Kriptopénz-csalások: Hogyan lehet felfedezni a csalókat és biztonságban maradni

sajnálatos módon, kriptovaluta csalások mindenhol vannak. Mint minden új iparág esetében, mindig vannak olyan furcsa egyének, akik az elején megpróbálják átverni az embereket a nehezen megkeresett pénzükből.

Alapján Üzleti bennfentes, 2019-ben, kriptovaluta csalók sikerült becsapni az embereket 4,26 milliárd dollárból.

Kriptopénz-csalások sokféle lehet, olyan magánszemélyektől, akik azt állítják, hogy képesek kereskedni az Ön számára, az ICO-k, sőt maguk a kriptovaluták is.

A kriptovaluta-kereskedelem sikerének egyik kulcsa az, hogy ne válj csalók áldozatává és ne veszítsd el a pénzed.

Ebben a cikkben a kriptovaluta-csalások sötét és zavaros alvilágát fogjuk felfedezni, és hogyan védhetjük meg őket ezektől.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!


Miért van ilyen sok kriptovaluta-csalás??

kriptovaluta csalások

Két okból.

Először, sok ember nem tud ennyit a kriptovaluta működéséről és nem tudja észrevenni a valós kriptovaluta projektek átveréseit.

Valószínűleg nem értik, mi a blokklánc technológia, valamint a banki tranzakciók alapjait.

Másodszor, a szabályozás világszerte nagyon-nagyon lassan felzárkózik a kriptovalutához.

Sok politikus nem biztos abban, hogyan működik a kriptovaluta, és nem biztos abban, hogyan kell szabályozni, mert ez egy olyan összetett pénzügyi eszköz.

Ez arra késztette néhány országot, hogy teljesen betiltsák a kriptovalutát, hogy megvédjék állampolgáraikat az ilyen csalásoktól.

Míg mások, például Kína, megtiltották az ICO-kat potenciálisan csaló jellegük miatt.

Vigyázzon a kriptovaluta-átverésekkel

A pump and dump átverés az, ahol a kriptovaluta alkotói ennek nagy részét birtokolják, és több embert akarnak vonzani a részvételre.

Az történik amikor a kriptovaluta felszabadul (jellemzően ICO után), emelkedik az árban, mivel egyre többen kezdenek vásárolni.

Azután az alkotók az áremelkedés után eladják nagy részesedésüket, eltűnnek és az ár zuhan.

A az emberek, akik befektettek az érmébe, egy haszontalan érmével maradtak, amely semmit sem ér. Vannak, akik ezeket az érméket „csalóknak” nevezik.

A pump and dump csalások már a kriptovaluta előtt is előfordultak, és nagyrészt a tőzsdén történtek.

A OneCoin az eddigi legnagyobb folyamatban lévő kriptovaluta-átverés

onecoin átverés

A OneCoin átverés a valaha történt legnagyobb átverés, amely a mai napig is aktív.

2014 óta a OneCoin-nak több mint 4 milliárd eurót sikerült felhalmoznia a világ minden tájáról annak ellenére, hogy eltűnt alapítója és három másik tagot az FBI őrizetbe vett.

Mit tudhatunk meg a OneCoin kriptovaluta átverésről?

A legnagyobb nyom, hogy a OneCoin átverés volt, az volt soha nem volt blokklánca. A valóságban központosított adatbázist használ a tranzakciók megkönnyítésére.

Miért nagy dolog ez??

Mert ha nem használja a blockchain technológiát a tranzakciók megkönnyítésére, nem csak hogy nem igazi kriptovaluta, akkor nem lesz átlátható, nyilvánosan terjesztett főkönyve.

Alapján Kaspersky, a szakértők azt tanácsolják azoknak az egyéneknek, akik érdeklődnek a kriptovalutában való befektetés iránt, meg kell erősíteniük, hogy az őket érdeklő entitás blokklánc-meghajtású.

Ez azt jelenti, hogy a tranzakciók nem nyíltan jelennek meg, és manipulálhatók. A csalók potenciálisan cenzúrázhatják az egyéneket, megváltoztathatják a tranzakciókat és akár lophatnak is tőled.

A blockchain technológiát használó kriptovaluták a rendszert működtető csomópontokra támaszkodnak. A világ minden táján találhatók, nem egy központi ponton.

Ezzel megnehezíti a támadásokat és a csalók manipulálását.

Néhány kriptovaluta-csalás valóságosnak tűnik

A OneCoin problémája az, hogy sok kriptovaluta kezdő számára nagyon eredetinek tűnt. Valóban megpróbálnak igazi társaságnak kinézni.

De ha jobban megnézed, hogyan mutatják be magukat, rengeteg árulkodó jel utal arra, hogy humánus átverésről van szó.

A legnagyobb odaadást az általuk használt megfogalmazás jelentette. Amikor olyan kriptovaluta-projektekkel találkozik, amelyekben nem biztos, nézze meg a megfogalmazást.

Mit állítanak? Nagyon hasonlít más kriptovalutákhoz? Mi teszi őket kiemelkedővé?

Ha nem tudja megtudni, mi teszi egyedivé őket, ez aggodalomra adhat okot.

Hagyja figyelmen kívül azt az állítást, hogy gyorsabb vagy jobb, mint a vezető kriptovaluták. Ehelyett nézd meg hogyan azt állítják, hogy ezt megvalósítják.

A vállalat technológiájának nyílt forráskódúnak kell lennie. Ha nem nyílt forráskódúak, lehet, hogy van mit elrejteni.

Teljesen nyitottnak kell lenniük technológiájuk működésével kapcsolatban, és részletesen meg kell vitatniuk.

A siker parancsikonjai nem működnek

A Trading Education által követett szabály szerint a sikerhez vezető parancsikonok általában pénzt veszítenek.

Senki sem fogja megadni a választ arra, hogy milliókat keressen. Milyen okuk van? Miért kérnék díjat ezért a szolgáltatásért? Ezekben az emberekben nem lehet megbízni.

Jellemzően ezek a szolgáltatások mutatós hirdetések formájában érkeznek, amelyek nagy ígéreteket tesznek a megtérüléssel kapcsolatban.

A legnagyobb kriptovaluták közül sok nem segíti elő a megtérülést. Ehelyett inkább arra a jóra összpontosítottak, amelyet a kriptovaluta a világ számára tehet.

Indítékuk általában nem a profit, hanem a pénzügyi rendszerünk működésének javítása.

Ha érdekel egy kriptovaluta vásárlása, de nem biztos benne, hogy valódi-e, akkor egyszerűen a legbölcsebb döntés lehet, hogy nem vesz részt.

Kerülje el az átveréseket kriptovaluta CFD-k kereskedésével

Ha enyhíteni szeretné a kriptopénz tényleges birtoklásának veszélyét, akkor célszerű lehet a kriptovalutát CFD-ként kereskedni.

A neves brókerek nem sorolják fel az ismeretlen érméket a platformjukon.

Hogyan lehet felfedezni egy kriptovaluta átverést

kripto csalások

Mielőtt bármilyen erőfeszítést megtennél a kriptovalutával kapcsolatban, meg kell tenned végezzen sok kutatást megerősíteni, hogy nem csalók.

A kriptovaluta-csalások elkerülésének legjobb módja az, ha megfelelő oktatással és ösztönökkel él.

Fontos ellenőrizendő dolgok:

 • Ki áll a cég mögött? Ha a céget irányító emberek hajlandók felfedni magukat, ez jó jel. Ha nehéz vagy akár lehetetlen megtudni, ki irányítja a céget, akkor ennek piros zászlónak kell lennie.
 • Ha a szolgáltatásokat nézi, tesztelje ügyfélszolgálatukat. Hívja őket, vagy küldjön e-mailt nekik. Hogyan reagálnak? Minden kérdésedre válaszolnak? Kitérnek egyesek elől? Fel kell mérnie a hozzáállásukat is. Udvarias vagy durva? Nagyon rámenősek?
 • Keresse meg a kis zár szimbólumot a webcím közelében. Ezen túlmenően óvatosnak kell lennie, ha a címben sem szerepel „https”.
 • Nézze meg az útitervüket. Hogyan tervezik az évek során történő előrelépést? Számít ez? A csalások általában rövid távon keresnek pénzt, nem pedig hosszú távon.
 • Mindig használjon ismert és megbízható brókereket és tőzsdéket. Különösen kerülje a brókereket, akik híresek a visszavonások visszatartásában.
 • Olvassa el az apró betűs részt. Soha nem tudhatod, mi lapulhat ott, és arra vár, hogy kiugrik rád.
 • Kerülje el azokat a vállalatokat, amelyek azt állítják, hogy kevés vagy egyáltalán nincs kockázat. Ez nyilvánvaló hazugság. A pénzügyi kereskedelemben mindig fennáll a kockázat. Hasonlóképpen ne bízzon senkiben, aki egyik napról a másikra sikert kínál.
 • Ne adjon át pénzt vagy személyes adatokat, hacsak nem biztos abban, hogy ez nem átverés. Nem szabad aggódnia a vállalattal kapcsolatban. Először ellenőrizni kell a fentieket.

Más típusú csalások

gyakori kriptovaluta-csalások

A kriptovaluta-csalások sokféle formában fordulhatnak elő, és nem mindig azok, akik kereskedéssel kapcsolatos szolgáltatásokat kínálnak Önnek online.

Néhány a leggyakoribb csalások a következők:

 • Hamis mobilalkalmazások. Ami a kriptovalutát illeti, ezek általában virtuális pénztárcák vagy pénzváltók formájában valósulnak meg. Különös óvatossággal kell megközelítenie, mert a csalóknak nagyon népszerűvé vált az Apple App Store-ban és a Google Playen.
 • Véletlenszám-generátorok a pénztárca kulcsaihoz. A legjobb, ha ezeket csak elkerüljük, mivel kiderült, hogy ezek közül a szállítók közül néhány nem ad meg véletlenszerű számokat, és a hackerek ezt kihasználják.
 • E-mailes csalások, amelyek Bitcoin-ot vagy más kriptovalutát kérnek. Ezek még mindig nagyon gyakoriak, és egyre nehezebb észlelni. Mindig alaposan ellenőrizze az e-mail címet, és keresse meg az esetleges elírási hibákat vagy hibákat, amelyek eláraszthatják a csalókat.
 • A jelszolgáltatások csalások is lehetnek. Rengeteg jelzőszolgáltatás ad hamis jeleket. Ismét alaposan ellenőrizze a véleményeket, mielőtt úgy dönt, hogy regisztrál.
 • Kerülje a rendszerek / robotok (EA) kereskedését. Ezen automatizált szolgáltatások közül nem sok működik nagyon jól, még akkor is, ha nem csalók. Hagyja ezeket a hivatásos és technikailag gondolkodó kereskedőknek.

Csere hackek

Végül, de nem utolsósorban, bár ez technikailag nem tekinthető átverésnek, akkor is vigyáznia kell a hackek cseréjére.

Ne hagyja pénzét cserében! Talán ez a legnagyobb szabály a kriptovaluta kereskedelemben.

Sok embernek ezt meg kellett tanulnia a nehéz úton 2014-ben, amikor Mt. Goxot feltörték és kb 650 000 Bitcoint loptak el.

A kriptovaluta biztonságának megőrzésének nagyszerű módja hűtőházba helyezés.

Noha a cserék egyre jobbak a hackek kezelésében, mégis megtörténnek. 2018-ban a hackereknek körülbelül lopniuk sikerült 500 millió dollár értékű NEM token a Coincheck-től.

És még 2019-ben is feltörték a Binance-t, a világ legnagyobb kriptovalutatőzsdéjét 40 millió dollár Bitcoin-ban.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

 • Ha jobban képzett a kriptovalutával, elkerülheti kriptovaluta csalások. Akkor tudja észrevenni őket, amikor hiányoznak a kriptovaluta által kínált legfontosabb dolgok.
 • Kriptopénz-csalások sokféle formát ölthet. A kriptovaluta-csalások bármiben megnyilvánulhatnak, ami a kriptovalutához kapcsolódik.
 • Néhány kriptovaluta csalások nehéz felismerni. A csalók kölcsönkérnek szavakat és kifejezéseket, hogy megpróbálják becsapni, hogy valódinak gondolják őket.
 • Mindig kutasson a vállalatok előtt, mielőtt elválna a pénze. Soha ne adjon el pénzt vagy információkat olyan vállalatoknak, amelyekkel kapcsolatban aggályai vannak.

Tanuld meg elkerülni a kriptovaluta-csalásokat a mi kriptopénz-kereskedési tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector