Fektessen be a Bitcoinba: Mi fogja vezetni a Bitcoin árát 2021-ben?

Elemző útmutató a Bitcoinba történő befektetéshez 2021-ben

Hova fog menni a BTC ára 2021-ben?

Mi lesz a Bitcoin árával 2021-ben? Mivel a kriptovaluták decentralizáltak, a hagyományos befektetők mindig azon gondolkodtak: mi vezérli a Bitcoin árát?

A részvényeket vagy a kötvényárakat például olyan gazdasági tényezők befolyásolják, mint az infláció, a munkanélküliség vagy a kamatlábak, de a kriptovaluták esetében ez nem így van, mert azok teljesen függetlenek.

Ha gyorsan és egyszerűen szeretne vásárolni vagy befektetni a Bitcoin BTC-be, akkor 0% jutalék, nézze meg eToro Exchange!

De mi vezérli a Bitcoin árát?

Három fő tényező befolyásolja leginkább a Bitcoin árát:


 • Kereslet és kínálat
 • Bitcoin elfogadás
 • Bitcoin szabályozás

Itt, a Trading Education-nél elemeztük ezt a három tényezőt, és az alábbiakban részletesen megmutatjuk, mit tudtunk meg.

Ha többet szeretne tudni a Bitcoinba történő befektetésről, nézze meg ezt a Végső Bitcoin útmutatót.

Miért a Bitcoin?

Mitől olyan különleges a Bitcoin, hogy a befektetők befektetési lehetőségnek tekintsék? A Bitcoin az első piacra dobott kriptovaluta, és továbbra is vezető szerepet játszik a kriptopénzek terén. A Bitcoin az elmúlt évtizedben 9 000 000% -os növekedést tapasztalt, és kiválasztották a az évtized legjobb befektetése, olyan riválisok verése, mint részvények, kötvények, arany és indexek.

Története során a Bitcoin ára emelkedett és csökkent, mivel jellege ingatag. Azonban korai éveiben a Bitcoinnak nem volt értéke, de értéke az idők folyamán növekedett, így a korai befektetők milliomosok, sőt milliárdosok lettek. A Bitcoin ára továbbra is várhatóan emelkedni fog, ezért a Bitcoin jó befektetési lehetőség a befektetők számára.

bitcoion piaci sapka

A Bitcoin 202 milliárd dollárral vezeti a rejtjelezési piac felső korlátját. Forrás: Statista

Mi hajtja a Bitcoin árát?

Jelenleg 18 539 543,75 bitcoin található, és a valaha létező Bitcoin maximális száma 21 millió. A blokkjutalmak felére csökkentve befolyásolja a Bitcoin árát azáltal, hogy létrehozza az ún "mesterséges infláció", de abban a pillanatban, amikor 21 millió bitcoin kerül kitermelésre, már nem lesz bányászati ​​tevékenység. Következésképpen a bányászat nem befolyásolja a Bitcoin árát.

Várható azonban, hogy az utolsó Bitcoin 2140-ben aknázzák ki.

De nézzük meg, mi befolyásolja valójában a Bitcoin árát? Vagy mi vezérli a Bitcoin árát?

3 tényező vezérli a Bitcoin árát 2021-ben

1. tényező: Kereslet és kínálat

Akivel a Bitcoin korrelál?

A Bitcoin korrelál más kriptovalutákkal, például az Ethereummal. Amikor két eszköz korrelál egymással, ugyanúgy mozognak.

A kriptopénzek általában korrelálnak egymással. Ezért kezdték a befektetők mindannyiukat közös eszköznek tekinteni.

Sőt, a kriptovalutákban a dolgok nagyon messzire mentek, és nincs szükség külön-külön pénztárcára minden kriptovalutához, de az érméket egy pénztárcában tárolhatja, mint például eToro, Binance, Kraken stb.

ethereum bitcoin korreláció

Ethereum-Bitcoin 1 év realizált korreláció átlagosan 88%. Forrás: Ferde.

Minél nagyobb a kereslet a kriptovaluták iránt, annál magasabb az ár. Ez a közgazdaságtan alapszabálya. A Bitcoin szűkös, vagyis ritka és igényes. És hasznos is, ami értékessé teszi.

2. tényező: A Bitcoin elfogadása

Általában, ha szenzációs hírek vannak a kriptovalutákról, azok ára emelkedik. Az embereknek bizonytalanságuk lehet a Bitcoin jövőjével kapcsolatban; ezért a Bitcoin alkalmazása kritikus fontosságú az emberek közötti bizalom kiépítéséhez.

A Bitcoin elfogadása bizalmat ad az embereknek, mert amikor látják, hogy a pénzügyi társaságok befektetnek a Bitcoin-ba, világossá válik, hogy a Bitcoin jövője biztonságos. Így nő a kereslet és emelkedik az ár is.

És 2020 megerősítette ezt a tényt az idei év óta, a nagy pénzügyi vállalatok befektettek a Bitcoin-ba, emelve az árat.

MicroStrategy 425 millió dollárt fektetett be Bitcoinba. Négyzet 50 millió dollárt is befektetett, és Stone Ridge majd 115 millió dollárt fektet be Bitcoin-ba.

De a Bitcoin árfolyamának legjelentősebb hatása 2020-ban az volt, hogy a Paypal október 21-én integrálta a kriptovalutákat a platformjába. A bejelentés után a Bitcoin elérte a 12 817,17 dollárt, ami 8% -os emelkedést jelent ezen a napon. Ez volt a legmagasabb ár 2019 júliusa óta.

Bitcoin árgörbe

A Bitcoin árgörbéje október 21. után emelkedett, amikor a Paypal bejelentette a kriptográfia integrációját a platformján. Forrás: Üzleti bennfentes.

A Bitcoin azonban itt nem állt meg, hogy tovább növekedjen, és november 11-én elérte a 15 592 dollárt, és jelenleg 15 502 dolláron áll.

Tehát az a hír, miszerint a Paypal integrálja a kriptovalutákat a platformjába, drasztikusan megemelte a Bitcoin árát, és most nem tudni pontosan, hol fog megállni.

“Most minden bank versenyben lesz a kriptográfia szolgáltatásával” – mondta tovább Twitter Mike Novogratz milliárdos befektető ezt az év legnagyobb hírének nevezte a kriptográfia területén.

3. tényező: Bitcoin-szabályozás

Különböző országokban a Bitcoin szabályozása eltérő. Az Egyesült Államokban az Egyesült Államok árutőzsdei határidős kereskedési bizottsága (CFTC) elismeri, hogy a Bitcoin árucikk. Ehhez képest az Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) a kriptovalutákat értékpapírként sorolja fel. A Bitcoin szabályozásának ez a változékonysága bizonytalanságot teremt.

Ez befolyásolhatja a a Bitcoin ára mivel növeli a bizonytalanságot az emberek körében, mivel a kriptovalutákat nem szabályozzák ugyanúgy, és egyes országokban teljes mértékben tiltják, mert gyanúsnak tartják őket.

A szabályozási bizonytalanság arra készteti a befektetőket, hogy elgondolkodjanak azon, hogyan fogják megadóztatni a kriptójuk eladását, és hogyan teszik őket HODL-ként, különben teljesen visszavonják őket, és egyáltalán nem fektetnek be. Ez meddő piacot fog okozni.

Például 2017 decemberében a dél-koreai hatóságok úgy döntöttek, hogy szabályozzák a kriptográfiai eszközöket, ami 15% -os csökkenést okozott a Bitcoin árában, és jelentős veszteségeket okozott az Ethereum, a Litecoin és a Ripple piaci sapkájában..

kriptovaluta piaci diagram

A kriptográfia árai és a piaci korlátok 2018 januárjában dél-koreai előírások közepette esnek. Forrás: Coinmarketcap.

Vannak azonban olyan esetek, amikor a kriptovaluták szabályozása és legalizálása véglegesen hat rájuk. Például, amikor Japán 2017-ben megjelent azzal a hírrel, hogy a Bitcoin legalizálódik fizetési módként akkor az ár 96% -kal emelkedett, így vonzóvá tette a Bitcoin-t befektetésként az ázsiaiak számára.

Hogyan lehet befektetni a Bitcoinba 2021-re

Tekintettel arra, hogy a Bitcoin bevezetése növekszik, a Bitcoin ára 2021-ben valószínűleg tovább fog emelkedni. Miután a Paypal-hoz hasonló nagyvállalatokat integrálták a kriptovalutákba, várhatóan más pénzügyi intézmények és bankok is csatlakoznak a kriptovalutákhoz, mivel nem lesznek választás, de elfogadni. Következésképpen a kereslet a Bitcoin árával együtt tovább fog növekedni.

De mennyire mehet a Bitcoin ára 2021-ben?

„A Bitcoin 2021 decembere előtt 100 000–288 000 USD-t fog felvenni”, a részvényáramlás (S2F) modellalkotó A B terv nemrégiben szólt. Szerinte az idő múlásával a Bitcoin kínálata csökken, és az infláció emelkedni fog, következésképpen a Bitcoin értéke növekedni fog.

Miért 100 000 – 288 000 USD 2021 december előtt?

Nos, menjünk vissza 2016-ban, amikor a Bitcoin felére került sor.

2016 júliusában, amikor a felezés történt, a Bitcoin ára 600 dollár volt, hogy elérje a rekord 20 000 dollárt, csak 17 hónappal később, 2017 decemberében..

Legutóbb a Bitcoin felére 2020 májusában került sor, amely a harmadik volt a Bitcoin történetében. Akkor a Bitcoin ára 8700 dollár volt, és hat hónapon belül 15 500 dollárra emelkedett, 78% -os növekedést regisztrálva.

Figyelembe véve, hogy a piac hogyan reagált a felére 2016-ban, a Bitcoin elfogadására, a kereslet növekedésére és a kínálat csökkenésére az idő múlásával, a B tervnek igaza lehet, és azt tapasztalhatjuk, hogy a bitcoin ára 2021 decemberéig 100 000 és 288 000 dollár között mozog..

És ha a Bitcoin eléri a 100 000 dollárt, akkor a piaci felső határa 2 billió dollár körül lesz.

Ha a fenti elvárások helyesek, a Bitcoin befektetői erős megtérülést fognak elérni. De ha a gazdaságot rosszul érinti, akkor a bitcoin ára biztosan csökken.

Olvass tovább: Bitcoin árjóslási előrejelzés

Bitcoin ára 2021 után

A Crypto Research Report azokról Júniusi kiadás előrejelzése szerint a Bitcoin ára 2020-ban 19 044 dollárra, 2025-ben 341 000 dollárra, 2030-ban pedig 397 727 dollárra emelkedik..

kriptográf előrejelzések

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash és Stellar árjóslatok a Crypto Research Report által. Forrás: Crypto Research Report – júniusi kiadás.

A Crypto Research csapata a jelentésben megjegyzi, hogy véleményük szerint a Bitcoin még mindig az elfogadási görbe elején áll.

„A 7200 dolláros ár 2019 végén azt sugallja, hogy a bitcoin a teljes címezhető piacának kevesebb, mint 0,44% -áig hatolt. Ha ennek a penetrációnak sikerül elérnie a 10% -ot, akkor a nem diszkontált közüzemi árának el kell érnie a közel 400 000 dollárt ”- áll a jelentésben.

Tanuljon meg befektetni a Bitcoin-ba

Itt, a Trading Education-nél készítettük a legjobb kereskedési tanfolyamokat, hogy naprakész legyen a Bitcoin ármozgásaival és megtanulja, mikor van a legjobb idő befektetni a Bitcoin-ba.

Kereskedelmi akadémiaként nagyon komolyan vesszük a tanítást, és megtanítjuk hallgatóinknak, hogyan kell szenvedélyesen befektetni. Ezért csatlakozzon a szélesebb kereskedési hallgatói közösséghez, és kezdje el kereskedési kalandjait.

A fenti elemzés alapján a kriptovaluták még csak gyerekcipőben járnak, és minél előbb tanulmányozod őket, annál jobb. Vessen egy pillantást a kereskedési tanfolyamokra itt.

Kezdje el befektetni a Bitcoinba az eToróval

Most már tudja, milyen tényezők befolyásolhatják a Bitcoin árát 2021-ben, ha inspirálta magát a Bitcoin BTC-be történő befektetés megkezdéséhez, vagy ha ez a cikk további betekintést nyújt a meglévő kereskedési ismereteibe, akkor örömmel tudja, hogy az etoro kereskedni Crypto eszközökkel, beleértve a Bitcoin-ot, és CFD-kkel 90-ig+ kriptovaluták. A kripto kereskedők diverzifikált portfóliót építhetnek a legnépszerűbb érmékkel.

eToro a világ legjobb szociális kereskedési platformja, és magas biztonságáról ismert.

Egyes platform weboldalaknál a befektetés bonyolultnak tűnik számodra, de az eToro esetében minden egyszerű, mert a platform felhasználóbarát, és mindenekelőtt az eToro alacsony díjakkal jár.

eToro – Bitcoin vásárlás 0% jutalékkal

etoro bróker

Az eToro sok éven át megbízhatónak bizonyult az iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

Főbb pontok

 • A Bitcoin az első megjelent kriptovaluta, és továbbra is vezető szerepet tölt be.
 • Három fő tényező befolyásolja leginkább a Bitcoin árát: kereslet és kínálat, bitcoin elfogadás, bitcoin szabályozás.
 • A Bitcoin 202 milliárd dollárral vezeti a rejtjelezési piac felső korlátját.
 • A valaha létező bitcoinok maximális száma 21 millió, és az előrejelzések szerint az utolsó Bitcoin-ot 2140-ben bányásszák.
 • A Bitcoin árának legjelentősebb hatása 2020-ban azt a hírt jelentette, hogy a Paypal október 21-én integrálta a kriptovalutákat a platformjába, növelve a Bitcoin árát.
 • A bizonytalanság negatívan befolyásolja a kriptovalutákat, ami az árak csökkenését okozza.
 • A B-terv szerint a Bitcoin 2021 decembere előtt elérheti a 100 000 – 288 000 dollárt.
 • Ha a Bitcoin eléri a 100 000 dollárt, akkor piaci korlátja 2 billió dollár körül lesz.
 • A Crypto Research Report szerint a Bitcoin 2030-ban elérheti a 397 727 dollárt.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az útmutatót, és ha igen, ossza meg, mivel lehet, hogy valaki más szeretne profitálni belőle.

És végül: Ha további cikkeket szeretne elolvasni és több ismeretet szeretne szerezni a kriptovaluta-kereskedelemről, nézze meg a kriptográfiai cikkek terjedelmes szektorát.

Jogi nyilatkozat: A kriptopénzek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector