Kriptopénzbányászat magyarázata

Ma elmagyarázzuk a kriptovaluta egyik legalapvetőbb fogalmát – a bányászatot. Ha még csak a kriptográfia világában indul, az alábbi cikk nagy jelentőségű lenne az Ön számára.

Biztosak vagyunk abban, hogy ha része vagy a digitális pénzügyi világnak, vagy ha tervezel ilyenné válni, akkor valószínűleg hallottad ezt a kifejezést “bányászati” pár százszor. De tényleg tudja, mit jelent? Tudja, milyen előnyei és hátrányai vannak a bányászatnak? Vajon ez egy koncepció, amely a következő években is megmarad?

Megpróbáljuk megválaszolni ezeket a kérdéseket. Gyerünk!

Mi a kriptovaluta bányászat?

Kriptovaluta bányászat az egyik legáltalánosabb módszer a tranzakciók validálására, amelyet egy blokklánc-hálózaton hajtanak végre, majd hozzáadják az összes tranzakció hosszú, nyilvános listájához, a blokklánchoz.


Cserébe az emberek kriptovalutával jutalmazzák.

Kriptovaluta bányászat olyan folyamat, amelynek révén új érmék kerülnek a meglévő keringő készletbe. A bányászat biztosítja az érme működésének hálózatát az ügyletek ellenőrzésével.

Azokat az embereket, akik bányásznak egy érmét, bányásznak nevezik.

Mivel nincs olyan központi hatóság, amely ellenőrzi és biztosítja a pénzellátást, ez az ellenőrzés és biztonság a hálózaton belül szétszórt, amelyet a bányászok segítenek fenntartani.

Összefoglalva, kriptovaluta bányászat két funkciót tartalmaz, nevezetesen: tranzakciók hozzáadása a blokklánchoz (biztosítás és ellenőrzés), valamint új pénznem felszabadítása.

Hogyan működik mindez?

kriptovaluta bányászat

Kriptovaluta bányászat egyfajta validációs modell, más néven POW vagy „proof-of-work”. Két általános érvényesítési típus létezik, de a másikat, POS-t vagy „tétbiztosítást” egy pillanatra hagyjuk, hogy a POW modellről beszéljünk.

A POW modellben, amely olyan kriptovalutákat használ, mint a Bitcoin, a Bitcoin Cash és a Litecoin, vállalkozások, csoportok vagy magánszemélyek versenyeznek egymással azzal, hogy nagy teljesítményű számítógépeik segítségével elsőként oldják meg a titkosítási mechanizmus részét képező komplex matematikai problémákat..

Az egyenletek egy tranzakciócsoportnak felelnek meg, blokk néven. Az első egyén, vállalkozás vagy csoport, amely megoldja ezeket az egyenleteket, és közben ellenőrzi egy blokkon belüli tranzakció pontosságát, megkapja a „blokkjutalmat”. Az érvényes pénznem digitális tokeneként kerül kifizetésre.

Például jelenleg a Bitcoin blokk jutalma 12,5 token. Ez azt jelenti, hogy akinek sikerül megoldani egy blokk egyenleteit, annak 12,5 tokent fizetnek, ami több mint 100 000 dollár összeg.

Kriptopénz bányászat lépésről lépésre

Próbáljuk meg lépésről lépésre elmagyarázni a kriptovaluta bányászatot.

 1. Amikor egy tranzakció egy blokkláncon keresztül történik (például egy felhasználó érméket akar küldeni egy másik felhasználó címére), akkor a tranzakciós információkat rögzíti és blokkra helyezi.

 2. A blokk titkosítása érdekében a bányászoknak egy bonyolult kriptográfiai feladványt kell megoldaniuk, hogy megtalálják a blokknak megfelelő kriptográfiai kivonatot. Ahhoz, hogy tisztességes esélye legyen arra, hogy elsőként ellenőrizze és biztosítsa a blokkot, a bányászoknak erőteljes, alkalmazás-specifikus hardvert kell használniuk.

 3. Amikor egy bányász biztosít egy blokkot, a blokk hozzáadódik a blokklánchoz. A következőkben a hálózat más csomópontjai (számítógépei) által végrehajtott ellenőrzést végezzük a konszenzus néven ismert folyamat során.

 4. Ha a bányásznak sikerül a blokkot sikeresen ellenőriznie és rögzítenie, akkor újonnan létrehozott érmékkel jutalmazzák. A munka jutalmazási folyamata a Munka Bizonyítása néven ismert.

Milyen előnyei vannak a kriptovaluta bányászatának?

a kriptovaluta-bányászat előnyei

Beszéljünk néhány okról, amiért sokan bányászok akarnak lenni és kriptovalutát keresnek.

 1. Pénzt keresni – Minden a pénzre vonatkozik! A nap végén a bányászat nagyon jövedelmező lehet, ha helyesen végezzük. Néhány ember számára a bányászat akár egy teljes munkaidős munkát is felválthat. Ez kétségtelenül a kriptovalutához kapcsolódó legnagyobb előnyök.
 2. Befektetés az értékbe – Összeomolhat a kriptopénz? Természetesen lehet. Hirtelen elérheti-e a magasabb értékeket? Persze. A piac dinamikus és ingatag. Függetlenül attól, hogy mi történik, a csúcskategóriás számítógépek és berendezések, amelyeket a bányászok használnak, nagyon jól megtartják értéküket. Ez azt jelenti, hogy ha úgy dönt, hogy kilép a piacról, vagy hirtelen összeomlik az a kriptopénz, amelynek a bányászatáért dolgoztál, akkor is megvan az értéke annak a berendezésnek, amelyet a valuta bányászásához használt.
 3. Biztonság – A kriptopénz nem lopható el. Biztos lehet benne, hogy a bányászott pénz biztonságban marad a számláján.
 4. Saját főnöknek lenni – Miután elkezdte érezni a kriptovaluta-bányászat valódi eredményeit, és jó bányász lesz, akár fontolóra veheti a munkájából való kilépést, valamint a munkaidő és a munkaszabályok megadását. Ez a végső szabadság, amelyet sokan keresnek, de soha nem jutnak el oda.
 5. Állj a centralizált szabályozás ellen – A kriptovaluta decentralizált és gyakorlatilag követhetetlen. Ez azt jelenti, hogy a bányászok megkapják a szükséges magánéletet, hogy minél több pénzt keressenek, és azt csinálják, amit akarnak a pénzzel. Kevés olyan ország van, amely bizonyos szabályozásokat vezetett be, azonban a kriptovaluta végül a centralizált monetáris szabályozás ellen fogad.

Mi a helyzet a kriptovaluta bányászati ​​hátrányaival?

 1. Értékcsökkenés – Ezt nagyon jól tisztában kell lennie, még mielőtt belegondolna a kriptopénz világába. A kriptopénzek kockáztatják az értékük elvesztését, ami automatikusan a nyersbányászati ​​tevékenységeket nem nyereséges befektetéssé változtatja.
 2. Elektromosság – Ezt már megbeszéltük. Az áram költsége biztosan károsíthatja bevételeit. Valójában a legtöbb jutalmad valószínűleg a villanyszámlákra fog kerülni. Ezért gondosan mérlegelnie kell a költség / haszon arányt.
 3. A digitális pénztárca elvesztése – Ez gyakrabban történik, mint gondolnád. Ha elfelejti a pénztárca jelszavát, akkor kizárja azt. A zárolás után senki sem tudja visszaszerezni a hozzáférését, és nem adhatja vissza a benne lévő összeget.
 4. Bejutás a téves bányászati ​​medencébe – Erre különös figyelmet kell fordítania. Vannak olyan esetek, amikor tisztességtelen szervezők kezdenek bányászati ​​medencék. Végezze el a kutatását, és vegyen részt egy olyan bányavállalattal, amely már be van alapítva a befektetési szektorban és jó hírnévvel rendelkezik. Ellenkező esetben a bevételeit kockáztatja.

Kriptopénzbányászati ​​aggályok

kriptovaluta bányászat

A folyamatot „bányászatnak” hívják, mivel az önkéntesek bevonásával nagy erőfeszítéssel járulnak hozzá a blokklánc fejlesztéséhez, a jutalom reményében. Csak akkor van értelme, hogy a bányászok a potenciális profit miatt hozzájárulnak a blokkláncokhoz.

A bányászok számára azonban mindig is a legnagyobb aggodalom volt a rejtvények növekvő nehézsége a blokkok rögzítésében. Minél több rejtvény van megoldva, annál nehezebb a következő rejtvény. Néha a nehézség exponenciálisan növekszik. Nem csak ez, de a verseny még nehezebbé vált. A korábbiakhoz képest most többen vannak benne a jutalomért, ami azt jelenti, hogy több számítógépnek kell versenyeznie a győzelemért.

Még egy dolog vált kérdéssé a bányászat terén. A nyereséges szervezetek és intézmények jelentős összegeket kezdtek befektetni a hatékony hardverekbe. Nem csak ezt, hanem bányagépeiket gátakba és olyan országokba költöztették, ahol az áramellátás olcsóbb.

A jelentős tőkével rendelkező szervezetek beruházásokat hajtottak végre az ASIC-okba (Application Specific Integrated Circuits), amelyeket kifejezetten a pontos feladatok, nevezetesen a bányászat elvégzésére terveztek..

A bányászat korai szakaszában a bányászok egyszerűen otthoni számítógépes központi processzorral vagy CPU-val profitálhattak. A hagyományos CPU-k használata azonban manapság a legtöbb blokkláncban egyszerűen nem jövedelmező.

A munkabizonyítást használó blokkláncokban csak azok kaphatnak jutalmat, akik készek jelentős befektetést eszközölni a hardverberendezésekben és az áramellátásban..

Amint azonban említettük, a vállalatok teljes erővel léptek be a bányászati ​​arénába annak érdekében, hogy biztosítsák a bányászati ​​nyereség jelentős csökkentését. Az egyének viszont küzdenek a versenyen ezen a téren.

Az egyetlen értelmes következtetés, amelyre a jelenlegi bányatáj ismeretében juthatunk, az az, hogy a bányászat egyre inkább centralizálódik. Az érmék létrehozását teljesen centralizált hatalmak, például bankok és pénzügyi szervezetek irányították. Úgy tűnik, mindenki ugyanazt a kérdést teszi fel; Ha az érmék létrehozása központosított, hogyan fogja a blokklánc továbbra is decentralizált megoldásokat hozni a mindennapi emberek számára?

A bányászat jövője

bitcoin bányászat

Sok minden történik a bányatájon. Az említett aggodalmakkal, beleértve a bányászat központosítását és azt a tényt, hogy a jutalom nem képes pótolni a hardver és az áram költségeit, az újabb blokkláncok és altcoinok különböző módszereket alkalmaznak a bányászok hatásának korlátozására és a POW-tól való eltávolodásra. Míg a POW a legnagyobb hardveres szerelvényeket részesíti előnyben, Az újabb rendszerek, mint például a tét igazolása (POS), már nyilatkoznak arról, hogy a bányászokat más tényezők alapján jutalmazzák.

Ezenkívül még egy dolog, amelyet az Ethereum és más gázüzemű blokklánc-rendszerek jól kezelnek, az úgynevezett bányászati ​​hatékonyság. Gáz-A blokkláncos rendszerekkel a fejlesztőknek meg kell követelniük a gázt egy tranzakcióhoz. Ez a gáz a tranzakció érvényesítéséig vagy a gáz elfogyásáig biztosítja a számítási energiát. Ez a bányászok biztonságosabb módja, hogy hozzájáruljanak az új blokkok megoldásához. Ezzel kiküszöböli a felesleges számítási energia pazarlásának kockázatát, és a bányászok gyorsabban és hatékonyabban tudják fenntartani a blokkláncot.

Végső szavak

Kriptovaluta bányászat minden bizonnyal az egyik legérdekesebb és legvitatottabb téma lett a blockchain közösségben.

A bányászat állapota befolyásolja az egyes érmék decentralizált állapotát, megbízhatóságát és értékét. Ezért fontos megérteni a bányászat fogalmát, és hogy fontolóra veszi-e ezt.

Áttekintettük a kriptovalutával kapcsolatos főbb fogalmakat és aggályokat. Ne feledje, hogy a kriptovaluta növekvő népszerűsége miatt a piac számos aspektusa változik, beleértve a bányászatot is. Néhányan ezt is mondják a bányászat halott, már.

Az élet minden helyzetének mindig vannak előnyei és hátrányai. A jó döntés meghozatalához meg kell vizsgálnia, és alaposan mérlegelnie kell a jót és a rosszat, mielőtt véglegesíti a választást. Ezért vannak olyan helyek, mint Kereskedelmi oktatás ahol mindent megtudhat, amit a kriptovalutáról tudni kell, és saját maga dönthet úgy, hogy ezt folytathatja.

Szeretne többet megtudni a kriptovaluta piacról és annak kereskedelméről?

Iratkozzon fel kriptopénz-kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector