Mi az a Dash? Kezdő útmutató a kötőjelhez és tippek a befektetés előtt

Az eredetileg Darkcoin néven ismert Dash 2014-ben jelent meg, és célja a fogyasztók magánéletének és bizalmának biztosítása volt. Valójában a kriptovaluta fehér könyve, amelynek társszerzői Evan Duffield és Daniel Diaz, Nakamoto megállapításaira támaszkodva „az első, a magánéletre összpontosító kriptográfiai pénznemként” határozzák meg..

A Dash kemény kupakja 18,9 millió érme, amely biztosítja, hogy valaha csak 18,9 millió Dash készüljön. Jelenleg 9,9 millió érme van forgalomban. Több szempontból a Dash archetipikus kriptovaluta. A Dash a Bitcoin és Satoshi Nakamoto kezdeti nagyszerű jövőképének nyomában jár, ellentétben azokkal a kriptovalutákkal, mint az Ethereum és a Ripple, amelyek megpróbálták feltalálni a kereket. A mindennapi vásárlások versenyképes alternatívájaként kíván törekedni a fiat pénznemre, mint médiumra.

Mi az a Dash?

Kezdetben a névtelenség biztosítása érdekében létrehozták a Dash-ot, és Darkcoin néven ismerték. A projekt alapítója később feltalálta a kriptovaluta céljait, és Digital Cash vagy Dash elnevezéssel látta el. A Bitcoinhez hasonlóan a Dash is a bányászoktól függ a tranzakciók ellenőrzésében. Azonban a Masternode ötletének bevezetésével több átdolgozást hajtott végre a mechanizmusban.

Az érme piaci szokatlan megközelítése miatt népszerűségre tett szert. A Dash inkább a titoktartásra és a tranzakciós rátákra összpontosít. A kötőjel transzferek szintén szinte azonnali és szinte nehezen követhetők.


A funkciók lenyűgöző választékának köszönhetően a Dash sok hírnevet szerzett kezdeti bevezetése körül. Amikor a Dash kiadta funkcióit, e tulajdonságok többsége új volt az iparban; ezért felkeltették a figyelmüket. A Dash továbbra is forradalmi erő a magánélet érme piacán.

Hol kezdődött minden?

2014 januárjában a kriptovalutát Evan Duffield „Xcoin” néven vezette be, mint Bitcoin protokollvillát. Duffield, webfejlesztő, aki 2011 óta vizsgálja a Bitcoin-ot, hibának tekintette a Bitcoin névtelenségének hiányát, és azon dolgozott. Ajánlásokat dolgozott ki a Bitcoin fejlesztőinek ennek beépítésével kapcsolatban, de ehelyett elkezdte megtervezni saját altcoinját, miután elutasították javaslatait.

A Dash egy altcoin, amely korai napjaiban pump and dump hype volt. Később átalakították és Darkcoin-nak nevezték el, amikor Duffield úgy ítélte meg, hogy bölcs dolog lenne, ha a projekt tovább népszerűsítené adatvédelmi képességeit. A márkanevezés azonban azt eredményezte, hogy a darknet piacok a Dash fémjelévé váltak. Látva ennek a folyamatnak a hátrányait, Duffield újból felújította az érmét. Ezúttal Dash névre keresztelték. A Dash szó a szavak keverékéből származik "digitális" és "készpénz." Különösen a Dash-ot 2016-ban már nem használták a Dark Neten, és ebben a szakaszban körülbelül 1,9 millió érmét bányásztak már.

A Dash fejlődni kezdett, és ára lassan nőtt. A legnagyobb árnövekedés 2017-ben történt, abban az évben jelentős növekedést tapasztaltak a kriptovaluták világszerte. Ezt követően, 2018 elején, zuhanni kezdett, ismét utánozva a kriptovaluták iránti nagyobb keresletet.

Bővebben: Mennyibe kerül a kötőjel 2021-ben és azon túl?

Szkeptikusok Dash

Kisebb aggályok vannak a Dash-szel és az esetleges kriptovalutákkal kapcsolatban. Jó, ha tisztában van minden tényezővel, amikor fontolóra veszi a kriptopiacon történő befektetést. Egyesek például a márka hírneve miatt aggódnak a láthatóság miatt. Figyelembe véve, hogy a Dash ezen a ponton kétszer változtatta meg a nevét, nehéz mélyrehatóan kutatni.

Alacsony korlátú bejutása miatt a Dash csoport kétségeinek adott hangot a masternode-ok helytelen, megfelelő információk és tapasztalatok nélküli szavazása miatt. A verseny hátrányt jelent a Dash számára is.

Miért kell befektetni a Dash-be?

A Dash számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket nehéz figyelmen kívül hagyni a kriptovaluták összehasonlításakor. Vessünk egy pillantást néhányukra.

4 ok, amiért érdemes befektetni a Dash-be:

1. InstaSend

Az Instasend protokoll segítségével a Dash képes azonnali átvitelre. Az Instasend megkerüli a bányászokat, és a masternodes segítségével konszenzussal ellenőrzi a szerződést. Ez a folyamat eltávolítja a blokklánc hálózati megerősítésekkel társított várakozási időt. A masternode-ok szavazati kvórumokat alkotnak ennek a feladatnak a teljesítéséhez.

Egy adott Masternode nyugtázza a kérést, amikor a felhasználók InstaSendet kérnek, és zárolja a tranzakció bemeneteit. A tranzakciós adatokat ezután a hálózaton keresztül továbbítják más masternodákba. Ez a technika biztosítja, hogy a tranzakció a következő tranzakciós blokkban található.

2. Lánczár

A lánczár egy másik fontos elem, amelyet a Dash megvalósít. Az InstaSenddel párhuzamosan használva ez a protokoll a támadások 51 százaléka ellen véd. 51 százalékos támadás történik, ha a Blockchain csomópont több mint fele hibás adatokat hajt végre.

3. Sporkák

A Dash csoport arra a következtetésre jutott, hogy a legjobb egy gyorsabb frissítési tervet kipróbálni, miután némi nehézségbe ütközött az RC3 nevű 2014-es frissítéssel. Ez a késztetés a Sporks meghozatalához vezetett. A Sporks nagy fejlesztéseket hajt végre, de nincs szükség azonnali fejlesztésekre, például puha vagy kemény villákra.

Többfázisú megközelítésben a Spork frissítései csatlakoznak a blokklánchoz. Ez a módszertan lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy valós időben nyomon kövessék a frissítéssel kapcsolatos adatokat. Ehhez képest egyszerre segíti a hálózatot abban, hogy végül hitelesítés nélkül végezze el a frissítést.

4. PrivateSend

A Dash egyik legfejlettebb funkciója a Privát Küldés protokollja. Ez a protokoll segíti a blokklánc Dash-felhasználóit abban, hogy nyomon követhetetlen átviteleket hajtsanak végre és fogadjanak. A módszer működési módja világos.

Ezután az ügyfél tranzakciót követel a PrivateSendtől. A tranzakció végrehajtásáig a platform átveszi a tranzakciót, és egyesíti az ügyfelek fel nem használt Dash-jét. Ezután, ha szabályos címletűek, a protokoll lebontja a tranzakció bemenetét. Ezután a felhasználó pénztárca onnan küld üzenetet a Masternodes-nek. Ez a kérés akkor teljesül, ha két másik személy egyenértékű kérelmet nyújt be.

Ezután egy masternode egyesíti az összes bemenetet, és utasítja mindhárom felhasználó pénztárcáját, hogy fizesse vissza a most átalakított bemenetet. A pénztárcád helyreállítja a címletet önmagában. Érdekes, hogy a pénztárca az úgynevezett címet használja a beállításhoz. Fontos, hogy a pénztárca többször megismételje ezt a műveletet. A legjobb az egészben, hogy ez másodpercek alatt történik, és anélkül, hogy további lépéseket kellene tennie a felhasználók számára.

kötőjel árdiagram 2021-2022

Dash (DASH) 2020-2022 árjóslás. Forrás: WalletInvestor

A CashSwitch Dash jövőbeli árelőrejelzése szerint a Dash ára az elkövetkező években növekedhet. Ha megnő a magánélet iránti igény és az elfogadás üteme, akkor a Dash vonzereje is növekszik. A CoinSwitch előrejelzése szerint 2021-ben a Dash ára 950 dollárra emelkedik, és 2025 végére 2822 dollárra bővülni kezd..

Bővebben: Mi fogja vezetni a DASH árát 2021-ben?

Hogyan lehet befektetni a kötőjelbe?

Ha egyszerűen áttekintést szeretne kapni arról, hogyan lehet kevesebb, mint 5 perc alatt végrehajtani a Dash befektetést, kövesse az alábbiakban ismertetett 5 lépéses eljárást!

1. lépés: Nyisson számlát egy szabályozott brókernél

2. lépés: Befizetés betéti bankkártyával, e-pénztárcával vagy banki átutalással

3. lépés: Válassza ki, mennyi Dash-t szeretne befektetni

4. lépés: Erősítse meg a beruházást

5. lépés: Hagyja a Dash-t az eToróban tárolva, amíg úgy dönt, hogy készpénzt fizet ki

Ha gyorsan és egyszerűen szeretne befektetni a DASH-ba, nézze meg eToro Exchange!

A Dash megvásárlása semmi szokatlan, és manapság valóban egyszerű. Az érme hitelessége és tartóssága lehetővé tette a nagyobb hozzáférést a kereskedelem szempontjából számos nagy platformon. Miután megtalálta a leginkább megfelelő platformot, regisztrálnia kell egy fiókot a kezdéshez. A legtöbb platform személyazonosság-igazolást kér, ezért tartsa ezt szem előtt.

A regisztráció után finanszíroznia kell a fiókját. Ezt megteheti banki átutalással hitelből vagy betéti kártyával. Amint a fiókja megkezdi működését, akkor most, miután rendelkezésre áll pénzeszköze, Dash-vé alakíthatja a fiatját.

A sémában a masternodes jelentős szerepet játszik. Abszolút szerves részét képezik a Dash nagyobb stabilitásának, szinkronizálják a felhasználói tevékenységeket és terjesztik az adatokat az összes felhasználó között. Dash a masternodes erőfeszítései miatt nagyfokú decentralizációt élvez. Ezenkívül a kriptovaluta kezelése minden felhasználó számára lehetővé teszi, hogy a hálózat egyik masternodájának hivatalos ügynökévé váljon, és extra kártérítést kapjon.

Tippek a Dash-be történő befektetés előtt

1. Tegye a kezét egy kriptotárcára

A fent leírtak szerint a digitális pénztárcák alapvetően kicsi hardvereszközök, vagy bizonyos esetekben egy szoftverportál, például egy alkalmazás, ahol a kriptovalutákat a befektetők és a kereskedők védik. Bárki számára, aki jelentős összegeket szándékozik kiadni, okos ötlet pénztárcát szerezni.

Minden pénztárcához magánkulcsok tartoznak, amelyekhez csak Ön férhet hozzá, garantálva a Dash-érmék biztonságát. Az eToro elindította hiteles pénzváltóját és pénztárcáját eToroX ahol biztonságosan tárolhatja érméit.

2. Tartsa kicsi a kezdeti befektetéseit

Általánosságban, rövid története és amúgy is kiszámíthatatlan magatartása miatt bölcs dolog viszonylag csekélynek tartani a Dash-be történő kezdeti befektetését. Tehát fektessen be annyit, amennyit megengedhet magának, hogy veszítsen. Ezért tartsa be befektetési fegyelmét, vásároljon ugyanúgy, mint azt remélné, hogy a spekulációk és az előrejelzések közepette potenciálisan kudarcot vallhat, és nem fogja elviselni az óriási fellendülés ígéretei.

3. Legyen türelmes

Tegyük fel, hogy valaki olyan, akit vonz a napi kereskedés. Bölcs dolog hosszú távon megvizsgálni a Dash-érmék eltörlését. Ez kevesebb kockázatot jelent, így könnyen számíthat az értékelés magas emelkedésére. Bármilyen türelem bármilyen magasabb díj ellenében érdemes lehet megszerezni a Dash-re vonatkozó ambiciózus jóslatokkal.

4. Legyen tájékozott

A trendek és figyelmeztetések figyelése az egyik legfontosabb kriptográfiai befektetési technika. A jelek tudatják Önnel, hogy jó idő lehet befektetésre készen állni. A piaci dinamika segít meghatározni, hogy a Dash hogyan lehet hatékony rövid távon és hosszabb távon. A külső erőket azonban mindig jó szem előtt tartani. Vannak olyan mutatók, amelyek befolyásolják a Dash értékeket is. Itt lehetséges figyelembe venni a Covid-19-et. A kriptopiac 2020 márciusában visszaesett a járvány miatt, és a Dash is befolyásolta.

5. Adótörvények vonatkozhatnak a Dash Coin-ra

Az új szabályozások a bonyolult jelentési eljárások lehetősége mellett az adókötelezettségeket is befolyásolják. Az Egyesült Államok ingatlanokról szóló döntése azt jelenti, hogy jövedelmét a tőkenyereségre kivetett adónak (15%) tekintik, nem pedig normál jövedelemadónak (legfeljebb 25%)..

A különböző országokban a kriptovaluta-adók feltételei eltérnek, és sokan alkalmazkodni fognak, amikor reagálnak a változó piacra. Ennek ellenére bölcs dolog naplót vezetni a Dash tranzakcióiról, az esetleges egyéb kriptóival együtt, a jövőbeni jogi problémák elkerülése érdekében.

A Dash továbbra is az egyik legnépszerűbb kriptovaluta a használatban. Ez az egyedülálló projekt kiváló példa arra, hogy a blockchain technológia hogyan kínál nagyobb szabadságot és átláthatóságot az embereknek. Ezenkívül számíthat arra, hogy a Dash az elkövetkező években is fontos szerepet játszik a kriptográfia területén.

Kezdjen el befektetni az eToróval

Az eToro az egyik legjobb platform, ahol megkezdheti kriptovaluta befektetését. A vállalat tovább terjeszkedik új termékek és más kriptovaluták bevezetésével a Dash tetején, lehetővé téve kezdőknek és szakértőknek, hogy feltárják a kriptovilág különböző lehetőségeit.

eToro – A legjobb bróker a DASH megvásárlásához

etoro bróker

Az eToro hosszú évek alatt megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok

  • Az először Darkcoin néven ismert Dash 2014-ben jelent meg, és a fogyasztók magánéletének és titkosságának biztosítására készült.
  • Evan Duffield és Daniel Diaz társszerzői szerint a Dash az első, a magánéletre összpontosító kriptográfiai pénznem.
  • A kötőjel transzferek szintén szinte azonnali és szinte nehezen követhetők.
  • A Dash szó a szavak keverékéből származik "digitális" és "készpénz."
  • Az InstaSend, a Chainlock, a Sporks és a PrivateSend a Dash számos vonzó jellemzője.
  • Az előrejelzések szerint 2021-re a Dash ára 950 dollárra emelkedhet, és 2025 végére 2822 dollárra bővülhet..
  • Fontos, hogy tájékozott maradjon, a kezdeti befektetések kicsiek legyenek, és vegye figyelembe a jogi szabályozásokat a Dash-be történő befektetés során.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector