Mi a leggyorsabban növekvő kriptopénz a világon?

A világ leggyorsabban növekvő kriptovaluta a Bitcoin

A Bitcoin jelenleg a világ leggyorsabban növekvő kriptovaluta. A Satoshi Nakamoto által 2009-ben létrehozott Bitcoin a piaci kapitalizáció szerint világszerte a legnagyobb kriptovaluta és a legnépszerűbb, amely fennállása óta tartja ezt a különbséget.

A Bitcoin digitális pénznem. Digitálisan jön létre és tartja világszerte a számítógépeken. A hagyományos pénznemektől eltérően a Bitcoin decentralizált pénznem, amely abszolút kontrollt ad a felhasználóknak tranzakcióik és digitális eszközeik felett. A Bitcoin hálózat tranzakcióit egy blokklánc néven ismert főkönyvön rögzítik.

A blokklánc nyilvános főkönyv, ami azt jelenti, hogy az összes tranzakció nyilvánosan elérhető és a hálózati felhasználók által ellenőrizhető. Ez biztosítja a hálózat átláthatóságát és biztonságát, mert ha a nyilvántartások nyilvánosan hozzáférhetők, akkor szinte lehetetlenné válik a kettős kiadásokhoz hasonló csalások végrehajtása. A hálózat felhasználói láthatják, hogy mennyi bitcoinja van egy pénztárcának. A felhasználót azonban nem tudják nyomon követni a bitcoin címen keresztül.

A Bitcoin hálózaton végrehajtott tranzakciókat a bányászok ellenőrzik, majd hozzáadják a blokklánchoz. Tranzakciós díjakkal és új bitcoinokkal jutalmazzák munkájukat. A bányászok jelenlegi jutalma BTC-nél 6,25, és minden 210 000 kitermelt blokk felére csökken.

Tehát hogyan működik a Bitcoin?


A Bitcoin működését könnyebb megérteni, ha már megért néhány fogalmat.

  • Blockchain: A blockchain technológia az az alap, amelyen a kriptovaluták, például a Bitcoin alapulnak. A blokklánc nyilvános főkönyv. A Bitcoin hálózat minden tranzakciója a főkönyvben tárolódik, és ezzel állandó rekordot hoz létre az összes tranzakcióról.
  • Privát és nyilvános kulcsok: A Bitcoin pénztárcák magánkulcsot és nyilvános kulcsot tartalmaznak. Ezek a kulcsok lehetővé teszik a felhasználók számára a tranzakció kezdeményezését és digitális aláírását.
  • Bányászok: A bányászok a Bitcoin közösség tagjai. Erős számítógépek segítségével ellenőrzik az összes tranzakciót, mielőtt hozzáadják a blokklánchoz.

Mivel a blokklánc nyilvános főkönyv, a Bitcoin hálózaton végrehajtott összes tranzakció részletei a nyilvánosság számára elérhetők. A tranzakciókat a bányászok ellenőrzik, majd hozzáadják a blokklánchoz. A tranzakciókat a felhasználói pénztárcákon keresztül is ellenőrzik, amelyek a tranzakciókat a védett digitális aláírásokkal ellenőrizhetik. Minden blokk körülbelül tíz percet vesz igénybe.

További információ: Mi a Bitcoin? Kezdő útmutató

Mennyire biztonságos a Bitcoin?

A Bitcoin az egyik legbiztonságosabb kriptovaluta a piacon.

  • A Bitcoin titkosítva van, és blockchain technológiát használ, amely elősegíti az összes tranzakció biztonságát a Bitcoin hálózatán.
  • A tranzakciókat a blokklánc rögzíti. A tranzakciók ellenőrzésre nyitottak, biztosítva a rendszer teljes átláthatóságát és növelve a biztonságot annak biztosításával, hogy ne fordulhasson elő olyan csalás, mint a kettős kiadás.
  • A Bitcoin decentralizált, vagyis mentes minden központi hatóság vagy kormány befolyásától. A Bitcoin hálózatot használó magánszemélyek és vállalkozások egy hatalmas, decentralizált hálózat részévé válnak. A decentralizált hálózat használatának további előnye, hogy ha a hálózat egy része lemegy, a hálózat továbbra is működőképes, és a tranzakciók továbbra is megvalósulhatnak.

Mi a helyzet a Bitcoin tranzakciókkal?

A Bitcoin hálózaton végrehajtott tranzakciókat nyilvános főkönyvben tárolják, és mindenki számára hozzáférhető, aki alaposan át akarja vizsgálni a rekordokat. A bitcoin pénztárca magánkulcsot használ. A tranzakciókat csak a privát kulcs használatával lehet aláírni és elérni. A privát kulcs arra szolgál, hogy igazolja, hogy a tranzakció a pénztárca tulajdonosától származik.

Olvassa el még: Bitcoin árelemzése 2021-re

Melyek a Bitcoin előnyei?

A Bitcoin számos előnnyel rendelkezik, amelyek hiányoznak a hagyományos devizáktól és fizetési rendszerektől. Néhány előnye:

✅ Autonómia:

A Bitcoin népszerű a felhasználók számára biztosított autonómia miatt. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes körűen ellenőrizzék pénzüket és annak elköltését.

Decentralizálás:

A Bitcoin decentralizált kriptovaluta. Ez azt jelenti, hogy nincs központi hatóság vagy kormány befolyása alatt, vagy nem szabályozza őket, immunisá téve harmadik felek szabályozásától vagy manipulációjától..

✅ Gyors fizetések:

A Bitcoin tranzakciók csak néhány percet vesznek igénybe, ellentétben a bankokon keresztül végrehajtott tranzakciókkal, amelyek feldolgozása több órától több napig tart.

-Nem visszautasítható:

Miután egy bitcoin tranzakció befejeződött, nem lehet visszavonni, hacsak a címzett nem fordítja vissza a tranzakciót. Ez biztosítja a fizetés beérkezését.

Melyek a Bitcoin hátrányai?

A Bitcoinnak van néhány hátránya is. Néhány hátránya az

❌ csalások:

A Bitcoin népszerűsége sebezhetővé teszi az olyan csalásokkal szemben, mint a csalás, a Ponzi-sémák és a hackelési támadások.

At Volatilitás:

A Bitcoin volatilis kriptovaluta, és a Bitcoin történetét tekintve néhány rendkívüli volatilitási időszakot tapasztalt. A volatilitás előnyös a rövid távú kereskedelemben, de nem alkalmas hosszú távú kereskedésre.

Mi vezet a Bitcoin árához?

A Bitcoin a leggyorsabban növekvő kriptovaluta a világon. 2020-ban és 2021 elején a Bitcoin rekordszintű szárnyalásba lendült. Nézzük meg, mi áll a Bitcoin árának növekedése mögött.

1. Növekvő intézményi érdeklődés:

2020 eleje óta nő az intézményi érdeklődés a Bitcoin iránt. Ez a tényező jelentős szerepet játszik a Bitcoin árának emelkedésében. Egyre több intézmény vizsgálja a Bitcoin és a blockchain technológia használatát.

2. Hozzáférhetőség:

Az olyan hagyományos platformok, mint a PayPal, szintén felkeltik az érdeklődést a Bitcoin iránt. A PayPal nemrégiben jelentette be, hogy a szolgáltatás felhasználói vásárolhatnak, eladhatnak és elfogadhatják a Bitcoint fizetési módként. Ez a lépés a PayPal 350 millió erős felhasználói bázisának hozzáférését biztosította a Bitcoin-hoz. A PayPalra nézve versenytársai is hasonló stratégiák bejelentésére törekedtek, növelve a Bitcoin hozzáférhetőségét és elősegítve az áremelkedést.

3. Infláció:

A Bitcoin-t értékraktárként is használják a befektetők, mivel ez befektetett eszköz. A hagyományos devizákkal ellentétben a Bitcoin nem szembesül inflációs nyomással. Az infláció rontotta a hagyományos devizák vásárlóerejét, és a befektetőket fedezi az emelkedő inflációval szemben, olyan eszközökbe fektetett be, mint a Bitcoin, és ennek eredményeként növelte az értékét.

4. A bitcoin kevés:

A Bitcoin felső határa 21 millió, a bányászok legfeljebb 21 millió bitcoint bányászhatnak, így a Bitcoin rendkívül szűkös és felemeli az árát.

További információ: Mi fogja vezetni a Bitcoin árát 2021-ben?

A Bitcoin jó befektetés 2021-ben?

Az elmúlt évben a Bitcoin nagy sikert aratott, amikor a pandémia kitört. A Bitcoin azonban félretette ezeket a veszteségeket, és a Bitcoin látványosan gyülekezett. A kriptovaluta megsértette a 40 000 dolláros határt.

Tehát arra a válaszra, hogy a Bitcoin jó befektetés-e 2021-ben? A kriptográfiai szakértők azt jósolták, hogy a Bitcoin 2021 végére meghaladhatja a 100 000 dollárt, és 2022-ig akár 300 000 dollárra is felmehet. Lehetséges, hogy a Bitcoin képes megfelelni ezeknek az elvárásoknak, ami izgalmas befektetési lehetőségsé teszi.

eToro – A legjobb bróker a Bitcoin vásárlásához

etoro bróker

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector