Ethereum vs. Bitcoin: Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Bitcoin vs. Ethereum: Melyiket érdemes megvásárolni?

A Bitcoin és az ethereum a két legnagyobb kriptovaluta. De vajon az ETH jobb befektetés-e??

Is Ethereum Jobb mint Bitcoin? Ethereum jobb technológiával rendelkezik, és több felhasználási lehetőséget kínál, mint a Bitcoin, azonban a Bitcoin alacsonyabb kínálattal és folyékonyabb, mint ETH.

Tartalomjegyzék:

Ethereum vs Bitcoin: Melyik a jobb vétel?

Ethereum vs Bitcoin: Kritikus különbségek a kettő között


Ethereum vs Bitcoin: Mi a különbség mindkettő között?

Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Befektetnék-e az Ethereumba vagy a Bitcoin-ba?

Ethereum vs. Bitcoin Következtetés: Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Ethereum vs Bitcoin: Infographic

Ethereum vs Bitcoin: Melyik a jobb vétel?

Az Ethereum és a Bitcoin már szerepelhet a portfólióban. De melyiknek jobb a befektetése?

Ha gyorsan és egyszerűen meg akar vásárolni Bitcoinot vagy Ethereumot eToro Exchange

Ethereum és Bitcoin, a legjobb kriptovaluták közül kettő sok befektető portfóliójának alappillére volt. Még a laikus befektető is tud róluk, ezért talán ők azok a két kriptovaluta, amelyekről a kereskedelmi közösség barátainak és hallgatóinak a kérdése a leggyakrabban. Pontosabban, mit kérdeznek: Mi a fő különbség az Ethereum és a Bitcoin között? Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin? Melyik a legjobb beruházás? Ezt szem előtt tartva úgy gondoltuk, hogy hasznos lehet lebontani a szalag Ethereum vs. Bitcoin meséjével.

Több mint 6000 kriptovaluta van forgalomban, a teljes piaci felső korlát 337 milliárd dollár. De a befektetők óriási választéka ellenére két érme uralja a piacot: a Bitcoin és az Ethereum.

Ethereum vs Bitcoin: Kritikus különbségek a kettő között

839,51 milliárd dolláros piaci sapkával a Bitcoin a blokk legnagyobb titkosítása. Az Ethereum a második helyen áll. De 201,16 milliárd dolláros piaci sapkával hamarosan nem fogja ellopni az első helyet.

A Bitcoin és az Ethereum korai stádiumú befektetői hatalmas hasznot hoztak, és mindkét érme még mindig népszerű választás az első spekulánsok számára. De most, hogy a kezdeti aranyláznak vége, fontosabb, mint valaha, hogy mire fektet be.

Tehát az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin? Túl késő befektetni a Bitcoin-ba? Ha egyszerre fektet be a Bitcoinba és az Ethereumba?

És ami talán a legfontosabb, mi a különbség a Bitcoin és az Ethereum között?

Tudja meg részletes Ethereum vs Bitcoin összehasonlító útmutatónkban.

Mi a Bitcoin?

A Bitcoin egy decentralizált digitális pénznem, amelyet harmadik fél közvetítője nélkül lehet elküldeni a felhasználók között. A Bitcoin nem alkalmazás vagy technológia. Ez szó szerint a pénz digitális formában. A legelső tranzakció 2010-ben történt, amikor Hanyecz László nevű számítógép-fejlesztő két Papa John pizzát vásárolt 10 000 Bitcoinért. A jelenlegi értékelés szerint ez a 10 000 bitcoin körülbelül 90 millió fontot ér!

A Bitcoint 2008-ban egy személy (vagy személyek csoportja) hozta létre Satoshi Nakamoto fedőnévvel. Satoshi egy „bizalmatlan” valutát akart létrehozni, amely 100% -ban független volt. Bizonyos értelemben a Bitcoin kísérlet volt a pénz demokratizálására, és nem véletlen, hogy az első érme 2009-ben jelent meg, alig egy évvel a hitelválság után..

A 2008-as pénzügyi válság vádakhoz vezetett, miszerint a bankok súlyosan rosszul kezelték az emberek pénzét, széles körű csalásokat követtek el, majd kormányok védték őket. Az emberek kiábrándultnak érezték magukat; sokan még mindig. A Bitcoin egy alternatív finanszírozási formát kínál, amelyet egy központi hatalom nem tud kontrollálni vagy manipulálni.

Az olyan fiat devizákkal ellentétben, mint a font vagy a dollár, a Bitcoin-t nem egy központi bank bocsátja ki. Ehelyett létrehozzák és felszabadítják a bányászat nevű folyamat jutalmául. A bányászok azok az emberek, akik a tranzakciókat a blokkláncon dolgozzák fel, állandó és 100% -ban biztonságos nyilvántartást készítve minden Bitcoin tranzakcióról.

Gondoljon a bányászokra, mint adminisztrátorokra vagy decentralizált hatóságokra, amelyek segítenek érvényesíteni a Bitcoin hálózat hitelességét. Leegyszerűsítve: a Bitcoin blokklánc-hálózata olyan rendszer, amely biztosítja, hogy az egyik érme mindig megegyezzen egy másik érmével, függetlenül attól, hogy hova küldték, vagy hányszor.

Mennyit ér meg a Bitcoin 2021-ben és azon túl?

A bányászok fix, ugyanakkor csökkenő arányban kapják meg a Bitcoint. A Bitcoin algoritmust ugyanis előre beprogramozták, hogy az érmék kínálatát 21 millióra korlátozzák. Az elmúlt tíz évben körülbelül 18,4 millió bitcoint bányásztak. De mivel a bányászat minden új érme után egyre nehezebbé válik, a szakértők úgy gondolják, hogy további 120 évre lesz szükség a fennmaradó 2,6 millió felásásához.

Be kell-e fektetnie Bitcoin?

Mi a Ethereum?

Az Ethereum nem csupán digitális pénz. Ez is egy nyílt forráskódú blokklánc tranzakciók lebonyolításához, decentralizált digitális alkalmazásokként (dapps) vagy intelligens szerződésekként emlegetve.

Az intelligens szerződések 100% -ban biztonságosak, nem igényelnek harmadik féltől származó közvetítőt, és kodifikálni, decentralizálni és kereskedni tudnak bármit. Mindehhez erőre és energiára van szükség. Tehát a költségek fedezésére az Ethereum hálózat Ether nevű tokent hoz létre; ez az üzemanyag, amely az intelligens szerződéseket hajtja végre. Az éter az a kriptovaluta is, amelyet megvásárolhat, eladhat vagy kereskedhet.

Az okos szerződés olyan egyszerű lehet, mint egy használt kerékpár eladása vagy adománygyűjtő kezdeményezés létrehozása anélkül, hogy tömeges finanszírozási webhelyen járna. Alternatív megoldásként az intelligens kapcsolatok megkönnyíthetik az összetett pénzügyi megállapodásokat, ideértve a hitel jóváhagyását, az ingatlanvásárlást, a biztosítási díjakat és még sok minden mást. Más szavakkal, "okos szerződések" gyors, biztonságos és teljesen átlátható módon automatizálhatja a rendkívül összetett tranzakciókat. Azok a megállapodások, amelyek véglegesítéséhez napok és hetek szükségesek, percek alatt, vagy akár azonnal is megtörténhetnek.

És ez csak a jéghegy csúcsa. Az Ethereum biztonságos blokklánc-technológiája valós lehetõséggé teheti az online szavazást, ami a demokratikus elkötelezettség és képviselet új korszakát nyitja meg. Forradalmasíthatja az egészségügyi és jogi iparágakat, a logisztikát, a telekommunikációt, a streaming szolgáltatásokat, az oktatást, a közösségi médiát és az e-kereskedelmet.

Az Ethereum legnagyobb rajongói úgy gondolják, hogy ez a blokklánc-technológia egy teljesen új internet alapját képezi, vagy azt, amit a szakértők a Web 3.0-nak hívnak. Elméletileg az új web teljesen decentralizált lenne, lehetőséget adva a felhasználóknak arra, hogy visszavegyék információik irányítását és organikus online identitást hozzanak létre.

Ez a felhasználó-központú megközelítés ösztönözné olyan hálózatok létrehozását, ahol az emberek és a vállalatok mindenki számára előnyös termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. Véget vetne néhány ma látott problémásabb nagy-tech gyakorlatnak is, ideértve az adatbányászatot, az egyes politikai nézetek cenzúrázását és a felhasználói tapasztalatok manipulálását addiktívabb platformok létrehozása érdekében. Ezt más módon szemlélve a web 2.0 a felhasználókat fogyasztóként vagy egységként kezeli; A Web 3.0 lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy egyének legyenek.

Mint látható, az Ethereum értékének nagy részét a jövőbeni alkalmazásai adják. De vajon ez a potenciál valósággá válik? Nos, sokan biztosan így gondolják. Az Ethereum a pénzügyi és technológiai szféra néhány jelentős szereplőjétől nyilvános támogatást kapott.

Az Enterprise Ethereum Alliance (EEA) egy globális közösség, amely több mint 140 blokklánc-vezetőből, alkalmazóból, újítóból, fejlesztőből és vállalkozásból áll a világ minden tájáról. A legrangosabb tagok közé tartozik a JP Morgan befektetési óriás, a Santander Bank és a British Petroleum (BP), valamint a Microsoft és az Intel technológiai óriásai. Az EEA segít népszerűsíteni a blockchain technológia előnyeit. Emellett dolgozik az Ethereum szoftver üzletre kész verzióinak felépítésén is.

Be kell-e fektetnie Ethereum?

Ethereum vs Bitcoin: Mi a különbség mindkettő között?

ethereum vs bitcoin

Míg az Ethereum és a Bitcoin sok hasonlóságot mutat, teljesen más célokra tervezték őket. És annak megértése, hogy (és miért) különböznek egymástól, tudnia kell, mielőtt megalapozott befektetési döntést hozhat.

Tehát itt van egy részlet a legfontosabb különbségről a Bitcoin és az Ethereum között, és arról, hogy mit jelentenek Önnek, mint befektetőnek.

Kínálat

Az Ethereum korlátlan. A kínálat folyamatos, bár lassulni fog, mivel több érme készül. A bitcoinok száma 21 millióra korlátozódik. Idővel ez a véges kínálat megnöveli a keresletet, emelve az egyes érmék értékét.

Használat

A Bitcoin digitális pénz, amelyet bármikor lehet cserélni. Ez egy digitális eszköz is, amely értékraktárral rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy később menthető, visszakereshető és kereskedhető. Ezért látja sok befektető a Bitcoin digitális aranynak.

Az Ethereum más. Az Ether pénzneme intelligens szerződésekhez kapcsolódik, és csak akkor lehet kereskedni, ha előre meghatározott feltételek teljesülnek.

Például egy Bitcoin tranzakció így nézne ki: X személy 10 BTC-t (Bitcoins) küld Y személynek.

Intelligens szerződést így lehetne megírni: küldjön 10 ETH-t (Ether) Y személynek X-ből, ha X egyenlege legalább 10 ETH, és a dátum 20.01.01..

Általánosságban elmondható, hogy a Bitcoin pénz, míg az éter az Ethereum hálózatot működtető üzemanyag. Valójában gyakran gáznak nevezik.

Sebesség

Az Ethereum 20 másodpercen belül ellenőrizheti a tranzakciókat (vagy blokkolásokat). Körülbelül 10 percet vesz igénybe a Bitcoin az egyes blokkok feldolgozásához.

Hírnév

A Bitcoin több mint 10 éves. Ez az az egyetlen kriptovaluta, amelyről a legtöbb ember hallott. A Bitcoin megalapozott hírnévvel rendelkezik, és ma már elfogadják a nagy kiskereskedők, köztük a Microsoft, a Starbucks és a BMW. Tehát, ha (vagy valószínűbb, hogy mikor) a kriptográfia a főáramba kerül, a Bitcoin nagy eséllyel válhat a választott pénznévvé.

Ár

Az írás idején a Bitcoin érménként körülbelül 45 100 dollár értékben kereskedik. Az Ethereum az 1757 dolláros jelzésnél mozog. Tehát az első befektetők számára, akiknek korlátozottabb a bankrolljuk, az Ethereum valószínűleg vonzóbb lehetőség.

Technológia

A Bitcoin és az Ethereum blokkláncok mindig frissülnek. De a szakértők hajlamosak egyetérteni abban, hogy az Ethereum technológia fejlettebb és robusztusabb. Gyorsabb és a tranzakciós díjak olcsóbbak, mint a Bitcoiné. Sőt, a programozók jelenleg egy jelentős frissítésen dolgoznak, az Ethereum 2.0 néven.

Az új platform leegyszerűsíti az Ethereum blokkláncát, növeli a felhasználók biztonságát és a tranzakció sebességét, és csökkenti a belépés akadályait, így a hálózat mindenki számára elérhetővé válik, aki rendelkezik egy szabványos laptopdal. Egyelőre nincs hivatalos kiadás. De a fejlett tesztelés már folyamatban van, és a programozók bizakodnak, hogy a platform 2020 végére teljes mértékben működőképes lesz.

Adam Cochran kriptoelemző és a Dogecoin korábbi marketingigazgatója. Szerinte egy teljesen működőképes 2.0 platform hatalmas bikafutást hoz létre az Ethereumon. Cochran szerint ez Etheruem árát „a Holdra” juttathatja. Tehát ha azon gondolkodik, hogy vegyen egy puntot az Ethereumra, akkor most jó idő lehet.

Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin?

az ethereum jobb befektetés, mint a bitcoin

Jelenleg nehéz megmondani, hogy az Ethereum jobb befektetés-e, mint a Bitcoin. Mindkettőnek nagyon különböző célja van. Az, hogy az egyik jobb-e a másiknál, nagyban függ attól, amit keres, valamint számos egyéb személyes tényezőtől. Ide tartozik a bankroll nagysága, függetlenül attól, hogy izgatott vagy a rövid vagy hosszú távú nyereség, és a kockázat iránti ellenszenv.

A kriptográfiai térségben továbbra is a Bitcoin a legdominánsabb eszköz, és meglehetősen nagy távolságra. Jól bevált, és úgy tervezték, hogy idővel értéket szerezzen. Lehet, hogy a Bitcoin a közeljövőben nem ígér nagy megtérülést, de ez az a fajta befektetés, amelyet 10 vagy 20 év múlva is szeretne portfóliójában.

Sok befektető számára az Ethereum valós értéke nem a szűkösségéhez vagy a jelenlegi alkalmazásokhoz kötődik. Ehelyett az Ethereum jelenlegi (és jövőbeni) értéke szorosan kapcsolódik a digitális tér forradalmasításában rejlő lehetőségekhez és az üzleti tevékenységhez. Az Ethereum intelligens szerződései mindent megváltoztathatnak a jelzálog-átutalásoktól az online tartalom létrehozásának és fogyasztásának módjáig. Sőt, az Ethereum jövőbeli legizgalmasabb alkalmazásai valószínűleg azok lesznek, amelyeket még annak ellenére sem.

Azok a befektetők, akik pénzüket beteszik az Ethereumba, abban reménykednek, hogy a technológia teljes mértékben kihasználja a lehetőségeit. És sok jel utal arra, hogy ez megtörténhet. Az olyan nagy támogatók mellett, mint a Microsoft és a JP Morgan, sok más befektetőt lenyűgöz az Ethereum technológiája.

Amikor rájön a kérdés, a Bitcoin és az Ethereum, mint befektetés közötti végső vita a befektető kockázati profiljához vezet. Az ígéretek szerint mindkettő hosszú ideig jó teljesítményt nyújt. A Bitcoin a kettő mainstreamebb és stabilabb.

Gil Penchina amerikai üzleti menedzser és angyal befektető. Segített több mint 100 technológiai induló vállalkozásnak a földről, köztük a PayPal és a LinkedIn. A következőt mondja el az Ethereum platformról: "Most már világos számomra, hogy az Ethereum az Internet új pénzneme. Sokkal előrébb tart, mint a Paypal annak idején, és sokkal izgalmasabb az ügyfelek számára, mint valaha a Paypal."

A szalag meséje: Ethereum vs. Bitcoin

Indulás éve: Ethereum 2015, Bitcoin 2009

Piaci korlát: Ethereum 201.9B, Bitcoin 840B

Elérhető érmék: Ethereum 112.4M, Bitcoin 18.5M

52- heti növekedés: Ethereum 250%, Bitcoin 140%

2 éves növekedés: Ethereum 40%, Bitcoin 70%

3 éves növekedés: Ethereum 1%, Bitcoin 140%

5 éves növekedés: Ethereum N / A, Bitcoin 4880%

Befektetnék-e az Ethereumba vagy a Bitcoin-ba?

Ha továbbra sem tud dönteni az Ethereumba vagy a Bitcoinba történő befektetés között, akkor nem kell!.

Mint valószínűleg már rájöttél, az Ethereum soha nem volt célja a Bitcoin helyettesítése. Tehát ahelyett, hogy a Bitcoin és az Ethereum közvetlen versenytársaként lennénk, érdemes ezekre a technológiákra mint kiegészítő platformokra gondolni, amelyek megalapozhatják a digitalizált pénzügyi gazdaság nagyon különböző aspektusait. Más szavakkal, a kriptográfia jövője nem győztes, minden játékra szükség van; A Bitcoin és az Ethereum egyaránt nyerhet.

A pénzeszközök felosztását különböző eszközök között diverzifikációnak nevezzük. A diverzifikáció minden típusú befektető számára bevett gyakorlat, beleértve a milliárd dolláros fedezeti alapkezelőket is. Ez a kockázatok minimalizálásának, több megtérülési lehetőség megteremtésének és eszközeinek megvédése a kedvezőtlen piaci ciklusoktól.

A portfólió diverzifikálásának módja rajtad múlik. Az egyik lehetőség az alapok 50/50 felosztása. De ha jobban izgatja a Bitcoin, akkor 70/30-as osztást hajthat végre, vagy fordítva, ha úgy gondolja, hogy a jövő az Ethereumé.

Ethereum vs. Bitcoin Következtetés: Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Az Ethereum is jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Az Ethereumnak számos előnye van a Bitcoin-tal szemben. Sokoldalúbb, jobb technológiával és sokkal több valós alkalmazással rendelkezik.

A Bitcoin-hoz képest ez is viszonylag olcsó, így sokkal hozzáférhetőbb a kisebb bankrollral rendelkező befektetők számára. A jelenlegi értékelések szerint 30 Bitcoin körüli összegért vásárolhat egyetlen Bitcoin áráért. Tekintettel a technológia potenciáljára és lenyűgöző támogatói listájára, az Ethereumba történő befektetés most esély arra, hogy a jövőben alacsony áron vásároljon és magasan eladjon.

De a Bitcoin itt marad. És bár (valószínűleg) ugyanúgy nem fogja forradalmasítani a digitális teret, mint az Ethereum, a Bitcoin bevett „márkája” és a növekvő szűkösség vonzóbbá teszi az elővigyázatosabb befektetők számára, hosszú távon figyelve.

Végül a végső döntés rád tartozik. Milyen befektető szeretne lenni? Melyik technológia izgatja jobban? És ami jelenleg a leginkább alulértékelt?

Kitalálja a választ erre a kérdésre, biztosan tudni fogja, hogy az Ethereum jobb befektetés-e, mint a Bitcoin!

eToro – A legjobb platform a vásárláshoz Cryptos

Most már tudja az Ethereum és a Bitcoin közötti kritikus különbségeket. Ha inspirációt érez a vásárláshoz Bitcoin vagy Ethereum, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő kereskedési ismereteihez, örömmel ismerheti ezt eToro lehetőséget nyújt Crypto eszközök megvásárlására és érmék kereskedelmére 90-ig+ kriptovaluták.

Az eToro hosszú évek alatt megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Bitcoin Vs. Egyéb kriptovaluták

  • Bitcoin vs. Ripple
  • Bitcoin vs. Bitcoin Cash
  • Bitcoin vs. Cardano
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin vs. Binance Coin
  • A 10 legfontosabb kriptovaluta, a Bitcoin kivételével

Ethereum vs Bitcoin Melyiket vegye meg: Infographic

Bitcoin Vs Ethereum infographic

Tetszett a cikkünk Ethereum vs. Bitcoin: Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin? Ezután kérjük, adjon nekünk egy lájkot, és ossza meg mindazokkal, akiknek hasznos lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector