Decentralizált pénzügy – Mi a DeFi a kriptovalutában?

A decentralizált finanszírozás úgy határozható meg, hogy a hagyományos és központosított pénzügyi rendszert átalakítják megosztott, peering to peering rendszerré, amelyet olyan decentralizált blokklánc-technológia támogat, mint a Bitcoin vagy az Ethereum. A DeFi néven is ismert decentralizált pénzügyek gyakorlatilag funkciókat látnak el és kölcsönöznek platformokat kriptográfiai érmékhez. A decentralizált finanszírozás olyan megállapodások és monetáris eszközök beépített elrendezése, amelyek általában támogatják a kriptovaluta pénzügyi szükségleteit.

A DeFi fontosságát meg lehet érteni azzal, hogy a teljes érték a DeFi szerint zárolódott DefiPulse meghaladja a 25,15 milliárd dollárt. A blockchain technológia az aktív agy a decentralizált finanszírozás mögött. Idővel több ezer új blockchain nyitotta meg az utat a decentralizált ipar számára.

A hagyományos pénzügyi és bankrendszer központosított keretrendszereken alapul, központosított vezetői hálózatok, központosított pénzügyi intézmények, közvetítők és a kormány közvetlen irányítása alatt. Ezzel szemben a DeFi vagy a decentralizált pénzügyi infrastruktúra a blokkláncokra épül, a decentralizált platformok által végrehajtott speciális programok olyan hálózatot alkotnak, amely be- és kikapcsolhatja az összes kormányzati szabály betartását. Csalárdnak hangzik? Nos, ez a szabályozókkal is megtörtént, amikor az ipar elkezdődött.

Forrás: mlsdev.com

A blokklánc infrastruktúrája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az ellenőrzési protokollok segítségével irányítsák saját blokkláncukat. A fő vezérlés, amely lehetővé teszi a nagyobb változásokat, vagy akár a blokklánc feltörését is, a csomópontok legalább 30% -ának ellenőrzését igényli. A csomópontok az alaposzlopok, amelyek támogatják a blokkláncot.


A DeFi olyan pénzügyi rendszereket és protokollokat fejlesztett ki, amelyek intelligens magánszerződéseket alkalmaztak a blokklánc segítségével. A DeFi pénzügyi protokolljai úgy vannak programozva, hogy egy fejlett kód alapján fussanak, amely lehetővé teszi, hogy mindenki számára elérhető legyen, amely lehetővé teszi a peer-to-peer hálózatépítést. A DeFi vagy a decentralizált finanszírozás korábban a "nyitott finanszírozás."

A DeFi előnyei a kriptovalutában

A decentralizált finanszírozásnak számos előnye van, amelyek jobbá teszik, mint a hagyományos és központosított finanszírozási rendszerek. A DeFi fő célkitűzése a kriptovalutában kétségtelenül a pénzügyi rendszerek magánéletének és biztonságának növelése.

A blokklánc-elvek felhasználásával a DeFi testreszabásokat hoz létre a rendszer átláthatóságának biztosítása érdekében, így növelve a likviditást és stabilizálva a növekedési lehetőségeket. A DeFi kriptovalutában történő felhasználásának célja egy kiegyensúlyozottabb gazdasági rendszer kialakítása, amely elérhetőbb és támogathatóbb. Ezeken kívül a decentralizált finanszírozás és a kriptovaluta DeFi legfontosabb előnyei a következők lehetnek:

1. Hatékony programozás

A kriptovaluta defi nagyobb programozhatóságot fog bizonyítani. A pénzügyi modulok végrehajtása sokkal automatizáltabb, intelligens szerződéseket alkalmazva. A programozható kódok segítenek új digitális eszközök létrehozásában.

2. Biztonság

A decentralizált finanszírozás egy olyan rendszert hoz létre, amely valamivel védettebb a csalásokkal és a lopásokkal szemben. A DeFi által a blockchain keretében biztosított privátabb integrációk biztonságos tranzakciókat és egyéb, ellenőrizhetőbb finanszírozási alkalmazásokat nyújtanak..

3. Kényelmes információcsere

A kriptovaluta DeFi megkönnyíti az információcserét. Az interfészek és alkalmazások szinkronizálása a DeFi-vel lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot teremtsenek. A DeFi néven is ismert "pénz legók" komponálható szoftveréhez.

4. Átláthatósági arányok

A DeFi finances által biztosított magas szintű átláthatóság olyan közvetítést biztosít, amely megosztja a tranzakciós tevékenységeket a felület többi felhasználójával. Ily módon a DeFi protokollok beépített kódokat biztosítanak, amelyek mindenki számára elérhetőek. Nagyon élénk elemzés készíthető ezen platformok által biztosított átlátszóságok felhasználásával.

5. Nyissa meg az Access programot

A DeFi-finanszírozáshoz nincs szükség engedélyekre. Míg a hagyományos központosított pénzügyi rendszereknek engedélyekre van szükségük, a kriptovalutában található DeFi mentes ezektől az állításoktól. Bárki a világon, aki rendelkezik kriptotárcával és internetes erőforrással, hozzáférhet a blokklánc technológián alapuló DeFi platformokhoz.

Készen áll a merülésre Crypto Piac?

Decentralizált alkalmazások – Ethereum alkalmazások

A DeFi Apps névre keresztelt decentralizált alkalmazások többsége valójában az Ethereum protokollon fut. Az Ethereum a második legnagyobb kriptovaluta és decentralizált alkalmazás (DApp) piaci részvényeseként helyezkedett el. Az Ethereum azért különbözik a Bitcoin-tól, mert az Ethereum által biztosított interferencia egyszerűbb tranzakciók elvégzésén túl egyszerűbb decentralizált alkalmazási forma fejlesztését jelenti. Az Ethereum legkontrasztosabb jellemzője az okos szerződések.

Intelligens szerződések és DeFi

Az intelligens szerződés automatikusan végrehajtott tranzakciót biztosít a testreszabott igényekhez, így rugalmasabb platformot hoz létre. A Blockchain hibátlan nyilvántartást és biztonságot nyújt intelligens szerződések létrehozásához és alkalmazásához, nagyobb magánélettel, mint valaha a hagyományos pénzügyi világban tapasztalt.

Forrás: dzone.com

Az intelligens szerződések számos DeFi alkalmazás alapját képezik, amelyek a decentralizált rendszerek pénzügyi igényeinek minden várható tulajdonságát biztosítják. Az Ethereum, amely a legnagyobb DeFi alkalmazáspiac, befolyásolja az általános piaci mozgást. Az Ethereum 2.0 frissítésével a DeFi alapú alkalmazások is frissíthetők. Az előrejelzések szerint az Ethereum 2.0 fokozza a DeFi alkalmazásokat azáltal, hogy kiküszöböli az Ethereummal kapcsolatos skálázhatósági kérdéseket.

Népszerű DeFi alkalmazások

A DeFi kriptovalutában mutatott legfontosabb tulajdonságai magának a blockchain technológiának, a Decentralized Finance vagy a DeFi mögött álló agynak köszönhetők. A DeFi alkalmazás a következő poláris neveket tartalmazza.

Decentralizált tőzsdék vagy DEX-ek

A decentralizált tőzsdék vagy a DEX a hagyományos tőzsdék DeFi megfelelője. A DEX-ek azok az online alkalmazások, amelyek a kriptopénzek megváltoztatására specializálódtak bármilyen pénznem cseréjére.

A decentralizált központok olyan típusú platformok, amelyek több prémium funkcióval rendelkeznek. A DEXs lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetítők bevonása nélkül közvetlenül kapcsolatba léphessenek egymással, és kriptóérmékkel és eszközökkel kereskedjenek. A közvetítők megszüntetése privátabbá, biztonságosabbá és megbízhatóbbá teszi a cseréket, felszámolva a csalásokat és lopásokat.

Stablecoins

A stablecoin kriptovalutaként írható le, amelyet hagyományos valuta biztosítékként biztosít. Technikailag nem kriptovaluta; az értéket a támogató valuta, például euró vagy dollár alapján mérik fel. A kriptovaluta volatilitása stabil érmék kialakulásához vezetett, megkísérelve stabil opciókat biztosítani a DeFi világában, mind a hagyományos piac, mind a blokklánc protokollok előnyeit felhasználva..

Hitelezési platformok

A hitelezési platformokat úgy fejlesztik, hogy az intelligens kapcsolatok alkalmazásával helyettesíthetik a közvetítőket. Például az ilyen hitelezési platformok fejlődésével már nincs szükség bankokra.

Becsomagolt Bitcoin vagy WTBC

A DeFi nagyon előnyös alkalmazása csomagolhat bitcoinokat. A burkolt bitcoinok a Bitcoin alkalmazásának módszerei az Ethereum alkalmazásban, így közvetlenül telepíthetők az Ethereum Defi rendszerébe. A WBTC biztosítja a felhasználók számára a bitcoinok iránti érdeklődés elnyerésének előnyeit.

Jóslás piacok

Az előrejelzési piacok az ajánlattétel praktikus platformjai. Előrejelző hálózatok, amelyek a nyilvánvaló valós események lehetséges eredményeit választásokként értelmezik, és az információkat felhasználják megalapozott befektetési döntések meghozatalához. Ezen előrejelzési piacokon az integrált DeFi célja a közvetítők kiküszöbölése, miközben ugyanazokat a funkciókat kínálja.

Bővebben: 7 kriptovaluta-előrejelzés 2021-re, amellyel mindenki egyetértene

A decentralizált pénzügyek és a DeFi felhasználása a kriptovalutában:

1. Vagyonkezelés

A kriptovaluta DeFi a kriptovaluták kezelőjévé teszi országa állami bankja helyett. Az olyan kriptopénztárcák, mint a MetaMask, a Gnosis Safe és az Argent, hatékonyan és biztonságosan segítenek a decentralizált alkalmazásokban, hogy a kriptográfia megvásárlásától, eladásától és áthelyezésétől kezdve a számítógépes erőforrások iránti érdeklődés megszerzéséig mindent megtegyenek..

A DeFi térben Ön birtokolja az Ön adatait: A MetaMask például titkosított formában tárolja a jelszavakat és a magánkulcsokat helyben a szerkentyűjén, így csak Ön megközelíti a nyilvántartásokat és információkat.

2. DAO-k

A DAO a decentralizált autonóm szervezetet jelenti. Ez egy olyan hálózat, amely együttműködik, amint azt a blokkláncra kódolt irányelvek jelzik, eltörölve a koncentrált, szabályozó elem követelményét. Néhány, a DeFi téren alkalmazott általános konferencia, például a Maker és a Compound, elküldte a DAO-kat ígéretek összegyűjtésére, a monetáris tevékenységek felügyeletére és a decentralizált adminisztrációra a helyi térségben.

3. Adatok elemzése

A tranzakciós információk és a szervezési tevékenység fenomenális átláthatósági arányának eredményeként a DeFi speciális fókuszpontokat kínál az információk nyilvánosságra hozatalához, vizsgálatához és problémamegoldáshoz. Az új DeFi alkalmazások fejlesztése elősegítette a különböző alkalmazások és irányítópultok, például a DeFi Pulse és a Codefi Data fejlesztését, amelyek segítenek az ügyfeleknek nyomon követni a DeFi-egyezmények eszközeit, kiszámítani a kockázatokat, áttekinteni a hozamot és a likviditást..

4. Fejlesztő és kódoló eszközök

A DeFi protokollok egyik célkitűzése magában foglalja az összeállíthatóságot, ami azt jelenti, hogy a keretrendszer különböző szegmensei kétségtelenül társulhatnak és együttműködhetnek. Amint az a koordinált DeFi alkalmazások széles választékából kitűnik, az összeállítható kód úttörő hálózati hatást váltott ki, amelyben a helyi terület folyamatosan bővül, amit mások összeszereltek. Sokan összehasonlítják a DeFi fejlesztésének ciklusát a legókkal való munkával – később, a menthetetlenül jól ismert "pénz legók." A Truffle ragyogó megállapodás-könyvtáraitól kezdve az Infura API-csomagján át a Diligence biztonsági berendezéseihez a legnépszerűbb blokklánc-tervezők, köztük az Ethereum, jelenleg készen állnak a DeFi-alkalmazások gyártására és továbbítására teljes veremű szerszámokkal és biztonsági kombinációkkal..

5. Játék

A DeFi összeállíthatósága lehetőséget teremtett a fejlesztők számára, hogy több dimenzióval integrált DeFi protokollokat állítsanak össze. A blockchain alapú játékok funkcionális gazdaságosságuk és kreatív modelljeik miatt a decentralizált finanszírozás mainstream felhasználási lehetőségévé váltak.

Például a Pool Together egy balszerencsésen ellenőrzött befektetési alapokból álló lottó, amely feljogosítja az ügyfeleket, hogy előjegyet vásároljanak a DAI stablecoin tárolásával, amelyet aztán összevonnak és kölcsönadnak az összetett valutapiaci egyezménynek a bevételek megszerzése érdekében..

6. Identitás

A DeFi-finanszírozás csökkentheti a biztosítékkal kapcsolatos előfeltételeket azon személyek számára, akik nem rendelkeznek további eszközökkel, és segíthet az ügyfelek megbízhatóságának értékelésében. Bárki, aki rendelkezik webkapcsolattal, megkeresi a DeFi alkalmazásokat, miközben megőrzi az információk és erőforrások felügyeletét és ellenőrzését.

7. Tokenizálás

A tokenizálás a decentralizált finanszírozás egyik alapja és a blockchain technológia előnye, a DeFi mögött álló agy. A zsetonok táplálják a szervezetet, és számos pénzügyi lehetőséget kínálnak. Lényegében véve a token egy számítógépes erőforrás, amelyet egy blokkláncra készítenek, adnak és felügyelnek. A tokenek biztonságosak és azonnal adaptálhatók, és testreszabhatók egy kóddal. A blockchain alapú tokenek biztonságos és fejlett lehetőségnek számítanak az ügyfelek számára a világ minden tájáról, hogy hozzáférjenek, cseréljenek és tárolhassanak kriptovalutát..

8. Kripto piacok

A DeFi alkalmazások számos online kereskedelmi központot támogatnak, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy árukkal és adminisztrációkkal kereskedjenek egyetemesen. Ezeken a piacokon mindent eladnak a független kódoló koncertektől a fejlett gyűjtőkig, az igazolható drágakövektől és öltözékektől.

Jövedelem és befektetések a DeFi-be

A fentiekben említett blockchain alapú kölcsönzési alkalmazások felhasználásával az ügyfelek előállíthatnak "automatizált bevétel" készpénzük előlegezésével és az előlegekből származó bevételek létrehozásával. Például a hozamgazdálkodás jelentősen megtérülhet a befektetésekből, azonban magasabb a kockázati ráta. Úgy véli, hogy az ügyfelek a DeFi kölcsönzési részét használják fel arra, hogy a titkosítási erőforrásaiknak tennivalókat adjanak, megteremtve az ideális hozamot.

Mivel azonban a DeFi 2020-ig bővült akcióban és hírnévben, számos DeFi alkalmazás, például a YAM érme, látványosan megbukott, és a piaci kapitalizációt 60 millió dollár – 0 dollár hamarosan. A DeFi más projektjei, köztük a Hotdog és a Pizza, hasonló sorsra jutottak, és számos spekuláns nagyon sok készpénzt veszített.

A DeFi jövője

Míg egyre több ember vonzza ezeket a DeFi alkalmazásokat, nehéz megmondani, mi lehet ezeknek a hálózatoknak a jövője. A DeFi jövője olyan emberektől függ, akik értékesnek találják őket és miért. Sokan úgy vélik, hogy a különböző DeFi-protokollok új ügyfelek tömegét vonzhatják azáltal, hogy a monetáris alkalmazásokat átfogóbbá és nyitottabbá teszik azok számára, akik nem szoktak ilyen szakaszokat megközelíteni..

Ez a monetáris innováció új, feltáró és kényelmes, különösen a biztonság vagy az alkalmazkodóképesség szempontjából. Az Ethereum 2.0 kezelni tudja a sokoldalúsággal kapcsolatos problémákat egy néven ismert néven szilánkos, módszer a rejtett adatkészlet szerényebb darabokra bontására, amelyek ésszerűbbek az egyes ügyfelek számára.

Kezdjen befektetni kriptovalutákba az eToróval

Az eToro a világ legjobb szociális kereskedési platformja. Jól fejlett funkcióival az eToro a megfelelő hely, ahol befektethet a kriptovalutákba. Próbálja ki az eTorót, hogy a lehető legtöbb prémium funkciót kapja meg a titkosítási igényeinek megfelelően.

eToro – A legjobb kriptovaluta platform

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Olvass tovább:

Melyek a legjobb kriptovaluták 2021-ben?

10 merész Bitcoin árjóslat 2021-re

Ethereum árjóslatok 2021-2025

Melyek a legjobb 9 altcoin, amelyet 2021-ben kell befektetni??

Főbb pontok

  • A kriptográfia modern módszere, amely lehetővé teszi a pénzügyi rendszerek kényelmesebbé tételét, most a DeFi vagy a decentralizált finanszírozás.
  • A DeFi fontosságát meg lehet érteni azzal, hogy a DefiPulse szerint a DeFi-ben rögzített teljes érték meghaladja a 25,15 milliárd dollárt.
  • A blokklánc továbbra is az agy a DeFi világ mögött, a kriptovalutáktól a DEX-ig.
  • A DeFi olyan funkciókkal rendelkezik, mint az intelligens szerződések, amelyek privátabb és személyre szabottabb felhasználói élményt nyújtanak.
  • A decentralizált pénzügyek jellemzői a DAO-k, a DEX-ek, a tokenizálás, a kereskedelem, a játék és az eszközök kezelése.
  • A DeFi néhány legfontosabb előnye a hatékony programkódok, a biztonságos és a magán tranzakciók. Ez nagyobb átláthatóságot is biztosít.
  • A DeFi képes egy lépésben átvenni a globális pénzügyi piacot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector