Mi az az ICO? Minden, amit tudnod kell

Az ICO valószínűleg egy olyan kifejezés, amellyel számos alkalommal találkozott a kriptovaluta kutatása során, és talán elgondolkodott azon, hogy mit jelent.

Röviden, azt jelenti ‘Kezdeti érmeajánlat”, És nevezhetjük„jelképes eladás. Itt kínálnak új kriptovalutát meghatározott árfolyamon.

Egy cég ezt azért teszi, hogy pénzt gyűjtsön arra, hogy felépítse azt, amit terveznek létrehozni.

Kereskedőként az ICO nagyszerű módja lehet a profitszerzésnek. Ezt úgy tehetjük meg, hogy az ICO során nagyon alacsony áron vásárolunk, és eladjuk, miután a termék életbe lép, amikor az árak valószínűleg emelkedni fognak.

2017 nagy év volt az ICO-k számára, és sok minden felvetődött, több ICOs ma privát, nem nyilvános, és sokan nem hallanak róluk.

Széles körben elterjedt a vélemény, hogy ma már több pénzt gyűjtenek magántulajdonban, mint nyilvánosan, és főleg a bálna befektetőknek kínálnak befektetést.


Az ICO-kat nem szabad összetéveszteni az IEO-kkal (Initial Exchange Offering), amely adománygyűjtő esemény egy kriptovaluta-csere számára.

Az egyik legfrissebb IEO a LEO, a Bitfinex csere segédprogram-tokenje.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!

Biztonságos befektetés-e az ICO-k??

befektetés az ico-ba

Rengeteg dologgal kell tisztában lenni, mielőtt belevágna az ICO-ba.

Az egyik legfontosabb dolog, amire emlékezni kell a legtöbb kriptovaluta projekt valószínűleg kudarcot vall. A befektetőknek nagyon reálisaknak kell lenniük az elvárásokkal kapcsolatban.

Ha nem tudja kitalálni, mi különbözteti meg a kriptovalutát az összes többi opciótól, akkor valószínűleg nem éri meg a befektetést.

Az egyszerűség egy másik dolog, amire figyelni kell. Nézd meg a Bitcoint, a legsikeresebb kriptovalutát. Míg a működésének ötlete összetett, egy egyszerű problémát old meg.

Peter Lynch híres mondata így hangzik: “Soha ne fektessen olyan ötletbe, amelyet nem tud zsírkrétával illusztrálni.” Különösen a kriptovalutákkal igaz.

Átverés

ICOs hajlamosak a szivattyúzás és lerakás sémáira vagy csak a pénzeszközök egyenes lopása, és a probléma túl valóságos.

Pump and dump olyan rendszerek, ahol a befektetést kereső személy már jócskán a kriptovaluta tulajdonosa, és miután az ICO után az ár emelkedett, eladja mindazt, ami a tulajdonában van, dömpingeli az árat és elszalad a befektetői alapokkal.

Nem mind ICOezek csalások, és ez nem akadályozhatja meg, hogy ne vegyen részt egy ICO. Csak megköveteli, hogy jó sok kutatást végezzen, mielőtt részt vesz.

A legfontosabb szempontok, amelyeket keresni kell:

 • Ütemtervet. Ennek megfelelően meg kell magyaráznia azokat a lépéseket, amelyeket a szervezet növekedés közben meg fog tenni.
 • Átlátszó csapat. A projekt mögött álló csapatnak el kellett volna tárnia személyazonosságát, és jó hírnévvel kellett rendelkeznie.
 • Nyílt forráskód. Ez nem mindig szükséges, de jó jel, ha nyitottak a rendszerük működésére.
 • Reális befektetési megtérülés. A legtöbben nem tudnak valós képet adni arról, hogy mennyit fog valószínűleg keresni, de ha ez nagy százalék, legyen óvatos.

Ismert ICO-csalások

ico csalások

A már megtörtént csalások megvizsgálásával jó módszer megérteni, mire kell figyelni egy átverés során

Pincoin és iFan

Ez két ICO volt, amelyeket ugyanaz a vietnami cég, a Modern Tech végzett.

A felszínen legitim ötleteknek tűntek, amelyeket természetesen minden átverésnek meg kell vonzania az emberek számára.

Az iFan állítólag a hírességek platformja volt a tartalom népszerűsítéséhez a rajongók számára, a Pincoin pedig azt állította, hogy online platformot épít hirdetések, aukciók, befektetések és piactér számára..

A Pincoin kapcsán fontos megjegyezni, hogy ők azt állította, hogy a befektetők akár 40% -os profitra számíthatnak, ami nevetségesen nagy igény.

A Modern Tech átverése nem volt különösebben bonyolult. Egyszerűen mindenki pénzét elvették, majd eltűntek. Nem volt szivattyú és lerakó.

Akár 32 000 ember volt az átverés áldozata, és összesen mintegy 660 millió dollár tűnt el.

Centratech

Ez az eddigi talán egyik leghíresebb ICO-csalás, és arról ismert, hogy bekapcsolta Floyd Mayweather ökölvívót és DJ Khaled zenészt.

A két alapítót végül letartóztatták és csalással vádolták, miután 32 millió dollárt gyűjtöttek.

Az US Securities and Exchange Commission (SEC) azt állította, hogy a kettő fiktív életrajzokat készített a vezetőkről, és megtévesztő marketing anyagokat tett közzé.

Ez csak azt mutatja, hogy nem lehet teljesen megbízni abban, amit a vállalatok állítanak. Sokkal tovább kell tekintenie, mint az általuk kínált anyagok.

Plexcoin

A Plexcoin nem volt olyan sikeres, mint a Modern Tech, és csak körülbelül 15 millió dollárt sikerült ellopnia.

Talán a legnagyobb jel, hogy a Plexcoin átverés volt, az volt abszurd állítás, miszerint a befektetők 1,354% -os megtérülésre számíthatnak 29 nap alatt.

A Plexcoin egyike azon kevés alkalmaknak, amikor a SEC már azelőtt bekapcsolódott egy ICO-ba, hogy befagyasztotta az alapokat.

Szabályozás

ico szabályozás

Mivel az ICO-k a világ számos részén még mindig nagyon új fogalom, a kormányzati szabályozás szempontjából szürke területet foglalnak el.

Az ICO-kra vonatkozó szabályozás azonban lassan felzárkózik a különböző helyeken, bár még nincs globális konszenzus a szabályozásuk módjáról.

A szabályozás nemcsak a csalások miatt növekszik, hanem az is aggodalomra ad okot, hogy mi történik a megszerzett pénzeszközökkel, és ha az ICO minden állítása igaz.

Kína és az USA talán a legszigorúbb az ICO-k tekintetében.

Kínában, ICOs teljesen be vannak tiltva. Ezt megelőzően a kínai befektetők nagyon aktívak voltak az ICO-kban, mintegy 400 millió dollárt gyűjtöttek.

Kínában számos platform most is tiltja az ICO-hirdetéseket.

Érdemes azonban megjegyezni Kína megengedheti ICOs a jövőben és hogy a tilalom csak ideiglenes, amíg egy szabályozási keret meg nem áll.

Az USA-ban az ICO-k bonyolultabb tájon működnek.

Míg a SEC nagyrészt felelős a szabályozásért ICOs, eseti alapon teszik, attól függően, hogy értékpapírnak tekintik-e vagy sem, amit nehéz meghatározni.

Ha megérted az ICO-k szabályozását az országodban, megóvhatod magad a pénzeszközök elvesztésétől.

Sok kriptovalutával foglalkozó ember az ICO-szabályozást rossz dolognak tekintheti, mert nem hiszi, hogy a kormányoknak kriptovalutában kellene kitüntetniük.

azonban, kereskedők szempontjából a szabályozás jó dolog és biztonságban lesz. Lehetséges, hogy több információra lesz szüksége rólad.

Melyek a legnagyobb ICO-k?

legnagyobb icos

Néhány ICO nagyon nagy volt, és sok esetben ERC-20 tokenekről van szó, amelyeket az Ethereum tetején indítottak.

 1. DomRaider – 65 890 000 USD
  • Bemutatták jelzőjüket, hogy finanszírozzák vállalatuk és aukciós blokkláncaik növekedését világszerte.
 2. Tron – 70 000 000 USD
  • A Tron projekt most az egyik legfontosabb kriptovaluta, az Internet decentralizálására törekszik. Tron alapítója, Justin Sun nagyon ismert és kedvelt, sokan kommentálták nagyszerű marketingtudását.
 3. Bankex – 70 600 000 USD
  • Az eszköz igazolásának algoritmus létrehozásával foglalkozó vállalat. Érdemes megjegyezni, miért vonzó a projekt; ez valami könnyen érthető, enyhe csavar egy olyan gondolatban, amelyről az emberek már tudnak.
 4. Aragon – 73 000 000 USD
  • Projekt decentralizált szervezetek számára eszközök létrehozására. Aragon az ICO óta mintegy 58% -ot veszített értékéből. Bár ez az összeg magasnak tűnhet, másoknak nem volt ilyen szerencsés.
 5. QASH – 105 000 000 USD
  • Kimondva „készpénz”, a QASH a Quoine platform natív tokenje, és reméli, hogy megoldja a kriptovaluta-befektetések likviditási kérdéseit..
 6. Állapot – 108 000 000 USD
  • Az emberi jogokat tiszteletben tartó pénztárca, üzenetküldési és böngészési szolgáltatás létrehozását tervező projekt.
 7. Bancor – 153 000 000 USD
  • Decentralizált likviditási hálózat, ahol bármely kriptovalutát felcserélhet egy másikra.
 8. SIRIN LABS token – 157 000 000 USD
  • Céljuk a blokklánc-gazdaság és a tömegpiac közötti szakadék áthidalása. Sajnos az ICO óta a projekt értékének akár 98% -át is elveszítette.
 9. Tezos – 232 000 000 USD
  • Lényegében arra törekszik, hogy az utolsó blokklánc legyen. Kiemelt hangsúlyt fektetnek az on-chain kormányzásra, és úgy vélik, hogy ez lesz a valaha legtartósabb blockchain. Az ICO állítólag tízszer többet emelt, mint várták.
 10. Filecoin – 257 000 000 USD
  • A Filecoin ICO-ja eddig a legtöbbet emelte, de azóta a Filecoin értéke jelentősen csökkent, és értékének akár 62% -át is elveszítette.

A sikeres ICO-ról elolvasva láthatja, hogy mit keresnek az emberek az ICO-ban.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, győződjön meg róla, hogy ezek a legfontosabb pontok.

 • ICOA pénzszerzés nagyszerű módja. Az ICO után az ár gyakran emelkedik, és sokan eladják befektetésüket, hogy gyors profitot érjenek el.
 • A befektetőknek sokat kell kutatniuk befektetés előtt. Ne feledje, hogy a legtöbb kriptovaluta valószínűleg nem fog sikerülni abban, amit terveznek felépíteni.
 • A csalások valósak. Vigyázzon a csalások árulkodó jeleire, amelyek közül az egyik legnagyobb a lehetetlen nyereség ígérete.
 • A szabályozás lassan felzárkózik ICOs. Sok országban, bár különböző módon szabályozzák őket.

Tanuljon meg kereskedni a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector