Kezdő útmutató a kriptovaluta kereskedéséhez

Kezdő útmutató a kriptovaluta kereskedéséhez

Minden, amit tudnia kell a kriptovaluta kereskedésének megkezdéséhez

Teljesen kezdő vagy, és a dicsőséges internetet kérdezed; „Mi a fene a kriptopénz” és „hogy a fene kereskedjek kriptopénzzel?”

Nos, jó helyre jöttél.

A kereskedelem oktatása a kriptovaluta és a kereskedelem szakértője, és pontosan tudja, hogyan magyarázza meg a kriptovaluta-kereskedelmet úgy, ahogyan azt bármely kezdő megértheti..

Ebben a cikkben kitérünk arra, hogy mi az a kriptovaluta, hogyan változtatja meg a világot, és hogyan lehet kereskedni a kriptovalutával kezdőknek.


Ülj szorosan és készülj fel a tanulásra!

Kezdő útmutató a kriptovaluta kereskedéséhez

Kriptopénz meghatározása

Az első dolog, amit a kezdő kriptovaluta-kereskedési útmutatónak meg kell magyaráznia, mit jelent a kriptopénz.

A kriptovaluta szó két szóból álló házasság – a „kriptográfia”, ami röviden a „kriptográfia” és a „pénznem” kifejezés..

A rejtjelezési rész azért van a kriptovaluta titkosítva van amely megvédi a feltöréstől, ellopástól vagy manipulációtól.

Különböző bankok, kormányok és intézmények különböző módon nevezték meg a kriptovalutát, például digitális pénznemben, kibernetikus pénznemben és virtuális pénzben.

Ezek a nevek nagyrészt azon alapulnak, hogy a kriptovaluta hogyan működik online és fizikailag nem létezik abban az értelemben, hogy a fiat valuta (az állam által kibocsátott pénz) igen.

Az emberek által a kriptopénzre utaló egyéb kifejezések: „kriptográfia”, „token” és „érme”.

Megtalálhatja a kriptovalutával kapcsolatos egyéb kifejezések listáját itt.

Hogyan indult a kriptopénz?

cryptocurrency start, kezdők útmutató

Az első kriptovaluta, amely valaha is létrejött, a Bitcoin volt 2009-ben, a legutóbbi nagy recesszió idején.

A Bitcoin-t egy titokzatos alak (k) hozták létre, akik Satoshi Nakamoto-nak hívták magukat.

A mai napig senki sem tudja, kik voltak, 2010 decemberében valamikor eltűnt, Nakamoto soha nem beszélt magáról.

Feltételezzük, hogy Nakamoto volt valamilyen háttérrel a cypherpunk mozgalomban, egy olyan online közösségben, amely hitt abban, hogy a kriptográfiát politikai változásokra ösztönzi..

Sokan jelentkeztek azzal, hogy Satoshi Nakamoto-nak vallják magukat vagy mások túllépték őket, de még mindig nincsenek konkrét bizonyítékok ezen állítások egyikére sem.

A Bitcoin megjelenése óta több mint 2000 különféle kriptovaluta jött létre. Néhány a Bitcoin klónja, hozzáadott funkciókkal vagy változásokkal.

Ezeket a kriptovalutákat, amelyek nem Bitcoin-ok,altcoinok. Nagyon valószínű, hogy ezen egyéb kriptovaluták többsége nem fog sikerülni.

Az egyik első altcoin a Litecoin volt, amely 2011-ben elevenedett meg.

Az első altcoinok közül sok úgy jött létre, hogy végrehajtották az úgynevezett „kemény villát”. Alapvetően itt jön létre egy új blokklánc, amely kettéválasztja az eredetit.

A Bitcoin Cash létrehozása a Bitcoin blokkláncból az egyik legismertebb kemény villa.

Néhányan megjegyezték, hogy egy ilyen drámai esemény veszélyeztetheti a blokklánc biztonságát, bár általában a méretezhetőség és a sebesség javítására tett kísérlet.

Van olyan jelenség is, amelyet a puha villa, amely a blokklánc visszafelé kompatibilis frissítése.

Miért találták ki a kriptovalutákat?

A kriptovaluta megismerésének kulcsa a mögöttes filozófia.

A kriptovalutákat nagyrészt azért hozták létre, hogy ne csak a pénznem, hanem a meglévő bankrendszer alternatívája legyen.

Céljuk, hogy megszabaduljanak a közvetítőktől, harmadik felek, amelyek profitálnak az ügyletek megkönnyítéséből.

Sok kezdő nem veszi észre, mennyire bonyolult a bankok számára, hogy megkönnyítsék ezeket a tranzakciókat.

Tegyük fel, hogy banki átutalással akart fizetni egy barátjának, akinek tartozik tartozása. Bonyolultabbá tétele érdekében a barátod számlája van egy másik banknál, mint te.

A pénze nem közvetlenül a barátjának megy.

Először a számlájáról a bankjára kerül. Ezután bekerül az ő bankszámlájukra, amely a barátod bankjához tartozik, majd végül a barátod számlájára kerül.

A nemzetközi transzferek még bonyolultabbá tehetik a dolgokat, és még több bankot vonhatnak be.

Ezért a banki átutalások hosszú időt vehetnek igénybe.

A kriptopénzek célja ennek a problémának a megszüntetése azáltal, hogy közvetlenek és kivágják az összes közvetítőt. A kriptovaluta használatával egy tranzakció egyenesen Öntől a barátjához kerülhet.

A kriptovalutáknak a legtöbb esetben nincs olyan központi hatósága, mint egy központi banknak. Általában nincs valaki, aki irányítja a kriptovaluta felhasználását vagy új érmék létrehozását.

Sok kriptovalutát a fejlesztők hoznak létre egy nonprofit alapítványon vagy cégen keresztül. Kibocsáthatják vagy egyes esetekben megsemmisíthetik a kriptovalutát.

A kriptovaluta megsemmisülésének oka az ár szabályozása. Ezt gyakran „jelzőégetésnek” nevezik.

Hogyan működnek a kriptopénzek?

blokklánc, kriptovaluta

Szinte az összes kriptovaluta úgynevezett „blockchain” -t használ.

A Blockchain egy másik koncepció, amelyet Nakamoto hozott létre, és bizonyos értelemben meghaladja a kriptovalutát a tömeges átvételben. Minden kezdőnek ismernie kell a blockchain alapjait.

Számos iparág felhasználhatja a logisztikától a pénzügyig és az ügyvédi állománytól a kórházi nyilvántartásokig. És ez csak a jéghegy csúcsa.

A Blockchain meglehetősen egyszerű megérteni. Röviden: az információkat blokkba helyezzük és titkosítjuk.

Ezt a blokkon belüli információt ezután meg kell oldania valakinek, és csak akkor csatlakozik a blokk egy másik blokk láncához.

A kriptovaluta esetében ez az „információ” tranzakció lenne.

A legtöbb blockchain technológiát alkalmazó kriptovaluta rendelkezik a nyilvánosan terjesztett főkönyv itt tárolják az összes tranzakciót, és bárki megtekintheti.

De nem minden kriptovaluta működik ugyanúgy. Az egyik legnagyobb különbség a munka igazolása (PoW) vagy tét igazolása (PoS).

Mi a munka és a tét igazolása?

A munka igazolása és a tét igazolása az elsődleges két algoritmus, amelyet a tranzakciók blokkláncon történő érvényesítésére használnak.

Röviden összefoglaljuk őket ebben a cikkben, de többet megtudhat róluk itt ahol kiterjedten foglalkoztunk a témával.

A munka igazolása

munka igazolása, kriptovaluta bányászat

A munka igazolása volt az első algoritmus, amelyet a kriptovalutához használtak, és a Bitcoin blokkláncon működik. A munka bizonyítását gyakran emlegetik a legbiztonságosabb algoritmusként.

A munka bizonyításának legfontosabb eleme, hogy a blokkokat „ki kell aknázni”.

Bányászati

Bányászati a blokkok validálásának folyamata bonyolult matematikai egyenletek kitöltésével.

Egyszerűen fogalmazva, az első számítógép (csomópont), amely kitöltheti, jutalmat kap, általában újonnan vert pénzérmék formájában munkájukhoz.

Ráadásul, a bányászok díjat kapnak a tranzakciók érvényesítéséért is.

Az ügyfelek emelhetik díjukat, hogy növeljék annak valószínűségét, hogy a bányászok igazolják tranzakciójukat.

A bányászatnak mégis vannak problémái. Az elsődleges energiamennyiség, amelyet a blokkok érvényesítéséhez használ fel.

Egyesek úgy vélik, hogy a Bitcoin bányászata ugyanannyi energiát használ fel, mint Kolumbia nemzete, amelynek lakossága 50 millió ember.

Ez nemcsak nagyon megdrágítja a bányászatot, hanem nagyon káros a környezetre is.

A bányászat másik kérdése, hogy bár decentralizálásra tervezték, nagyon központosítottá vált, a bányamezők pedig a blokklánc erejének és befolyásának legnagyobb részét ellenőrzik.

Egyesek azt állítják, hogy a Bitcoin nagyon központosított és nagyrészt négy bányászati ​​medence ellenőrzi, amelyek többnyire Kínában találhatók.

Egyes kriptovalutákban maximálisan érmék vannak hogy létre lehet hozni. Például a Bitcoin maximális készlete 21 millió érme.

Ahogy a Bitcoin egyre közelebb kerül ennek a pontnak az eléréséhez, a bányászati ​​nehézségek fokozódnak, ami azt jelenti, hogy egyre nehezebb a blokkok bányászata, és a jutalom mérete csökken.

Ha elérkezik ehhez a ponthoz, a blokkok érvényesítéséért nem jár blokkjutalom. A bányászok csak a tranzakciók érvényesítéséért szednek díjat.

Egyes kritikusok úgy vélik, hogy ez a Bitcoin és más kriptovaluták végét eredményezheti, amelyeknek ugyanolyan korlátai vannak, mint a bányászoknak, nagyobb jutalommal költöznek a kriptopénzekbe.

A tét igazolása

a tét igazolása, kezdőknek szóló útmutató a kriptovalutához

A tét igazolása a munka igazolása után következett be, és ez a második leggyakrabban használt kriptovaluta algoritmus.

Az elsődleges dolog, amely megkülönbözteti a tét igazolását a munka igazolásától, az nem használja a bányászatot.

Ehelyett a tét bizonyítéka egy validátor tétje alapján. Például minél több kriptovaluta van, annál nagyobb a részesedése a hálózatban, annál többet tud érvényesíteni.

A tét igazolását gyakran hatékonyabbnak tekintik, mint a munka igazolását.

Egyéb algoritmusok

A kriptovalutában nem csak a munka igazolása és a tét igazolása jelent algoritmusokat.

Az idők folyamán a fejlesztők túlságosan is tisztában voltak a kettő korlátaival, és új módszereket dolgoztak ki hibáik leküzdésére.

A tét igazolásának érdekes változata delegált részesedésigazolás (DPoS) amelyet az EOS használ, amely központosítja az irányítást.

Ezen új algoritmusok közül sok még fejlesztés alatt áll és a kezdeti szakaszban van. Amíg nem érik el a teljes kapacitást, nem tudjuk meg, mennyire hatékonyak.

Néhány kriptovaluta nem is használja a blockchain technológiát.

Különböző típusú kriptopénzek

kriptovaluták típusai

Nem minden kriptovaluta igyekszik ugyanazt csinálni. A Bitcoin célja viszonylag egyszerűen érthető; cserélje ki a fiat valutát.

De néhány kriptovaluta ráadásul sokkal bonyolultabb dolgokat próbál megtenni.

Az Ethereum volt az első kriptovaluta, amely többet hozott a játékba. Az egyik leginnovatívabb dolog, amit magukba foglaltak, az volt okos szerződések.

Az okos szerződések lényegében kódokkal írt szerződések a blokkláncra amelyek bizonyos feltételek teljesülése esetén végrehajtanak bizonyos funkciókat.

Azóta sok más kriptovaluta is versenyben van ezen a téren, ami számos iparág megváltoztatására képes.

Az okos szerződésekkel együtt az Ethereum is magával hozta decentralizált alkalmazások (dApps). Ezek olyan alkalmazások, amelyek decentralizáltak és a blockchain technológiát használják a működésükhöz.

Utility Tokenek

Ezek olyan kriptovaluták, amelyek használatukért cserébe kínálnak valamit.

Nagyszerű példa a segédeszközökre a Binance Coin, egy kriptovaluta, amely kedvezményt ad a felhasználóknak, amikor tranzakciót végeznek a Binance tőzsdén..

A segédprogram-jelzők talán a legjobb felhasználási példák a kriptovaluta használatára a mai világban.

Az ilyen kriptovaluták általában nem kínálnak olyan fejlett funkciókat, mint például intelligens szerződések vagy dApps.

Stablecoins

A stablecoin olyan kriptovaluta, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető legstabilabb legyen annak érdekében, hogy mérsékelje a kriptovalutához általában kapcsolódó volatilitást.

A volatilitást gyakran emlegetik az egyik fő oka annak, hogy az emberek ne vegyenek részt a kriptovalutában.

Megnézik a Bitcoin hatalmas csúcsait és zuhanásait, és nem tekintik valami biztonságos befektetésnek.

Az írás idején, az egyik legismertebb stablecoin az Póráz. A tether állítólag az amerikai dollár értékéhez van kötve, és minden tokenhez USD tartozik.

A Tether nem az egyetlen kriptovaluta, amely az USD-hez kötődik, több más is.

Adatvédelmi érmék

A magánélet érme egy kriptovaluta, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető anonimabb legyen. Sokan úgy döntenek, hogy névtelenül vagy nyilvánosan küldenek tranzakciót.

Van némi szkepticizmus a magánéleti érmékkel szemben, mivel sokan úgy gondolják, hogy az emberek csak illegális tranzakciók végrehajtására használnák az ilyen érméket.

Ez azonban nem teljesen igaz. Sokan kedvelik a magánélet érméinek ötletét, mert nem akarják, hogy minden tranzakciójukat nyilvánosságra hozzák egy elosztott főkönyvön.

Az ilyen információkat rossz szándékúak használhatják fel.

Ezen túlmenően a magánélet érméinek felhasználói azzal érvelhetnek, hogy az ilyen érmék közelebb vannak a fizikai készpénz felhasználásához, ami nem feltétlenül követhető nyomon.

A legismertebb adatvédelmi érmék közül három a Dash, a Zcash és a Monero.

A három közül, Monero talán a legbiztonságosabb és anonimabb, és nincs nyilvános főkönyve.

Az adatvédelmi érméknek sajnos van egy kis problémájuk, amelyet meg kell oldaniuk, mielőtt elfogadják a kormányok és a nagyközönség.

A legnépszerűbb kriptovaluták

legnépszerűbb kriptovaluták

Alapján CoinMarketCap, a kereskedelem szempontjából a legértékesebb kriptovaluták a következők:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Fodrozódás
 4. Bitcoin Cash
 5. Póráz
 6. Litecoin
 7. EOS
 8. Binance érme
 9. Bitcoin SV
 10. Csillag

Minden kezdőnek ismernie kell ezeket a tízet, bár ezek sokat változnak.

A CoinMarketCap oldalon megnézheti a 100 legfontosabb kriptovalutát itt ahol egy gyors mondatban elmagyaráztuk mindet.

Hol vásárolnak az emberek kriptovalutát?

A legtöbb esetben a kriptovalutát úgy kapja meg, hogy egy kriptovaluta-tőzsdéből vásárolja meg.

Te is kereskedjen kriptovalutával CFD-ként (Szerződés a különbségért) brókeren keresztül.

Sokak számára előnyös a CFD kereskedés, mert soha nem birtokolják az alapul szolgáló eszközt és kivágja a kriptovaluta tárolását, amely magában rejti a kockázatokat.

Bár a CFD bróker használatával semmilyen tranzakcióhoz nem használhatja a kriptovalutát. Csak vásárolni és eladni tud majd.

A kriptovaluta csapok olyan helyek, ahol az emberek ingyen kaphatnak kriptovalutát. Ezek az elején nagyon népszerűek voltak, különösen a Bitcoin esetében.

Arra jöttek létre, hogy megpróbálják rávenni az embereket a kriptopénz használatára.

A kriptovaluta tárolása

Miután kezedbe került a kriptovaluta, meg kell találnia egy biztonságos helyet a tárolásához. Pontosabban a magánkulcsok amelyek hozzáférést biztosítanak érméihez.

A magánkulcsok legbiztonságosabb tárolási módja a virtuális pénztárca. Akármit csinálsz, ne hagyja kriptovalutáját kriptovaluta tőzsdén.

Ha így cselekszel, rád hagy feltörési kockázat és a kriptovaluta ellopása. A kriptovaluta-tőzsdék arról híresek, hogy feltörték őket.

Az egyik leghíresebb feltörés a Mt. Gox.

Mt. Gox néhány év alatt a hackerek lassan és gondosan lopni tudtak hozzávetőlegesen 850 000 bitcoin, ma majdnem 8 milliárd dollár értékben.

Mt. Gox még mindig nem tudta visszafizetni mindazt, ami elveszett. Sokan hagyták kriptovalutájukat a tőzsdén, és nem vették észre, hogy ez mennyire nem biztonságos.

Sokféle virtuális pénztárca jött létre.

A használt pénztárca elsődleges típusa egy online pénztárca vagy mobil pénztárca (forró pénztárca), bár egyesek a biztonságosabb pénztárca-megoldásokat választják a kriptopénz offline tárolása (hűtőház).

Ezek tartalmazzák hardver pénztárcák, amelyek kifejezetten a magánkulcsok tárolására készült eszközök, és papír pénztárcák amelyek általában csak papírra vannak nyomtatva.

A kriptovaluta biztonságának megőrzésének ideális módja az tároljon egy kis használható mennyiséget egy forró pénztárcában mindennapi használatra, a többit pedig hűtőben ahol nem lehet elérni.

Tudjon meg többet a kriptovaluta pénztárcákról itt ahol sokat írtunk róluk.

ICO-k

ICO, kriptovaluták

Az ICO olyan dolog, amellyel sokat találkozhat a kriptopénz világában. A „kezdeti érmeajánlat” rövidítése.

Itt kínálják az új kriptovaluta néhány érméjét egy eladáskor.

Általában az ICO-kat a adománygyűjtés formája, hogy mozogjon egy kriptovaluta projekt. Azok számára, akik úgy döntenek, hogy részt vesznek egy ICO-ban, el kell hinniük, hogy a projekt elindul.

Az ICO-k másik formája az IEO. Az IEO jelentése „Initial Exchange Offering”.

Az ICO-k az elmúlt évek során nagy jogi nyomásgyakorlással szembesültek, és ma sok ICO-t csak magánszférában tartanak nagyszabású befektetők számára.

Ban ben Kína, Az ICO-kat teljesen tiltják.

Sok kriptovaluta kereskedő szeret részt venni az ICO-kban, mert tudják, hogy általában egy után a kriptovaluta ára fel fog drágulni.

Nem feltétlenül kell hinniük abban, amit a kriptovaluta elérni próbál.

Tranzakció végrehajtása kriptovalutával

Tranzakciót folytatni valaki mással kriptovalutával, általában a nyilvános címükre kell elküldenie.

Akármit csinálsz, ne ossza meg privát címét mivel így juthat hozzá kriptovalutájához.

Kulcsfontosságú dolog, amit érdemes megjegyezni a kriptovalutával végzett tranzakciók során, hogy a legtöbb esetben, az ügyletek visszafordíthatatlanok.

Miután elkészültek, nem vonhatók vissza, tehát meg kell javítania a küldött nyilvános címet.

A Bitcoin és sok más kriptovaluta fel van osztva Satoshis (Satoshi Nakamoto nevét viseli), ami Bitcoin esetében nyolc tizedesjegy.

Ez lehetővé teheti mikrotranzakciók, valami, ami korábban nem volt lehetséges a hagyományos fiat devizákkal.

Mennyire legálisak a kriptopénzek?

a kriptovaluták legálisak

A kriptovaluták törvényessége világszerte nagyban változik, és a kezdőknek tisztában kell lenniük jogi helyzetükkel abban az országban, ahol találhatóak.

A világ egyes részein ez teljesen illegális. Ez a helyzet Észak-Afrika nagy részén és Dél-Amerika egyes részein.

Azonban a legtöbb országban a kriptovaluta-szabályozás még nem fogja felzárkózni ahhoz, hogy mennyit fejlődött az évtized alatt.

Sok központi bank azt tanácsolja, hogy a kriptovalutával való kereskedés kockázatos és figyelmeztetik polgáraikat, hogy ne tegyék.

Aggodalmuk általában az enyhítéshez is kötődik pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem.

Európa és Észak-Amerika a legritkább pénznem-barát kontinens a bolygón. Ez azt jelenti, hogy ez nem jelenti azt, hogy az egész helyzet bármelyik percben megváltozhat.

Svájc egyes részein a kormányzati szervek lehetővé teszik az emberek számára, hogy kriptovalutában fizessenek a szolgáltatásokért és díjakért, ami nagy előrelépés.

Azonban általában, a kriptovaluták sok helyen még mindig nem elfogadott fizetési módok.

Ázsiában a kép jobban keveredik egy olyan szürke területen működő kriptovalutával, amelyet nem fogadnak el és nem is utasítanak el.

Kezdőknek itt megnézheti cikkünket, amely arról szól, hogyan szabályozza a világ minden országa a kriptovalutát.

Adók

Az adók nagy kérdés, hogy sok kriptovaluta kezdőnek igaza van. Attól függően, hogy melyik országban tartózkodik, ezek drasztikusan eltérőek lehetnek.

Általában attól függenek, hogy hogyan definiálják a kriptovalutákat. Egyes országokban ezek adók, mint áruk vagy más pénzügyi eszközök.

Az ICO-k különféle módon is osztályozhatók, amelyek hatással lehetnek az adózás módjára.

Kriptopénz és illegális tevékenység

Sajnos rengeteg ember használja a kriptovalutát illegális célokra.

Becslések szerint ahányan A Bitcoin felhasználók 25% -a valamilyen módon bűncselekményhez kapcsolódnak, és az ügyletek 44% -a illegális tevékenységhez kapcsolódik.

Gyakran azt hiszik az egyik legnagyobb eset, amely a Bitcoin figyelmét felhívta a nyilvánosság figyelmére, az Selyemút.

A Selyemút a sötét web egyik rejtett webhelye volt, ahol az emberek a Bitcoint főleg illegális drogok vásárlására használhatták.

Végül a Selyemutat lebuktatták és a feltételezett vezetőt letartóztatták, ennek azonban az volt a hatása, hogy örökre összekapcsolja a Bitcoin illegális tevékenységét.

A kriptovalutát bérmunka, sőt gyermekpornográfia céljából gyilkosságra is használták.

Bár érdemes ezt megemlíteni a fiat pénzt inkább ilyen célokra használják és van kevésbé követhető, mint a legtöbb kriptovaluta megnehezítve a bűnügyi nyomozók nyomon követését.

A kezdőket nem szabad megijeszteni a kriptovaluta illegális oldalától, mivel valószínűleg sokkal kisebb, mint azt az emberek gondolják.

A kriptovaluták biztonságos befektetés?

befektetés kriptovalutába

Soha nem történt feltörés egy kriptovalutában. Ez egy mítosz.

A legtöbb esetben az történt, hogy az emberek kriptovalutáját ellopták egy kriptovaluta-tőzsde elleni támadásban, amint azt fentebb kifejtettük.

A kriptovalutákba történő befektetés legkockázatosabb része, hogy nagyon ingatagak. Ennek az érmének azonban két oldala van; kockázat nélkül nem lenne jutalom.

Amint ebben a cikkben megismételjük, volatilitás nélkül nem lesz lehetőség alacsony áron vásárolni és magasabb áron eladni.

A kezdőknek azonban nem csak azt kell elhinniük, hogy az alacsony vételi és a magas eladási értékeket kell tudniuk a kereskedésről.

A kereskedő az, hogy tudja, hogyan vásároljon trendbe. Nem elég alacsony áron vásárolni. Amit a kezdők meg akarnak tenni, az az, hogy alacsony áron vásárolnak, pontosan tudva, hogy az ár emelkedni fog.

Kriptopénz-csalások

Sajnos még mindig rengeteg csalással kell a kezdőknek tisztában lenniük. Mint fent említettük, a kriptovaluta nincs megfelelően szabályozva a világ számos részén.

Még a technológiailag legfejlettebb nemzetek egy részében is, a kriptovaluta szabályozása még mindig elmarad attól a tempótól, amellyel halad.

Ez azt jelenti még mindig rengeteg a csalás tudatában kell lenniük, amelyek közül sok ICO formában jelenik meg. Ezen érmék némelyikét „átverésnek” becézik.

Ezek az átverések általában pump and dump rendszert működtetnek.

A pump and dump rendszer, a kriptovaluta világban az érme készítői birtokolják a forgalomban lévő kriptopénz legnagyobb részét, és meggyőzik másokat, hogy vásárolják meg a rendelkezésre álló.

Úgy „pumpálják” az árat, hogy másokat meggyőznek a befektetésről.

Amikor a befektetők felvásárolják azt, ami megmaradt, az ár emelkedik, és a kriptovaluta alkotói hatalmas részesedésért eladják nagy részét, és általában eltűnnek.

Az átverés ezen részét „dumpnak” nevezik.

Ami ezután történik, azoknak az embereknek, akik befektettek a pump and dump rendszerbe, marad egy haszontalan érme, amelynek értéke zuhant.

A valaha történt egyik legnagyobb átverés az volt OneCoin. A OneCoin mögött álló csapat csalással több mint 4 milliárd eurót tudott megszerezni.

Ígéretet tettek egy kriptopénz létrehozására, de soha nem tették. Végül az egyik alapítót letartóztatták az USA-ban.

51% támad

Talán a legveszélyesebb dolog, amit a kriptovaluta kezdőknek tisztában kell lenniük 51% támad.

51% -os támadás esetén az entitás egy blokklánc feldolgozási teljesítményének 51% -át ellenőrzi. Ha ennyire ellenőrzik őket, különféle rosszindulatú tevékenységeket hajthatnak végre.

Az egyik legismertebb a duplán költeni. Egyszerűen fogalmazva, itt töltheti el a támadó a kriptovalutát kétszer.

A támadók 51% -a képes cenzúrázni más egyéneket is a blokkláncban, megakadályozva tranzakcióik érvényesítését.

Az 51% -os támadás nagyon súlyos, és elveszítheti a kriptovaluta iránti bizalmat, és végül annak megszűnését.

Mennyit kereshetek kereskedési kriptovalutával?

mennyit lehet kereskedni kriptovalutákkal

Ha jól csinálod, akkor sokat.

Rengeteg olyan kereskedő és befektető van, akik vagyonukat a kriptopénz sávjára ugrva szerezték.

Noha a kriptovaluta manapság nagyon sok hype-ot kap, főleg azért, mert annyira ingatag. A valóságban a kriptovaluta piac kisebb, mint a forex és a részvénypiac.

Hogy az említett, a kriptopénzpiacnak előnye van a forex- és részvénypiacokkal szemben, mivel mindig nyitottak.

Továbbá, a volatilitás az, amit a kereskedők akarnak mert ez azt jelenti, hogy több lehetőség kínálkozik arra, hogy alacsony áron lépjen be a piacra, és magas áron lépjen ki a piacról.

Bizonyos értelemben a kriptovaluta kereskedés meglehetősen hasonlít a forex kereskedelemhez abban az értelemben, hogy olyasmivel kereskedel, amelyet valutaként lehet használni.

Számos forex kereskedési stratégia alkalmazható a kriptovalutára is. azonban, a kriptovaluták is osztoznak némi hasonlóság a tőzsdei kereskedéssel is.

Leginkább abban az értelemben, hogy olyan termékek, amelyek idővel fejlődnek, ami hasonló ahhoz, ahogyan a vállalatok változnak és ígérnek.

Sikeres lesz a kriptovaluta?

Ez még mindig nagyon vitatható.

Míg egyesek teljes bizonyossággal hiszik, hogy a kriptovaluták sikeresek lesznek, ellenzéki hullámokkal szembesültek.

Egyesek úgy vélik, hogy a kriptopénzek növekszenek, mások azt állítják, hogy csupán befektetői játékok, és ennek nincs sok felhasználási esete a modern világban.

Mások, akik kriptovalutákkal kereskednek, nem hisznek abban, hogy sikerrel járnak, hanem egyszerűen csak most kereskednek velük, mert közben sok pénzre van szükség.

Bitcoin befektetők, a Winklevoss ikrek, hisz abban, hogy a Bitcoin alulértékelt, amíg el nem éri ugyanazt az értékelést, mint az arany, amely 7 billió dollár.

Akik ellenzik ezt az érvet, úgy vélik A Bitcoin és talán a tágabb kriptovaluta világ a spekulatív buborék amely bármelyik pillanatban kitörhet.

A Bitcoin jó néhány drámai csúcson esett át és csökkent az ára, azonban 10 évvel később még mindig közel van.

Annak az érvnek azonban, hogy létezhet tágabb kriptopénz-buborék, lehet némi oka. Ma már több mint 2000 különböző kriptovaluta létezik.

Sokan ugyanazon a területen próbálnak versenyezni: okos szerződések; dApps; árstabilitás; magánélet; on-chain kormányzás; stb..

Néhányan még a kriptopénz-boomot is Tulip Mania-val hasonlították össze amely Hollandiában zajlott az 1600-as években vagy Vasúti mánia amely az Egyesült Királyságban zajlott az 1840-es években.

Kereskedés kriptovalutával

kereskedés kriptovalutával

Bár mindez izgalmasnak tűnhet, még nem beszéltünk a tényleges kereskedési folyamatról.

Akik rendelkeznek a kereskedés ismereteivel, azoknak egyedülálló előnyük lesz azokhoz képest, amelyek nem. Bármennyire is tapasztalt vagy, stratégiát kell készítened.

És mielőtt stratégiát válogathatna, meg kell határoznia, hogy melyik kereskedési stílus felel meg Önnek jobban a swing-kereskedés vagy a nappali kereskedés szempontjából.

 • Swing kereskedés: A swing kereskedők általában nagyobb pozíciókat nyitnak, és napokig, hetekig vagy akár hónapokig tarthatják nyitva.
 • Napi kereskedés: A napos kereskedők általában kisebb pozíciókat nyitnak és zárnak be mindet a nap végére.

Ahogy vagy a kezdő, jobb lehet, ha a swing kereskedéssel kezded mert szabadidejében megteheti, mivel nagy valószínűséggel más feladatai lesznek.

A nappali kereskedés teljes munkaidőben nagyon nehéz lenne, mivel sok figyelmet igényel.

azonban, a napi kereskedők sokkal gyorsabban növelhetik keresetüket mint a swing kereskedők, ami azt jelenti, hogy gyakrabban növelhetik a kereskedelem nagyságát, és elméletileg nagyobb ügyleteket köthetnek.

De ismét sok kereskedő azt állítja, hogy a kereskedelemben a „valódi pénz” swing kereskedéssé válik. Célszerű kipróbálni mindkét kereskedési módszert, hogy kiderüljön, melyik illik Önhöz jobban.

Megnézheti ezt a cikket itt a swing kereskedés és a forex kereskedők napi kereskedése közötti különbségekről.

A kriptovaluta piac elemzése

Ezután a kezdőknek el kell dönteniük, hogy milyen elemzésre támaszkodnak – technikai elemzés vagy alapvető elemzés.

A technikai elemzés az olyan mutatók és diagramok felhasználásának folyamata, amelyek tájékoztatják Önt arról, hogy mikor kell adni és vásárolni.

Az alapvető elemzés a hírek és más események felhasználásával jósolja a piaci mozgásokat.

Mutatók

Sokféle indikátor létezik, amelyek különféle dolgokat jelölnek és mérnek.

Akármit csinálsz, ne használjon túl sok mutatót, ragaszkodj kettőhöz vagy hármashoz max. Még több, és zavarossá válhat.

Legalább kettő használatával a kereskedők megtalálhatják a „összefolyást”, ahol két mutató ugyanazt tanácsolja.

Ha két mutató azt mondja, hogy vásároljon vagy adjon el, akkor magabiztosabb lesz hogy ez a helyes döntés, mintha csak egy mutató tanácsolna egy kereskedelmet.

A „meztelen kereskedés” az, amikor minden mutató nélkül kereskedsz. Ez akkor is technikai elemzésnek tekinthető, amikor gyertyatartó mintákat használ.

A kriptovaluta kereskedése CFD-ként

kereskedés kriptovalutával CFD-ként

Győződjön meg arról, hogy brókere szabályozott. Alaposan kutassa át őket, mielőtt regisztrál.

Bár legyen körültekintő a kutatás során, mivel egyesek pénzt veszíthettek és brókerüket hibáztathatták, amikor valójában a kereskedés gyenge ismerete miatt.

A hagyományos CFD brókerrel való kereskedés másik előnye, hogy valószínűleg lehetősége lesz más piaci eszközökkel kereskedni a kriptopénzek mellett, mint a részvények és a forex.

Ez azért hasznos, mert lehetővé teszi a portfólió diverzifikálását és a kockázat csökkentését.

Van, amikor az egész kriptovaluta piac le van esve, és nehéz dolgai lesznek a kereskedéssel.

A kriptovaluta tőzsdével való kereskedés kissé kockázatosabb lehet, mivel a szabályozásnak még nincs sok módja.

Hagyja figyelmen kívül a CFD brókerrel folytatott kereskedelem ösztönzőit. Ha arra kell ösztönözniük, hogy kereskedjen velük, akkor valószínűleg nem olyan jók.

A jó brókernek a szolgáltatás minőségével kell lenyűgöznie, nem pedig ingyen pénzzel.

Kereskedési platformok

Az MT4 a legnépszerűbb kereskedési platform minden eszköz számára, bár egyes brókerek felajánlhatják kereskedési platformjukat.

A kereskedési platformon a legfontosabb dolog a megbízható szolgáltatás.

Ez azt jelenti, hogy egy kereskedési platformnak hasznos elemekkel kell rendelkeznie az elemzéshez, és bónuszként automatikus automatizált kereskedést kell kínálnia.

Számlatípusok

Ezek többféleképpen változhatnak, általában az Ön által leadott megbízások nagysága és az általuk kínált piacra jutás típusa szerint.

Kezelt számlák szintén tekinthető, azonban nem kereskedő leszel, hanem inkább befektető, aki átadta a pénzét másnak, hogy helyetted cserélje ki.

Másolás kereskedelem és tükör kereskedelem szintén figyelembe vehető és nagyszerű módja a kereskedelem megtanulásának.

A kezdők másolhatják mások kereskedelmét, néha automatikusan, azonban ez természetesen kockázattal jár.

Ne kövesse a kereskedőt, mert egy nagy nyereséget értek el, kövesse a folyamatosan sikeres kereskedőt. A következetesség a valódi kereskedő jele.

Bemutató számlák

Bemutató számlák nem tanácsos, mert irreális elvárásokat támasztanak a kereskedők számára.

A kereskedések gyorsan teljesülnek, csúszás nélkül vagy anélkül. A való életben valószínűleg nem fog tudni olyan tökéletesen teljesíteni a megrendeléseket, mint amilyenbe belép.

Ezen felül valószínűleg több pénzt adnak neked, amivel játszhatsz, mint amennyi van. Egyes brókerek akár 1 millió dolláros demó számlákat is kínálnak.

Ez nem hasznos, mert ha ennyi hamis pénzzel lehet játszani, akkor nincs kockázat, ha elveszítené valamelyiket.

Amikor a kezdők kriptovalutával kezdenek kereskedni, szükségük van erre a kockázatra, mivel ez segít jobban átgondolni a kereskedéseket.

Robotok

A kezdőknek nagyon körültekintően kell eljárniuk a robotokkal (botokkal).

Az emberek kereskedésre használják őket, amikor nem tudnak folyamatosan kereskedni, és automatikusan kereskednek velük.

A botokkal az a probléma a felügyelet nélküli futás rendkívül kockázatos lehet.

Hatalmas veszteségeket okozhatnak, mert kívülről nem tudnak információt szerezni világ megmondja nekik, mit csinál a piac.

Például, ha Donald Trump éppen tweetelt valamit a Bitcoin szabályozásáról, és a kereskedők elkezdenek árusítani, a bot nem fogja tudni ezt felvenni.

Ezenkívül a kereskedési botokat általában csak bizonyos környezetekben való működésre tervezték, ezért a fejlesztők ilyen magas eredményeket követelhetnek.

Mint a kezdő, erősen tanácsos tartózkodni a botok kereskedésétől. Bár úgy tűnhet, hogy egyszerű módja annak, hogy hamarabb elkezdhessék keresni, nagyon sok kockázattal járnak.

Hagyja őket azoknak a szakembereknek, akik megértik működésüket és hogyan lehet őket finomhangolni a veszteség mérséklése érdekében.

Kriptopénz kereskedési stratégia kidolgozása

kriptovaluta kereskedési stratégia

A stratégia kidolgozása sok időt vehet igénybe. A kezdőknek sokfélét kell kipróbálniuk, hogy lássák, mi működik nekik.

Ennek hatékony elvégzéséhez a kereskedési napló ahol naplózhatja az összes elvégzett kereskedést, és megnézheti, mi működik és mi nem.

Kulcsfontosságú dolog, amelyet a kriptovaluta-kereskedési stratégiának figyelembe kell vennie, hogy különböző típusú piacok léteznek.

 • Uptrend (bullish). Itt emelkedik a kriptovaluta ára.
 • Downtrend (bearish). Itt csökken a kriptovaluta ára.
 • Távolság (oldalra). Itt nem mozog a kriptovaluta ára felfelé vagy lefelé.

A kezdőknek kell megtanulják, hogyan kell kereskedni a trenddel. Tudja meg, mikor veszi fel a lendületet, tart egy kis szünetet és mikor fog változni. Ezek mind pénzkereseti lehetőségeket jelentenek.

A piac általában ciklusokban mozog. Kezdődhet egy emelkedő trenden, magas szintű tartományon, kezdődhet csökkenő tendencia, alacsony szinten kezdődhet, majd emelkedő trend alakulhat ki.

Meg kell azonban említeni, hogy ezek a ciklusok hetekig, hónapokig vagy akár évekig is eltarthatnak. Ennek része az, hogy mennyire nagyított a diagramokon.

A kereskedési kriptovaluta kereskedési stratégiájának két dolgot kell tennie: összefolyást keresni (fent említettük a mutatókról szóló részben); légy következetes.

A következetesség azért fontos, mert nem csak egy kereskedelemben szerzi meg a vagyonát, a valóságban pedig egy sor kereskedelemben fog megteremteni.

A kezdőknek meg kell tanulniuk, hogy szigorúak legyenek önmagukkal szemben, és tartsák magukat a kereskedési tervhez. Hosszú időbe telik azonban egy olyan kereskedési terv kidolgozása, amelyet idővel finomítani kell.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

 • A kriptovaluta decentralizált virtuális pénz, amely a központi bankok igénye nélkül működik. A kriptopénz a blockchain technológia használatával működik.
 • A kriptovalutának sokféle típusa létezik. Céljuk, hogy különböző dolgokat érjenek el, és nagyon különböző módon működhetnek.
 • A kriptopénz továbbra is törvényesen szürke területen működik. A szabályozás még mindig felzárkózik a technológiához.
 • A kriptovaluta kereskedelem iránt érdeklődőknek jól ismerniük kell a kereskedést. Számos szempontot kell figyelembe venni.

El akarja kezdeni a kriptovaluta kereskedését?

Nem nehéz megkezdeni a kriptovaluta kereskedelmét, és kezdheti a demo számla perceken belül etoróból. Egyszerűen hozzon létre egy Kereskedelmi számla és kezdje el a kereskedést! Miután biztosnak érzi magát kereskedési képességében, átválthat egyenesen egy élő számlára, letétbe helyezheti az alapjait, és valós időben elkezdheti kereskedni a kriptovaluta piacokat.

Tanuljon meg kereskedni a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha tetszett olvasni "Kezdő útmutató a kriptopénz sikeres kereskedéséhez", kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector