Mi a ZCash? Kezdő útmutató a Zcash-hoz és tippek a ZEC-be történő befektetéshez

A kriptovaluta világ megismerésekor nem lehet elhárítani Zcash növekvő hírnevét és az elmúlt években tapasztalt hatalomhoz való ragaszkodást. Néhány fejlesztő nagy fejéből fejlődött ki, és mára óriásivá vált a blokkláncban, igazolva a lánc-kormányzást.

A Zcash lehetőséget kínál arra, hogy privát ügyleteket folytasson a privát blokkláncon. Sőt, olyasmit kínál, amellyel jelenleg nem sok kriptovaluta áll összhangban, ezért egyedülálló és különleges a fent említett hierarchiában..

Míg a világ minden tájáról folyamatosan figyelemfelkeltő emberek sokaságát vonzza, a Zcash sok egyén számára továbbra is rejtély és ismeretlen jelenség. Elég könnyű manőverezni, és még könnyebb befektetni; a profit szempontjából köteles jó mennyiségű befektetést visszahozni. Meglehetősen könnyű megérteni, így a következő bekezdések révén átfogó áttekintést nyújtunk a Zcash helyzetéről.

Itt van egy rövid Zcash életrajz: Hol kezdődött, hogyan működik – és hogyan kell fektessenek bele.

Mi a ZCash?

mi az a zcash


A ZCash egy kriptovaluta, amely decentralizált blokklánccal rendelkezik, amely főleg úgy működik, hogy teljes körű adatvédelmet kínál azok számára, akik használják. Ha ismeri a Bitcoin-t, akkor elképzelheti, hogy a ZCash meglehetősen hasonló legyen hozzá, azonban a magánélet oka az, ahol különböznek egymástól. A ZCash által a blokkláncban biztosított névtelenség szintjét nem lehet összehasonlítani azzal, amelyet a Bitcoin bármilyen alapon kínál, mivel az előbbi sokkal nagyszerűbb. Egy másik nagy különbség, ha a helyettesíthetőség kérdéseiről van szó.

„A ZCash most kapott komoly lendületet. A „csomagolás” néven ismert folyamat révén az Ethereumon már elérhető a Zcash szintetikus változata, amely kompatibilis az összes fő pénztárcával és alkalmazással. Ez azt jelenti, hogy a Zcash sokkal szélesebb körben elérhető, mint néhány hete. ” Hozzászólások Forbes’Steven Ehrlich kriptokép-író.

Alapján Investopedia, “A készpénz növeli a felhasználók magánéletét azáltal, hogy nulla tudást biztosító bizonyítékokat (zk-SNARK) használ a tranzakciók érvényesítésére anélkül, hogy feltárnák a felhasználó magánéletét sértő információkat.” Ez főként a névtelen alapokat biztosítja a ZCash felhasználói számára. Titkosítja, amit az árnyékolt tranzakciók látnak, és mivel a fizetési információk titkosítva vannak, a protokoll új kriptográfiai módszert alkalmaz az érvényességük aktualizálásához és átlátásához.

Történelem a ZCash mögött

Körülbelül 8 évvel ezelőtt kezdődött, mint egy projekt, amelyet Matthew Green kezdeményezett. Rendkívül sikeres volt, és végül több mint hárommillió dollárt gyűjtött a befektetőktől. Kezdetben itt született Zcash. Ráadásul az első bányászatra három évvel az indítás után került sor, és szokatlanul nagy keresletnek tett eleget a kereskedők és a bányászok a világ minden sarkából. A Zcash elindítását a Zcash Alapítvány kezdeményezése követte, amely egy nonprofit szervezet, amely jóindulatú célokra gyűjt pénzt.

Most hegemonként áll a digitális pénznemek között, és híre hiperbolikusan növekszik, mióta 2013-ban megjelent. Bár a Bitcoin úttörő szerepet játszik a kriptovaluta világban, a ZCash arra törekszik, hogy azonos magasságokba jusson a helyettesíthetőség.

Noha a pénzügyi rendszer még mindig elmarad a teljes digitalizáció útjától, előreláthatóan ez a közeljövőben megtörténhet. A kriptopénzek az egész világon folyamatosan fejlődnek, mindezt a digitális holnap megjelenítésében. Ezenkívül a járvány meglehetősen szakadékot hozott létre a fizikai és a digitális világban, és az emberek nap mint nap egyre inkább az utóbbi felé vonzódnak..

Egy évtized leforgása alatt a pénzügyi szférában sok változás következik be, ezek egyike az online valuták helyzete a fizikai monetáris értékekkel szemben. Legyen szó aranyról vagy fiat pénznemről, bármikor kicserélheti más jószágra, azonban az előbbi teljesen megszűnik, mivel egy ötlet még nem tanúja.

Fontolgatná a befektetést Zcash?

A ZCash korai felhasználása

Alapján CoinGecko, az írás pillanatában a Zcash ára 147 dollár. Körülbelül 11 millió ZEC-érmével és max. 21 millióval rendelkezik. De a kezdeti tranzakciók története nem maradhat nélkülözhetetlen, a legkorábbi 2013-ig nyúlik vissza.

Aláhúzott eredmény, ha a kereskedési érme a magasság elérését szolgálja. Míg a Bitcoin-nak sok hibája van az adatvédelem terén, a ZCash vezető szerepet játszik a területen. „A Zcash egy zk-SNARK nevű, zéró tudásbiztos konstrukciót használ, amelyet tapasztalt kriptográfusokból álló csapatunk fejlesztett ki a kriptográfia legújabb áttörése alapján. Ezek a konstrukciók lehetővé teszik a hálózat számára az egyenlegek biztonságos főkönyvének fenntartását anélkül, hogy közölnék a feleket vagy az érintett összegeket. ” ahogy közölte CoinGecko.

Aggódik a ZCash miatt

Az aggodalmak nem egyszerűen a ZCash körül forognak, hanem minden ottani digitális valuta körül. Az online tranzakciók ezen területe még mindig meglehetősen újdonság a világ közönsége számára, ezért mindig szkeptikus levegő fog lebegni a környéken.

A ZCash mint digitális érme leginkább Linux felhasználók számára készült, és szigorúan a CPU bányászatra korlátozódik. Használható Windows vagy MAC rendszeren is, de a bányászati ​​lehetőség biztosan nem tartozik a legjobb haszonszerzés céljából. Ez a ZCash egyik naprakész kérdése.

Miért érdemes befektetni a ZCash-be?

zcash befektetés

Az Investopedia a ZCash-t a Monero, a DASH, a Verge, a Horizen és a Beam mellett az egyik legbiztonságosabb és legbiztosabb kriptovaluta közé sorolta..

Amikor meghatározza önmagát, a ZCash ragaszkodik az alábbi állításhoz, és érvelését a megadott tényekre alapozza: „Ha a Bitcoin olyan, mint a HTTP a pénzért, a Zcash a HTTPS," kiemelve a fokozott biztonsági és adatvédelmi jellemzőket.

A Zcash bevezetett egy Zero-Knowledge Proof nevű kriptográfiai eszközt, és lehetőséget biztosít a résztvevőknek a tranzakciók árnyékolására. Lehetővé teszi a résztvevők számára a tranzakciókat anélkül, hogy bármelyikük elárulná címét a másik (ok) nak. A Zero-Knowledge Proof szintén homályosítja a tranzakció összegét. ” Egy másik megjegyzés: a Zcash-t hasonló módon bányászják, mint a legtöbb más kriptovalutát.

Amikor a befektetők pénzüket a virtuális világba akarják terelni, a magánélet az egyik olyan bravúr, amely nélkül nem nélkülözhetik. Ennélfogva a ZCash mint kriptopénz továbbra is megbízható operátor, és sok rosszindulatú feltörési kísérletet elterel az épített kriptográfia miatt. Ezenkívül az összes tranzakció védett, és ismeretlen felhasználók nem tudják behatolni.

Mindannyian tanúi lehetünk a kriptográfiai értékek emelkedésének az elmúlt évtizedben, különösen a COVID-19 járvány után. A Bitcoin bevezetése folyamatosan növekszik, és a 2021-es év folyamán tovább növekedhet. A legújabb frissítések viszont csak fokozzák ezt a tényt, például a Tesla 1,5 milliárd dolláros befektetése a Bitcoin-ba. Ezentúl ez csak arra ösztönzi a bankokat és intézményeket, hogy lépéseket tegyenek és csatlakozzanak ezekhez az újonnan kialakult körülményekhez.

A fent említett tények kompatibilitása és a jól elvégzett kutatás, amelyre a ZCash épül, minden érdekelt befektető számára megmutatja, hogy nem árt pénzüket ilyen módon átirányítani. A ZCash által az utóbbi időben a hegemonért felelős biztonsági szakterület gondoskodik arról, hogy ez a platform biztonságos legyen az összes érintett fél számára, és ne várjon pénzveszteséget.

A vállalat által a biztonsági vonalakkal együtt támasztott információk érvényessége nagyszerű befektetési helyet jelent a jövőorientált gondolkodók számára, akik szeretnének részeseivé válni a kriptográfia világának.

Digitalcoin azt jósolja, hogy a Zcash ára 2021-ben emelkedhet, és akár 216 dollárra is felmehet. Még optimistább a hosszú távú előrejelzések terén, amelyek azt jósolják, hogy a ZCash 2025-ben eléri a 439 dollárt.

A kriptovalutákkal kapcsolatos megbélyegzés mindaddig fennmarad, amíg a hackelési kísérletek nem csökkennek, vagy legalábbis csekély mértékben hallanak róla. Másrészt a ZCash, mint kriptográf csatorna, továbbra is az egyik legbiztonságosabb a fent említett rosszindulatú kísérletek közül, és az előrejelzések szerint az egyik legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluta.

Ne hagyja ki: Zcash árjóslási előrejelzés

Hogyan lehet befektetni a ZCash-be?

Az emberek egyik módja, hogy mindig visszatérnek, az az, hogy a ZEC-t kriptotőzsdén keresztül vásárolják meg. Ott használhatja a ZCash-t és más kriptovalutákat, sőt, különböző típusú fiat pénznemeket is használhat a vásárláshoz.

Amikor véget ér a vásárlással, akkor meg kell keresnie a tranzakció biztonságossá tételének és a ZEC tárolásának módját. A vásárlók digitális vagy fizikai pénztárcákat használnak. A kriptopénztárcák a világ minden tájáról származó kriptográfiai kereskedők számára használható modulok, de mindez személyes ízlésnek és preferenciának köszönhető.

Készen áll a befektetésre Zcash?

Tippek a Zcash-be történő befektetés előtt

1. Fontolja meg a biztonságos pénztárca használatát

Mint fent említettük az érme megvásárlása után, szüksége lesz egy kriptotárcára a tárolásához. Fontos, hogy biztonságos pénztárcát válasszon, mivel biztonságban szeretné tartani érméit. Különösen, ha nagy mennyiségű pénzt fog befektetni. A legjobb, ha kétfaktoros hitelesítést és PIN-kódot használ. Használhat egy szoftvert vagy egy hardvertárcát, az Ön preferenciájától függően.

2. Csak azt fektesse be, amit elveszíthet

A kriptovaluták kora bármilyen befektetés esetében alkalmazható, különösen a szövegben említett érmék, például a ZCash és a Bitcoin esetében. Áruk folyamatosan emelkedő árparabolán megy keresztül, és sokszor lefelé lendül. A kriptovaluták, beleértve a ZCash-t is, nyereségesnek bizonyultak a bikapiacok idején, de a medvék néha kíméletlenek lehetnek. Ezért csak azt fektesse be, amit elveszíthet.

3. Gondolkodjon hosszú távon

Mint a legtöbb kriptovaluta esetében, a ZCash is volatilnak nevezhető. A napos kereskedők kedvelik a volatilitást, mivel nyereségre adnak lehetőséget. De hacsak nem akar a napi kereskedésben befektetni hosszú távra, és a HODLing kevesebb kockázatot jelent. Ezért, ha megvásárolja a ZCash-ot és annak ára nő a vásárlás után, akkor profitot fog keresni, ha úgy dönt, hogy eladja, miután egy bizonyos ideig meghúzta.

4. Nézze meg a kriptopiacot

Fontos, hogy naprakész legyünk, ha a beruházást a megfelelő időben szeretnénk megtenni. Például bikafuttatáson megyünk keresztül, és azok, akik a bikafutás előtt befektettek, most profitot keresnek. A legtöbb kriptovaluta korrelál a Bitcoin-tal, ezért ha a Bitcoin drágul, akkor a többi is. De nagyon fontos, hogy naprakész legyünk, mivel a világ különböző eseményei hatással lehetnek a kriptovaluták árára. Nem akarsz csúcson vásárolni. Mindig emlékezz a szabályra; Alacsony vétel, magas eladás!

5. Legyen tisztában az adókötelezettségekkel

Az Egyesült Államokban a kriptovaluták adókötelesek. Tudnia kell, hogy a valuta nyereséges értékesítése esetén tőkenyereség-adó fizet. Ha elkölti, és az ár felértékelődött, mióta megvette, akkor tőkenyereség-adó fizetendő. Tehát, ügyeljen arra, hogy nyilvántartsa a tranzakcióit.

eToro – A legjobb bróker a Zcash vásárlásához

etoro bróker

Az eToro hosszú évek alatt megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok

  • Nem lehet megakadályozni Zcash növekvő hírnevét és a hatalomhoz való ragaszkodást, amelyet az elmúlt években tapasztalt.
  • Ha ismeri a Bitcoin-t, akkor elképzelheti, hogy a ZCash meglehetősen hasonló legyen hozzá, azonban a magánélet oka az, ahol különböznek egymástól.
  • Aláhúzott eredmény, ha a kereskedési érme a magasság elérését szolgálja.
  • A kriptovalutákkal kapcsolatos megbélyegzés köteles addig maradni, amíg a hackelési kísérletek nem csökkennek, vagy legalábbis csekély mértékben hallanak róla.
  • Az emberek egyik módja, hogy mindig visszatérnek, az az, hogy a kriptovaluta tőzsdéken keresztül vásárolják meg a ZEC-t.
  • A Digitalcoin azt jósolja, hogy a Zcash ára 2021-ben emelkedhet, és akár 216 dollárra is felmehet.
  • A Digitalcoin még optimistább, ha hosszú távú előrejelzéseket vetít előre, amelyek szerint a ZCash 2025-ben eléri a 439 dollárt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector