Láncszem: Az intelligens szerződések és a való világ közötti szakadék áthidalása

A Chainlink (LINK) röviden az decentralizált orákulumok hálózata (rövidesen elmagyarázzuk, mik is ezek), amelyek információkat szolgáltatnak a blokkláncok intelligens szerződéseihez.

2017 júniusában indította a találóan megnevezett cég SmartContract, A Chainlink nagyrészt a kezdetektől fogva sikertörténet volt.

A Chainlink mögött álló csapat több mint öt éve készít intelligens szerződéseket, és megállapította, hogy sokuknak élő adatfolyamokra van szükségük annak megerősítésére, hogy történtek-e események.

E decentralizált hálózat létrehozásával, Láncszem képes lesz csatlakozni okos szerződések a blokkláncok között.

A Chainlink bölcs befektetés? Találjuk ki.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!


Mit próbál elérni a Chainlink?

láncszem, okos szerződés

A legfontosabb dolog, amit a Chainlink elérni próbál teremt okos szerződések amelyek a valós idejű adatokra támaszkodnak.

Ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük, mit próbál elérni a Chainlink, először meg kell értenünk, hogy mi az orákulum és hogyan viszonyulnak az intelligens szerződésekhez.

Az orákulum együgynök’, Amely kialszik és megerősíti a valós adatokat és ezt az információt visszajuttatja az intelligens szerződéshez.

Az intelligens szerződéseket használó blokkláncoknak orákulákra van szükségük, mivel a hálózatukon kívüli információkhoz nem férhetnek hozzá, főleg a titkosításuk módja miatt.

Van azonban az orákulumok fő problémája, mivel nagyrészt központosítottak és ezért minden információjuk egy forrásból származik, ami nem biztos, hogy mindig helytálló.

Nem biztos, hogy biztosak lehetünk abban, hogy teljesen megbízhatunk egy orákulumban.

Ma nincs valójában nagyszerű orákulum-szolgáltatás, ehelyett vannak központosított orákulum-szolgáltatások, amelyeket emberek kis csoportjai működtetnek, nem lehet megmondani, hogy mennyire pontosak.

Plusz, a különböző iparágak eltérő megállapodásokat akarnak az orákulussal szemben és azt tervezik, hogy különféle iparágakból érkező embereket fognak bevonni egy univerzális hálózat létrehozására.

Ha helytelen adatokat adnak a okos szerződés, rossz momennél válthatja kit, ami egyes esetekben katasztrofális lehet.

Ethereum és egyéb okos szerződés a platformoknak valós adatokra van szükségük a működéshez. Ez egy létfontosságú dolog, amely nélküle nem fog működni.

Láncszem köztes ember akar lenni okos szerződések a blokkláncon és a való világon.

Amit javasolnak, az orákulumok biztonságos hálózata egy decentralizált blokkláncon, hogy az intelligens szerződések lehetővé tegyék a külső adatokkal való összekapcsolódást a helyes adatokkal.

Állítólag bárki, aki rendelkezik adatcsatornával, képes lesz intelligens szerződésekhez adatokat szolgáltatni, és cserébe LINK-tokent kap.

Ezeket az egyéneket vagy szervezeteket „csomópont-üzemeltetőknek” hívják.

Egy másik dolog, amit a Chainlink próbál megtenni, az az interoperabilitás megteremtése a különböző blokkláncok között; decentralizált blokkláncok hálózatának létrehozására.

Ki dolgozik a Chainlink-en?

A Chainlink mögött elsődlegesen Szergej Nazarov vezérigazgató és Steve Ellis vezérigazgató áll.

Nazarov 2011 óta érdekelt a kriptopénz iránt, és soros vállalkozó. Mielőtt a Chainlinken dolgozott, dolgozott a Secure Asset Exchange-en, egy cserehálózaton és a CryptoMail-en, egy decentralizált e-mail szolgáltatáson..

Ellis Nazarovval is dolgozott a Secure Asset Exchange-nél.

A Chainlink nagyon sikeresen szerzett partnereket.

Az egyik legnagyobb partnerük a SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), a bankok vezető globális tőzsdeüzemeltetője, és világszerte több mint 11 000 pénzintézetet kapcsol össze.

A SWIFT a Chainlink-szel együttműködve létrehozza SWIFT Smart Oracle-jét, amely intelligens szerződéseket fog összekapcsolni az adatcsatornákkal.

A SWIFT-kel való partneri kapcsolat nagy üzlet, és sok háborút váltott ki a Chainlinkről.

A Chainlink emellett együttműködik a Google-lel és az olyan szervezetekkel, mint az IC3, valamint számos tudományos szakemberrel.

Hogyan működik a Chainlink?

chainlink hálózat

A Chainlink különféle orákulumok blokkláncát hozza létre, és a felhasználók korábbi teljesítményük ellenőrzésével ellenőrizhetik az orákulusok jó képességeit.

A Chainlink hálózat két részből áll: on-chain, amely a blokkláncon működik; off-chain, ami információ a való világban.

A két résznek hatékonyan kell kölcsönhatásba lépnie a Chainlink sikere érdekében.

Intelligens szerződések több orákulum adatait fogja felhasználni konszenzust szerezni arról, hogy történt-e valamilyen esemény.

Az Oracle-től várhatóan több információforrást is felhasználnak is.

A LINK tokent intelligens szerződésekhez és a csomópont-üzemeltetők kifizetéséhez fogják használni, és a szerződés minden részéhez tartozik költség..

Intelligens szerződések lehetősége lesz a helytelen magatartásért kötbér kivetésére is, amelyet az orákulumoknak fizetniük kell.

Eddig a Chainlink decentralizált oracle hálózatot tud biztosítani a Bitcoin, az Ethereum és a Hyperledger számára.

Azokkal a blokkláncokkal, amelyekkel a Chainlink működik, az idő múlásával valószínűleg nőni fog.

Láncszem elindította mainnet-jét az Ethereum és a LINK token egy ERC20 token, a népszerűség növekedésével azonban elmozdulhat és felállíthatja saját blokkláncát.

A Chainlinket a frissíthetőség szem előtt tartásával is építik, így elméletileg az idő múlásával tovább tudja fejleszteni, és nem marad le.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan működik a Chainlink és hogyan változtatják meg az intelligens szerződéseket, akkor nézze meg a szerződésüket fehér papír.

Hogyan teljesített a Chainlink?

A Chainlinknek van egy piaci értéke 767 566 703 USD, 24 órás kereskedési volumene 92 795 573 dollár, és 350 000 000 LINK token, összesen 1 000 000 000 LINK token forgalmazása az írás idején a CoinMarketCap.

A Chainlink rendelkezik a A 16. legnagyobb piaci korlát és egy LINK token 2,22 dollárba kerül.

A Chainlink történelmileg visszatekintve a Chainlink a legnagyobb piaci kapitalizációt, 1,4 milliárd dollárt 2019 júniusában érte el, és egy zseton 4,05 dollárba került, ami csaknem kétszerese a mai értéknek.

A Chainlink legalacsonyabb értéke LINK tokenenként 0,13 USD volt a megjelenéskor.

A Chainlink viszonylag új a kriptográfusban, ezért nem sikerült elindítani a 2017-es bikafutás során.

A konferenciák pozitív hatással voltak a Chainlink teljesítményére is.

Vajon a Chainlink ismét ugyanazokra a csúcsokra jut-e??

Mint mindig ezzel a kérdéssel, nehéz megmondani.

Sok kriptovaluta-kommentátor úgy véli, hogy a kriptopiac már kiforrottabb, és egy másik, a 2017-eshez hasonló bikapiac kevésbé valószínű.

Hogy az említett, ha Láncszem partnerek egy olyan nagy bankkal vagy fizetési szolgáltatóval, mint a Visa vagy a MasterCard, az LINK a token drámai módon felértékelődhet, valamint egyéb kriptovaluták.

A LINK érme értéke fokozatosan növekszik, amint újabb partnerségek jönnek létre.

Azt is meg kell említeni, hogy a Chainlink rövid idő alatt nagyon gyorsan emelkedett, ami jó jelnek tekinthető abban, hogy tovább növekedhet.

Érdemes-e befektetni a Chainlinkbe??

befektetés a láncszembe

Ha úgy gondolja, hogy az intelligens szerződéses technológia és a blokkláncok közötti átjárhatóság az előrelépés, akkor a Chainlink bölcs befektetés lehet az Ön számára.

A Chainlink bebizonyította, hogy nagy szervezeteket, például a SWIFT-et is képes blokklánc-technológiába vonni, és még mindig korai a nap.

Nagyon valószínű, hogy a Chainlink sikerrel fog járni, bár mennyivel még várat magára.

Ha képes továbbra is ezt kihúzni, több olyan nagyvállalattal és blokklánccal állhat együtt, amelyeknek hasonló szolgáltatásokra van szükségük az intelligens szerződésekhez.

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Chainlink az első számú kriptopénz lesz.

Megtervezésének módja az, hogy a meglévő kriptovaluták mellett működjön, és ne cserélje ki őket.

Egy másik dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a LINK tokent nem úgy tervezték, hogy tranzakciót folytasson, ezért használata valószínűleg intelligens szerződésekben marad.

De sok más kriptovalutához hasonlóan nem sokat terveztek spekulatív befektetéseknek.

Láncszem valószínűleg el fogja utasítani a kriptográfusokat, akik valószínűleg a nagyvállalkozások eszközének fogják tekinteni.

A bankokkal való együttműködés révén a Chainlink be fog lépni közvetlen verseny a Fodrozódás, amelyet nehéz lesz legyőzni.

További vetélytársa az Aeternity lenne, amely szintén az orákulumok decentralizált hálózatának létrehozását keresi.

Láncszem versenyezni fog más blokkláncokkal is, amelyek interoperabilitást kínálnak. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy eddig előttük áll.

Bár technikailag bárki orákulává válhat, nagy valószínűséggel olyan nagy szervezetekről lesz szó, mint a New York-i tőzsde, és az egyes felhasználók számára nehéz lesz versenyezni.

Ez azt jelentheti, hogy a Chainlink meglehetősen központosított helyzetbe kerülhet, ellentétben azzal, amit megpróbálnak elérni.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Láncszem célja az orákulumok decentralizált hálózatának létrehozása. Az Oracle az, ami az intelligens szerződéseket a valós világból táplálja.
  • A LINK jelzőt az orákulusoknak jutalmazzák munkájukért. Jelenleg a LINK token a 16. legnagyobb a CoinMarketCap-on.
  • Láncszem interoperabilitást kíván létrehozni a blokkláncok között is. Így a különböző blokkláncok beszélhetnek egymással és adatokat közölhetnek.
  • A SWIFT és a Google a két legnagyobb név Láncszem. Ha a Chainlink meg tudja tartani a partnereket, valószínűleg meg fog nőni az ára.

Tanuljon meg kereskedni a Chainlink-nel a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector