Hogyan selymítette el a Selyemút a Bitcoin képét

A Selyemút hosszú távon károsíthatja a Bitcoin imázsát. Örökre a drogkereskedelem és az illegális tevékenység szinonimájává tette.

Évekkel a selyemút felindulása és esetleges leállítása után, a politikusok továbbra is visszhangozzák azt a hitet Bitcoin és egyéb kriptovaluták csak illegális tevékenységek végzésére hasznosak, mint például drogvásárlás.

A Selyemút sikere nagyrészt a Bitcoin és a Tor anonimitásának kombinációján alapult, ami megnehezítette az FBI számára, hogy felkutassa a weboldalon részt vevőket..

Ez lehetővé tette, hogy emberek ezrei vásárolhassanak és adhassanak el kábítószereket és más illegális termékeket és szolgáltatásokat online.

Vajon a politikusok végre el fogják-e fogadni, hogy a Bitcoin több, mint eszköz azok számára, akik bűnözői magatartást akarnak végezni, és elkezdik látni, hogyan lehet a való életben megvalósítani??

Csak az idő fogja megmondani. Addig nézzük meg a Selyemút történetet, és lássuk, mi tette olyan egyedivé.


Ezután beszélünk arról, hogy hol tartunk ma, és hogy a Bitcoin valóban érdemes-e bűncselekmények végrehajtására használni.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!

Ross Ulbricht: A selyemút feltalálója?

ross ulbricht, selyemút

A Selyemutat vélhetően Ross Ulbricht találta ki.

Gazdasági szabadelvű volt, aki úgy vélte, hogy az embereknek képesnek kell lenniük arra, hogy vásároljanak és eladjanak, amit csak akarnak, mindaddig, amíg ez nem jár erőszakkal.

Annak ellenére, hogy Ulbricht felnevelte a Selyemút bűnöző vállalkozásának létrehozását, valójában jó nevelést folytatott.

Ross Ulbricht a texasi Austin külvárosában nőtt fel, és még gyerekként cserkész volt, és keményen az oktatására koncentrált..

Fiatal felnőttként Ulbricht ösztöndíjat nyert a Texasi Egyetemen a fizika tanulmányozására.

Ezután újabb ösztöndíjat kapott Penn State-ben az anyagtudomány és a mérnök mestereiért.

Míg az egyetemen érdeklődni kezdett a libertarianizmus iránt, különösen a művei iránt Ludwig von Mises. Kialakult abban a meggyőződésben, hogy a kormányzati ellenőrzés rossz.

Valamikor, 2009-ben Ulbricht változást akart az életben, és úgy döntött, hogy vállalkozó lesz.

Használt könyveket gyártó céget alapított, a Good Wagon könyveit, és a bevétel egy részét még jótékonysági célokra is felajánlotta.

Az üzlet azonban nem ment túl jól, és leállította. Megpróbálta számos más vállalkozás létrehozását is, amelyek többsége kudarcot vallott.

Ezt követően állítólag Ross Ulbricht találta ki a Selyemutat.

Hogyan működött a Selyemút?

selyemút piactér

Ross Ulbricht a Tor névtelen szolgáltatását használja webhelyének felállításához, ezt a szolgáltatást gyakran használják az emberek, akik nagyobb magánéletre vágynak.

A Tor-t eredetileg az amerikai hadsereg hozta létre, de ma már nyílt forráskódú és állami finanszírozású.

Állítólag Ross Ulbricht használta az álnév ’Retteg Roberts kalóz’(DPR), amely a film szereplőjére épül A menyasszony hercegnő és „Altoid”.

Az álnevek használata ellenére nem nagyon tudta elrejteni a nyomait, és nem volt nagyon nehéz felkutatni.

A Selyemút a történelmi kereskedelmi útvonalról kapta a nevét, amely összekapcsolta Európát Kelet-Ázsiával.

Hozzávetőlegesen, körülbelül Az eladott áruk 70% -a Selyemút drog volt, de voltak jogi szolgáltatások és termékek is.

Bizonyos dolgokat, például a gyermekpornográfiát és a fegyvereket betiltották a webhely használati feltételeiben.

Bitcoin volt az egyetlen támogatott fizetési mód. Azoknak, akik igénybe akarták venni a szolgáltatást, először meg kell vásárolniuk a Bitcoint.

Legmagasabb pontján, Selyemút állítólag 1,2 milliárd dolláros árbevételt generált, és több mint 960 000 felhasználója volt, Ennek 30% -át vélhetően az USA-ból származik.

A Selyemút előtt volt egy másik weboldal, a „The Farmer’s Market”, amelyet gyakran előfutárnak tekintettek, azonban nem használt Bitcoins-t.

A Selyemút eredete, akárcsak a Bitcoin, összekapcsolható a cypherpunks mozgás és az övék meggyőződés, hogy az internetnek egy kormánytól mentes helynek kell lennie, ahol az emberek tetszés szerint tehetnek.

Selyemút szintén nagyon politikai volt, sokan azért iratkoztak be, mert drogkereskedők mellett a kábítószer elleni háború ellen voltak.

A Selyemút egyik küldetése az utcai bűnözés visszaszorítása és a kábítószer elleni háború befejezése volt. Online piactér birtokában eltávolíthatnák a kereskedőket az utcákról.

Gyilkossági kísérlet és Ross Ulbricht letartóztatása

Állítólag a DPR a darknet használatát tervezte hat merénylet megszervezésére az emberek ellen, azonban ez még mindig széles körben vitatott, ha ez pontos.

A gyilkosságok egyike sem történt meg, és ez ellentétes lett volna Ulbricht erőszakmentes eszközök elvével.

A DPR bérgyilkosságot akart igénybe venni egy potenciális informátor és zsaroló számára, aki állítólag több ezer más felhasználó személyazonosságának felfedésével fenyegetett.

Állítólag a DPR 150 000 dollárt ajánlott fel minden hitmannak.

Összesen úgy gondolják, hogy több mint 700 000 dollárt költött bérgyilkosságra, de soha egyetlen gyilkosság sem történt meg.

Ross Ulbricht-t egy San Francisco-i könyvtárban tartóztatták le. Amikor Ulbricht elkapta, a Selyemút weboldalt használta.

Életfogytiglani börtönt kapott plusz 40 évet pénzmosás, számítógépes feltörés és forgalmi kábítószerek összeesküvése miatt.

Becslések szerint akkor Ulbricht letartóztatták, 28,5 millió dollárt ért.

De Ross Ulbricht letartóztatása nem zárta le azonnal a Selyemutat. A Silk Road 2.0 2013-as leállítása után folytatta működését a korábbi rendszergazdák alatt.

Selyemút A 2.0-t szintén valaki futtatta Retteg Roberts kalóz, tovább bonyolítja azt a kérdést, hogy Ross Ulbricht DPR.

A Selyemút 2.0-t azonban az FBI és az Europol 2014-ben gyorsan leállította. Ismét felbukkant egy másik változat, a Selyemút 3.0.

A Silk Road 3.0 végül 2017-ben elérhetővé vált az anyagi veszteség miatt.

Egyesek azzal érvelnek, hogy a Selyemút offline állapotba helyezésével csak rejtettebb webhelyek jelennek meg a helyén. Lehet, hogy nem lehet teljesen megakadályozni az embereket az online kábítószer-értékesítésben.

A Dread Pirate Roberts valóban Ross Ulbricht volt?

Az FBI úgy vélte, hogy felfedezték a DPR-t, amikor az interneten találtak egy régi bejegyzést, amely az Altoid álnév alatt beszélt a Selyemútról, amely Ulbricht teljes nevét és e-mail címét említette. Nagy hiba a nevében.

Arra azonban még soha nem volt végleges bizonyíték, hogy Ross Ulbricht DPR volt.

Érdemes ezt megemlíteni DPR lehet, hogy nem csak egy ember volt, senki sem lehet teljesen biztos abban, hogy sok volt-e.

A menyasszony hercegnő című filmben a Dread Pirate Roberts szintén álnév volt, amelyet különböző emberek adtak át.

Sokan azt akarják, hogy Ross Ulbricht szabadon engedjék, és nem hiszik, hogy képes volt valakit bérgyilkosságra bérelni. Többen fedőnevet használók magyarázhatják ezt.

Bár Ross Ulbricht politikai meggyőződése visszhangzott a DPR-n keresztül, nem volt tapasztalata számítógépes kódolással vagy nagy internetes vállalatok méretezésével.

Ross tagadta, hogy létezett volna DPR, amikor azonban az ügy bíróságra került, azt állította, hogy valóban alkotott Selyemút.

Ulbricht családja nem tudta, mit csinál. Elmondta nekik, hogy szabadúszóként dolgozik a számítógépes pénzügyek terén.

A csapadék

bitcoin kép

Még ma, 2019-ben, hat évvel Ulbricht letartóztatása után, a politikusok még mindig a Bitcoinról beszélnek, mint a darknet kábítószer-adásvételi módjáról.

Tegye be Donald Trump bejegyzését Twitter 2019. július 11-én ő, mint sok más politikus, továbbra is úgy véli, hogy a Bitcoin-t és a kriptovalutákat általában illegális tevékenység folytatására kell használni.

Konkrétan Trump azt mondta:

„Nem rajongok a Bitcoinért és más kriptovalutákért, amelyek nem pénzek, és amelyek értéke nagyon ingatag és a levegőn alapszik. A szabályozatlan kriptográfiai eszközök megkönnyíthetik a jogellenes magatartást, ideértve a kábítószer-kereskedelmet és más illegális tevékenységeket is….”

Ez nagy probléma, mert ha ezt a politikusok mondják, akkor azok, akik semmit sem tudnak a kriptovalutáról, azt is elhiszik, hogy ez igaz is.

Előfordulhat, hogy valóban problémájuk van a névtelenséggel, azzal, hogy az emberek képesek online üzletet folytatni anélkül, hogy nyomukban lennének.

A Selyemút egyik jó tulajdonsága, hogy amikor megjelentek a hírek, valójában a Bitcoin figyelmét felkeltette, és egyre többen kezdtek érdeklődni iránta.

Persze, bár sok ember érdeklődése a Bitcoin iránt eredetileg a Selyemút miatt volt, hamar meglátták a használatának egyéb előnyeit.

A teljes reklám klasszikus mese a jó reklám.

Túlóra, valószínű, hogy BitcoinKépe tovább fog javulni, mint például az események Selyemút feledésbe merülnek és többen megtanulják a használatának előnyeit.

Az emberek továbbra is illegális tevékenységre használják a Bitcoint?

bitcoin, illegális tevékenység

Igen, sajnos, ez még mindig igaz, és sok más kriptovalutának is van ilyen problémája.

Azt azonban meg kell említeni, hogy valójában, a legtöbb ember, aki használja Bitcoin ne használja bűncselekmény elkövetésére. Ez egy mítosz.

Továbbá, a fizikai készpénz sokkal vonzóbb a bűnözők számára mivel nem lehet nyomon követni. Az amerikai dollárt például sokkal inkább illegális célokra használják, mint a Bitcoin emiatt.

Idővel, amint a szabályozás életbe lép, ezt megelőzhetjük, és nyomon követhetjük azokat a személyeket, akik a Bitcoin-ot és más kriptovalutákat használnak illegális termékek értékesítéséhez..

Valóban érdemes-e használni a Bitcoin-t az illegális tevékenységek kiváltására??

Vitathatatlanul nem.

Mint valószínűleg tudjátok, a Bitcoin nyilvános főkönyvet használ, ahol minden tranzakció minden információját tárolják.

Míg a nyilvános címek névtelenek, Az embereknek nem túl nehéz kitalálniuk, ki vesz részt a tranzakciók lebonyolításában, ha követik a történelmüket.

Egy kis kutatással megtudhatja, hogy a tranzakciók nagysága alapján miként valósítják meg a tranzakciókat.

Ma, más kriptovaluták, például a Monero egyre népszerűbbek az illegális tevékenység miatt mert nem használnak nyilvános főkönyvet, és minden tranzakció rejtve van.

A kutatók úgy vélik, hogy a Bitcoins, amelyek nyertek a WannaCry támadás majd átalakították Moneróvá.

A Dash és a Zcash hasonlóan használható, mint a Monero.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Hat év múlva, Bitcoin és a kriptovaluta még mindig sáros Selyemút. Sok politikus még mindig úgy látja, hogy a kriptopénz az illegális tevékenységek, például a drogok vásárlásának módja.
  • Ross Ulbricht két életfogytiglani plusz 40 évet tölt le. Valószínűleg soha nem engedik szabadon.
  • Lehet, hogy nem lehet megakadályozni az embereket az online kábítószer-értékesítésben. Bár a Selyemút eltűnt, más helyek is felbukkantak a helyén, amelyek ugyanazt a szolgáltatást kínálják.
  • Monero egyre népszerűbb az illegális tevékenység miatt. A Bitcoinnal ellentétben nem használ nyilvános főkönyvet, így a tranzakciók nem követhetők nyomon.

Tanuljon meg kereskedni a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector