Mi az a Litecoin? Kezdő útmutató a Litecoinhoz és tippek az LTC-be történő befektetéshez

A Bitcoin aranyának ezüstjeként ismert, lehet, hogy a buli még csak most kezdődik a Litecoin számára. Az elmúlt két hónapban bekövetkezett 85% -os megugrással a befektetők szorosan figyelik a digitális érmét.

A kriptopiac a hónap elején meghaladta az 1 billió dollárt. Bár a figyelem nagy részét a Bitcoin hívja fel, fontos értékelni ezüst megfelelőjét, akinek szinte tökéletes korrelációs együtthatója van a BTC-hez, a Litecoinhoz. Sokan a Litecoin piaci árainak pozitív emelkedését jósolják, figyelemmel kísérik és készen állnak az esetleges idei megugrásokra.

Mi az a Litecoin?

A Bitcoin ezüst megfelelőjeként gyakran emlegetett Litecoin a Coinmarketcap listáján szereplő 10 legfontosabb kriptovaluta közé tartozik. A Litecoin online fizetési rendszerként működik, hasonlóan a PayPal-hoz. Azonban ahelyett, hogy amerikai dollárokat használna, Litecoin egységekkel kereskedik. Ez olyan közel van a hagyományos pénznemhez, amennyire csak lehet, sokkal többet kínál a Litecoin digitális pénznemként. Bár nagyon hasonló, a Litecoinnak sikerült elérnie azt, amit a Bitcoin nem, az a hihetetlen tranzakciós sebesség. A Litecoin négyszer gyorsabban dolgozza fel és generálja a blokkokat, mint a Bitcoin. Míg a Bitcoin tíz percet vesz igénybe egy blokk feldolgozásához, a Litecoin 2,5 percet vesz igénybe a dupla mennyiség feldolgozásához.

Köztudott, hogy a Bitcoin megalapozta a blockchain technológiát. Számos olyan hiányosság hiányzik azonban a Bitcoin-ból, amelyeket a Litecoinnak viszonylag gyorsan sikerült összepakolnia. Mint kriptovaluta, amely olcsó áron gyors nemzetközi tranzakciókat tesz lehetővé, és fogyasztói minőségű hardverekkel hatékonyan kibányászható, kétségtelen a jövőbeni hírneve.


Hol kezdődött minden?

A Litecoin 2011 októberében kezdődött, amikor az MIT egykori diplomája és a Google munkatársa, Charlie Lee megtervezte a digitális érmét a Bitcoin alapja és protokollja alapján. Kezdete óta a Litecoin a kriptovaluta-piac tíz legnagyobb kapitalizációjának része. Úgy látva, hogy ez az egyik első altcoin a Bitcoin emelkedését követően, sokan mások csökkentek 2011-től 2014-ig. A Litecoin kisebb előnyei a Bitcoin számára mind a mai napig biztosították helyét a piacon.

Lee úgy módosította az érmét, hogy elhárítsa a Bitcoin néhány akadályát, például a megerősítési időt. A Litecoin feldolgozási ideje négyszer gyorsabb, mint a Bitcoin, nevezetesen a legvonzóbb jellemzője. A 2,5 perc a Bitcoin tíz percéhez képest lehetővé teszi, hogy a Litecoin sokkal gyorsabban kezelje a tranzakciókat. A megtermelt Litecoin maximális mennyiségére vonatkozóan is nagyobb a felső korlát. A Bitcoin felső határa 21 millió, míg a Litecoin korlátja majdnem megnégyszereződik, 84 millió.

2013 novemberében 24 órán belül hatalmas növekedés volt tapasztalható, és a Litecoin összesített értéke 100% -kal megugrott, ami hatalmas figyelmet szentelt a feltörekvő és a jövőbeni új kriptovalutának. 2017 májusában a világ azt látta, hogy a Litecoin a piac felső határa alapján az első öt kriptovaluta közé került, amikor a Coinbase felvette.

Sőt, a Litecoin árai kismértékben javultak, mivel folyamatosan nő egy rendkívül elkötelezett közösség, amely hajlandó megvédeni a Litcoin integritását..

További információ: Litecoin árelemzése 2021-re (mélyreható áttekintés)

Szkeptikusok a Litecoin-on

Mint bármely más kriptovaluta vagy a technológia új formája, mindig vannak hátrányai. Befektetés előtt jó, ha maradéktalanul tájékozott marad arról, hogy mibe keveredik.

Vannak versengő altcoinok, amelyek hasonló, ha nem ugyanazokat az előnyöket és előnyöket nyújtják, mint a Litecoin. A Litecoin korán a helyszínen volt, és az egyik első altcoin volt, amely a Bitcoin hálózatára épített és erős hírnevét keltette. Bár továbbra is megőrzi hírnevét a sebességben és a megbízhatóságban, sok más olcsóbb kriptovaluta összehasonlítható feldolgozási időt és tranzakcióbiztonságot biztosít a saját blokkláncukon.

Felfogják a bizonytalan vezetői bizalmat is. Charlie Lee, aki a Google szoftverfejlesztője volt a Litecoin létrehozása előtt, 2017-ben eladta az összes részesedését az LTC-ben, arra hivatkozva, hogy "összeférhetetlenség." Ez sokakban megkérdőjelezte a menedzsment bizalmát az érmében és jövőjében. Rövid szünet után azonban Lee visszatért és dolgozik a projekten.

Az LTC azonban nemrég sok más altcoin felett teljesített, 2020-at az öt legfontosabb kriptovaluta egyikeként fejezte be. A közelmúltbeli növekedés csökkentette a vezetési stílusával kapcsolatos kérdéseket.

Miért érdemes befektetni a Litecoinba?

Nemrégiben a kriptopiac meghaladta az 1 billió dollárt, és éppen ez lehet a megfelelő idő a Litecoinba történő befektetésre. A digitális eszköz ára tavaly december óta 85% fölé ugrott, és a Bitcoinra fordított összes figyelem mellett érdemes megemlíteni, hogy az LTC tökéletesen korrelál híres társával.

A Coin Predictor szerint a Bitcoin és a Litecoin közötti korrelációs együttható 0,83. Ezért annak töredékébe kerül, amennyit fizetne a Bitcoinért, hogy megszerezhesse a Litecoin-t.

Bitcoin és Litecoin korreláció Forrás: Érmejósló

Ezenkívül a Litecoin a többi riválishoz képest magasabb blokkjutalmat nyújt és rendkívül gyors. Nagyobb tranzakciós sebesség mellett az érme átlagos ideje egy blokk bányászatához mindössze két perc

. Kevésbé sebezhető a Litecoin elleni hackelési kísérletek iránt is. Gyors tranzakciós sebessége miatt csak egy olyan kis ablak van, ahol a hackerek bármit megpróbálhatnak kihúzni, összehasonlítva a Bitcoin tízperces időkeretével. Ezen felül nyílt forráskódú platform. A Litecoin a BTC Core Client természetesen nyílt forráskódú villájára épül.

Ez egyszerűbbé teszi a rendszer adaptálását és az új funkciók hozzáadását a fejlesztők számára, hogy lépést tarthassanak a piac változó igényeivel. Sokoldalúsága lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy időszakosan telepítsék a kiberbiztonsági frissítéseket, hogy lépést tarthassanak a hackerek fejlődő támadási módszereivel. Mivel a Litecoin használata növekszik, nyugodtan feltételezhetjük, hogy értéke a közeljövőben is tovább fog növekedni.

A Digitalcoin szerint a Litecoin ára 2021-ben 190 dollárig, 2024-ig pedig 316 dollárig is felmehet..

Hogyan lehet befektetni a Litecoinba?

Az alábbiakban ismertetett öt lépés végrehajtásával kevesebb mint 5 perc alatt befektethet a Litecoinba!

1. lépés: Nyissa meg a számlát egy szabályozott tőzsdén

2. lépés: Helyezzen be bizonyos összegeket betéti / hitelkártyával, e-pénztárcával vagy banki átutalással

3. lépés: Válassza ki, hogy mennyi Litecoin-t szeretne befektetni

4. lépés: Erősítse meg a beruházást

5. lépés: Hagyja tárolt Litecoinját, amíg úgy dönt, hogy készpénzt fizet ki

Mint látható, a Litecoin online befektetése nem lehet egyszerűbb!

A kriptovaluták bevezetésekor valamennyire hozzáértőnek kellett lenned a befektetéshez. Kezdetben valamilyen alapismerettel kellett rendelkeznie a programozásban, hogy kriptotárcát szerezzen magának. Ma ugyanolyan egyszerű, mint egy mobilalkalmazás letöltésével kriptot vásárolni és eladni.

Mint más kriptotulajdonságok, a Litecoinba történő befektetés elérhető az LTC bányászatával vagy online megvásárlásával, néhány egyszerű kattintással a kriptovaluták kereskedési vagy cserepiacán. Miután megvan a Litecoin, a blockchainba történő befektetés különböző módjai közül választhat.

A kriptovalutában tőzsdén megvásárolhatja az érméket, és digitális tárcában tárolhatja őket a biztonságos tárolás érdekében, amíg a jövőben újra nem akarja használni őket, ha az árak emelkednek. Remek platform a Litecoin vásárlásához eToro.

Ez azonban a jövőbeni bevételeket az asztalon hagyhatja, ha nem használja ki a lehetőségek lehetőségeit. 2019-ben például a Litecoin 20 dollárról 160 dollárra emelkedett, majd 2020-ban visszaesett 40 dollár alá. Az árak ingadozhatnak, ezért meg kell határoznia, mikor kell kockáztatni..

Tippek a Litecoinba történő befektetés előtt:

1. Tartsa az LTC biztonságát

Először is, az LTC biztonságának megőrzéséhez digitális pénztárcára van szükség. A megvásárolt Litecoin digitális pénztárcákban kerül elhelyezésre. A múltban a pénztárcák hajlamosak voltak csapkod. Ezért szükséges az érmék tárolásakor biztonságos pénztárcát választani eToroX. Ismert, hogy a hardvertárcák biztonságosabbak.

A hardvertárca egy kézi számítógép, amely biztonságosan tárolja az LTC-t. A pénztárca egy magánkulcsból áll, amely az eszközök egyik helyről a másikra történő elküldéséhez szükséges. Bölcs dolog elkerülni a nyilvános WiFi hálózatokon való kereskedést, és biztosítani kell a megbízható kapcsolatot, hogy elkerülje a hackerek támadásait.

2. Gondosan fektessen be

Általában körültekintő a Litecoinba történő kezdeti befektetését meglehetősen kicsi szinten tartani, figyelembe véve annak rövid történetét és továbbra is rendkívül ingatag magatartását. Emellett a tapasztalt befektetők tőkéjüknek csak egy számjegyű hányadát kötelezték el a Litecoin számára, miközben az egyenleget kevésbé kockázatos értékpapírokban tartották.

Őrizze meg befektetési fegyelmét a spekulációk és a jóslatok közepette, és vásárolja meg azt, amire elméletileg kudarcot vallhat, és nem ragadhatja el az óriási áringadozások ígérete..

3. Tervezz előre

A Litecoinba történő befektetés eldöntésekor szükség lehet tervre. "A Bitcoin fokozott napi volatilitása ezt különösen igazsá teszi," mondja Ari Wald, a Wall Street elemzője. A Bitcoin 50 százalékkal zuhant márciusban a COVID-19 járvány miatt, és más kriptovaluták is nagy veszteségeket szenvedtek el.

Az a tény, hogy sok kriptó, mint például a Bitcoin és a Litecoin, visszanyerte veszteségeit a Covid összeomlása után, a kitartás erényét jelzi.

3. Figyelje a trendeket és a jeleket

A bitcoin szinte tökéletesen pozitív korrelációs együtthatója 0,83-nál, az egyik legnagyobb mutató a Bitcoin teljesítményének figyelemmel kísérése lenne, amelyhez az ár töredékéért megvásárolhatja a Litecoin-t. Vannak más külső mutatók is, amelyek megadhatják a jelet arra, hogy elinduljanak.

Mivel az Egyesült Államokban milliókat fektetnek be egy fiskális ösztönzésbe, az inflációt féltő befektetők a kriptográfia, mint biztonságos tartalék eszköz felé tekintenek, ezért növekszik az érmék, például a Litecoin iránti igény. Feltéve, hogy ez a tendencia folytatódik, nagyban vonzza a befektetőket és az egyéneket is az LTC-be való befektetésre.

4. Vegye figyelembe az adókötelezettségeket

Bár a Litecoin és sok más kriptovaluta árucikknek számít a Szövetségi bíró az Egyesült Államokban nem feltétlenül kezelik őket így az IRS-szel. Ugyanazt az adójogi státust kell fizetni, mint más befektetési ingatlanokat. A Litecoin-adók értékesítésével, átruházásával vagy csupán elköltésével hozhatók létre (ha az érték az eredeti vásárlás után nőtt).

Fontos megjegyezni azt is, hogy ez az adó attól függ, hogy mennyi ideig tartja az érméket. Ezzel együtt fontos az összes tranzakció naplózása. Ráadásul a kriptográfiai bevételeket a tőkenyereség után adózzák, amely többnyire kisebb, mint a szokásos jövedelemadók.

Kezdjen befektetni a Litecoinba az eToróval

Ha mostanra be akarja fektetni a Litecoinba, eToro egy felhasználóbarát és olcsó platform, amely nagyszerű kriptográf kereskedési élményt nyújt. A vállalat tovább bővül azáltal, hogy új termékeket és más kriptovalutákat vezet be a Litecoin tetején, lehetővé téve kezdőknek és szakértőknek, hogy feltárják a kriptovilág különböző lehetőségeit.

eToro – a legjobb bróker Vásároljon LTC-t

Az eToro hosszú évek alatt megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok

 • A Litecoin 2011-ben indult, amikor az MIT egykori diplomája és a Google munkatársa, Charlie Lee megtervezte a digitális érmét a Bitcoin tervei alapján.
 • Az elmúlt két hónapban bekövetkezett 85% -os megugrással a befektetők szorosan figyelik a Litecoin-t.
 • A kriptopiac meghaladta az 1 billió dollárt 2021 januárjában.
 • A Litecoin négyszer gyorsabban dolgozza fel és generálja a blokkokat, mint a Bitcoin, így sebessége a legvonzóbb eszköz az altcoinok között.
 • A Litecoin szinte tökéletesen pozitív korrelációs együtthatót oszt a Bitcoinnal 0,83-on.
 • A Litecoin nyílt forráskódú technológiával rendelkezik, alacsony sebezhetőséggel, rövid feldolgozási ideje miatt.
 • A Litecoin a BTC Core Client természetesen nyílt forráskódú villájára épül.
 • Összességében a hosszú távú növekedés pozitív előrejelzéseket jelent az LTC jövőbeli trendjeivel kapcsolatban.
 • A Digitalcoin előrejelzése szerint a Litecoin ára 2021-ben 190 dollárig, 2024-ben pedig 316 dollárig is felmehet..
 • Válasszon egy biztonságos pénztárcát, gondosan fektessen be és tervezzen előre, amikor úgy dönt, hogy befektet a Litecoinba.
 • Legyen tisztában az adókötelezettségekkel, amikor a Litecoinba fektet be.

Ha a Litecoinba történő befektetésen gondolkodik, ne feledje, hihetetlenül nagy a kockázata.

Litecoin vételét vagy eladását tervezi?

A Litecoin jó befektetés, és befektetnem kellene-e a Litecoinba?

Olvass tovább:

A Litecoinba történő befektetés előnyei és hátrányai, milliomos készítő lesz-e?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector