Kezdő útmutató a stabil állományokhoz

Elgondolkozott már azon, hogy „hogyan működnek az asztallapok?” Ön jó helyen jár. Ebben a cikkben megmagyarázunk mindent, amit tudnod kell a stabil állományokról, és arról, hogy vajon intelligens kiegészítők lehetnek-e a portfóliódhoz.

Ami a kriptopénz kereskedését illeti, az ágazat egyik legnagyobb húzása szintén komoly veszélyt jelenthet: volatilitás. Míg fiat pénznemek jellemzően napi volatilitási szintje 0,5%, nem szokatlan, hogy a kriptovaluták ára akár 5% -kal is változik – és ha az árak folyamatosan csökkennek, ez hatalmas veszteségeket okozhat a befektetők számára. (A fiat pénznem egy kormány által szabályozott és rögzített értékű, például az angol font vagy az amerikai dollár).

Bár a volatilitás pozitív tényező lehet, ha a kereskedők pontosan tudják, mikor kell adni és adni, ez azt jelenti, hogy a legtöbb kriptovaluta rendkívül kockázatos befektetés. Azok számára azonban, akik szeretnének hozzáférni a kriptográfia decentralizált előnyeihez, de nem akarnak aggódni a kiszámíthatatlan árak miatt, van egy alternatív megoldás: stabil állományok.

Ha arra kíváncsi, hogy „hogyan működnek az állókeretek”, vagy akár „mi az a stabilszőnyeg”, akkor jó helyen jár. Ebben a cikkben összeállítottuk a végső kezdőknek szóló útmutatót a stabil állományokról. Akár meglévő kriptográfiai befektető vagy, aki többet szeretne tudni ezekről az eszközökről, vagy valaki, aki ódzkodik a Bitcoin-tól, és úgy gondolja, hogy a stabil állományok jelenthetik a választ, olvassa el, hogy kiderüljön, miért ad olyan sok befektető stabil állományokat portfóliójához.

Mik azok a Stablecoins?

stablecoin használat


Forrás: etoro.com

Ahogy a neve is sugallja, a stablecoinok a kriptovaluta (vagy kriptográfiai token) egy bizonyos típusa, amelyet stabil jellegűnek terveztek. Míg az olyan devizák, mint a Bitcoin, számos tényezőből veszik ki az értéküket – beleértve a keresletet és kínálatot, a befektetői bizalmat és az olyan eseményeket, mint a Bitcoin feleződése -, a stabil pénzérmék fix külső értékhez vannak kötve..

Gyakran ez egy olyan fiat pénznem, mint az amerikai dollár, de lehet olyan árucikk is, mint az arany, az olaj vagy bizonyos ásványi anyagok exportja. Ez akár egy másik kriptovaluta is lehet, amennyiben ez egy (vagy több), amelyre nem vonatkoznak hatalmas áringadozások.

Ennek az az ötlete, hogy az alapul szolgáló eszköz értéke elég stabil lesz ahhoz, hogy kordában tartsa a stablecoin-t. Mivel a stablecoin értéke azonos, védve van a piaci volatilitástól, amely kihat a szokásos kriptovalutákra. Bár befolyásolni fogják a rögzített eszközével kapcsolatos ingadozások, ezek valószínűleg jóval kevésbé drámaiak, mint azok, amelyek befolyásolják a Bitcoin, az Ethereum és más főbb kriptók árát.

Mi a volatilitás?

A volatilitás az egyik legfontosabb fogalom a kriptovaluta piacon. Mielőtt megválaszolnánk a „mire használhatók a stabil állományok?” Kérdésre, térjünk át pontosan arra, hogy mit jelent a „volatilitás” kifejezés és hogyan mérhető a befektetésekben..

A volatilitás az, hogy a kriptovaluta (vagy bármely más eszköz) milyen mértékben ingadozik az értékében. Fontos mutató a kereskedők és a befektetők számára, akik ezt az információt felhasználhatják előrejelzésre kitörni befektetési lehetőségeket. Valójában a múltbeli ármozgások tanulmányozása az egyik legfontosabb lépés, amelyet meg kell tennie, mielőtt új kriptot adna a portfóliójához.

A kriptovaluta befektetésnél ezeket az ármozgásokat általában euróban mérik pipák. Ez a százalékpontot (vagy árkamat-pontot) jelenti, és a legkisebb értékváltozás megmutatására is szolgál. Gondoljon arra, hogy a pip egy szám negyedik tizedesjegye – például 0,0001 dollár.

A rendkívül ingadozó kriptovaluta az, amely értékében vadul ingadozik. A Bitcoin-t gyakran emlegetik a világ egyik legvillanóbb eszközeként. A 2017 októbere és 2018 januárja közötti három hónapban például a valuta rekord volatilitási rátát ért el, 8% -ot – míg 2019 júniusában ára mindössze 20 perc alatt 1000 dollárral zuhant le!

Bár egyetlen pénznem sem mentes teljesen a volatilitástól, hihetetlenül szokatlan, hogy a fiat devizák ilyen rövid idő alatt tapasztalják meg az ármozgás ilyen szintjét. Ez azt jelenti, hogy a stabil sejtek sokkal jobban ellenállnak azoknak a tényezőknek, amelyek befolyásolhatják a hagyományos kriptovalutát.

Milyen típusúak a Stablecoin és mire használhatók??

stabil állományok

Forrás: blockdata.tech

Annak érdekében, hogy megértsük, mire használhatók a stablecoinok, meg kell vizsgálnunk a stablecoin különböző típusait. Ez a három típus a következő:

 • Fiat-hátú stablecoins (más néven peg stablecoins)
 • Kiegészítő állványok
 • Algoritmikus állványok

Ezen kategóriák mindegyikének különböző tulajdonságai vannak, amelyek alkalmassá teszik őket különböző célokra. Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy hogyan működnek ezek a stablecoin-típusok.

Mik azok a Fiat által támogatott stabilizátorok?

Fiat-hátú állványok, vagy összeragasztók, eléggé magától értetődőek. Ezek olyan titkosítási tokenek, amelyek értéke egy mögöttes fiat pénznemhez kötődik. Ez lehet a brit font, japán jen, kanadai dollár, svájci frank – a lehetőségek szinte végtelenek, de a leggyakoribb az amerikai dollár.

A leghíresebb fiat-hátú stablecoin az Tether (USDT) amelyet 2014-ben dobtak piacra. Ez valójában a világ első stabilpénz volt, tehát valami trendmeghatározó. A Tether azokhoz a befektetőkhöz szólt, akiket érdekelt a kriptográfia decentralizált jellege, de a Bitcoin drámai árváltozásának lehetőségét túl riasztónak találta. És ez a fellebbezés megtérült. A Tether jelenleg nem csak a legnépszerűbb stablecoin, hanem piaci kapitalizáció szerint a harmadik legnagyobb kriptovaluta is. Az írás idején piaci felső határa 17 473 086 836 dollár, és a piacon lévő digitális eszközök közül a legmagasabb 24 órás kereskedési volumennel rendelkezik (41 067 765 107 dollár)..

A Tether a nevét onnan veszi, hogy az amerikai dollárhoz „kötött”. Ez azt jelenti, hogy 1USDT egyenlő 1USD. Az Egyesült Államok által támogatott stabil szerek további példái:

 • TrueUSD
 • USD érme
 • Ikrek dollár

Az egyik legfontosabb felhasználási terület a fiat-alapú stablecoins között a fiat és a cryptocurrency közötti közvetítő. A tőzsdéken gyakran úgy kezelik, mint a digitális dollár. Ha a befektető nem tud közvetlen USD tranzakciót végrehajtani, akkor a Tether tokenek használata nagyszerű alternatíva lehet. Mivel az 1USDT (elméletileg) mindig 1USD-t fog értékelni, sok befektető úgy dönt, hogy pénzeszközeit Tether-re konvertálja, hogy digitális tárcákban tárolja őket anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy értékük idővel csökken-e..

Ráadásul a sok tőzsde nem kínál lehetőséget a befektetőknek arra, hogy kriptot vásárolhassanak és adhassanak el fiat pénznemben. Ennek eredményeként a kriptográfiai alapok fiatra konvertálása meglehetősen bonyolult lehet – de a kriptográfia konvertálása Tetherre, majd a Tether USD-re meglehetősen egyszerű.

Mik azok a biztosítékok?

Kiegészítő állványok dolgozzon ugyanazon elv alapján, mint a fiat-hátú állókeretek. Azonban ahelyett, hogy USD-hez, GBP-hez vagy EUR-hoz kötődnének, értékük egy másik kriptovalutához kötődik.

Olvass tovább:

Népszerű kriptopénzek adás-vétel brit fontban

A legnépszerűbb kriptovaluták az Egyesült Államokban

Valójában a legtöbb fedezetes stabil pénztárca különféle kriptovalutákhoz van kötve. (Ezt néha eszközkosárnak nevezik). Lehet, hogy úgy gondolja, hogy a stablecoin egy vagy több kriptovalutához való kötése legyőzi a stablecoin tárgyát. Végül is, ha a mögöttes eszközei nem stabilak, hogyan élhet a stablecoin a nevével?

Ez érvényes aggodalomra ad okot. Kiegészítő állványok, mint például Maker érme (DAI) sokkal kevésbé stabilak, mint azok, amelyeket fiat pénznem fedez. De van egy fő előnyük mind a csap, mind a központosított állókeretekkel szemben: teljes mértékben befogadhatók a blokkláncon. Ez azt jelenti, hogy teljesen decentralizáltak, ellentétben azokkal, amelyek a kormány által kibocsátott eszközökre támaszkodnak.

A legtöbb befektető biztosítékként használt állományokat használ a fedezeti eszköz hogy ellensúlyozzák a volatilisabb devizákat a portfóliójukban. Habár ezek a legstabilabb formájú stablecoinok, mégis hatékony formája lehet a kockázatkezelésnek, átvészelve a viharokat, amelyek hatalmas ármozgásokat okozhatnak a nagyobb kriptókban.

Mik azok az algoritmikus stabilizátorok?

Ellentétben a fiat-hátú vagy a biztosítékkal ellátott állókákkal, algoritmikus stabil állományok nem kötődnek mögöttes eszközhöz. Ehelyett a keringő tápellátást a teljesítményére reagálva vezérlik.

Például, ha egy érmének állítólag nagyjából megegyezik az amerikai dollár értékkel, és ez az összeg alá kezd esni, akkor egy algoritmus automatikusan csökkenti a kínálatot annak érdekében, hogy az ár visszaálljon. Hasonlóképpen, ha az ár kezd meghaladni az 1 dollárt, az algoritmus növeli a keringő kínálatot, hogy az alacsonyabb legyen.

Az algoritmikus stablecoinok a a pénz mennyiségelmélete. Ez azt állítja, hogy egy áru vagy szolgáltatás ára egyenesen arányos a forgalomban lévő pénz mennyiségével. Ugyanez a gyakorlat, amelyet a legtöbb bank az infláció vagy a defláció szabályozására használ.

Példa egy algoritmikus stablecoinra Alapja. A Princeton Egyetem három diplomája által alapított, 2018 áprilisában a Basis legutóbbi befektetési fordulójában lenyűgöző 133 millió dollárt gyűjtött be, ami azt mutatja, hogy sokan láthatják az algoritmikus állványok lehetőségét. Rendszerét „algoritmikus központi bankként” írják le – de milyen előnyei vannak a fiat-fedezetű vagy a fedezetű stabil bankokkal szemben?

Ellentétben az olyan stabil szerekkel, mint a Tether, a Basis nem követeli meg alapítóitól, hogy amerikai dollár tartalékot tartsanak. Ennek oka, hogy az érme értéke 1 USD értékben van rögzítve, de nem aktívan fedezik fizikai tartalékok. Ez lehetővé teszi, hogy valóban decentralizálódjon a fiat bankoktól oly módon, hogy a legtöbb fiat-alapú kriptovaluta ne legyen elérhető.

Az algoritmikus megközelítés szintén pontosabb, mint ahányan a kriptopénzek kiválasztásához kötődnek. Az algoritmus nem függ a külső piaci tényezőktől, míg a kriptovaluta-szektor széles körű elütése (például a koronavírus-járvány, amely mindenféle beruházást olyan mértékben érintett, hogy ma már „koronavírus-összeomlásnak” nevezik). hozza le a fedezetű stablecoin értékét.

Milyen előnyei vannak a Stablecoins-nak?

Most megválaszoltuk a „mi a stabil állományok” kérdést, mérlegeljük az ilyen típusú kriptó különféle előnyeit, hogy segítsünk eldönteni, hogy a stabil állományok jó befektetés-e 2020-ban és azon túl..

✅ A stabil gyógyszerekbe történő befektetés fő előnye, hogy hatékony kockázatkezelési forma lehet. Fedezeti eszközként a stablecoins segíthet a portfólió szabályozásában, és biztosítási formában működhet a kockázatosabb befektetések ellensúlyozására

✅ A Stablecoins könnyen átváltható fiat pénznemre, ami kényelmes közvetítővé teszi őket a fiat és a crypto között

✅ A stabil állományok hihetetlenül alacsony volatilitási szintjüknek köszönhetően a befektetők nagyon kevés ellenőrzést igényelnek

✅ Használhatók nagy összegű pénzeszközök offshore számlákra történő átutalására anélkül, hogy aggódnának a kedvezőtlen árfolyamok vagy a határokon átnyúló díjak miatt

✅ A Stablecoins kevésbé hajlamos a feltörésre, mint a hagyományos kriptovaluták, mivel a blokklánc tulajdonképpen nem tárolja fedezeteit

✅ A stabil állományok nagymértékben méretezhetők, mivel nincsenek fix tartalékok

Milyen hátrányai vannak a Stablecoins-nak?

A Stablecoins számos előnnyel járhat, de ez nem jelenti azt, hogy hibátlanok. Sőt, valójában! Ezeket a fő hátrányokat kell figyelembe venni, mielőtt eldöntenék, hogy bármilyen típusú stablecoinba fektetnek-e be.

❌ Bár a stabil állományok jó fedezeti eszközök lehetnek, önmagukban sem jó befektetések. Ennek oka, hogy értékük az idő múlásával soha nem fog növekedni – ez mindig megegyezik a mögöttes alapeszköz 1 egységével

❌ Számos állampolgár megköveteli a letétkezelőt vagy a könyvvizsgálót, hogy ellenőrizze a teljesítményüket és biztosítsa az érték rögzítését. Ehhez a befektetőknek meg kell bízniuk valakiben, és ez azt jelenti, hogy emberi hibák lehetnek

❌ Vannak, akik az algoritmikus állókereteket egy piramis sémához hasonlították. Az olyan zsetonok alacsony ára, mint a Basis (1 dollár) azt jelenti, hogy a növekedést óhatatlanul támogatni kell a „rendszerbe” felvásárló új befektetőknek

A Az átlátszatlanság hiányozhat a fiat-hátú állókeretek körül. Például a Tether többször is tűz alá került, mert állítólag nem rendelkezik elegendő USD tartalékkal annak alátámasztására, hogy minden kibocsátott Tether tokenért 1 dollárt tart a bankban

Főbb pontok

 • A stabil anyagokat úgy fejlesztették ki, hogy megkerüljék a volatilitást, ami a kriptopiacot olyan kockázatossá teszi
 • A stabil érmék gyakran a fiat és a kriptovaluta metszéspontjaként működnek
 • Egy tipikus kriptopénz volatilitása 5% körüli lehet, szemben egy tipikus fiat pénznem 0,5% -ával
 • A stablecoinnak három fő típusa van: fiat alapú, fedezet és algoritmikus
 • A fiat-alapú stabil állományok többsége az amerikai dollárhoz van kötve
 • A legfontosabb állók közé tartozik a Tether, a DAI Coin és az Basis
 • Az algoritmikus állóképek a pénz mennyiségelméletén alapulnak
 • A Stablecoins hatékony fedezeti eszköz lehet a kockázat kezelésére egy diverzifikált portfólióban
 • Ezek azonban nem maguk olyan befektetések, amelyek idővel növekedni fognak

Ha arra kíváncsi, hogy „mi az a stabil pénz,” reméljük, hogy ez a kezdő útmutató bemutatta Önnek ezt az egyedülálló típusú kriptovalutát. Amint egyre növekszik az érdeklődés a stabil gyógyszerek iránt, akkor itt az ideje, hogy fokozott figyelmet fordítson a stabil gyógyszerekre, és figyelemmel kísérje azok használatát a szélesebb piacon. Valójában a Binance kriptovaluta tőzsde jelentéséből kiderült, hogy az USD által fedezett stabil állományok iránti érdeklődés drámaian megnőtt 2018 májusa és 2019 májusa között, a 24 órás jegyzési eszközök volumene, amelyet a stabil állományok hajtottak, 35,78% -ról 60,55% -ra nőttek.

Gondolkodik azon, hogy stabil állományokat vegyen fel portfóliójába? Alacsony volatilitásuk ellenére még mindig fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluta bármilyen formája kockázatos befektetés. Mindig végezze el az átvilágítást, mielőtt vásárolna egy fiat-fedezetű, fedezetű vagy algoritmikus stablecoin-t.

Kezdő útmutató a stabil állományokhoz – GYIK

Hány állvány van?

Jelenleg több mint 200 stabilpénz van a kriptovaluta piacon. Mivel összesen több mint 6000 kriptovaluta van, ez viszonylag kis arányt jelent.

Mi a legnépszerűbb stablecoin?

A legnépszerűbb Stablecoin a Tether. Ez volt az első stablecoin, amelyet piacra dobtak, ezért gyakran tekintik a stablecoins Bitcoin-jának!

A stabil állományok valóban stabilak-e?

A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Míg a stabil pénzek általában sokkal stabilabbak, mint a hagyományos kriptovaluták, csak mindig olyan stabilak, mint az alapul szolgáló eszköz, amelyhez kötődnek. Ez azt jelenti, hogy nem teljesen mentesek a volatilitástól (szinte nincs pénznem).

Miért népszerűek a stablecoins?

A stabil szerek azért népszerűek, mert megkerülik a volatilitás nagy részét, ami miatt a Bitcoin és más kriptók olyan kockázatosak. Emellett egyre népszerűbbek a kriptográfiai alapok fiatvá konvertálásának módjaként is.

Mi a stablecoins jövője?

Amint a stabil anyák népszerűsége növekszik, sok szakértő úgy véli, láthatjuk őket, hogy ösztönözzék a kriptopénz tömeges elfogadását. A jövőben a stabil pénznemek kényelmes formája lehet az online vagy érintés nélküli fizetéseknek, valamint a digitális pénztárcák közötti pénzátutalásnak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector