Kriptopénz-befektetési tippek és elkerülendő hibák

El akarja kezdeni a kriptovaluta befektetési utat, és szeretné tudni a legjobb befektetési tippeket? Vagy talán kereskedő vagy, és úgy gondolod, hogy túl sok hibát követsz el. Az alábbiakban bemutatjuk a kriptovaluta befektetési tippjeit és azokat a hibákat, amelyeket kerülnie kell.

Kriptovaluta befektetési tippek

Kriptopénz-befektetési hibák elkerülése

A kriptovaluták jelentősen bővülnek, és kiváló befektetési lehetőséggé váltak. A kezdetekkor szkepticizmus volt körülöttük, de mivel sok bank és pénzintézet nagy összegeket fektet be a Bitcoin-ba és elindítja kriptovaluta szolgáltatásait, a szkepticizmus fokozatosan elhalványul.

Ilyen hírekkel a figyelem már a kriptovaluták felé fordult, és a Bitcoin tulajdonképpen a legtöbb aktív címmel rendelkezik 2017 óta amikor 20 000 dollárt ért el.

Tehát, ha a befektetés megkezdésén gondolkodik, itt a Trading Education-nél elkészítettük a legjobb kriptovaluta befektetési tippeket és a leggyakoribb hibákat, amelyeket elkerülni kell.


Kriptovaluta befektetési tippek

A kriptovaluta befektetési tippek mindig hasznosak, mivel segítenek a befektetőknek és különösen a kriptovaluta újoncoknak abban, hogy lerövidítsék a sikerhez vezető utat.

Tanulja meg magát a kriptovalutáról

Komolyan kell vennie a kriptovalutákat, és el kell hagynia azt a benyomást, hogy ezek a gyors meggazdagodás módjai. A pénzmegtakarítás hagyományos módjánál nagyobb valószínűséggel takaríthatunk meg pénzünket a bankok és a pénzügyi intézmények révén. Ha segítségre van szükségünk, vagy ha hibát követünk el, ha pénzt küldünk rossz címre, akkor felhívhatjuk az ügyfélszolgálatot, és ők visszaadják a tranzakciót.

Ne feledje, hogy ez nem történhet meg a kriptovalutáknál. Senki sem birtokolja őket; nincs vezérigazgatójuk. Teljesen decentralizáltak, és ha átverés áldozata vagy, akkor nincs visszaút. Ezért vegye komolyan a kriptovaluta és a blokklánc technológiát, és így meg tudja különböztetni azokat a dolgokat, amelyek törvényesek az interneten, és azokat, amelyek átverésnek számítanak.

1. Válassza ki azt a stratégiát, amellyel Ön kényelmesebb

Számos olyan stratégia létezik, amelyekkel hasznot húzhat a kriptovalutákból. Tapasztalatait figyelembe véve azonban azt a stratégiát kell választania, amellyel a legkényelmesebb. A napi kereskedéshez például több készségre és tudásra van szükség a diagramok olvasásában és a piaci mozgások előrejelzésében. Ezzel szemben a HODLing nem igényel különösebb tudást, mert csak érmét vásárolhat, és megvárhatja, amíg az értéke növekszik. Tehát minden a tapasztalatodon és a tanulási vágyadon múlik.

2. Értse meg a volatilitást

A kriptovaluták természetüknél fogva volatilisek, vagyis áruk gyakran emelkedik és esik. Valójában ezt jó lehetőségnek tekintik a befektetők profitjához, és ha sikerül megértenie a volatilitást lényegében, akkor képes lesz jobb befektetési stratégiát kidolgozni. Ezenkívül mentálisan fel kell készülnie az áringadozásokra, és nem szabad érzelmileg vagy túlságosan meglepődnie. Várjon mindent, ha a kriptovalutákról van szó!

3. Óvakodjon a csalásoktól – Van-e saját kutatása

Az internet ismert a pénzkeresés lehetőségeiről, de a történelem során előforduló számos átverésről és feltörésről is. A kezdetektől fogva még a kriptovalutákat is sokan, még befolyásos hírességek is csalásnak minősítették. Manapság csalásokat kínálnak a kriptovaluták világában, ezek formájában "lehetőség" befektetni.

Néha reggel felébredve előfordulhat, hogy e-mailje tele van olyan ajánlatokkal, amelyek jogosnak tűnnek, ám ezek csalók, akik megpróbálják kihasználni az esetleges áldozatokat. Lehet, hogy felajánlotta, hogy befektet "valós kriptovaluták", de valójában átverés.

A OneCoin az egyik leghíresebb kriptovaluta-csalás. Egy bolgár hölgy, Ruja Ignatova az érmét teljesen legitimként reklámozta, és összesen 4 milliárd dollár összegyűjtésével vonzotta a befektetőket. A hatóságok Ponzi-rendszerként azonosították. Ezért vigyázzon, ne rohanjon, kutasson és haladjon előre a kalandjai során.

4. Vedd el a profitodat

Ha már régóta HODLing a befektetés, és látja, hogy van elegendő nyeresége a bevételhez, ne tartson túl sokat, és vegye el a profitját. Azt gondolhatja, hogy talán siet, de ha például 600% -os profitja van, akkor nincs mit várnia. Ha 600% -os profit után folytatja a HODL-t, akkor ez túlzott lehet, mert amikor kriptovalutákról beszélünk, soha nem lehet tudni, összeomolhatnak, és semmilyen hasznot nem fog szerezni. Valójában fennáll annak a kockázata, hogy még a befektetett pénzt is elveszíti.

5. Próbálja meg a megfelelő időben befektetni

Nevezhetnénk ezt másként, mint "alacsonyan vásároljon és magasan adjon el" szabály. A megfelelő időben történő befektetés a legfontosabb elem, ha a kriptovalutákról van szó, különösen a HODLerek számára. Például, ha visszatérünk 2017-re, amikor a kriptovaluták drasztikus áremelkedést tapasztaltak, azok, akik akkoriban fektettek be, amikor a Bitcoin ára nagyon alacsony volt, hatalmas nyereséget értek el, amikor az ár emelkedett. Bár ennek egy kis szerencsével van köze, azonban azok, akik naprakészek, mindig tudják, mikor kell befektetniük pénzüket kriptovalutákba.

A másik példa most, a koronavírus idején a Bitcoin 2020 elején majdnem megérintett 3000 dollárt, majd az ár fokozatosan emelkedett. Jelenleg valamivel meghaladja a 15 800 dollárt. Egy HODLer, aki 2020 márciusában fektetett be, most profitot élvez, ha meg akarja szerezni, vagy még várhat, abban a reményben, hogy a Bitcoin értéke növekedni fog.

6. Válasszon biztonságos kriptovaluta cserét

Próbáljon a legjobbat kiválasztani a sok kint működő kriptovaluta-tőzsde közül. Fontos olyan tőzsdét kiválasztani, amelynek alacsony díjai vannak és biztonságos. Különösen figyeljen a választott hőcserélő biztonságára. A cserék gyakran tudják, hogy hackerek áldozatai.

A leghíresebb tőzsdehack az Mt. A Gox exchange, amelyet 2014-ben feltörtek, így 850 000 bitcoint veszítettek akkor 450 millió dollár értékben. Valójában az Mt. A Gox a kriptovaluták történelmének egyik legnagyobb botránya. Ezért nagyon fontos egy olyan központot választani, amely nagy biztonsággal rendelkezik. eToro például egy olyan ügynöki tevékenység, amelyet nagy biztonság jellemez, amelyen keresztül habozás nélkül befektethet kriptovalutákba.

7. Értse meg a hideg és meleg pénztárcákat

Tehát, mint fent említettük, a kriptopénzek nem tárolhatók a bankban, mint a hagyományos valuták. A kriptovalutákat úgynevezett pénztárcákban tárolják. Elengedhetetlen megérteni a különbséget a meleg és a hideg pénztárca között. A forró pénztárcák csatlakoznak az internethez. Tehát online weboldalakról van szó, ahol tárolhatja kriptovalutáit. eToro pénztárca, például egy könnyen használható platform, amely több mint 120 kriptovalutát támogat.

Eközben a hideg pénztárcák hardverek, általában USB formában, ahol tárolhatják a kriptovalutákat. Kiemelkedik a nagyobb biztonság miatt, mert nincsenek csatlakozva az internethez. Ezért nem lehet feltörni.

8. Vigyázzon komolyan

Nyilván van, akiben megbízol, az biztos. Végül is, ha a kriptovalutákról van szó, légy óvatos és ne bízz mindenkiben. A legjobb, ha nem oszt meg senkivel semmilyen jelszót vagy magánkulcsot. Különösen a magánkulcsokat. Senkinek nem szabad hozzáférnie hozzájuk, kivéve téged, mert a magánkulcsok védik az alapjaidat a lopásoktól.

9. Fontolja meg egy kriptokereskedési bot használatát

A kriptovaluta piac a nap 24 órájában, a hét minden napján működik. Tehát számos lehetőség kínálkozik a kriptográfiai beruházások előnyeinek kihasználására. Ezért üdvözlő lehetőségként automatizált kereskedési szoftverek vagy más néven kereskedési botok használata lenne.

A Cryptonomist kutatásai szerint a kereskedés 86% -át botok végzik. A kereskedési botok önmagukban működnek, és ezek segítségével automatizálhatja befektetési stratégiáját. Nagyra értékelik a befektetők idejének megtakarítását, mivel még hétvégén is működnek, amikor Ön a családjával lógni vagy a hegyekben túrázni fog.

10. Ne kövesse a tömeget

Néha a kriptovalutákban az a benyomás keletkezik, hogy mindenkinek befektetnie kell egy bizonyos időszakban, ezt tegye Ön is. Ez helytelen megközelítés. A legtöbbször ragaszkodnia kell a tervéhez. Sokan vannak "szakértők" kint próbál meggyőzni arról, melyik érmébe fektessen be. Néha igazuk lehet, de gyakran tévedhetnek is.

Ha visszamegyünk, 2017-ben, a kriptográfiai fellendülés idején az a benyomás keletkezett, hogy mindenkinek be kell fektetnie. Tehát azok, akiknek nem volt sok tudásuk arról, hogy mennek a dolgok, vásároltak, míg az ár magas volt. Nem tartott sokáig; az árak a földre estek, és a vásárlók kétségbeesettek voltak. Tehát saját maga ítélje meg a piac fejlődését, és hozza meg döntéseit.

11. Értse meg a kriptovaluta összefüggését

A kriptokorreláció azt jelenti, hogy a kriptovaluták oly módon kapcsolódnak egymáshoz, hogy az áruk hasonló irányba halad. Például a Bitcoin korrelál az Ethereummal. A legtöbb altcoin összefügg a Bitcoin-nal. Tehát, ha a Bitcoin ára emelkedik, akkor az altcoinok ára is emelkedik.

De vannak olyan esetek, amikor az altcoinok ára nagyobb százalékkal haladja meg a bitcoin emelkedő árát. Ezért, ha megérti a korrelációt a kriptovaluták között, akkor befektetési stratégiája több profitot hoz Önnek.

12. Legyen naprakész

Végül is jó naprakészen maradni. Kövesse a híreket, és olvassa el a kriptotartalmat, amennyire csak lehetséges. Gyakran a világ különböző eseményei befolyásolják a kriptovaluták árát, ezért maradjon tájékozott az ármozgások minél jobb és pontos előrejelzése érdekében.

Kriptopénz-befektetési hibák elkerülése

kriptovaluta befektetési hibák

A befektetők sok hibát elkövetnek, akár ismeretek hiányából, akár érzelmekből. Ezen hibák miatt sok pénzt hagynak az asztalon. Az alábbiakban bemutatunk néhány hibát, amelyeket nem szabad kripto befektetőként elkövetnie.

1. Csak egy érmébe fektet be

Az egyik leggyakoribb hiba, amelyet a befektetők elkövetnek, csak egyetlen érmébe fektet be. Bár a kriptovaluták korrelálnak, egyesek jobban teljesítenek, mint mások. Kétségtelenül a Bitcoin a legtöbb kriptovaluta a legtöbb ember számára. De sok esetben pontosan néhány új, ismeretlen kriptovaluta 300-400% -os növekedést tud elérni a nap folyamán, így nagyon nyereséges. Szánjon rá időt, elemezze a piacot, és fektessen be egynél több kriptovalutába. Valójában a profit esélye nagyobb lesz.

2. Az összes pénz befektetése

Nem akaratlanul mondják "Csak azt fektesse be, amit elveszíthet". Tudnia kell, hogy a kriptopénzek is csalódást okozhatnak, mert az áruk több tényezőtől függően összeomolhat. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kriptovalutákat az emberi elme kódolással létrehozott szoftver vezérli. Jellegükre jellemző a volatilitás, ami azt jelenti, hogy az árak gyakran ingadoznak. Ezért soha ne fektesse be az összes pénzt. Csak azt fektesse be, amit ön szerint elveszíthet, ha összeomlik az ára.

3. A hype követése

A befektetők gyakran felpörögnek, ha követik a híreket és a közösségi médiában zajló híreket. Így rájuk hatással vannak ezek a hírek, és a felháborodás rossz időben hozta létre és hajtja végre a beruházásokat, vagy rossz időben adja el érméit. Bár jó naprakészen maradni, ez nem jelenti azt, hogy minden hír és előrejelzés pontos lenne. Szüksége van tehát egy tervre, amelyet követ, és nem befolyásolja a körülötted kialakult hype.

4. Érzelmekkel való kereskedés

Az érzelmek egyáltalán nem segítik a kereskedőket. Ellenkezőleg, csak azért ártanak a kereskedőknek, mert rossz döntéseket hozhatnak, ha érzelmek hatása alá kerülnek. Az érzelmek valójában a kereskedők által elszenvedett jelentős veszteségek egyik fő oka. Miattuk a kereskedő rossz időben tud vásárolni vagy eladni. Ezért megtanulja, hogy az érzelmek ne befolyásolják, és tartsa magát a tervéhez.

5. Túlértékesítés

Végül is emberek vagyunk, és elfáradunk. Amikor elfáradunk, több hibát követünk el. Tehát tartson néha szünetet a kereskedelemben. Ne próbáljon sok kereskedést lebonyolítani napközben, mert a kereskedés időigényes, és nehéz sok jó kereskedést elkapni napközben. Tudnia kell, hogy minél több kereskedést végez, annál több díjat fizet és adókötelezettség keletkezik.

6. Az adók figyelmen kívül hagyása

Sok új befektető a kriptovalutákban nem is gondol az adókötelezettségekre. Természetesen egy ország bármely kormánya, amely kriptovalutáknak jogi státuszt adott, természetesen azokat is adóztatja, akik bármilyen kriptográfiai tevékenységet folytatnak. Ezért ne kezdjen el befektetni kriptovalutákba, úgy gondolva, hogy nem kell adót fizetnie. Kutasson és olvassa el annak az államnak a törvényeit, amelyben él, annak szabályozásával kapcsolatban, hogy miként szabályozzák a kriptovalutákkal kapcsolatos adókat. Tehát az év végén nem fog meglepődni!

Készen áll a fejtörésre a kriptopiacon?

Tanuljon meg befektetni kriptovalutákba kereskedési oktatással

Alapvető, ahogy megtanulsz befektetni a kriptopénzekbe. Ezért itt a Kereskedelmi Oktatásban nagyon komolyan vesszük a kereskedelem tanítását, és megpróbáljuk képezni hallgatóinkat, és felkészíteni őket a kereskedelem legfejlettebb eszközeivel.

A Trading Education egy kereskedelmi akadémia, ahol hozzáértő kereskedési szakemberek osztják meg tapasztalataikat a hallgatókkal. A kereskedéshez tartozó cikkek olyanok, mint egy könyvtár, ahol megismerheti mindazokat a dolgokat, amelyek a kereskedés miatt foglalkoztatják.

Az általunk készített kereskedési tanfolyamok a legjobbak közé tartoznak, és úgy vannak létrehozva, hogy a kereskedést megtanulják a lehető legegyszerűbbé és gyorsabbá

Indítsa el kriptovaluta-befektetését az eToróval

Az eToro a legelismertebb brókercég a világon. eToro magas biztonság jellemzi, és felhasználóbarát platform.

eToro egy teljes legális közvetítés, amelyet az illetékes hatóságok szabályoznak és engedélyeznek. A platform számos funkcióval rendelkezik, és az egyik legjobb a virtuális kereskedelemben, ahol ennek a funkciónak köszönhetően gyakorolhatja a kereskedést 100 000-vel.

Ezenkívül az eToro is ismert "Másolás kereskedés" funkció, és a platform több mint 90 kriptovalutát támogat.

eToro – A legjobb kriptovaluta-árfolyam befektetőknek és kereskedőknek egyaránt

etoro bróker

Az eToro sok éven át megbízhatónak bizonyult az iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

Főbb pontok

  • A kriptopénzek bővülnek, mivel a pénzintézetek Bitcoin-t vásárolnak, és kriptográfiai szolgáltatásokat kínálnak.
  • A Bitcoin rendelkezik a legtöbb aktív címmel 2017 óta.
  • Oktassa magát és óvakodjon a csalásoktól, amikor a kriptovalutákat kereskedik.
  • Sok befektető esett áldozatul a OneCoin-nak, aki egy Ponzi-program volt, amelyet Ruja Ignatova bolgár hölgy rendezett.
  • Ha nyereséget szerez, akkor inkább vegye be, és ne várjon sokkal tovább.
  • Mt. Gox 850 000 bitcoint veszített el 2014-ben 450 millió dollár értékben egy feltörés miatt.
  • Fontos, hogy ne ossza meg senkivel a jelszavakat vagy a magánkulcsokat.
  • Az elismert érmék sokszor jövedelmezőbbnek bizonyulnak, mint a jó hírűek.
  • Csak azt fektesse be, amit elveszíthet.
  • Megszabadulni az érzelmektől, és tudatában kell lennie annak, hogy a kriptopénzek adóznak.

Természetesen reméljük, hogy ezek a tippek segítséget nyújtanak a kereskedési utazásban. Ha tetszett ez a cikk, adj nekünk egy lájkot és oszd meg, hátha valaki más szeretne profitálni belőle.

Ne feledje, hogy az ebben a cikkben szereplő tippek nem szabályok, amelyeket be kell tartania. Ezek csak tippek, amelyeket itt, a Trading Education területén szerzett tapasztalatainkból gyűjtöttünk össze, és úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek őket!

Olvass tovább:

Milyen top 10 kriptovalutát kell befektetni 2021-ben?

A legjobb kereskedelemre szánt altcoinok 2021-ben

A 15 legfontosabb ok a kriptovalutákba történő befektetésre

Az 5 legnépszerűbb kriptovaluta az USA-ban

A legnépszerűbb kriptovaluták az Egyesült Királyságban

A befektetés legjobb kriptovalutái ebben a hónapban

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector