Kína bonyolult kapcsolata a kriptovalutával

A mai téma elmagyarázza a bonyolult kapcsolatot Kína és kriptovaluta. Az évek során a világ második legnagyobb gazdasága meglehetősen véleményes volt a kriptovaluta-fellendülés tekintetében. Miert van az?

Fontos elemezni ezt a kapcsolatot, mert Kína döntő részvétele és tagadhatatlan hatása a világ gazdaságára csak tovább bővül. Ha ilyen erős szereplője van a globális piacon a kriptopénzektől és a blokkláncoktól, az nemcsak a globális kereskedelem jövőjét érinti, hanem példát is mutat más országoknak, amelyeket követni kell.

Akár negatív, akár pozitív irányról van szó, azt nem tudjuk igazán megmondani, de megpróbáljuk összefoglalni és megérteni az ország kriptovalutával kapcsolatos nézeteinek okait.

Mielőtt azonban rátérnénk, hadd mondjunk el néhány érdekes tényt Kínáról, hogy megpróbálja megérteni, miért olyan fontos beszélni az ország és a blokklánc-technológia kapcsolatáról, amelyekről sokan egyetértenek a pénzügyi tranzakciók és fizetések jövője.

 • Kína exportgazdasága körülbelül 1000% -kal nőtt az 1970-es és 2010 között.


 • Kína rendelkezik a második legnagyobb milliárdossal az Egyesült Államok után.

 • Kína hatalmas gyártási és exportbázisa miatt a „világ gyáraként” ismert.

 • Az elmúlt 10 évben a háztartások átlagos jövedelme Kínában több mint 400% -kal nőtt.

 • Kínának több embert sikerült kiszabadítania a szegénységből, mint a világ bármely más országát.

 • Kína a világ legnagyobb exportőre és a második legnagyobb importőre az árucikkeknek.

 • Az FDI (közvetlen külföldi befektetések) tekintetében Kína a második legnagyobb szolgáltató és a legfőbb vevő.

 • 2025-re Kína GDP-je várhatóan meghaladja az USAét.

 • A kínai kormány dollármilliárdokat fektetett az infrastruktúrába, hogy megbizonyosodjon a gazdaság növekedéséről, az új vállalkozások fejlődéséről, a fogyasztók növekedéséről és elégedettségéről.

 • Az IMF (Nemzetközi Valutaalap) adatai szerint Kína rendelkezik a világ legnagyobb devizatartalékaival, eléri a 3073 milliárd USD-t (2018. december).

További érdekes információkat találhat Kína gazdasági és kereskedelmi hatásairól itt.

Térjünk vissza a vita fő témájához: Kína és a kriptovaluta!

Szabályozás

Tavaly a Kínai Népi Bank (PBOC), amely az összes pénzügyi intézményt szabályozó központi hatósági testület, és az ország monetáris politikájának kidolgozásáért felelős, egyértelművé tette, hogy a kriptovalutát nem akarják.

A kezdeti, 2018 elején tett nyilatkozat szerint, Az összes hazai és külföldi kriptovaluta-tőzsdéhez és az ICO-webhelyekhez való hozzáférést blokkoljuk. Kína célja az összes kriptovaluta-kereskedelem visszaszorítása a külföldi tőzsdék szigorú betiltásával.

A legfőbb gazdasági tervező testület új szabályokat is javasolt, amelyek bezárják az összes helyi kriptovaluta bányászati ​​létesítményt.

Mindenkinek emlékeztetni kell, hogy a kriptovaluta bányászat a digitális pénzformák, például a Bitcoin vagy az Ethereum hálózatának tranzakcióinak validálása és jutalomként érmék fogadása. Ehhez nagy teljesítményű hardverre van szükség, amely nagy mennyiségű áramot fogyaszt.

Kínában tulajdonképpen a világ legnagyobb kriptovaluta-bányászati ​​gazdaságainak ad otthont az olcsó áram miatt Xinjiang és Belső-Mongólia széndús régióiban. A kínai bányászok a déli Yunnan és Sichuan tartományokban is telepítették gépeiket, hogy kihasználják az esős évszakban a környéken elérhető olcsó vízenergiát..

A kínai bányászoknak azonban nagy valószínűséggel fel kell adniuk junnai és szecsuáni bázisukat, és fontolóra kell venniük a külföldre költözést, ha meg akarják tartani a kriptovaluták bányászatát.

Várhatóan az új törvények eredményeként, Bitcoin bányászat nem lesz többé Kína uralma és decentralizáltabbá válik.

Nem először hallunk arról, hogy a hatóságok megpróbálják a Bitcoin bányászati ​​tilalom Kínában.

2018 elején Kína legfelsõbb internetes pénzügyi szabályozói felhívást is kiadtak a vállalatoknak, hogy kezdjék meg a kriptovaluta-bányászati ​​üzletágból való kilépést a virtuális pénznemekkel való spekuláció magas kockázata miatt. A megrendelés nem teljesült, de sok helyi bányász kénytelen volt alternatív lehetőségeket keresni olyan országokban, mint Kanada és az Egyesült Államok.

2018 végén azt is bejelentették, hogy Kína blokkolja az összes hozzáférést az offshore kriptovaluta tőzsdék által működtetett több mint 120 webhelyhez, amelyek kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtanak az ország polgárai számára..

A kriptovalutákkal kapcsolatos hazai weboldalakat, beleértve a Bitcoint is, figyelemmel kísérjük és leállítjuk.

Mindezek a cselekvések, amelyek nagyjából minden nyomot kiküszöbölnek, amelyek a kriptovalutához, a kriptovaluta-kereskedelemhez és a kezdeti érmekínálathoz (ICO-k) vezetnek mind helyi, mind globális szinten, teljesen megsemmisítik a piacot.

“A pénzügyi kockázatok megelőzése érdekében Kína fokozza az összes virtuális valuta kereskedelemmel vagy ICO-val kapcsolatos onshore vagy offshore platform eltávolítását” – mondta egy kiadvány, amely a Kínai Népi Bankhoz (PBOC) kapcsolódik..

Miért tiltotta be Kína a Bitcoin kereskedését és cseréjét?

Kína bitcoin tilalma

Az ilyen cselekedetek intenzitásának fő oka az a helyi gazdaság védelme és a pénzügyi instabilitással kapcsolatos aggályok kiküszöbölése.

A blokkláncot és a kriptovaluta-központú online médiumokat is bezárták. Ez elég szerencsétlen volt, mert közülük néhány millió dolláros kockázati tőkét gyűjtött be. A kínai internetes „őrző” az új szabályozás megsértése miatt tavaly blokkolta hivatalos állami számláikat.

Annak szemléltetése érdekében, hogy az ország hogyan viszonyul a kriptovalutákhoz és azok mindennapi életünkben való elterjedéséhez, Peking központi Chaoyang kerülete 2018 augusztusában közleményt is kiadott, amelyben kijelentette, hogy szállodák, irodaházak és bevásárlóközpontok nem adhatnak otthont a kriptovalutákat népszerűsítő eseményeknek..

Kína és az ICO-k

Az ICO-k a tömeges adománygyűjtés egy olyan formája, amelyen keresztül a vállalatok saját, újonnan létrehozott kriptovalutáikat (úgynevezett tokeneket) cserélik ki a meglévő kriptovalutákban történő fizetésekre, általában olyan bevált pénznemre, mint a Bitcoin vagy az Ethereum. Ezzel az ICO-befektetők profitálnak, amikor új tokenjeik gyorsabb értéken kezdenek értéket elérni, mint az a kriptovaluta, amelyet korábban a crowdsourcing szakaszában fizettek értük.

Tavaly szeptemberben a kínai szabályozók hivatalosan betiltották az ICO-kat. Az ICO-kat „engedély nélküli illegális adománygyűjtő tevékenységként” jellemezték.

Az ICO-kat és minden más kriptovaluta-cserét lebonyolító platformot arra kérték, hogy költöztessék működésüket olyan országokba, ahol ilyen tevékenységek engedélyezettek, például Szingapúrba.

Eredmények

eredményeként a kínai bitcoin tilalom

A tavalyi hivatalos bejelentés óta csaknem 100 kriptovaluta-tőzsdét és majdnem ugyanannyi ICO-projektet szüntettek meg Kínában.

Ennek eredményeként a Yuan-Bitcoin kereskedési pár jelentősen, a világ összes Bitcoin-kereskedésének 90% -áról kevesebb mint 5% -ra esett vissza – írja a Shanghai Securities News.

A jegybankelnök-helyettes elmondta: „Ha a dolgok még mindig úgy változtak volna az év elején, akkor a világ bitcoin-kereskedelmének és az ICO-finanszírozás több mint 80 százaléka Kínában valósulna meg – hogyan néznének ki a dolgok ma? Tényleg nagyon félelmetes. “

Elmondása szerint a kriptovaluta-tőzsdék, az ICO-k és minden más, a kriptovalutával kapcsolatos tevékenység megszorítása az ország abszolút helyes döntése volt.

A Kína titkosítási tilalma a tengerentúli tranzakciók forgalmának növekedését eredményezte, ami a szabályoknak való megfelelés kijátszásához vezetett. Ez meglehetősen kockázatos a monetáris rendszer számára a kriptovaluta jogellenes kibocsátása miatt. Ez olyan programokat és marketing támadásokat fog magában foglalni, amelyek célja a kevésbé kriptográfiai polgárok átverése a pénzükből.

A Kínai Népi Bank (PBOC) a digitális pénznemeket törvénytelennek tartja, mivel azokat egyetlen elismert monetáris intézmény sem bocsátja ki. Nem csak ez, de mivel semmilyen jogi státusza nincs, Kína nem hajlik arra, hogy egyenértékűvé tegye őket a pénzzel, és azt tanácsolja állampolgárainak, hogy ne fizessenek pénzként.

Számos pénzügyi szakértő azonban azt is gondolja, hogy a kriptovaluta-csere, a kereskedelem és az ICO-k tilalmának reális következményei csekélyek, és nincs mód a kriptopénz-kereskedelem teljes betiltására..

Mint korábban említettük, Kínában található a világon a legtöbb Bitcoin-bányászati ​​gazdaság a sok régió miatt, amely olcsó támogatott áramot kínál. A bányászat sok kínai számára jövedelmező vállalkozássá vált. A kínai hatóságok betiltása mindenképpen negatív hatással lesz a teljes kriptovaluta piacra. „A szigorúbb előírások mérlegelni fogják a kriptovaluta univerzumot ” mint sok szakember és üzletember mondja, köztük Wayne Cao, aki olyan vállalkozással rendelkezik, amely nemrégiben 10 milliárd zsetont kínált egy ICO-ban.

Más pénzügyi szakértők szerint csak idő kérdése, hogy Kína feloldja-e a kriptovaluta-tilalmat. A kriptovaluták rugalmas jellege segít nekik visszatérni, és ezzel egyre több szabályozást kellene megtervezni és alkalmazni..

Végső soron a decentralizált, szabályozás nélküli és blokklánc-alapú virtuális valuta piac betiltásának vagy hatékony szabályozásának megtalálása valóban nagy kihívás marad minden szabályozó szerv számára, még akkor is, ha Kínáról van szó.

A helyi ICO-k és a kriptovaluta-csereplatformok betiltása sem tudja igazán megoldani a problémát, mivel sok kereskedő és üzletember a tengerentúli platformokhoz fordul, hogy továbbra is részt vegyen a virtuális valuta tranzakciókban. Összességében az ICO-kat és a virtuális valuta kereskedelmet a hivatalos tiltás ellenére sem lehet teljesen kivonni Kínából.

A kriptovalutákkal kapcsolatos hirdetések már nem jelennek meg, ami valószínűleg az egyik legszembetűnőbb eredménye a tavaly életbe lépett szigorú kriptovaluta-előírásoknak.

Kínában meglehetősen gyakori, hogy az emberek VPN-eket (virtuális magánhálózatokat) használnak a kriptovaluták kereskedelmére, mivel sok csereplatform áttelepült Japánba vagy Szingapúrba. E platformok népszerűsítése és új emberek vonzása azonban kissé nehéz lehet, mivel a kapcsolódó üzleti programok népszerűsítése börtönbe kerülhet.

Japán és Szingapúr is profitálni fog a PBOC új rendjéből, kijelentve, hogy a pénzügyi intézményeknek le kell állítaniuk a finanszírozást a kínai kriptovalutákkal kapcsolatos bármely tevékenységre. Nem lehet teljesen lebontani a kereskedést. Azoknak, akik ezt akarják, el kell menniük valahova. Szingapúrhoz és Japánhoz fordulnak, és végül Kína nem tehet róla.

Végső gondolatok

Bár sok ország és globális üzletember a blokklánc-finanszírozást, a digitális pénzügyeket és az intelligens finanszírozást tekinti a következő logikus és nagyon vonzó lépésnek a pénzügyi világ decentralizálása felé, vannak olyan országok, mint Kína, akik meglehetősen távol állnak ettől a trendtől.

Nem csak távoli, de nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az összes kriptovalutával kapcsolatos platform, üzlet és tevékenység teljesen ki legyen törölve.

Kína arról akar gondoskodni, hogy a blokklánc-technológia ne sértse a fogyasztók érdekeit és ne befolyásolja a pénzügyi piac stabilitását.

Aztán megint ott van az elmélet és a gyakorlat egész kérdése. Azok az emberek, akik érdeklődnek a kereskedelem, a bányászat iránt és a digitális pénzügyi közösség tagjai, átköltöznek, VPN-eket fognak használni, vagy más módszereket találnak a számukra vonzónak.

Összegezzük még egyszer a helyzetet:

 • Bár Kína ad otthont a világ legnagyobb kriptovaluta bányafarmjainak, Kínában sok Bitcoin-bánya leállt, vagy új helyre költözött 2018 elején.

 • A kriptovaluta-tőzsdéket vagy a kereskedési platformokat gyakorlatilag betiltották. Az ilyen tevékenységek végrehajtása illegálisnak minősül, és börtönbüntetést kaphat.

 • A kereskedelmi bankokat és a fizetési társaságokat arra utasították zárjon be minden Bitcoin kereskedési számlát, és ne működjön vagy fogadjon el bármilyen típusú kriptovaluta fizetést vagy kriptovaluta tranzakciókat folytatni.

 • A kriptovaluta-csere vagy az online kereskedelem támogatása törvénytelen.

 • Ami a kínai tilalmat illeti Kínában, A Bitcoin birtoklása továbbra is legális, de a kereskedelem illegális.

A jövő pozitív

bitcoin jövő

A Bitcoin és más kriptovaluták néhány év stagnálás után visszatértek a kínai média reflektorfényébe.

Miután a Facebook nemrég bejelentette új, Libra nevű kriptovaluta projektjét, a kínai állami média, a Xinhua hírügynökség bejelentette, hogy a befektetők érdeklődése a kriptovaluták iránt növekszik. A legutóbbi csúcs annak köszönhető, hogy a Bitcoin „biztonságos menedékhely” jellemzőit feltételezi, szemben a globális tőkepiacok makrogazdasági lassulásával és hatalmas volatilitásával..

A kriptopénzek kezdtek fellendülni. A nyár elején Kínában megnőtt a Bitcoin-szal kapcsolatos témakeresés.

Nem csak ezt, hanem Huobi, a Kínai kriptovaluta-csere A Kína 2017-2018 közötti megrázkódtatása után Szingapúrba költözött alkalmazás trend volt a kínai iOS alkalmazásboltban.

Habár a kriptovaluta az idén nagyobb figyelmet kapott a médiában, még nem láttuk, hogy Kína úgy dönt-e, hogy enyhíti a kriptovalutával szembeni szabályozását, vagy sem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector