Meghalt a kriptovaluta bányászat?

Beszéljünk a kriptovaluta bányászatáról ma.

Ha Ön kriptovaluta rajongó, akkor valószínűleg jól ismeri a koncepciót. Hallottál azonban arról, hogy a kriptovaluta-bányászatnak vége lehet? Tudod, mi az oka, és mik az alternatívák? Találjuk ki!

A bányászat alapvetően mások tranzakcióinak érvényesítésének folyamata számítási teljesítmény felhasználásával. Ezt a folyamatot követően felveszi az összes tranzakció hosszú, nyilvános listájára, más néven blokkláncra. Az érvényesítésért cserébe a „bányászt” kriptovalutával jutalmazzák.

Ki lehet bányász?

kriptovaluta bányász


Technikailag, bárki, aki rendelkezik számítógéppel és internetkapcsolattal, bányász lehet. Sok dolgot azonban figyelembe kell venni, mielőtt ennyire felizgulna rajta.

Először is, a bányászat nem mindig nyereséges. Attól függően, hogy melyik kriptovalutát bányászja, vagy milyen gyors és nagy teljesítményű a számítógépe, valamint az Ön területén lévő villamosenergia-költségektől, végül több pénzt költhet a bányászatra, mint amennyit a kriptovalutában keres vissza.

Mennyire kifizetődő?

Mint említettük, a kriptovaluta bányászatot nagy teljesítményű számítógépek végzik. Általában muszáj megold egy meglehetősen összetett számítási matematikai feladatot (kézzel nem oldhatók meg), és ezért sok áramra és hardverre van szükség.

A bányászatnak számítógépre és speciális szoftverre van szüksége, amely segíti a bányászokat versenytársaikkal a matematikai problémák megoldásában.

Mondván, szüksége van egy kis szerencsére is. A számítógépnek egyszerre kell nagy teljesítményűnek és szerencsésnek lennie. Gondolj így – a komplex problémák egyikének megoldásának és a jutalom megszerzésének valószínűsége olyan, mintha aranyat találna, miközben homokozóban ásna. Az esélye annak, hogy a számítógép megoldja e problémák egyikét, 6 billióból 1. Több millió más számítógéppel versenyez, akik ugyanazon a díjon vannak.

A bányászat eredménye két:

 • Amikor a számítógépek megoldják ezeket a matematikai problémákat a kriptohálózaton, új érméket állítanak elő.
 • Számítógépes matematikai problémák megoldásával a bányászok megbízhatóvá és biztonságossá teszik a kriptovaluta hálózatot, ellenőrizve annak tranzakciós adatait.

Egy másik dolog, amire emlékezni kell, hogy a bányászok által hozzáadott egyes blokkoknak tartalmazniuk kell a munkavégzés igazolását (PoW).

A kriptovaluta bányászat két funkciót foglal magában, nevezetesen: tranzakciók hozzáadása a blokklánchoz (biztosítás és ellenőrzés), valamint új pénznem felszabadítása. A bányászok által hozzáadott egyes blokkoknak tartalmazniuk kell a munka igazolását vagy a PoW-t.

Bitcoin bányászat esettanulmány

bitcoin bányászat

Vegyük példaként a Bitcoin-t, egy pillanatra. A blokkos jutalom alapvetően az, hogy miként jön létre vagy kerül be az új Bitcoin a gazdaságba. 10 percenként a Bitcoin tranzakciók „blokkját” oldják meg a bányászok, és hozzáadják a blokklánchoz.

Kezdetben a jutalombányászok egy bitcoin bányászatáért a BTC-n 50 BTC-nél kezdtek. Ez azt jelenti, hogy 10 percenként valaki, valahol 50 Bitcoint kapott. Akkor azonban a dolgok másképp voltak. A BTC fillérekért érte, és csak az Ön laptopjával bányászhatta. 210 000 blokkonként azonban a jutalom felére csökken. Az összes Bitcoin több mint 80% -át kitermelik. A következő „felezésre” várhatóan 2020 májusában kerül sor. Az árváltozás és a volatilitás később várható.

Kezdetben csak a kriptográfia rajongói szolgáltak bányászként. Amint azonban a kriptovaluta egyre népszerűbbé vált, és végül megnőtt az értéke, a bányászat jövedelmező vállalkozássá vált. A vállalkozások elkezdtek befektetni raktárakba és drága hardverekbe, és a bitcoin bányászok csatlakoztak a nyitott medencékhez, egyesítve erőforrásaikat.

Az idő múlásával azonban rengeteg különféle kérdés kezdett felhalmozódni, ami komoly vitát váltott ki a kriptovaluta közösség között arról, hogy a bányászat lassan véget ér-e. Próbáljuk meg kideríteni, hogy mi folyik és milyen tényezők járultak hozzá a kriptovaluta bányászat csökkenéséhez.

A kriptovaluta bányászat halott?

Nos, még nem. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a következő negatívumokat:

 • Hő és zaj, drága és nagy teljesítményű számítástechnikai berendezésekből származik.
 • Sok pénzre van szüksége a bányászati ​​felszerelések vásárlásához.
 • Tűzveszély. A tüzet érdemes megfontolni, és teljes mértékben meg kell értenie, hogy mennyi villamos energiát fog használni, és a helyének kapacitását.
 • Adók. Jelentenie kell az összes bevételét.

Ami…

 • A bányászati ​​nyereséget következetesen alacsonynak tartják.
 • Az Nvidia alacsonyabb jövedelemről számolt be, mint amire a kriptográfiai bányászat által számítottak a vezérigazgató és a befektetők.
 • A kriptovaluták értéke csökkent, ami megnehezítette a bányászok számára az áramköltségek megtérülését.
 • A kriptovaluta bányászat fellendülése megnövekedett a hardver iránti kereslet iránt, ami arra késztette a viszonteladókat, hogy használják ki a helyzetet és emeljék áraikat..
 • Az Ethereum és más hálózatok a POS-hoz (Proof of Stake) költöznek, amely kiküszöböli a bányászatot.
 • Az ASIC (bányagépek) behozatalának tarifái is emelkedtek.

Melyek a bányászat reális előnyei?

kriptográfia

 • Még mindig lehet pénzt keresni. Természetesen ez az, ha alacsonyak az áramköltségei, megfelelő felszereléssel rendelkezik és megfelelő kriptovalutát bányász.
 • Szórakoztató azoknak az embereknek, akik a számítógépek után kapkodnak, és szeretik a veszekedést, valamint a hardverrel és a számítógépes felszereléssel játszani.

Természetesen a kriptovalutákkal járó összes előnnyel együtt, amelyek végül a bányászati ​​tevékenységek végén véget érhetnek. Néhány ezek közül:

 • Decentralizálás
 • Magas szintű magánélet
 • Digitális pénztárcában tárolva
 • Gyors és olcsó tranzakciók
 • Univerzális szintű elismerés
 • Hozzáférés mindenki számára

Bányászni kellene?

Tehát el kell kezdenie a bányászatot 2019-ben (vagy folytassa, ha ezt már egy ideje csinálja)? Nos, a válasz teljes mértékben a végső céltól függ. Például, ha szórakozásból vagy oktatási célból érdekli a bányászat, akkor hajrá. Ha azonban pénzt akar keresni, akkor a kriptovaluta bányászat ebben a pillanatban nem biztos, hogy a legjobb az Ön számára.

Mindez potenciális kockázatokat és előnyöket jelent. Objektíven szemügyre véve a kockázatok és hátrányok ebben a pillanatban meghaladják a bányászat hátrányait.

A legnagyobb dolog, ami befolyásolja a bányászat jövedelmezőségét, az bármely kriptovaluta ára, amelyet érdekel a bányászat. Gondoljon azonban valamire. Minél több bányász kezdi meg a bányászatot, és minél jobban nyereségessé válik, annál nehezebbé válik. Ne feledje, hogy így lett kialakítva. A matematikai egyenletek nehézségének növelése és a jutalom felére csökkentése adott időpontban sok kriptográfus számára úgy tűnik, mint egy nyeretlen helyzet.

Egy másik dolog, amit tehet, az olyan kriptovaluták keresése, amelyeket érdemes kitermelni, és amelyek valóban nyereséget hozhatnak Önnek. Használja bányászati ​​felszerelését olyan új érmék bányászatához, amelyeket könnyebb bányászni, mint a Bitcoin. Különösen, ha ezeknek az új érméknek van valami különlegességük, ami felkeltheti őket a jövőben. Annyi egyedi kriptovaluta érme jelenik meg manapság, amelyek mindegyike egyedi jellemzőkkel és lehetőségekkel rendelkezik.

Ennek ellenére, ha érdekel a Bitcoin, fordítson jövedelmének egy százalékát a Bitcoin vásárlására.

Ez egy jobb alternatíva, mint a Bitcoin bányászata, mivel az utóbbi években egyre központosultabbá vált, ami aggályokat vet fel a jövőjével kapcsolatban.

Ha felhagyott a Bitcoin bányászatával, adja el a hardverét, és vásároljon újat az olyan alternatívák bányászatához, mint a Dash vagy a Monero.

Melyek a bányászat alternatívái?

a bányászat alternatívái

Ha érdekli például a Bitcoin, de alternatívákat keres a bányászat számára, akkor egyszerűen vásárolhat Bitcoins-t, vagy bérleti szerződést köthet egy Bitcoin Mining Company-val, amely havonta százalékot ad Önnek. Így továbbra is előnyeit élvezheti a Bitcoin emelkedő árai, és nem kell otthon semmit tennie.

Mi mást tudnál tenni?

Ha továbbra is a kriptovaluta közösség tagja akarsz lenni, de mindazok után, amit eddig olvastál, nem gondolod, hogy a bányászat jó megoldás az Ön számára, számos dolgot megtehet a kriptopénzek megszerzéséhez.

 • Iratkozzon fel ICO-ra: Az ICO-k egy új módja a tőkebevonásnak az új vállalkozások finanszírozására. Az új érme értéke a vállalat teljes értékéhez van kötve. A vásárlásnak van egy kezdeti költsége, de sok jövedelmező bónusz van. Vásárolhat a meglévő kriptovalutájával is.
 • Felmérések készítése: A felmérések készítése nagyon népszerű módszer lett az ingyenes kriptovaluta megszerzésére. Több olyan webhely és alkalmazás is letölthető, amelyek kriptovalutában fizetnek a felmérések elvégzéséért.
 • Airdrops: Egyes pénztárcák az ingyenes kriptográfiai ajánlatok mellett repülőgép-cseppeket kínálnak a pénztárca létrehozásához a platformjukon. Nem kell semmit tennie, kivéve, ha van egy saját pénztárcája, hogy részt vegyen egy légcseppben. Ez egy nagyon vonzó és hatékony stratégia több felhasználó megszerzésére és a meglévők számára ingyenes kriptográfia biztosítására.

Utolsó szavak

Nagyon sok minden történt a kriptovaluta világban, és a dolgok változnak és átalakulnak, miközben beszélünk. A kriptográfia csak egyike azoknak a szempontoknak, amelyek jelentős elmozdulást tapasztalnak. Is kriptobányászat halott, bár?

A hatalmas bányaüzemek csak ott terjeszkedhetnek, ahol nyereségesek, vagyis olyan területeken, ahol alacsonyak az áramköltségek. Ez teszi kriptográfia központosítva.

Az egyes bányászok arra panaszkodnak, hogy alig kapják meg a felét annak, amit korábban kezdtek. Hardverbe történő befektetéseiket nem lehet megtéríteni, és apránként a bányászat elhúzza az egyéneket, és közvetlenül hatalmas vállalatokhoz és intézményekhez kerül.

Nem csak ezt, hanem a környezet túl versenyképessé vált. Amint az árak az egekbe szöktek, egyre több bányász került be a játékba, és újabb tranzakciók kezdődtek a világ minden táján. A verseny miatt évekbe telhet, mire otthoni felszerelései csak egy tranzakciós blokkot érvényesítenek.

Ezen túlmenően az Ethereum és más kriptovaluták kivonulnak az ASIC bányászokból, és áttérnek a tét igazolására, amely kiküszöböli a bányászatot.

Ez egy olyan tendencia, amely sokak szerint folytatódik az 51% -os támadások kockázata és a bányászok tényleges lehetősége miatt, amelyek potenciálisan kontrollálhatnak egy érmét.

Sokat hallottál ma a bányászatról. Rajtad és a céljaidon múlik, hogy eldöntsd, a bányászat-e valamit, amit látod magadnak a jövőben, vagy sem.

Ne feledje, hogy a kriptotér fejlődik, és ezzel együtt kell fejlődnie. Talán eljött az ideje, hogy eladja a bányászati ​​berendezéseit, és más módon fektessen be a kriptóba.

Köszönjük, hogy elolvasta cikkünket.

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről?

Iratkozzon fel kriptopénz-kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector