Facebook és Mérleg: Minden, amit tudnod kell

A Facebook Libra 2020-ban jelenik meg, és a projekt szilárd hátteret kapott számos különböző vállalattól, akik szintén részt vesznek a projektben.

A kriptovaluta nagyrészt a Facebook részvétele miatt emelkedik ki, amely sok körben felkavarást okozott, beleértve a bankokat, a kriptovaluta rajongókat és az egész nemzeteket.

Is A Facebook mérlege olyan rossz?

Nézzük meg, mit terveznek elérni, és milyen potenciális problémákat tapasztalhatnak útközben.

Íme, amit eddig tudtunk.

Mi a Mérleg célja?


Mérleg kriptovaluta, a facebook libra pénzneme

Lényegében a Facebook és a Mérleg mögött álló csapat ugyanolyan egyszerűvé akarja tenni a fizetés elküldését, mint az üzenet elküldését a Facebookon.

Szerintük, körülbelül 1,7 milliárd ember az egész világon nincs bankszámlája és ki akarják egyenlíteni a játékteret.

Hogy még rosszabb legyen a helyzet, átutalási költségek nagyon drágák. A Facebook becslése szerint globálisan akár 7% is.

Ez nagyon megnehezíti azokat a családokat, akiknek nincs bankszámlájuk, vagy akik pénzt küldenek vissza más országbeli családjaiknak.

A Facebook Mérlegével ezek a költségek többnyire megszűnnek.

A Facebook azt is állítja, hogy ez biztonságosabbá teszi azokat az embereket, akik olyan helyeken élnek, ahol a sok pénzzel járás veszélyes lehet.

Ezenkívül a Mérleg biztonságos hely lehet az emberek számára, hogy pénzt tárolhassanak, amikor a pénznem instabil ingadozásokon vagy hiperinfláción megy keresztül, például Venezuelában.

dApps (decentralizált alkalmazások) szintén a Libra blokkláncra épülhetnek. Még nem sokat tudni arról, hogy nézhetnek ki ezek a dApps és milyen célt szolgálhatnak.

Hogyan profitál a Facebook a Mérlegből?

Ebben az időpontban, hogyan Facebook profitálni fog Mérleg nem teljesen világos. Ezek szerint még túl korai gondolkodni ilyen dolgokon.

Azonban a Facebook talán a legnagyobb módja annak, hogy profitáljon a Mérlegből reklámozás útján.

Ha több kereskedő fogadja el a Mérleget a Facebookon keresztül, akkor az elmélet több a Facebookra lép, és többet hirdet, ami több jövedelmet eredményez.

Állítólag több mint 90 millió vállalkozás rendelkezik Facebook oldalakat.

Alapító tagok

Általános feltételezés szerint a Facebook 100% -kal lemaradt a Mérleg létrehozásáról. Ez azonban nem teljesen igaz.

Facebook egyike a sok alapító tagnak (Az írás idején 28), bár ők jelentik a projekt fő mozgatórugóját.

Megpróbálva decentralizáltabbnak tűnni, létrehozták a Mérleg Egyesület amelyet az alapító tagok alkotnak majd. Minden alapító tag 1 szavazatot kap arról, hogyan alakul a Mérleg blokklánc.

A legismertebb tagok közül néhány:

 • Vízum
 • MasterCard
 • PayPal
 • eBay
 • Spotify
 • Uber
 • Vodafone

Minden tagnak minimum 10 millió dollárt kell befizetnie a projektbe, majd cserébe kap néhány Libra tokent. Az eredeti befektetésük után kamatot is keresnek.

Ráadásul validátoroknak is tekintik őket, és felelősek lesznek a blokklánccal kapcsolatos konszenzus fenntartásáért és a tranzakciók validálásáért.

A Facebook célja, hogy a Libra 2020-as megjelenése előtt 100-ra növelje az alapító tagok számát.

Úgy gondolják továbbá, hogy nem ellenzik a potenciális riválisok, például a Google bevonását a szervezetbe.

Az írás idején még nem tudni, hány érme kerül forgalomba, és hogy lesz-e felső korlát a teljes számra.

Hol található a Mérleg Egyesület?

A Mérleg Szövetség székhelye a svájci Genfben lesz.

Mostanában, Úgy tűnik, Trump elnök és az Egyesült Államok kormánya ellene van Mérleg és kriptovaluta, mondván A Facebook-nak banki charterre lesz szüksége ha olyan üzletet akar folytatni.

Ez nem igaz, mivel a Facebook az egyik alapító tag, nem az egyedüli alkotó. Ezenkívül a svájci székhely is nyújt némi védelmet.

Ha az Egyesült Államok megpróbálja megállítani, lehet, hogy nem lesz rá képes, bár ez nagy problémákat okozhat a Facebook számára.

Ennek ellenére David Marcus, a Facebook hivatalos kezelésével foglalkozó Libra és a Calibra vezetője a Szenátus bankbizottsága előtt fog vallomást tenni, és úgy gondolják, hogy ezzel érvelni fog. Mérleg megfelel a pénzügyi bűncselekményekre vonatkozó törvényeknek.

Számos más kriptovaluta, például az Ethereum Alapítvány is Svájcban található.

Jó hely a Mérleg számára, mert A svájci törvények nagyon nyitottak a blokkláncra és kriptovaluta.

A Mérlegre valószínűleg a svájci szövetségi adatvédelmi és információs komisszár is tartozik.

Hogyan fog működni a Facebook Mérleg?

hogyan fog működni a mérleg, a mérleg érme és a blokklánc

A Libra-t arra tervezték, hogy különféle platformokon, sőt, akár a főutcán is vásárolhasson.

A Calibra csapata szerint abban reménykednek, hogy végül a felhasználók telefonon keresztül ki tudják fizetni a számlákat, az apró tételeket, például a kávét, és akár a Mérleg segítségével is fizethetnek tömegközlekedésért..

Valószínűleg ez egy QR-kód vagy valami hasonló beolvasásával történik.

Sok más kriptovalutához hasonlóan a Facebook Mérlege nyilvánosan fogja használni osztott főkönyv és a tranzakciókat nem lehet visszavonni.

Egy másik hasonlóság a legtöbb kriptovaluta többségével az a tranzakciók nem teljesen ingyenesek. A felhasználóknak csekély díjat („gáz”) kell fizetniük az érvényesítésükért.

A Mérleget használó kereskedők kedvezményeket is adhatnak azoknak, akik ezt használják, vagy akár ingyenes érméket is kaphatnak.

Engedélyezett, nem teljesen decentralizált

Bizonyos értelemben a Facebook Mérleg az nem teljesen decentralizált. Valójában:engedélyezett’, Amely a központosítás egyik formája.

A Mérleg blokkláncon, csak azok képesek validálni a tranzakciókat, akik alapítóknak számítanak és szavazati joggal rendelkeznek.

A Bitcoin viszont példa egy decentralizált platformra, mert mindenki képes a tranzakciók érvényesítésére, ami sokak szerint igazságosabb.

Sok kritikusa van az „engedélyezett” rendszereknek, beleértve azokat is, akik azzal érvelnek könnyebb feltörni és megszerezzék az irányítást, ha az összes szavazati jogot néhány kis helyen tartják, és nem terjednek el az összes felhasználó számára.

Meg kell azonban említeni, hogy a Mérleg Egyesület célja, hogy az idő múlásával az engedély nélküliekre költözzön, ami azt jelentheti, hogy bárki érvényesítheti a tranzakciókat.

Ha nem vagyunk teljesen decentralizáltak, sok kriptovaluta-rajongót elzárkózunk, akik követik azt az elképzelést, hogy a decentralizáció az egyetlen előrelépés, elutasítva a nagy bankokkal való együttműködés gondolatát.

A Calibra pénztárca

Calibra pénztárca, Libra cryptocurrency digitális pénztárca

A Mérleg Egyesület elindítja a Calibra virtuális pénztárca a Mérleg megőrzéséhez, amely nagyrészt a mobileszközön keresztüli tranzakciókra fog összpontosítani.

Calibra Androidon és iOS-en önálló alkalmazásként indul és elérhető lesz a Facebook messengeren és a WhatsAppon keresztül is.

Ráadásul a Calibra használatához nem szükséges regisztrálni a Facebookra vagy a WhatsAppra.

A Calibra pénztárcát úgy tervezték, hogy egyszerűbb legyen használni, feleslegessé válik a bonyolult és hosszú jelszavak megjegyzése, helyette kezeli a folyamatot.

A Calibra felhasználói képesek lesznek a pénztárcán keresztül küldeni és kérni is.

Érdekes lesz megnézni, hogy más, a mainstream virtuálisabb pénztárcák költöznek-e a Libra elfogadásához, amikor kiadják őket, és a Calibra pénztárca elfogadja-e más kriptovalutákat is.

A PayPal és más, a Mérleg Szövetséggel együttműködő fizetési szolgáltatók szintén lehetővé tehetik a felhasználók számára, hogy a kriptovalutával fizessenek.

A Mérleg stabil pénztárca lesz

A stablecoin olyan kriptovaluta, amelyet kifejezetten a lehető legstabilabb és volatilitás nélküli működés érdekében terveztek.

A legtöbb kriptovalutát nem így nézik.

Például, A Bitcoin a legstabilabb és a kritikusok szerint volatilitása miatt még nem alkalmazható fizetési módként a mindennapi használat során.

A stabil érmére példa Stasis Eurs (EURS), az euróhoz kötött kriptovaluta.

A kereskedelem kapcsán nehezebb lehet profitot szerezni a stabil állományokból, mivel kevesebb az áringadozás.

A Mérleg esetében valami hasonlót lehet tenni az amerikai dollárral és más fiat devizával, pontos értéke Mérleg még el kell dönteni.

Ismert, hogy minden alkalommal, amikor pénzt használ a Mérleg vásárlásához, ez a pénz a Mérlegtartalékba kerül.

Ez a pénz akkor képezheti az érték alapját a Mérleg számára. Úgy gondolják, hogy egy kriptovaluta, amelynek értéke számos kriptopénzből áll, stabilabb lesz.

Például, ha egy pénznem, például a brit font hirtelen leesik, annak nincs hatalmas hatása, mivel a Mérleg devizatartama jól diverzifikált.

A Libra árát úgy is ellenőrizni fogják, hogy minden vásárláskor új Mérleget hoz létre, és minden alkalommal tönkreteszi, amikor fiat pénznemre cserélik.

1000 tranzakció másodpercenként

Állítólag a Facebook Mérleg képes lesz rá másodpercenként akár 1000 tranzakciót is kezelhet. Ez villámgyorsan hasonlít a legtöbb kriptovalutához, eltörpül mind a Bitcoin, mind az Ethereum mellett.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy vannak sok más ilyen sebességgel büszkélkedő kriptovaluta.

Amíg nem kerülnek próbára és nem szereznek széles felhasználói bázist, nem tudjuk meg, hogy ez lehetséges-e.

Mozgatás: Új kódoló nyelv

A Mérleg új kódoló nyelvének használata, Mozog, a fejlesztők saját alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyek a Libra blokkláncon futtathatók.

A Move nyílt forráskódú és szabadon használható ami hatalmas plusz sokak számára. Ez azonban nem mentes a problémáktól.

Néhányan azt állíthatják, hogy új kódoló nyelvet vesznek igénybe, mivel már ilyen sok van. Hasonló kritika mondható el az Ethereumról, míg a Neo kódolható különféle nyelveken.

Ráadásul a Move felhasználóit nem ellenőrzik (erről bővebben egy kicsit).

Biztonság: Bízhatunk-e a Facebookban és a Mérlegben?

bízhatunk a facebook-ban és a libra-ban, az ember gondolkodásában és a libra logóban

A felhasználóknak érvényesíteniük kell a fiókjukat, mielőtt érvényes KYC-vel (érvényes ügyfél-azonosítóval) használnák őket..

azonban, nem szükséges a valódi nevét és személyazonosságát csatolni Mérleg de a tranzakciókat a nyilvános főkönyvön teszik közzé.

Talán az egyik legfontosabb dolog a Mérlegnél az Facebook a kifizetéseiből származó információkat nem használhatja fel hirdetések célzására.

Ezeket az információkat bizalmasan kezeljük, és nem adjuk el a Facebook hírcsatornáján, és nem érintik azokat.

Úgy tűnik, hogy a Facebook megtanulta a Cambridge Analytic botrány és úgy tűnik, hogy megpróbálja elkerülni a magánélet problémáit.

Hogy az említett, Facebook korábban nem teljesített ígéreteket hogy ne keverjük a WhatsApp és az Instagram adatait a Facebook-tal, ami minden bizonnyal nem növeli az emberek bizalmát irántuk.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy nincs szabályozás a Facebook Move kódolási nyelvének használatára vonatkozóan. Használhatja törvénytelen célokra vagy csalók.

Ha problémák vannak a Mérlegekkel, a Facebook megpróbálhatja elhatárolódni tőle azzal, hogy azt állítja, hogy a sok megtalált tag egyike, de az emberek valószínűleg mindig társítják a Facebookot a Mérleghez.

Más kritikusok óvakodnak attól, hogy a Facebook saját kriptovalutát indítson. Kimondottan, ha valakit kitiltanak Facebook, továbbra is képesek lesznek használni Mérleg?

Erre a kérdésre az azonnali válasz az lehet, hogy mivel a Calibra külön is létezik, nem okozhat problémát.

A kérdésre adott végleges válaszra azonban valószínűleg várni kell a Mérleg kiadásáig.

Nemzetközi reakció

Az Egyesült Államokban sok aggodalomra adott okot a Facebook kriptovaluta bevezetése.

A kérdés olyan nagy, hogy összehozta mind a demokratákat, mind a republikánusokat, akik úgy tűnik, hogy mind a Mérleg szabadon engedését akarják megakadályozni, vagy legalábbis szigorú szabályozásokat kívánnak bevezetni rá.

A Libra Associates svájci központjával is elégedetlenek, megkérdezik, miért nem hozták létre a céget az Egyesült Államokban. Számukra nagyon gyanúsnak tűnik.

Válaszként a Mérlegre, Kína központi bankja azt tervezi fejleszteni a saját kriptovalutáját, kijelentve, hogy a Mérleg kockázatot jelenthet pénzügyi rendszerére.

Hasonlóképpen, az indiai kormány azt fontolgatja, hogy nem engedélyezi a kriptovaluta kereskedelmét.

Több más ország, köztük az Egyesült Királyság, kiemelte a magánélet és a fogyasztóvédelem miatti aggodalmakat.

Ha többet szeretne megtudni A Facebook Mérleg, elolvashatja a fehér könyvüket itt.

Főbb pontok

 • Mérleg fejleszti a Mérleg Egyesület. Amely több mint 20 alapító tagból áll, nemcsak a Facebook.
 • A Calibra pénztárca tárolására fejlesztik Mérleg. Hasonló módon fog működni, mint más virtuális pénztárcák, és elérhető lesz a Facebook messengeren és a WhatsAppon keresztül is.
 • Mérleg stablecoin lesz. Ez azt jelenti, hogy kifejezetten azért készül, hogy ne legyen ingatag, mint a Bitcoin és más kriptovaluták.
 • Az újonnan létrehozott Move kódolási nyelv szabadon elérhető lesz. Bár ez nagyon hasznos a fejlesztők számára, a fejlesztőket nem ellenőrzik illegális tevékenységek miatt.

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector