Ethereum vs Cardano: Melyik kriptot kell megvásárolnia 2021-ben

Ez az útmutató, amely összehasonlítja a kriptovalutákat, kiemeli az Ethereum és a Cardano közötti kritikus különbségeket, és megtudja, hogy érdemes-e befektetni az Ethereumba vagy a Cardanoba, és hogy a kettő közül melyik a legjobb befektetés az Ön számára.

A pénzügyi világ megrázkódtatást kapott 2020-ban, és számos prominens ipari szakértőt meglepett, hogy a kriptovaluta piac mennyire bírta a COVID vihart. Valójában, mivel a hagyományos gazdaságokba vetett hit megingott, sok befektetési alap és nagyvállalat arra törekedett, hogy Ethereumba, Bitcoinba, Cardanoba és hasonlókba fektessenek be, hogy fedezzék magukat a jövőbeni bizonytalanságok ellen..

Ezt az elmozdulást nem hagyták észrevétlenül az egyes befektetők, és a digitális valuta iránti megújult étvágy meglátta az összes fő zsetont, mivel 2021-ben egyre többen döntöttek kriptovalutába történő befektetés mellett..

Míg a Bitcoin évek óta választási lehetőség, sok előremutató kereskedő úgy döntött, hogy befektet a vezető altcoinokba. A legjelentősebbek közül kettő az Ethereum és a Cardano. De fektessen be az Ethereumba, vagy vegyen Cardanót 2021-ben? Összeállítottuk a következő összehasonlítást, hogy lássuk, miként lépnek fel az egyes tokenek egymással szemben, valamint hogyan helyezkednek el a szélesebb kriptopiacon.

Cardano vs Ethereum: Összehasonlítás az ETH és az ADA között


Aki 2021-ben kriptovalutába kíván befektetni, lehet, hogy már az Ethereumot és / vagy a Cardanót is előirányozta portfóliójába való felvételre, és mindkét token nagy potenciállal rendelkezik. De vajon az egyik jobb megoldás, mint a másik?

Mielőtt bármilyen árelemzésbe kezdünk, fontos megértenünk a két kriptovaluta közötti legfontosabb különbségeket. Ha pontosan szeretnénk összehasonlítani az Ethereum és a Cardano összehasonlítását, akkor tudnunk kell, hogy milyen módon versenyeznek hatékonyan, és milyen módon kínálnak valami egészen mást.

Cardano Vs Ethereum: Melyek a legfontosabb különbségek közöttük

Íme a két eszköz legfontosabb különbségei:

Háttér

Az Ethereum vitathatatlanul a második leghíresebb kriptovaluta a Bitcoin mögött. A második generációs kriptovaluták első hullámát beharangozva az Ethereum blokklánc túlmutatott egy egyszerű fizetési rendszer felajánlásán, és sokkal több funkcionalitást mutatott be, mint az eredeti kriptovaluták és azok megfelelő blokkláncai.

A 2015 júliusában indított Ethereumot az Ether natív kriptotagja vezérli, de lehetővé teszi az intelligens szerződések cseréjét is, amelyek célja az átruházási tulajdonosi eszközök és a bizalmi megállapodások egyszerűsítése. Az Ethereum platform lehetővé teszi az pApps fejlesztését és futtatását harmadik fél befolyása nélkül, és a saját programozási nyelve további lehetőségek világát nyitja meg.

Úgy tűnik, hogy a recept eddig sikeresnek bizonyult, és az Ethereum a piaci kapitalizáció szempontjából a második legnagyobb kriptovaluta. Mint ilyen, az Ethereum megvásárlása 2021-ben nem olyan kockázatos, mint egy kevésbé bevált altcoin esetén.

A Cardanót 2015-ben fejlesztették ki, nagyon hasonló céllal, mint az Ethereum – vagyis olyan platformot kínálni, amely nemcsak natív kriptovaluta küldését és fogadását teszi lehetővé, hanem elősegíti az intelligens szerződéseket és az elosztott alkalmazások fejlesztését is..

A Cardano és az Ethereum közötti hasonlóság sem véletlen. A Cardanót valóban az Ethereum társalapítója, Charles Hoskinson fejlesztette ki. A felszín alatt azonban Cardano számos figyelemre méltó előrelépést mutat az Ethereum blokkláncon.

A Cardano a világ első, szakértők által felülvizsgált kriptovaluta, amelyet több prominens tudományos intézmény is megvizsgált. Ezenkívül egyedülálló kétrétegű architektúrával rendelkezik, az egyik az általános tranzakciók kezelésére szolgál, a másik az intelligens szerződésekkel foglalkozik.

Természetesen mindez papíron nagyon lenyűgöző – de vajon jó ötlet-e Cordanót megvásárolni 2021-ben? Nos, az ADA folyamatosan bekerült a top 5-6 kriptovaluta közé piaci részesedés szerint (jelenleg körülbelül 27,5 milliárd dollár), így ismét a biztonságosabb fogadások közé tartozik a kriptográfia területén.

További információ: Mi a Cardano? Kezdő útmutató a kardánhoz és tippek az ADA-ba történő befektetéshez

Tranzakciók és sebesség

A gyakorlatilag korlátlan lehetőségektől eltekintve az Ethereum másik kiemelkedő tulajdonsága a gyors blokk létrehozási idő. A Bitcoin blokklánc akár 10 percet is igénybe vehet új blokkok hozzáadásával, míg az Ethereum várható létrehozási ideje 10 és 20 másodperc között van. De vajon elég-e ez az ok az Ethereum megvásárlásához 2021-ben?

Az írás idején az Ethereum még mindig a munka igazolásának koncepcióját használja. Ez azt jelenti, hogy a hálózaton lévő számítógépek hatékonyan versenyeznek egymással az egyenletek megoldása érdekében, körülbelül 2 ETH jutalom fejében. Ebben az értelemben az Ethereum hasonló sok első generációs kriptovalutához, kivéve azt a tényt, hogy az ethash bányászati ​​algoritmusra támaszkodik, nem pedig a Bitcoin által használt SHA-256 algoritmusra.

A munka bizonyításáról további információt talál a kriptográfiai bányászat magyarázatában, de bárki, aki befektetni kíván az Ethereumba, vegye figyelembe, hogy a hálózat áttér a tét konszenzusának igazolására – amely várhatóan felgyorsul. mind a hatékonyság, mind a biztonság.

Ez része az Ethereum 2.0 hálózati frissítésnek, és bár a váltás befejezésének ütemterve még nem zárult le, jelentős hatással lehet az Ether árára.

Az Ethereum jelentősen javította a Bitcoin tranzakciós sebességét, de becslések szerint 15-20 tranzakció másodpercenként (TPS) ez még mindig elenyésző a Cardanóhoz képest, amelyet legalább 257 TPS-re teszteltek.

A Cardano sebessége már meglehetősen lenyűgöző, de a Hydra 2 skálázási megoldással, amelyet a meglévő tétprotokoll bizonyítékai felett hajtottak végre, Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) fejlesztéséért felelős vállalat, az IOHK vezérigazgatója azt állítja, hogy a szimulációk azt mutatják, hogy a hálózat képes másodpercenként több mint egymillió tranzakció feldolgozása.

A lenyűgöző teljesítményt természetesen a kétrétegű rendszer teszi lehetővé, és elég ok lehet arra, hogy 2021-ben megvásárolják a Cardanót, azonban a befektetőknek emlékezniük kell arra, hogy a Hoskinson által hirdetett egymillió plusz TPS még nem valósult meg.

Kereslet és kínálat

Az Ethereumba – vagy bármely más kriptovalutába – befektetni vágyók számára mindig az a legfontosabb kérdés, hogy miként kezelik az ellátást. Végül is bármilyen digitális pénznem előállítható egy hálózaton, és nem kötődik semmilyen fizikai eszközhöz, ezért az érték megőrzése érdekében rendelkeznie kell egy protokollal, amely elősegíti valamilyen szűkösséget..

Jelenleg az Ether teljes mennyiségének teljes felső határa van, mint a Bitcoin esetében. A kezdeti elveknek megfelelően azonban van egy korlátozás arra vonatkozóan, hogy hány tokent bocsátanak ki az Ethereum ökoszisztémába évente.

Az Ethereum fejlesztői korábban felvetették azt az ötletet, hogy felső határt szabjanak a rendelkezésre álló tokenek számára, de a befektetőknek figyelembe kell venniük, hogy az Ethereum más célokkal rendelkezik, mint más kriptovaluták, például a Bitcoin. Az Ethereumot a decentralizált szolgáltatások platformjának szánják, és mint ilyen, sok a találgatás arra vonatkozóan, hogy a felső korlát segítene-e vagy akadályozná-e a sikert ezen a területen.

Csakúgy, mint az Ethereum esetében, bárkinek, aki befektetni szeretne Cardanoba, valószínűleg kérdései lesznek az ADA token szállításával kapcsolatban.

A Cardano abban különbözik az Ethereumtól, hogy teljes ellátási korlátja van, nagyjából ugyanúgy, mint a Bitcoin. Az írás idején az ellátási határ 45 000 000 000 volt. Sőt, a Cardanónak csökkenő részesedése is van, amely beépített deflációs mechanizmusként működik és növeli a potenciális szűkösséget, ami természetesen pozitív hatással lehet a kereskedési árakra.

A dolgok keresleti oldaláról a Cardanóba befektetni szándékozóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy az ADA-val jelenleg nem kereskednek a Coinbase-ben – az egyik legnagyobb kriptotőzsdén -, és a token nem szerepelt a Paypal által támogatott kriptovaluták első kiválasztásában..

Ethereum vs Cardano: Kell-e befektetnie Cardanoba vagy Ethereumba?

Annak eldöntése, hogy befektet-e az Ethereumba, vagy megveszi-e a Cardanót 2021-ben, elkerülhetetlenül befektetési céljaitól függ. Természetesen nincs ok a másik választására, de a Cardano és az Ethereum összehasonlítása érdekében van néhány kulcsfontosságú mutató és mutató, amelyek segítségével megkülönböztethetjük a kettőt a befektetési lehetőségek tekintetében..

Első és legfontosabb, hogy a kriptovaluta-előrejelzések általában a történelmi ármozgások technikai elemzésén alapulnak. Ennek áttekintése után láthatjuk az iparág vezető platformjainak jóslatait. Végül a szakértői meglátások nagyszerű módja lehet további információk megszerzésének és az adott kriptopénz valódi étvágyának felmérésére..

Ethereum Vs Cardano: Ártörténet

Ha megnézzük az Ethereum vs Cardano ártörténetét, két nagyon különböző képet látunk. A korábbi ármozgások nem tudják pontosan megmondani, hogy mely kriptovalutákat fektessük be 2021-ben, de esélyt adhat arra, hogy reálisabb elvárásokat alkossunk az egyes érmék potenciáljáról.

Ethereum

Az Ethereum ármozgásával kapcsolatban az életének egy-két évében nem sok mindent írhatott haza. Az árak nagyon kevés jelentős emelkedést tapasztaltak 2017 januárjáig, amikor az Ether a 10 dolláros jegy körül mozgott.

Csakúgy, mint a Bitcoin korai szakaszaiban, némi késés is történt, mire az Ethereum lehetőségei elkezdtek észrevenni. 2018 januárjára azonban az ETH rekordmagasságra, csaknem 1400 dollárra emelkedett. De a dolgok kevésbé voltak stabilak az ETH számára az elkövetkező hónapokban, és egy pillanatban az árak visszaestek 85 dollárra.

Elég csak annyit mondanom, hogy a dolgok tovább ugráltak az Ethereum számára, és az altcoin jóval több mint egy évig küzdött a 250 dolláros akadály ellen. Az ETH-re vonatkozóan azonban 2020-ban felgyorsultak a dolgok, és a cikk írásakor úgy tűnik, mintha jól meglovagolta volna a COVID vihart, új csúcsot ért el, 1773,33 dollárt..

Cardano

Ha Cardanoba szeretne befektetni, akkor már tisztában lehet vele, hogy az árpályája némileg eltér, mint sok más altcoinnál.

Az ADA nagyon gyorsan elérte az amerikai dollárral való paritást a kereskedelem életciklusának első hónapjaiban, és minden idők legmagasabb szintjét, az 1,18 dollárt 2018 januárjában érte el. A túlfeszültség azonban rövid ideig tartott, és a Cardano gyorsan zuhant, kevesebb mint 0,10 dollár / token – az évet 0,03 dollár körül fejezi be.

Cardano visszafogott maradt, és 2020 nyaráig nem érte el a csúcsot 0,10 dollár felett – nem sokkal a COVID-járvány kitörése után. Az ADA ekkor úgy tűnt, hogy sarkon fordul az év végén, mivel roham volt befektetni Cardanoba. Az árak több mint 500% -kal szárnyaltak, míg 2021 január végéig elérték a 0,92 dollárt.

Ethereum Vs Cardano: Jövőbeli árjóslatok

Mint láttuk, kevés összehasonlítás tapasztalható az Ethereum és Cardano összehasonlításában a korábbi ármozgásokkal kapcsolatban. De hogyan viszonyulnak a történelmük a jövőbeni jóslatokhoz? Itt megnézzük néhány legfontosabb kriptográfiai elemző előrejelzéseit.

Ethereum

Technikai elemzése alapján a DigitalCoin az ETH folyamatos növekedését jósolja az elkövetkező évben, az Ethereumba befektetni kívánók megújult érdeklődése közepette. A platform úgy véli, hogy az Ethereum megtartja lenyűgöző árfolyamát és jóval meghaladja a korábbi rekordot 2021 hátralévő részében, és az évet lenyűgöző 2 726,19 dollárral fejezi be..

ethereum ár-előrejelzési diagram

TradingBeast optimista az ETH potenciáljával kapcsolatban is, bár visszafogottabb előrejelzéssel. A platform úgy véli, hogy az Ethereum egész évben magas árat fog tartani, de 2021-et kissé bezárja jelenlegi kereskedési ára (1773,33 USD) alatt, és így 1624 dollár körül lesz..

Végül, WalletInvestor valahol a fentebb részletezett két jóslat közé esik. A platform meglehetősen lineáris növekedést jósol az ETH számára, de az évet záró jelző 2100 dollár körül van.

Természetesen ezek az előrejelzések zenét jelentenek annak a fülének, aki azt gondolta, hogy befektet az Ethereumba – de ne felejtse el mindig, hogy az előrejelzések hatékonyan megalapozott találgatások, és semmiképpen sem garantáltak.

További információ: Ethereum árjóslás

Cardano

Aki 2021-ben szeretne Cardano-t vásárolni, aligha számíthat ugyanazokra a számokra, mint az ETH ára, de több platform is jelentős növekedést jósol. A WalletInvestor ADA-árai 2021-ben körülbelül 50% -kal emelkedtek, a nyár folyamán folyamatosan emelkedtek, és decemberben körülbelül 1,46 USD-t zártak.

kardán ár-előrejelzési diagram

A TradingBeasts szintén előrejelzi a Cardano 2021-ig tartó folyamatos felértékelődését. A platform rendelkezik azzal a jelzővel, hogy fenntartja a legutóbbi árát, mielőtt egyenletes felfelé irányuló gradienst követne, és az évet a jelenlegi árához képest mintegy 20% -kal, 1,07 USD körül fejezi be..

A tokenenkénti ár nem biztos, hogy bármit írhatna haza, de bárki, aki Cardanóba szeretne befektetni, emlékezzen arra, hogy mindez a növekedésről szól, és a 20% -tól 50% -ig terjedő hozam nagyon sikeresen kiegészíti portfólióját.

Cardano Vs Ethereum: Mit mondanak a szakértők

Jelentős pénzügyi ágazati szakértők véleménye sokat elárulhat a befektetők étvágyáról egy adott kriptovaluta iránt, és egyes esetekben akár önmagukban is elegendőek lehetnek az árak emelkedéséhez.

Aki az elkövetkező hónapokban szeretne befektetni az Ethereumba, annak nem kell messze keresnie, hogy támogatást találjon a legfontosabb kommentelőktől. Például a Messari vezérigazgatója, Ryan Selkis nemrégiben azt mondta, hogy bár a Bitcoin teljesítménye lenyűgöző volt, „az Ethereum repült a kriptó legfontosabb platformjává… egy teljesen új pénzügyi rendszert és egy nyitottabb, rugalmasabb internetet működtethet. ”

Simon Dedic, a Blockfyre társalapítója és a Moonrock Capital vezető partnere azt jósolta, hogy az Ethereum végül megdöbbentő 9 000 dollárt fog elérni tokenenként.

Kevésbé egyértelmű előrejelzés van a Cardanóra vonatkozóan, de Austin Arnold, az Altcoin Daily műsorvezetője és kriptográf kereskedője támogatásának adott hangot a legújabb Goguen Mary-frissítéssel kapcsolatban, arra hivatkozva, hogy „nagy ok, hogy a Cardano ára emelkedik ebben a hónapban [február] ”

További információ: Cardano árjóslás

Cardano Vs Ethereum: Következtetés

A Cardano is jobb befektetés, mint az Ethereum?

Nehéz egyenes nyertest eldönteni, ha a Cardano vs Ethereum befektetési potenciálként tekintünk rá. Míg az Ethereum sokkal megalapozottabb és jóval magasabb árral rendelkezik, a történelem azt mutatja, hogy nem mentes a hirtelen áreséstől.

Azok, akik befektetni szeretnének a Cardanoba, sokkal nagyobb részesedést is szerezhetnek – a tokenek jelenleg kevesebb, mint egy amerikai dollárnál forognak. Végül a beruházások növekedését százalékban mérik, és az előrejelzések szerint mindkét érme jól teljesít 2021-ben.

Függetlenül attól, hogy Cardano-ba fektet, vagy 2021-ben vásárolja az Ethereumot, fontos, hogy kezelje az elvárásait. Mindkét érme hirtelen, tartósan esett az árfolyamainál, és a kriptopénzpiac közismerten ingatag – annak ellenére, hogy jelenleg erősödik, nincs garancia arra, hogy ez kitartson.

Végül a végső döntés rád tartozik. Milyen befektető szeretne lenni? Melyik technológia izgatja jobban? És ami jelenleg a leginkább alulértékelt?

Kitalálja a választ erre a kérdésre, biztosan tudni fogja, hogy a Cardano jobb befektetés-e, mint az Ethereum!

Hogyan lehet befektetni a Cardanoba és az Ethereumba

Ha feltételezzük, hogy reális elvárásokkal és szilárd befektetési stratégiával közelít a kriptopénzpiachoz, akkor jónak bizonyulhat, ha 2021-ben befektet az Ethereumba, vagy Cardano-t vásárol..

Ha még nincs kereskedési számlája, meg kell találnia egy megbízható brókert. Ajánljuk eToro, mivel ez az egyik legmegalapozottabb név a piacon, és rengeteg eszközt kínál kezdő és tapasztaltabb kereskedők számára egyaránt.

Ugyanakkor felméri az Ethereum vs Cardano elemeket, egy olyan platform segítségével, amely rengeteg elemző eszközzel rendelkezik, például az eToro, lehetővé teszi az ujjak pulzusán tartását, és valós időben reagálni az ármozgásokra.

Most már tudja a Cardano és az Ethereum közötti kritikus különbségeket. Ha inspirációt érez a vásárláshoz ADA vagy ETH, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő befektetési ismereteibe, örömmel veszi tudomásul, hogy az eToro lehetőséget kínál Crypto eszközök vásárlására és CFD kereskedésére akár 90+ kriptovaluták.

eToro – Legjobb kriptovaluta platform

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Ethereum vs Cardano – GYIK

Hogyan választhatok az Ethereum vs Cardano között?

Sok leendő befektető a kriptovaluták összehasonlításával kezdi, hogy eldöntse, melyik felel meg legjobban a portfólió céljainak. Az Ethereum és a Cardano összehasonlításával azonban kockáztathatja az egymás figyelmen kívül hagyását, miközben valójában mindketten rengeteg lehetőséget kínálnak egy diverzifikált portfólió részeként. Míg az Ethereum lehet a legmeghatározottabb a kettő közül, sokkal nagyobb Cardano-gazdaság érhető el viszonylag kis ráfordítás mellett.

Hol vásárolhatok Cardanót 2021-ben?

A Cardano a piaci kapitalizáció szempontjából rendszeresen az első kriptovaluták közé tartozik, mégis vannak olyan tőzsdék – köztük a Coinbase -, amelyek nem sorolják fel a tokent. Ha 2021-ben szeretne Cardanót vásárolni, akkor javasoljuk a használatát eToro. A platform nem zárja ki a főbb tokenek egyikét, és gyors és könnyű hozzáférést tesz lehetővé a piacokhoz.

Cardano vs Ethereum – melyik a jobb befektetés?

A Cardano és az Ethereum is ígéretes befektetési lehetőségeket mutat be 2021-ben. Az elemzők eltérnek a pontos ármozgástól, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy az ADA és az ETH felértékelődik az elkövetkező években.

Melyek azok a legfontosabb kriptovaluták, amelyekbe 2021-ben befektetni lehet??

2021-ben a kriptovalutába történő befektetés választása nagyon okos lépésnek bizonyulhat, mivel a piac várhatóan exponenciálisan fog növekedni. Egyes érmék kilátásai azonban jobbak, mint mások. Az olyan érmék, mint a Bitcoin, az Ethereum, a Cardano és a Litecoin, viszonylag „biztonságos fogadások”, míg a piaci felső határt tekintve a top 10-en kívüli érmék lényegesen nagyobb kockázatot jelentenek. Mint ilyeneket, csak diverzifikált portfólió részeként szabad felvenni.

Milyen top 10 kriptovaluta fog felrobbanni 2021-ben?

A Cardano jó befektetés, és érdemes-e befektetnem a Cardanoba?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector