóval, mi az a kriptotárca? Egyszerűen szólva, egy kriptovaluta pénztárca a legjobb módja a kriptopénz biztonságának megőrzésének.

Hogyan? Nos, anélkül, hogy belemélyednénk a technikákba, a kriptovaluta pénztárcák a softwar innovatív darabjaiamelyek biztonságban tartják a titkosítási kulcsokat és igazolják a digitális eszközök tulajdonjogát.


Mint tudjuk, a titkosítási kulcsok kötelezőek a kriptográfia világában. Itt egy kicsit többet kellene elmagyaráznunk a nyilvános és a magánkulcs közötti különbségről. A nyilvános kulcsod az, amelyet megosztasz, így az emberek pénzt küldhetnek neked, míg a titkos kulcsodra van szükséged a kriptovaluta elküldéséhez.

Biztonságban kell tartania a magánkulcsot. Miért? Egyszerűen azért, mert ha az emberek megszerzik, ellophatják a kriptovalutát!

Miért van szükségem egy kriptotárcára??

Nem kell kriptokirálynak lennie ahhoz, hogy felismerje a kriptotárca meglétének fontosságát. Mielőtt még belegondolna a kriptopénz megvásárlásába, szerezzen magának egy kriptopénz-pénztárcát!

Bár valójában nem a kriptovalutát tárolja a kriptovaluta pénztárcájában, hanem egy decentralizált blokkláncon, egy kriptovaluta pénztárca kötelező, hogy biztonságban legyen a pénze. Ismét itt tárolja a nyilvános és a magánkulcsot, amely hozzáférést biztosít a kriptovalutához.

Minden kriptovaluta-kereskedőnek, aki kriptovalutát akar birtokolni, rendelkeznie kell kriptopénztárcával, hacsak nem CFD-ként kereskednek kriptovalutával. Ha nem használ kriptovaluta pénztárcát, és egy cserére hagyja kriptovalutáját, azt kockáztatja, hogygoxxed’.

Végül vannak nincsenek lakatosok, amelyek segítenek a kulcsok előhívásában és a virtuális piggy bank elérésében. A titkosított pénztárca az egyetlen módja annak, hogy biztonságban tartsa adatait és eszközeit!

Hogyan nyithatok meg egy kriptovaluta pénztárcát?

Most, amikor tudja, hogy a kriptovaluta pénztárca megléte elengedhetetlen a kriptovaluta biztonságának megőrzéséhez, itt az ideje, hogy valóban kinyissa.

De várj! A kriptovaluta pénztárca megszerzése előtt több dolgot is figyelembe kell venni. Íme néhány legfontosabb kérdés, amelyet feltesz magának:

 • Mennyire használja rendszeresen a kriptovalutát? Biztonságos helyet keres csak a kriptovaluta megtartására? Rendszeresen használ-e kriptovalutát a dolgok kifizetéséhez??
 • Hogyan szeretné elérni a pénztárcáját? Számítógépen vagy mobilon keresztül szeretné elérni a pénztárcáját? Szeretné a kulcsok nyomtatott változatát?
 • Hány kriptovalutát szeretne tartani a kriptovaluta pénztárcájában? Csak egyet (például Bitcoin) vagy többet akar tartani??
 • Milyen szolgáltatásokban bízik? Milyen biztonsági és adatvédelmi funkciókat kínálnak?

Miután eldöntött egy pénztárcát, amely megfelel az Ön igényeinek és a kriptográf kereskedési céljainak, könnyen megtalálja a választott szolgáltató lépésenkénti útmutatásait a kriptotárca beszerzéséhez és használatához..

Mennyire magányosak a kriptovaluta pénztárcák?

Noha a kriptotárca beszerzése egyszerű, meg kell említenünk ezt sok kezdő kereskedő megkérdezi, hogy milyen a magán kriptovaluta pénztárca. Végül is a magánélet, a biztonság és az anyagi szabadság a kriptovilág egyik alapja!

Ne aggódj! A legtöbb kriptovaluta pénztárca álnév, ami azt jelenti, hogy nem feltétlenül kötődnek a felhasználó identitásához.

Személyes adatai, például neve és címe, nem jelennek meg. A legtöbb esetben más kriptográfiai felhasználók megtekinthetik az Ön nyilvános címét és nyomon követhetik a tranzakciókat (esetleg kideríthetik, hogy mit küld Ön).

Ha azonban 100% -os névtelenségre vágyik, akkor a legjobb, ha olyan kriptovalutákat keres, mint például a Monero, a Dash vagy a Zcash. Valójában, A Zcash az egyik legfontosabb kriptó, amelyet 2021-ben fektettek be.

Ez azt jelenti, hogy néhány kriptovaluta pénztárca kérhet tőled KYC (ismerd meg az ügyfeledet) dokumentumok. Attól függően, hogy jól érzi-e az ilyen információk eladását, tetszhet vagy nem tetszik ez a funkció. A KYC-dokumentumok benyújtásának egyik feje az, hogy ha valami történik, és elveszíti hozzáférését pénztárcájához, akkor helyreállíthatja azt.

Figyelemre méltó, hogy létrehozni is lehet több aláírással ellátott pénztárca. Itt több személyre van szükség a tranzakciók aláírásához; ez újabb biztonsági szintet adhat a kriptovaluta pénztárcájához, és nagyszerű lehetőség a vállalkozások számára.

Különböző típusú kriptovaluta pénztárcák

Mielőtt kinyitná a kriptotárcát, figyelembe kell vennie nemcsak a magánéletét, hanem az alapvető jellemzőket is, beleértve a biztonságot is. Ez döntő fontosságú a kriptovaluta biztonságának biztosítása érdekében. Nem akarja elveszíteni digitális eszközeit, miután sokat költött kereskedési oktatásra, kriptográfiai stratégiákra és önkontrollra, igaz??

Először is meg kell említenünk, hogy a kriptovaluta pénztárcák sokféle formában léteznek. Egyes pénztárcákat bizonyos kriptopénzek tárolására hoztak létre – nem minden egyes típust.

Sok kriptotárcában tárolhatók a legnépszerűbb kriptovaluta tokenek. Azok a kriptovaluta pénztárcák, amelyek képesek tárolni például az Ethereumot, elfogadhatnak más ERC20 tokent is. Hasonlóképpen, a Bitcoin villáját jelentő kriptovalutákat elfogadhatják azok a pénztárcák, amelyek elfogadják a Bitcoint, mivel ezek technológiailag hasonlóak.

Néhány homályosabb kriptovalutát csak a fejlesztők által létrehozott pénztárcák támogathatnak.

Ja, és ne felejtsük el, hogy néhányat a kriptovaluta pénztárcák képesek lehetnek fiat pénznemek tárolására, ami vonzó befektetési lehetőség lehet néhány kereskedő számára.

Hardver és szoftver kriptopénztárcák: előnyök és hátrányok

Annak ellenére, hogy különböző típusú kriptotárcák léteznek, közismert tény, hogy a kriptovaluta pénztárcák két fő típusa hardver és szoftver pénztárcák (hideg és meleg pénztárca).

A hideg pénztárcákat általában egy hardver eszközről (például USB-re) töltik le, míg a forró pénztárcákat általában az interneten keresztül érik el (online vagy számítógépen vagy mobil eszközön keresztül kezelhető).

Lehet, hogy meglepődik, ha tudja, hogy vannak ilyenek is papírra nyomtatható pénztárca-generátorok.

1. Online kriptovaluta pénztárca

online pénztárca

Az online kripto pénztárcák nagyon népszerűek a kripto világban. Ezek a kriptovaluta pénztárcák böngészőn keresztül online működnek.

Mint sejteni lehet, az online pénztárcák forró pénztárcák, ami azt jelenti, hogy csatlakoznak az internethez. Minden alkalommal, amikor hozzáférni akar a kriptovalutához, online kell lennie.

Bár ez megkönnyíti a használatukat, ez azt jelenti, hogy az online kriptotárcák kevésbé biztonságosak. Az internethez való csatlakozás megkönnyíti a hackerek számára, hogy ellopják a kriptovaluta egy részét.

2. Asztali pénztárca

Az asztali pénztárcák olyan kriptovaluta pénztárcák, amelyeket telepíthet számítógépére vagy laptopjára. Ennek eredményeként az asztali pénztárca mind forró pénztárca, mind az internethez csatlakozva, mind hideg pénztárca működhet, ha nincs.

Az online pénztárcákhoz hasonlóan az asztali pénztárcák is alkalmasak az online tranzakciókat végző kereskedők számára. Mielőtt azonban feliratkozna bármely asztali kriptovaluta pénztárcára, meg kell győződnie arról, hogy a kriptopénztárca kompatibilis-e az operációs rendszerrel.

Van néhány biztonsági kérdés is, amelyet érdemes megfontolnia; ha a kulcsai titkosítatlan formában vannak, vagy ha hamis frissítési értesítések és csalások áldozatává válik, a pénzt ellophatják.

3. Mobil pénztárca

Ahogy valószínűleg kitalálhatja, a mobil kriptovaluta pénztárcák alapvetően olyan alkalmazások, amelyeket letölthet a telefonjára. Csakúgy, mint az asztali pénztárcák, forró és hideg pénztárcaként is működhetnek. A mobiltárcák tartalmazhatnak QR-kódok beolvasásának lehetőségét a fizetéshez.

Mint ilyen, a mobil pénztárcák praktikusabbak, mint más típusú kriptovaluta pénztárcák. Végül is bárhová magával viheti őket, ami azt jelenti, hogy könnyebb kimenni és az utcán vásárolni tárgyakat kriptovalutával.

Ennek ellenére, ha úgy dönt, hogy mobil kriptovaluta pénztárcát használ, akkor különösen óvatosnak kell lennie a telefonjával. Ha elveszíti a telefonját, elveszíti a pénztárcáját és az összes kriptovalutához való hozzáférést. Ez akkor is igaz, ha eltörik a telefonja. Remek módja a mobiltárca biztonságának megőrzésére, különösen lopás esetén, ha rendelkezik ujjlenyomat-leolvasóval.

4. Papír kriptovaluta pénztárca

papír pénztárca

A papír kriptovaluta pénztárca a hűtőtárolás egyik formája. Az ötlet az, hogy az adatokat offline módon tárolják, és ideális esetben nem lehet ellopni.

Ezek a pénztárcák papírra vagy QR-kódként nyomtatott kulcsokat generálhatnak. Pontosabban: a legtöbb papír pénztárca két QR-kódot tartalmaz, egyet a saját kulcsaihoz és egyet a nyilvános kulcsaihoz (amelyek papírra nyomtathatók).

Ha offline állapotba helyezi a pénztárcáját, keressen egy megfelelő helyet a tárolásához. Ahelyett, hogy matraca alatt tartaná, vegye fontolóra egy banki széfet. Ez azonban kellemetlen lehet annak, aki rendszeresen használja a kriptovalutát. A papír pénztárcák sokkal alkalmasabbak azoknak a befektetőknek, akik hosszú ideig szeretnének kriptovalutát tartani.

5. Hardver kriptovaluta pénztárca

Végül, de nem utolsósorban nézzük meg a hardveres vagy hideg kriptopénztárcákat. A hardveres kriptovaluta pénztárcák a közelmúltban nagyon népszerűvé váltak, az utóbbi években több is megjelent. Egyszerű szavakkal, a hardveres kripto pénztárcák olyan pénztárcák, amelyek általában USB vagy más, számítógéphez csatlakoztatható hardver eszköz formáját öltik. A legtöbb esetben csak csatlakoztatnia kell őket egy számítógéphez, meg kell adni egy PIN-kódot, és akkor küldhetünk kriptovalutát.

Ez az opció hasznos azok számára, akik nem bánják, ha a kriptovaluta pénztárcájukat magukkal viszik, és hozzáférnek a számítógéphez. Ennek ellenére készülékét széfben is tárolhatja, ugyanúgy, mint egy papíros kriptotárcával.

Bár a hideg pénztárcákat biztonságosabbnak tekintik, mint a forró pénztárcákat, a hardvertárcák nem tökéletesek. Számítógépes eszközhöz csatlakozva rosszindulatú programokkal vagy vírusokkal fertőződhetnek meg. Továbbá, ellentétben a forró pénztárcákkal, ha elveszíti az eszközét, és nincs tárolt nyomtatott példánya az adatokról, akkor nehéz megszerezni az adatait, és elveszítheti az eszközeit.

Hogyan tartsd biztonságban a kriptovaluta pénztárcádat?

tartsa biztonságban a kriptovaluta pénztárcáját

Tekintettel a kripto kereskedők különböző lehetőségeire, a kriptovaluta pénztárca kiválasztása bonyolult lehet. És mint fentebb említettük, minden kriptotárcának más biztonsági aggályai vannak. Így hogyan lehet biztonságban tartani a kriptovaluta pénztárcáját?

Talán a legbiztonságosabb megoldás az, ha a kriptovaluta pénztárcáját offline állapotban tartja a hűtőházban. Ez azt jelenti, hogy ez az opció kissé bonyolultabbá teszi a kriptopénzkezelést.

Így a biztonság és a használhatóság növelése érdekében, A kriptovaluta biztonságos és hatékony megőrzésének legjobb módja a hűtőtároló és egy másik pénztárca használata. Helyezze kriptovalutájának nagy részét hűtőtárolóba, miközben kisebb mennyiséget (felhasználni szándékozott összeget) tart az online pénztárcában.

Általános gyakorlatként, semmilyen eszközön ne hagyja nyitva a pénztárcáját – mobil vagy asztali számítógép – mindig zárja be, ha nincs rá szüksége.

Ön további biztonsági rétegeket is felvehet a pénztárcájába, mint például hosszú és összetett jelszavak, sokféle alfanumerikus és nem alfanumerikus karakterrel. Fontolja meg azokat a pénztárcákat, amelyek kétfaktoros hitelesítést igényelnek vagy lehetőséget biztosítanak Önnek, vagy olyan pénztárcákat, amelyek minden tranzakció során jelszó kérést igényelnek.

Mindig az eredeti után kell néznie frissítéseket a pénztárcájához is. Mivel a hackerek általában megelőzik a játékot, Önnek is naprakésznek kell maradnia.

Egy másik létfontosságú dolog az ne dicsekedjen a kriptovaluta-állományaival. Ez nagyon kockázatos. Ne felejtsük el, hogy a túlzott önbizalom nem jó tulajdonság a kereskedelemben.

Ami azt illeti, voltak olyan esetek, amikor embereket támadtak kriptovalutájuk miatt. 2019 szeptemberében egy Bitcoin befektető a norvégiai Oslóból, megúszta a kriptovaluta eszközei miatt elkövetett rablást – ami emlékeztet arra, hogy mennyire kell vigyáznia, amikor elmondja másoknak, hogy mennyi kriptovaluta van a tulajdonában.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk, hogy egyes pénzügyi szakértők azt javasolják, hogy a kriptopénz konverzióját fiat pénzzé tegyék az extra biztonság érdekében.

2021 legjobb kriptovaluta pénztárca

Bár a kriptotárca kiválasztása előtt meg kell vizsgálnia a különböző jellemzők és felhasználói vélemények alapján is, bemutatjuk a legjobb kriptovaluta pénztárcákat 2021-ben.

 • eToro: Az eToro Wallet egy könnyen használható, többszörösen titkosított, biztonságos digitális pénztárca. A pénztárcát könnyű megvásárolni, tárolni, fogadni és átvinni több mint 120 kriptovalután, és megváltoztatni a több mint 500 pár bármelyikét
 • Coinbase: A Coinbase az a legjobb crypto pénztárca, szoftverekkel és online pénztárcákkal egyaránt.

 • Trezor: Trezor az a legjobb hardver pénztárca eddig. Támogatja a Windows-t, a Linuxot, a Max-ot, és még Android tárca-alkalmazásokat is kínál hűtőtárolásra.
 • SoFi: A SoFi az a legjobb lehetőség a kezdőknek a kriptovilágban, akiknek gyakran több útmutatásra van szükségük a kriptográfiai eszközök tárolásakor.
 • Edge: Az Edge tekinthető a legjobb mobil pénztárca több pénznemben történő tároláshoz.
 • Exodus: Az Exodust úgy tekintik a legjobb asztali pénztárca amely támogatja a több érmével történő cserét.
 • Bitaddress.org: Ez egy nagyszerű nyílt forráskódú platform és az egyik a legjobb és legkönnyebben használható papír pénztárca generátorok.

Hogyan vásárolhatunk kriptovalutákat közvetlenül az eToro pénztárcából?

etoro pénztárca

A bemutatónk alapja a globális bróker és csere eToro, mivel a platform lehetővé teszi befektetését és kereskedését kriptovalutákban, jutalékok fizetése nélkül. A cryptocurrency Wallet útmutatónk ebben a szakaszában végigvezetjük Önt a kriptovaluta kereskedési számla megnyitásának, befizetésének és kriptók vásárlásának folyamatán..

1. lépés: Nyisson meg egy kriptovaluta kereskedési számlát

Az eToro ügyfelek hitelkártya és banki átutalással vásárolhatnak kriptovalutákat közvetlenül az eToro pénztárcájából.

Látogatás eToro webhely, kattintson a fiók megnyitására, és adja meg személyes adatait. Meg kell erősítenie e-mail címét és mobilszámát is.

etoro bróker

Az eToro sok éven át megbízhatónak bizonyult az iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

2. lépés: Befizetési alapok

A betéti módszerek tekintetében az eToro a következőket támogatja: Betéti kártya Hitelkártya Banki átutalás Skrill Paypal Neteller Válassza ki a vásárolni kívánt kriptovalutát Ha tudja, melyik kriptovaluta-párot kívánja megvásárolni, írja be az oldal tetején található keresőmezőbe..

3. lépés: Válassza ki a vásárolni kívánt kriptovalutákat

kriptopénzek vásárolni

Ha tudja, melyik kriptovaluta-párot szeretné megvásárolni, írja be az oldal tetején található keresőmezőbe.

A kriptopénztárcák egyéb felhasználásai

A kriptovaluta pénztárcák a kriptográfiai kereskedelem környezetének alapvető részei. Mégis vannak olyan lenyűgöző alkalmazások, amelyek messze túlmutatnak a pénzügyi szektoron.

Elég érdekes, hogy a kriptovaluta pénztárcák nem csak a Bitcoin-ot, az Ethereum-ot és más jelentős kriptográfusokat tárolhatják, hanem különböző tokenek digitális értékű árukhoz és szolgáltatásokhoz, mint például a jegyek, az alapanyagok és a művészet.

A szakértők úgy vélik, hogy a jövőben, kriptopénztárcák akár személyazonosság, orvosi adatok, adózási információk és szavazási nyilvántartások tárolására is használhatók, hogy a felhasználók irányíthassák adataikat.

Végül a kriptopénzipar viharral vette el a világot, a kriptopénztárcák igazi játékváltók voltak!

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire erről a cikkről, tegye a következőket:

 • A nyilvános és a magánkulcsokat kriptovaluta pénztárca tárolja.
 • Számos módja van a kriptovaluta tárolására a meleg és a hideg pénztárca a kriptotárca két fő típusa.
 • Bár mind a meleg, mind a hideg pénztárcának megvannak az előnyei és hátrányai, a hardvertárcák egyre népszerűbbek. Számos márka indult az elmúlt években.
 • Bölcs dolog a kriptovaluta nagy részét offline tárolni hűtőházban, online pedig forró pénztárcában. Így csak azt költheti el, amire szüksége van, anélkül, hogy aggódna az eszközei miatt.
 • A kriptopénztárcák különböző alkalmazásokkal rendelkeznek, amelyek túlmutatnak a pénzügyi szektoron.

Szeretne többet megtudni a kriptovaluta és a blockchain technológia csodálatos világáról? Szeretne megtanulni digitális eszközök kereskedelmét és sikeres kriptokereskedővé válni? Akkor iratkozzon fel a mi oldalunkra kriptovaluta kereskedési tanfolyam és nézd meg kriptopartnerünk, eToro ahol több mint 90 kriptovalutát vásárolhat, tárolhat, eladhat vagy kereskedhet CFD-kkel.

A kriptopénz birtoklását vagy a CFD-k kereskedését részesíti előnyben? Melyik kriptotárcát választanád?

Ha tetszett olvasni Cryptocurrency Wallet Guide: Egyszerű lépésenkénti útmutató. Mik azok a kripto pénztárcák & Hogyan működnek? a Trading Education-től, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

GYIK

Lehet-e feltörni a bitcoin pénztárcákat?

Csakúgy, mint a fiat pénznél, a bitcoinjai is elveszhetnek vagy ellophatók. Bár a hideg pénztárcákat biztonságosabbnak tekintik, mint a forró pénztárcákat, mégsem tökéletesek. A hackerek különböző módszerekkel érhetik el a kriptovalutát, például feltörhetik eszközét, telepíthetnek billentyűzárakat vagy trójai programokat, valamint böngészőbővítmények segítségével nyerhetik ki az adatokat. Egyes hackerek megkerülhetik a kétfaktoros hitelesítést, hamis hirdetéseket vagy pénztárca-szolgáltatásokat tehetnek közzé, és adathalász e-maileket küldhetnek Önnek. Győződjön meg róla, hogy víruskereső szoftvert használ, biztonságban tartja készülékeit és PIN-kódjait, és éberen figyeljen a csalásokra és csalásokra.

Van-e olyan pénztárca, amely képes támogatni az összes kriptovalutát?

Bár számos, több pénznemben működő pénztárca létezik, és a technológia folyamatosan fejlődik, nincs egyetlen kriptopénztárca, amely támogatná az összes kriptovalutát. Néhány kriptóért még a megfelelő pénztárcát is meg kell szereznie.

Ellophatják-e harmadik fél pénztárcáim a kriptopénzemet?

Bármely vállalat, amelyet megbízott az adataival és pénzeszközeivel, rosszindulatú magatartássá válhat vagy összeomolhat. Így mindig keresse meg a bevált pénztárcákat, tudjon meg többet az általuk nyújtott technológiáról, és olvassa el az értékeléseket a legjobb kriptotárca kiválasztásához.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector