Mi a Ripple, és érdemes-e 2021-ben befektetni a Ripple-be?

Mi a Ripple és jó ötlet a Ripple-be befektetni?

Mi a Ripple? Ez egy kriptovaluta? Hasonlít-e a legnépszerűbb kriptovalutához, a Bitcoin-hoz?

A rövid válasz valószínűleg „nem” lenne.

A Ripple ennél sokkal több.

Ma bemutatjuk a Ripple-t, és elmagyarázzuk, hogyan és miért várható a világszerte a nemzetközi tranzakciók királya. Megpróbáljuk megválaszolni a következő kérdéseket is – Mi a Ripple? A Ripple jó befektetés?”És„Befektetnék-e a Ripple-be 2021-ben??”

Ripple magyarázata


hullámzás magyarázta

Mi a Ripple?

Az első dolog, amit tudnia kell a Ripple-ről, hogy egyszerre platform és valuta.

A Ripple fizetési hálózatát RippleNet-nek hívják, a kriptovalutát pedig Ripple XRP-nek nevezik.

A RippleNet összeköti a bankokat és más nagy intézményeket, és lehetőséget ad számukra, hogy pénzt és különféle egyéb eszközöket utaljanak át a hálózaton keresztül.

Minden tranzakciót egy decentralizált XRP főkönyvbe rögzítenek.

A fizetési hálózat a Ripple XRP pénznemet használja az összes tranzakcióhoz. Csökkenti a határokon átnyúló fizetések idejét és pénzét.

Minden tranzakció feldolgozása másodperceket vesz igénybe. Ehhez képest az Ethereum hálózaton több mint 2 percet vesz igénybe, míg a Bitcoin esetében ez akár egy órát is igénybe vehet. A hagyományos bankok még lassabban haladnak, 3-5 munkanapot vesz igénybe egy nemzetközi tranzakció teljesítése.

Az XRP másodpercenként körülbelül 1500 tranzakciót képes kezelni. Például a Bitcoin csak hét körül képes kezelni egy időtartam alatt.

A sebesség egy dolog. A Ripple hálózat alacsony tranzakciós díjakat is kínál. Ezen előnyök miatt számos pénzintézet a világ minden tájáról már használja a Ripple-t.

Fontolgatná a befektetést Fodrozódás?

A Ripple platform alapötlete az, hogy nyílt forráskódú protokoll legyen, amely gyors és olcsó tranzakciókat tesz lehetővé.

Itt van, amit a vállalat a termékéről a hivatalos személyre mond Fodrozódás weboldal:

„A Ripple egy súrlódásmentes élményt nyújt a pénzküldéshez globálisan, a blokklánc erejével. A Ripple növekvő, globális hálózatához (RippleNet) csatlakozva a pénzügyi intézmények ügyfeleik fizetéseit a világ bármely pontján azonnal, megbízhatóan és költséghatékonyan feldolgozhatják. A bankok és a fizetési szolgáltatók az XRP digitális eszközzel tovább csökkenthetik költségeiket és új piacokra léphetnek be. A Ripple irodáival San Franciscóban, New Yorkban, Londonban, Mumbaiban, Szingapúrban és Sydney-ben több mint 200 ügyfele van szerte a világon. ”

A Ripple eredetileg 2012-ben jelent meg, a Rippleplay nyomán. A Ripple egy pénzváltó, pénzátutalási hálózat és valós idejű bruttó elszámolási rendszer (RTGS).

Hogyan működik a Ripple?

hogyan működik a hullámzás

A Ripple hálózat nincs társítva olyan kifejezésekhez, mint a blokk vagy a blokklánc. Használják a kifejezést közös főkönyv, helyette. Kiszolgálók hálózata kezeli, amelyek függetlenül ellenőrzik és összehasonlítják a tranzakciós rekordokat.

A munkával bizonyított konszenzust alkalmazó Bitcoin-tól eltérően a Ripple nem támaszkodik az energiára és az intenzív számítási teljesítményre.

A Ripple ugyan használja a blokklánc adatstruktúráját, de a saját konszenzusos protokollját használja.

Háromféle csomópont van a Ripple rendszerben:

 • Validátorok: Ők felelősek a tranzakciók érvényesítéséért. Bárki válhat érvényesítővé, de létezik egy hitelesítő lista, amely megbízható és amelyet az átjáró csomópontjai vezetnek.
 • Rendszeres csomópontok: Rendszeres emberek / felhasználók.
 • Átjáró csomópontok: Bejegyzett pénzintézetek, kereskedők, tőzsdék és mások. Ha átjáró csomópontokká akar válni a Ripple hálózatban, engedélyt kell kapnia egy megbízhatósági lánc létrehozásához.

A Ripple konszenzusának folyamata megosztott nyilvános adatbázisban zajlik azok között, akik hitelesítik a szervereket, biztosítva az integritást.

Az érvényesítő szerverek bárkihez tartozhatnak; az emberektől a pénzügyi intézményekig, például a bankokig.

A Ripple protokoll (XRP) lehetővé teszi az azonnali pénzátutalást a felek között. Ezen felül bármilyen típusú pénznem cserélhető, beleértve a fiat pénznemeket, a digitális pénznemeket, az aranyat és más árucikkeket. A Ripple használatának egyik legnagyobb előnye, hogy elkerülik a díjakat, és a hagyományos banki szolgáltatások hosszú várakozási idejét másodpercekre csökkentik.

Bevezetésünk zárásaként, A Ripple egyszerűen a pénzintézetek fizetési hálózata. Fő versenytársai olyan rendszerek, mint a SWIFT.

A Ripple-kel kereskedni is lehet, de létrehozásának fő gondolata az volt, hogy ne váljon fizetési módszerré online dolgok megvásárlásához. Ezt az utat megtakarítják más kriptovaluták, például a Bitcoin.

Az érme tekintetében a Ripple cégekkel, bankokkal és pénzintézetekkel kötött szerződéseket a zsetonok adásvételére. Az XRP egyszerűen egy eszköz a pénzük szállítására. Nem lehet eladni a piacon, és vétel / eladás megbízásokkal nem befolyásolhatják az árat. A bankok közvetlenül központosított egységtől vásárolnak, és ezáltal nem veszítenek pénzt.

A piaci hullámzás árát viszont csak a rendszeres emberek és a nyereségre törekvő befektetők / kereskedők vezérlik..

Ismertessük még egyszer a Ripple előnyös tulajdonságait:

 • A belső Ripple érmét XRP-nek hívják, és bármilyen értékes megfelelőt elfogad;
 • A Ripple rendszere rendkívül biztonságos és jobban védett a hackelés ellen, mint a Bitcoin;
 • A Ripple rendszer sikeres fejlesztése ingyenes és hozzáférhető programkódokra támaszkodik;
 • 100 milliárd érme van a Ripple rendszerben;
 • A Ripple összes tranzakciója szerződéses alapon valósul meg, nincs szükség választottbíráskodásra, vagyis bármely felhasználó létrehozhatja szolgáltatásait, áruit és pénzváltását;
 • Nincs közvetlen bányászat. Cserélheti a Ripple-t, vagy jutalomként juthat hozzá a számítási folyamatban való részvételért;
 • A teljes tranzakciós előzményeket a pénztárcák mentik;
 • A Ripple-ben lebonyolított tranzakciók résztvevőinek nincs jutalékuk a cserére;
 • Kétirányú tranzakciók. Minden tranzakció ellenkező irányba fordítható;
 • A pénzeszközök fizikai mozgása nincs;
 • Nincs kockázata a pénz elvesztésének vagy ellopásának.

Érdemes-e 2021-ben befektetni a Ripple-be??

befektetés a hullámzásba

A Ripple jelenleg 0,30 dollár körül jár, ami nem igazán hasonlítható össze például a Bitcoin vagy az Ethereum értékével. Emellett, néhány más kriptovalutától eltérően, nem lehet bányászni a Ripple-t. Értéke azonban jelentősen nőtt az elmúlt évben.

100 milliárd érme készült, amelyek 40% -a jelenleg forgalomban van, a többit pedig a vállalat birtokolja. A Ripple nem adja el egyszerre a teljes kínálatot a piacon, mert ez mindenképpen negatívan befolyásolhatja az árat.

A kriptovalutákba történő befektetés mellett mindig vegye figyelembe, hogy ez kockázatos lehet. Soha ne fektessen be többet, mint amennyit megengedhet magának a veszteségnek.

Szeretné elkezdeni a kereskedést Fodrozódás?

Most, hogy van egy alapvető ismerete arról, hogy néz ki a hálózat, dönthet úgy fektessen be a Ripple-be idén. Nem olyan népszerű és értékes, mint a Bitcoin vagy az Ethereum, ugyanakkor rengeteg potenciállal rendelkezik, és sok egyén, valamint intézmények felismerték.

A Ripple értéke sokat nőtt az elmúlt években, azonban rengeteg lehetőség van a fejlődésre és a növekedésre. Ha az ár lényegesen emelkedni kezd, akkor a jövőben sokkal többet fogod hallani a „Ripple” nevet.

Kapcsolódó: A Ripple-be történő befektetés előnyei és hátrányai

Mennyit ér majd a hullámzás 5 év alatt?

Egyes szakértők azt jósolják, hogy elérheti a 100 dolláros határt.

Az XRP (Ripple) jelenleg a világ 3. legértékesebb kriptovaluta (az első és a második a Bitcoin és az Ethereum). Nem csak ez, hanem az XRP növekedése felülmúlta mind a Bitcoin-ot, mind az Ethereumot.

Figyelembe véve ezt, valamint azt a tényt, hogy a Ripple jelenleg több mint 100 bankkal dolgozik együtt a világ minden tájáról, beleértve a Bank of America-t és a JP Morgan-ot is, kétszer meggondolhatja, mielőtt egy másik kriptovalutába fektetne be, amely nem a Ripple.

Összegezve: a Ripple célja, hogy a pénzküldés és -fogadás a világ bármely pontján lévő bankokon keresztül azonnal és nagyon alacsony költségek mellett történjen. Ez az XRP kriptovalutájukon keresztül történik, amelynek értéke folyamatosan növekszik.

A Ripple nyilvános főkönyve további biztonsági réteget ad a tranzakciókhoz, mivel a főkönyv a Ripple saját blokkláncára épül, amelyet nem lehet megváltoztatni vagy megváltoztatni.

A bankok közötti tranzakciók mellett polgári peer-to-peer tranzakciók is lehetségesek, amelyek az elkövetkező években rengeteg lehetőséget teremtenek a Ripple / XRP számára.

Ráadásul, CEX és európai cseréltek BitPanda felvették a Ripple-t platformjaikba.

Ha a Ripple továbbra is egyre több bankkal dolgozik együtt, és növeli a mindennapi emberek hozzáférését az XRP-hez, akkor a jövő minden bizonnyal jól néz ki, és ez az egyik oka annak, hogy több kereskedő gondolkodik befektetés a Ripple-be.

Végül a Ripple technológiája innovatív, és a mögöttük álló emberek elismert szakértők. A közösség izgatottan várja, hogy minden a jövőben alakul.

Olvass tovább: Hullámár-előrejelzések: Mennyit ér a hullámzás 2021-ben és azon túl?

Vegyek-e Ripple-t?

vegyek-e hullámot

Mint fent említettük, a Ripple jól ismert a pénzügyi intézményekkel és más globális vállalatokkal folytatott nagy partnerségéről. A legjobb bankok sok éven át fektettek be a Ripple-be.

Kinek érdemes megfontolnia a Ripple XRP hozzáadását portfóliójába?

 1. Befektetők a pénzügyi szekcióban: Mivel az XRP-t a mainstream pénzügyi intézmények használják, az adott szektoron alapuló portfólió része lehet.

 2. Bitcoin és más Cryptos kereskedők: Egyes tényezők, amelyek befolyásolják a Ripple tokent, eltérnek azoktól, amelyek befolyásolják a többi valuta érméket. Így fedezeti eszközként használható más devizákon történő kereskedés során.

 3. Napi kereskedők: A Ripple erősen ingatag, ezért sok rövid távú kereskedési lehetőséget kínálhat.

Végső szavak

Érdemes-e 2021-ben befektetni a Ripple-be??

A Ripple legfőbb előnye a többi 7000+ kriptovaluta többi részével szemben, hogy jelenleg a világ minden részéről több mint 100 vállalat használja.

A Ripple-t úgy tervezték, hogy a bankok, vállalatok és pénzintézetek a pénz gyors és pontos átutalásának eszközeként használják. Annak ellenére, hogy a bankok a Ripple fő célpontjai, a mindennapi emberek pénzátutalási célokra használhatják a Ripple-t.

Például küldhet 1000 dollárt valakinek, aki a világ másik oldalán él, és a pénz kevesebb, mint 4 másodperc alatt eléri őket. Mindez kevesebb, mint 1 centbe kerül.

A Ripple piaci kapitalizációja meghaladja a kétmilliárd dollárt, és a világ 3 legnépszerűbb kriptovaluta között van. A Ripple hálózatban megbíznak azok a felhasználók is, akik „ígéretesnek” és „megbízhatónak” tartják.

A Ripple ideális módszer azok számára, akiknek a lehető leghamarabb át kell utalniuk az A-pontot a B-pontba, anélkül, hogy további költségeket kellene fizetni.

Egyre több vállalat és bank alkalmazza a Ripple technológiát fizetési rendszereiben. Ezzel a trenddel a Ripple valószínűleg megöli a SWIFT monopóliumát a nemzetközi banki fizetések terén.

A lényeg az, hogy mindig saját kutatásokat kell végeznie. Mielőtt eldöntené, hogy fektet-e be a Ripple-be (XRP), feltétlenül gondosan vegye figyelembe a Ripple árát befolyásoló tényezőket.

eToro – A legjobb kriptovaluta-tőzsde befektetők és kereskedők számára egyaránt

etoro bróker

Az eToro sok éven át megbízhatónak bizonyult az iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

Most már tudja, mi a Ripple, és miért érdemes 2021-ben befektetni a Ripple-be. Ha inspirációt érez a Ripple kereskedésének megkezdéséhez, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő kereskedési ismereteibe, örömmel ismerheti meg, hogy az etoro lehetőséget nyújt a Crypto eszközökkel és CFD-kkel való kereskedésre 90+ kriptovaluta.

Ha tetszett olvasni Mi a Ripple és érdemes-e 2021-ben befektetni a Ripple-be? kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Jogi nyilatkozat: A kriptopénzek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van

A kereskedelem elemzése nem megbízható mutató a jelenlegi vagy a jövőbeli teljesítményre nézve, mivel a körülmények idővel változhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést meghozna, tanácsot kell kérnie független pénzügyi tanácsadóktól.

Felhívjuk figyelmét, hogy a CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt nagy a pénzveszteség kockázata. A lakossági befektetői számlák 62% -a pénzt veszít, amikor CFD-vel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Fontolja meg, hogy megérti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának, hogy vállalja a pénz elvesztésének nagy kockázatát.

A múltbeli teljesítmény nem jelzi a jövőbeni eredményeket.

Mi a véleményed a Ripple-ről?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector