Mi a kriptovaluta kereskedelem és hogyan működik? Minden, amit tudnod kell

A kriptovaluta-kereskedelem az ármozgásokkal kapcsolatos spekulációról szól. Ezt úgy teheti meg, hogy valutaváltó platformon vagy CFD kereskedési számlán keresztül vásárol vagy elad a kriptográfia értékéből.

Érdekel az eToro kriptovaluta kereskedelme?

Teljes útmutató a kriptovaluta kereskedelemhez

A mai gyorsan változó és a technológiák által vezérelt világban nem meglepő, hogy a kriptovaluta kereskedelem egyre több kereskedőt vonz a világ minden tájáról. Ugyanakkor a kriptopénz világát továbbra is mítoszok és tévhitek övezik. Tehát mi a kriptovaluta kereskedelem és hogyan működik valójában??

Ha kíváncsi arra, hogy mi is az a kriptovaluta-kereskedelem, és hogyan működik, mi a Trading Education-nál mindent megadhatunk, amit tudnod kell.


Mi a kriptovaluta kereskedelem?

A kriptovaluta-kereskedelem különböző virtuális érmék adásvételét foglalja magában, és cserélgeti őket egymásra. A kriptokereskedelem lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy fiat pénznemeket használva vásárolják meg a kriptókat a kezdéshez. Ne feledje, hogy a részvény- vagy forex kereskedéssel ellentétben, a kriptopénzek piaca a nap 24 órájában nyitva tart – egy tény, amely rendkívül vonzóvá teszi a kriptovaluta kereskedelmet.

 • Kriptovaluta | Meghatározás

Mielőtt megválaszolnánk a „Mi a kriptovaluta kereskedelem és hogyan működik?” Kérdést meg kellene magyaráznunk, hogy mi a kriptovaluta és a blockchain technológia világa.

A kriptovalutákat vagy a kriptókat virtuális pénzként definiálják, amelyet elsősorban a blockchain technológia támogat.

A kriptókat virtuális pénznek, érméknek, zsetonoknak stb. Is nevezik. Míg a kifejezések változnak, a cyber devizák mind titkosítva vannak, ami magas szintű biztonságot nyújt számukra. Érdemes megjegyezni, hogy a „kripto” kifejezés a kriptográfiából származik.

A kereskedőket vonzza az a tény, hogy ezek a devizák decentralizáltak, és képesek megváltoztatni a hagyományos banki tevékenységet és a fiat devizák használatát.

Itt azt kell megjegyeznünk a kriptókat egy hatalmas számítógépes hálózaton keresztül továbbítják és digitálisan tárolják.

 • A Blockchain technológia alapjai

Egy másik kifejezés, amelyet tisztáznunk kell, mielőtt elmagyaráznánk, mi a kriptográfia és hogyan működik, az a blockchain technológia. A blockchain technológia nagy dolog! A blockchain technológia forradalmasíthatja az adatok tárolását, valamint intelligens szerződéseket és alkalmazásokat hozhat létre, messze túl a pénzügyi ágazaton.

Ami a kriptovalutát illeti, a blockchain technológiát használják a tranzakciók rögzítésére, valamint az adatok és a tulajdonjog követésére. Új blokkokat adunk a blockchain főkönyv elejéhez az átláthatóság biztosítása érdekében, ami pontosan a kriptobányászat folyamata. Itt kell megemlítenünk, hogy a bányászat rendkívül idő- és energiaigényes lehet.

Érdekes módon a blockchain alapú algoritmusok különböznek egymástól. A leggyakoribbak közül kettő a munka igazolása (bányászat alapján) és a tét igazolása (tét alapján), többek között.

Tudjon meg többet a két algoritmus közötti különbségről itt.

 • A kriptovaluta és a blokklánc-technológia története

Mielőtt elkezdené felfedezni a kriptovaluta kereskedés világát, meg kell értenie annak történetét is. Csakúgy, mint a rejtélyes természetük, a kriptók története is több, mint rejtélyes. Az első kereskedendő kriptovaluta, a bitcoin, 2009-ben jött létre. A Bitcoin-t Satoshi Nakamoto hozta létre, akinek valódi identitását soha nem fedték fel.

A Bitcoin több ezer altcoin létrehozásához vezetett, beleértve a használati tokent (Binance Coin), a Stablecoins-t (Tether) és a magánéleti érméket (Monero).. Alapján adat, 2020-tól megközelítőleg 5201 kriptó van, és ezek a számok egyre nőnek.

Most a blockchain technológia a kereskedésen túl is kibővül. A blockchain technológia segíthet a társadalmaknak felépülni a folyamatban lévő járványból, és támogathatja az orvostudományt, a játékot, a szavazást és még sok minden mást.

Kriptopénz-kereskedelem: A kriptopénz-kereskedelem módjai

kriptovaluta kereskedés

Miután megértette a kriptopénz alapjait, nézzük meg, mi a kriptográfia és hogyan működik. A kriptovaluta-kereskedelem a fentiek szerint különböző virtuális érmék vásárlását és eladását, valamint egymás cseréjét jelenti.

A kriptók kereskedelmének két fő módja van. Az egyik a kriptovaluták tőzsdén keresztüli adásvétele, a másik pedig a különbözeti szerződés (CFD) kereskedése és az ármozgásokkal kapcsolatos spekuláció..

 • Kriptopénz kereskedés tőzsdén keresztül

A tőzsdéken történő kriptovaluta-kereskedelem magában foglalja a kriptovaluták adásvételét. Itt kell megjegyeznünk, hogy amikor tőzsdén vásárol kriptókat, akkor a megvásárolt eszközök tulajdonában vannak. Ehhez biztonságosan meg kell nyitnia egy számlát, és az eszközeit egy kriptotárcában kell tárolnia, amíg el nem dönt a kereskedés mellett.

Amikor tőzsdén kereskedik, elegendő tőkével kell rendelkeznie eszközei fenntartásához, és ismernie kell az összes technikát ahhoz, hogy sikeres vételi és eladási megbízásokat adhasson.

 • Cryptocurrency Trading és CFD-k

Amikor kriptókkal kereskedik CFD számlán keresztül, spekulálhat az ármozgásokra. Ebben az esetben származtatott ügyletekkel fog kereskedni, tehát soha nem birtokolja a kereskedett kriptovalutákat. Ne feledje, hogy a CFD-ket tőkeáttételi instrumentumokként definiálják, amelyek mind a győzelmeket, mind a veszteségeket növelhetik.

Egy másik eszköz, amely tőkeáttételt alkalmaz, a spread fogadások. A CFD-k és az elterjedt fogadások közötti fő különbség az, hogy szabályozzák és adózzák őket szerte a világon.

Kriptopénz kereskedés & Volatilitás

Függetlenül attól, hogy titkosított CFD-t vagy cserét választ, ne felejtse el, hogy a kriptók rendkívül ingatagak. Ennek eredményeként a kriptovalutákkal gyakran kisebb tételekben kereskednek.

Itt kell megjegyeznünk, hogy a kriptovaluta volatilitását főként a spekuláció és a média vezérli. Mivel a kriptókat semmilyen fizikai eszköz vagy szabályozó szerv nem támogatja, az ármozgásokat a kínálat és a kereslet határozza meg, apró változásokkal, amelyek óriási hatást gyakorolnak az árakra.

Hogyan működik a kriptovaluta kereskedelem?

Készen áll a kriptovaluta kereskedelmének megkezdésére? Miután megismerte a kriptovaluta-kereskedelem különféle módjait, itt az ideje megérteni, hogy a kriptopénz-kereskedelem valójában hogyan működik.

 • Kriptovaluta kereskedelem Rendeletek és adók

Az egyik első szempont, amelyet figyelembe kell venni, a szabályozás és az adók. Bár a kriptovaluta és a blokklánc-technológia világa gyors ütemben fejlődik, a szabályozás még mindig lassú és nem egyértelmű.

Például az Egyesült Államokban a kriptókat tulajdonként kezelik. Ennek eredményeként az amerikai kereskedőknek (a befektetőknek hivatkozva) szigorú előírásokat kell követniük. Egyes helyeken viszont a kriptográfia teljes mértékben tiltott.

Az ilyen zavaros szabályozások az egész világon károsak lehetnek, tehát Győződjön meg róla, hogy ismeri a kriptovaluta és az első érmékajánlatok (ICO) jogi státuszát és adózási előírásait.

Itt többet megtudhat a világon a legrejtélyesebb városokról.

 • Milyen tényezők befolyásolják a kriptokereskedelmet

Ahhoz, hogy sikeres kereskedővé válhasson, elemeznie kell a kriptovaluta világát érintő különböző szempontokat. Valójában nemcsak a szabályozás befolyásolja a kriptográfia kereskedelmét.

A kereskedőknek meg kell érteniük, hogy a kriptokereskedelmet a kereslet és a kínálat mozgatja. Érdekes módon a piaci kapitalizáció és a média döntő szerepet játszik. Figyelembe kell venni a kulcsfontosságú eseményeket, például a gazdasági hátrányokat, a kemény villákat, valamint az integrációt.

Egyes platformok képessége az intelligens szerződések és a decentralizált alkalmazások támogatására szintén vonzó befektetési lehetőség. Például, ha egy nagy cég bejelenti, hogy kriptot használ, akkor a kriptovaluta-kereskedelem növekedhet.

Annak ellenére, hogy a kriptográfia viszonylag új a kereskedelem más formáihoz képest, A kereskedőknek nemcsak a mutatókat és mutatókat kell figyelniük, hanem a történelmi árdiagramokat is.

Hogyan kezdhetem meg a kriptopénz kereskedését?

útmutató a kriptovaluta kereskedelemhez

Ha úgy gondolja, hogy megérti, mi a kriptovaluta-kereskedelem és hogyan működik, itt az ideje elkezdeni a kereskedést. Íme néhány módszer az induláshoz:

 • Értse meg kereskedési céljait: Ahhoz, hogy sikeres kriptokereskedő legyen, meg kell értenie saját motívumait. Míg egyesek kriptókkal kereskednek gazdagságuk növelése érdekében, mások kereskednek portfóliójuk diverzifikálása érdekében. Azoknak, akik például tényleges kriptókat akarnak birtokolni, fontolóra kell venniük a tőzsdén keresztüli kereskedést.
 • Fókuszban a kriptovaluta kereskedelem oktatása: Akár nyereséget szeretne szerezni, akár egyszerűen új munkalehetőséget szeretne találni, mindig a saját nevelésére kell összpontosítania. Az online tanfolyamoktól a szemináriumokig fejből kell ismernie a kriptográfia alapjait. Képesnek kell lennie a különféle érmék elemzésére, diagramok használatára és ügyletek nyitására.
 • Ismerkedjen meg a kriptókkal: A kriptokereskedőknek mély ismeretekkel kell rendelkezniük az általuk forgalmazható különböző kriptovalutákról, valamint azok rövidítéseiről. Például a BTC a Bitcoin rövidítése, míg a BCH a Bitcoin készpénzé – egy kemény villa a Bitcoin blokkláncában. A kriptopárosításokat is el kell sajátítania. Szakértők azt állítják, hogy a kezdőknek népszerű érmékkel kell kezdeniük. A Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin és a Ripple néhány a legnagyobb kriptovaluták ez sikeres kereskedelemhez vezethet. A Bitcoin-t például Ripple-re cserélheti. Érdekes módon a számok azt mutatják, hogy a Bitcoin a kriptovaluta piaci értékének csaknem 64% -át teszi ki.
 • Keressen kereskedési stratégiát: A kereskedőknek meg kell érteniük a kereskedelem összetettségét a stratégia tesztelése és kidolgozása érdekében. Kereskedési napló készítése ajánlott. Az egyik fő szabály az, hogy vásároljon, ha alacsony az ár, és akkor, amikor magasabb. Itt kell megjegyeznünk, hogy az uptrend / bullish kifejezés az árak emelkedésére utal, míg a downtrend / bearish kifejezés az árak csökkenésére. Meg kell tanulnod kereskedni a trenddel. Vegyük például a swing kereskedést! Ha a swing kereskedés mellett dönt, akkor nagyon figyeljen a trendárakra, és mindig álljon meg a kockázatok csökkentése érdekében.
 • Vegye figyelembe a kriptográf kereskedési kockázatokat: Sok kereskedő fiat devizával kezdi a kriptókat. Ha mégis egy érme mellett dönt, vegye figyelembe a feldolgozási időket és a szállítási korlátokat. Egyszerűen azért, mert a kriptók nagyon ingatagak, és minél tovább várakozol, annál nagyobb a kockázat, hogy az érték megváltozik! Ez a volatilitás magas kockázatokat eredményezhet, ezért mindig integráljon kockázatkezelési stratégiát kereskedési stílusába.
 • Válasszon kereskedési platformot: Egy másik fontos lépés a kereskedelem sikerének eléréséhez az, hogy megbízható kereskedési platformot válasszon. Az olyan tényezők, mint a könnyű használat, az ügyfélszolgálat és a biztonság elengedhetetlenek.
 • Találni szabályozott bróker: Tegye meg a kutatását, mielőtt brókert választana a crypto CFD-k kereskedésére. Győződjön meg róla, hogy rendelkezik szabályozott brókerrel! Fontolja meg az átváltási, a kereskedési és a betétkivételi díjakat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elegendő tőkével rendelkezik-e a befektetés megkezdéséhez. Ezenkívül ellenőrizze, hogy brókere más eszközökre specializálódott-e, hogy segítsen a portfólió diverzifikálásában.
 • Hozzon létre egy kriptovaluta pénztárcát: Ha valóban tényleges kriptókat szeretnél birtokolni, szükséged lesz egy kriptovaluta pénztárcára. A kriptovaluta pénztárca elengedhetetlen a pénz biztonságának megőrzéséhez. Ne feledje, hogy a kereskedők választhatnak papír, mobil, szoftver vagy hardver pénztárca közül.
 • Vegye figyelembe a demo számlákat és a kereskedési botokat: Az indulás megkönnyítése érdekében fontolóra veheti a demo számla megnyitását vagy a kereskedési bot használatát. Bemutató számlával kipróbálhatja potenciális ügynöki tevékenységét és stratégiát dolgozhat ki. A kereskedési botok viszont automatikusan végrehajthatják a tényleges kereskedéseket. Ugyanabban az időben, nagy hiba lehet. Tudja meg, miért lehet a kriptográfiai kereskedési botok a legjobb vagy legrosszabb döntés, amelyet valaha meghoz.
 • Fokozza önkontrollját: A siker egyik legfontosabb lépése az érzelmi önkontroll fokozása. Meg kell tanulnod intenzíven tenni érzelmek félre, és következetessé váljon. A következetesség nemcsak egy kereskedelem, hanem egy sor lépés megnyerésében is segít.

Készen áll a kriptovaluta kereskedelem megkezdésére? Nyissa meg az élő számlát Ma.

Biztonságos a kriptovaluta kereskedelem?

Míg a kriptovaluta-kereskedelem számos izgalmas lehetőséget kínál a gazdagság potenciális növelésére, mint egy igazi kriptokirály, a kriptopiaci kereskedelemnek vannak negatív oldalai. Az egyik fő gond a biztonság. Bár a blockchain technológia szinte feltörhetetlen, vannak bizonyos kockázatok. Vegyük például a támadások 51% -át! Ez egy blokklánc elleni támadás, ahol egy bányászcsoport különféle rosszindulatú cselekményeket hajthat végre.

Mielőtt befektetni kezdene a kriptovalutába, tisztában kell lennie a különböző csalásokkal is. Mivel a kriptovaluták még nincsenek megfelelően szabályozva, sok a csalás és csalások (különösen ICO-k formájában), amelyek hatalmas veszteségekhez vezethetnek. A OneCoin az egyik leghírhedtebb csalás a kriptográfia történetében.

Ráadásul a kriptográfia kereskedését továbbra is a negatív hozzáállás uralja. Mivel a kriptovalutákat illegális tevékenységekre használták, sok ember a kriptokereskedelmet továbbra is a sötét hálóval és a bűnözői tevékenységgel társítja.

Ennek ellenére a kriptovaluta-kereskedelem ésszerű befektetési lehetőség lehet. Ismerje meg, hogyan lehet leküzdeni a kriptográfiával kapcsolatos kihívásokat és hogyan lehet sikeres kriptokereskedő.

Kapcsolódó: Keresse meg a kereskedelemhez szükséges legjobb kriptovalutákat

A kriptovaluta-kereskedelem legfontosabb pontjai:

  • A kriptovaluta kereskedelem a kriptovaluták adás-vétele.
  • A kriptovaluták virtuális pénzek, amelyeket blokklánc-technológia támogat.
  • A blockchain technológia túlmutat a pénzügyi szektoron, és intelligens szerződésekhez, decentralizált alkalmazásokhoz és még sok máshoz használható.
  • A kereskedelemben a legnépszerűbb kriptók közé tartozik többek között a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple és a Litecoin.
  • A befektetők kriptókkal kereskedhetnek tőzsdén vagy CFD-n keresztül.
  • Mivel a kriptopiac nagyon ingatag, a kereskedőknek különböző tényezőket kell figyelembe venniük, például a gazdasági bizonytalanságokat, a média híreit és a trendeket.
  • A kereskedelem oktatása, adatelemzés, kockázatkezelés és önkontroll elengedhetetlenné válik a kriptovaluta piac megszelídítéséhez.
  • Noha a kriptovalutákat illegális tevékenységekhez használták, a kriptográfia ésszerű befektetési lehetőség.

  Most már tudja, mi a kriptovaluta kereskedelem és hogyan működik. Ha inspirációt érez a kriptovaluta kereskedés megkezdéséhez, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő kereskedési ismereteibe, akkor örömmel tudja, hogy etoro lehetővé teszi a Crypto eszközökkel és CFD-kkel való kereskedést akár 90-ig+ kriptovaluták. A kripto kereskedők diverzifikált portfóliót építhetnek a legnépszerűbb érmékkel.

  Tetszett a cikkünk Mi a kriptovaluta kereskedelem & Hogyan működik? Ezután kérjük, adjon nekünk egy lájkot, és ossza meg mindazokkal, akiknek hasznos lehet.

  Kereskedne kriptovalutával? Milyen kriptókat választana kereskedni? A tőzsde vagy a CFD a megfelelő módszer az Ön számára? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

  Kérjük, ne feledje: A kriptopénzek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van, és a múltbeli teljesítmény nem jelzi a jövőbeni eredményeket.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt nagy a pénzveszteség kockázata. A lakossági befektetői számlák 62% -a pénzt veszít, amikor CFD-vel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Fontolja meg, hogy megérti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának, hogy vállalja a pénz elvesztésének nagy kockázatát.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Adblock
  detector