Mi az a Cardano? Kezdő útmutató a kardánhoz és tippek az ADA-ba történő befektetéshez

A Cardano és natív kriptovalutája, az ADA nemrégiben egyre nagyobb figyelmet kapott, mivel a kriptográfiai környezetben az egyre növekvő számú igazolással ellátott blokklánc növekszik. A Cardano projekt a protokollt „harmadik generációs blokkláncként” definiálja, amelynek célja az intelligens szerződések lehetővé tétele a minőségellenőrzés és az ellátási lánc irányításának jövőbeli alkalmazásaival.

Több ezer különféle blockchain vállalkozás létezik a piacon, és a méltó alternatívák kiválasztása kihívást jelenthet egy furcsa résztvevő számára. A Cardano a kriptopénzipar egyik legerősebb blokklánc-eszközévé vált, felhívva a befektetők, a fejlesztők és az újítók figyelmét. Vessünk egy pillantást mindarra, amit tudnod kell a Cardanóról.

Mi az a Cardano?

A Cardano egy blokkláncú, nyílt forráskódú keretrendszer, amely rétegekben épül fel a vállalatok, az ügyfelek és a kormányok által világszerte használt pénzügyi alkalmazások futtatására. Használható digitális pénzküldésre és fogadásra, biztosítva a gyors, közvetlen tranzakciókat, amelyeket titkosítással biztosítanak.

A projekt réteges növekedést tartalmaz, amely segít az elkötelezett kódolóknak és a puha villával rendelkező fejlesztőknek a blokklánc gyors kezelésében és frissítésében. Az ADA a tokent jelenti.

A Cardano blokklánc lehetővé teszi az elhanyagolható fizetéssel rendelkező egyének számára, hogy intelligens szerződéseket építsenek, decentralizált alkalmazásokat és protokollokat hozzanak létre, és azonnal nyújtsanak be és fogadjanak pénzeket. Több más tokenhez hasonlóan az ADA Cardano segédprogram tokent is értékkapcsolóként használja. De funkcionalitásával különbözik a többi kriptovalutától.


Ezenkívül a biztonsági szolgáltatásban való részvételért a résztvevő felhasználókat ADA-érmékkel is jutalmazzák. Az ADA-tulajdonosok például érméikkel szavaznak a protokoll fejlesztéseiről vagy módosításairól, így részt vesznek a protokoll fejlesztésében.

Hol kezdődött minden?

A Cardano projekt 2015-ben indult, azzal a céllal, hogy kifejlesszen egy blokkot, amely a tudományos tudomány elemzésére és az ipar legjobb gyakorlatára összpontosít. Charles Hoskinson, az Ethereum egyik társalapítója és a pénzügyi rendszer kriptovalutáinak átalakító erőinek híve volt irányító erő. A projekt több mint 60 millió dollárt gyűjtött be egy ICO-ban 2017-ben.

A Cardanót gyakran „japán Ethereum” néven emlegetik, mivel nagy mennyiségű befektető Japánból származik, és létezik egy olyan szervezet is, amely a Cardano bevezetését finanszírozza, az EMURGO. A Cardano blokklánc teljes kiépítéséhez öt fázist (vagy „korszakot” neveznek): Byron, Shelly, Goguen, Basho és Voltaire. A blokklánc minden pontján új funkciók gyűjteményét alkalmazzák. A nemrégiben bevezetett Shelley fázis például a tétek jutalmazási rendszerét és a Cardano kriptopénz ADA átruházásának képességét tartalmazná..

Három különálló szervezet irányítja Cardano növekedését. A svájci székhelyű Cardano Alapítvány feladata felügyelni a Cardano kultúra létrehozását és felépítését. A blokkláncot és a megvalósításának eszközeit az Input Output Hong Kong (IOHK) fejlesztette ki. Az EMURGO egy profitszerző szervezet, amely a Cardano ipari szoftvereket népszerűsíti.

Szkeptikusok a Cardanón

A Cardano korlátai közé tartozik az a tény, hogy a blokklánc még mindig folyamatban van. Fokoznia kell skálázhatósági aggályait, mivel másodpercenként csak 257 tranzakciót képes kezelni (TPS). Problémái vannak a pénztárca hivatalos szinkronizálásával és a hálózathoz való hozzáféréssel is. A kettős költés vagy az 51 százalékos támadás egy másik probléma, amikor az is lehetséges, hogy az input-jóváhagyók jóváhagyhatják a tranzakciók azonos gyűjteményét két külön slot képviselőtől.

Miért érdemes befektetni a Cardanoba?

Számos új előny jár a Cardanóval együtt. Számos változó függ minden digitális valuta árától. A legjobb, ha ismerjük az értékelését vezérlő változókat, vagy objektíven megvizsgáljuk, hogy az ADA tokent érdemes-e befektetni.

5 ok, amiért érdemes befektetnie a Cardanoba:

1. Decentralizált hálózat

A Cardano blokklánca, hasonlóan a legfontosabb kriptovalutákhoz, szintén decentralizált, biztosítva, hogy egyetlen hatóság sem gyakorolhat túlzott mértékű ellenőrzést a tranzakcióvédelem és a megerősítés módja felett. Ez feleslegessé teszi bármilyen harmadik fél, például bankok vagy kormányok szükségét.

2. Könnyen alkalmazkodó

A többi blockchain technológiához képest sokkal alkalmazkodóbb. Például több ügyfél vonzása érdekében egyetlen, intelligens szerződést lehet módosítani annak érdekében, hogy az összes érdekelt számára következetes legyen.

3. Partnerség a szabályozókkal, a biztonság biztosítása

Ez nem kísérlet arra, hogy zavaró legyen, hanem inkább újító. Célja a regionális jogszabályok keretein belüli működés, a maximális megfelelés fenntartása és a végfelhasználó könnyebb ellátása.

4. Réteges blokklánc

Token generálásához és intelligens szerződéseihez két különböző blokklánccal rendelkezik, amely biztosítja, hogy puha villákkal frissíthesse a hálózatot anélkül, hogy a másik komponens zavarokat okozna.

5. Fokozott gazdasági szabadság

A cél az ügyfelek kényelmének és a szabályozás betartásának egyszerűsítése, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos szolgáltatókhoz nem hozzáférő emberek milliói pénzügyi függetlenséghez jussanak.

Mindezen okok között magas a biztonság a Cardanóba történő befektetés terén is. Egy fejlesztőkből álló csapat tervezi, aki szakterületén profi. Ezen felül az ADA-tokenek és az intelligens szerződések különböző rétege van, amint azt fentebb említettük. Ez extra biztonsági puffert kínál. A kriptográfiai hitelesítés azt jelenti, hogy nem lehet feltörni a blokkláncot és elhárítani azokat a számítógépes fenyegetéseket, amelyek sérthetik annak hitelességét és felfedhetik a felhasználói adatokat.

kardán árjóslás

Cardano (Cardano) 2023-2025 árjóslás Forrás: Prime XBT

A Cardano 2018. január 4-én elérte minden idők legmagasabb árát, 1,33 dollárt. Ezután a Cardano értéke lassan csökkent, és 2018. december 15-én 0,027 dollárt ért el. Ezt követően 2019. április 6-án az ár 0,03–0,06 dollár között ingadozott elérte a 0,090 dolláros csúcspontot.

2019. november 24-én a Cardano 0,038 dollárnál kezdődött egy ADA-érménél, emelkedési hajlandósággal és 0,18 dollárral, körülbelül egy évvel később, 2020. december 29-én..

A Coin Switch pozitívan viszonyul az ADA fejlődéséhez, mivel a Cardano egyre több együttműködést nyer, ami pozitív hatással lehet az árára.

A Coin Switch szerint a Cardano 2025-ig eléri a 3 dolláros határt. Bár a Cryptoground és a Coinliker támogatja ezeket az előrejelzéseket, arra számítanak, hogy az ADA ára ennek megfelelően 2025-ben eléri a 2 vagy a 3 dollárt..

Hogyan lehet befektetni a Cardanoba?

Könnyedén befektethet Cardanóba az egyik kriptovaluta-tőzsdén keresztül, mivel a legtöbbjükön szerepel, mivel ez egy kiemelkedő kriptovaluta. A kripto tőzsdék árnyékos hírnevet szerezhettek a kripto korszak elején, mivel nem szabályozták őket, de most már teljesen biztonságban vannak. Ha Cardanóba szeretne befektetni, könnyen megteheti eToro mivel világszerte az egyik legnépszerűbb platform.

Készen áll az ADA-ba történő befektetésre?

Tippek a Cardano-ba történő befektetés előtt

1. Tegye a kezét egy kriptotárcára

A Cardano, ellentétben más nagy kriptovalutákkal, mint például a Bitcoin és az Ethereum, saját kriptovaluta pénztárcával rendelkezik az ADA számára Daedalus néven. A felhasználók nem csak pénztárcát kapnak a Daedalus-szal, hanem egy teljes blokklánc-csomópontot is futtatnak, lehetővé téve számukra az alapok abszolút tőkeáttételét és lehetőséget biztosítva a Cardano blokkláncával szembeni elszámoltathatóság fenntartására.

Ezenkívül Daedalus működik az egyetlen pénztárca, ahol az ADA-tulajdonosok részt vehetnek a Cardano tétprogramjában. Mivel a Cardano a fent említett PoS blokklánc protokollt futtatja, a token tulajdonosok ösztönzőket szerezhetnek a Daedalus pénztárcában az ADA delegálásáért vagy a tétkészlet működtetéséért. Ha nem akarja használni a Daedalust, kiválaszthat egyet a sok más digitális pénztárca vagy hardver közül.

2. Próbáljon kicsiben tartani a kezdeti beruházásokat

Több hetes mély kutatás után úgy érezheti, hogy szinte mindent tud a kriptográfiai beruházásokról. Nos, sok mindent tudhat, de ez nem azt jelenti, hogy vakon költhet. Mint minden befektetés, a kétértelműség is implicit, és a Cardano befektetéseinél ugyanaz.

A digitális pénznem folyamatosan változik, és óvatosan kell lépkednie. Hihetetlenül nagy kockázatokkal jár, ami azt jelenti, hogy akár nagyot nyerhet, akár elveszítheti az egész befektetését. Mielőtt növelné kiadásait, először költsön el kis összegeket, hogy lássa, hogyan működnek a dolgok.

3. Legyen türelmes

Hacsak nem valaki, akit vonz a napi kereskedés és vonzza a gyors cserék adrenalinja, körültekintő megnézni a Cardano-érmék tartását. Ez az opció jobban elkerüli a kockázatot, különösen a kezdők számára, érdemes megszokni a piacot. Könnyebben számíthat arra, hogy az értéknövekedés magas lesz. A Cardanóra vonatkozó ambiciózus előrejelzésekkel a magasabb díjakra való kitartás érdemes megszerezni.

4. Legyen tájékozott

Az amatőr kriptográfiai befektetők által elkövetett tipikus hiba az, hogy kizárólag az érmék ára alapján hoznak befektetési döntéseket. Valójában a kriptovaluta értékelése csak akkor igaz, ha figyelembe vette a meglévő forgalomban lévő kínálatot. Ne próbáljon túlságosan támaszkodni az érme jelenlegi értékelésére, ha fontolóra veszi a Cardano vásárlását, és csak emlékezzen a vásárolt teljes piaci sapka összegére..

5. Adótörvények vonatkozhatnak az Ön Cardano-jára

Az IRS 2014-ben közleményt adott ki, miszerint a kriptovaluták tulajdon, és nem adópénz miatt készpénz. Ha eldobta vagy megvásárolta az ADA-t egy tőzsdén történő beváltással vagy termékek és szolgáltatások beszerzésével, akkor az realizált érték (például az ADA vételára) nagyobb, mint az az ár, amellyel a kriptovalutát vásárolta, akkor adóval tartozik. Bármely rövid vagy hosszú távú kamatláb esetében adóköteles tőkekedvezmény járhat. Figyelje szorosan a kriptovaluta műveleteit annak biztosítása érdekében, hogy továbbra is a törvény jobb oldalán maradjon.

Összegzésképpen elmondható, hogy Cardanónak nagy esélye van arra, hogy egyenlő részesedést érjen el a kriptopiacon. Így a kereskedők és az újonnan belépők számára, akik éppen elérték a kriptopiacot, az folyamatosan felfelé tart, kiváló lehetőség. Ugyanakkor a befektetéseik diverzifikálására törekvő kereskedők számára az ADA továbbra is az egyik legjobb lehetőség.

eToro – A legjobb bróker Cardano ADA

Az eToro hosszú évek alatt megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok

  • A Cardano egy blokkláncú, nyílt forráskódú keretrendszer, amely rétegekben épül fel a vállalatok, az ügyfelek és a kormányok által világszerte használt pénzügyi alkalmazások futtatására.
  • A projekt réteges növekedést tartalmaz, amely segít az elkötelezett kódolóknak és a fejlesztőknek, akik puha villákkal rendelkeznek, hogy gyorsan kezeljék és frissítsék a blokkláncot.
  • Az ADA-tulajdonosok érmeikkel szavazhatnak a protokoll fejlesztéseire vagy módosításaira, így részt vehetnek a protokoll fejlesztésében.
  • A Cardano blokklánc teljes kiépítésének öt szakaszát tervezik: Byron, Shelly, Goguen, Basho és Voltaire.
  • Decentralizált hálózat, szoros partnerség a szabályozókkal és a réteges blokklánc a Cardano számos előnye.
  • Különböző szintű ADA-tokenek és intelligens szerződések vannak, amelyek extra biztonsági puffert kínálnak.
  • 2025-re feltételezik, hogy a Cardano legfeljebb 3 dollárt érhet el.
  • A Cardanónak megvan a saját kriptovaluta pénztárcája az ADA számára, Daedalus.

Ha a Cardanóba történő befektetésen gondolkodik, ne feledje, hogy hihetetlenül nagy a kockázat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector