Miért nem szabad csak kereskedni a Bitcoin-szal

A Bitcoin az első, legismertebb és legértékesebb kriptovaluta odakinn, de nem csak erre kell figyelnie.

Még mindig túl korai megjósolni, hogy a Bitcoin lesz-e az egyetlen kriptovaluta, amely még mindig a végén áll. Valójában csak 10 éve létezik.

Az írás idején, az előrejelzések szerint akár 2000 különböző kriptovaluta létezik megvásárolható és kereskedhető.

természetesen, nagy valószínűséggel többségük nem éli túl. Még azt is láthatjuk, hogy a kriptovaluta buborék hamarosan megjelenik, és sokféle kriptovalutát eltöröl.

Vitathatatlanul egyes dolgokat nem kell tokenizálni, és valószínűleg csak beugranak a kriptovaluta sávba.

Míg Bitcoin a legvalószínűbb értelemben működő kriptovaluta, kereskedőként csak a Bitcoin kereskedése kockázatos és nem túl bölcs.


Rengeteg más kriptovaluta közül lehet választani, amelyekből profitálhat a kereskedésből.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!

Diverzifikálja a kockázatát

diverzifikálja a kockázatát

Fontos dolog, amit a kereskedők tesznek, függetlenül attól, hogy kereskednek-e, diverzifikálja kockázatukat. Részvény kereskedők, forex kereskedők, bármely kereskedő.

A kockázat diverzifikálása mögött álló ötlet egyszerű; nak nek optimalizálja a kockázat-haszon arányt és csökkenti a tartós veszteség esélyét.

Ez azt jelenti, hogy több párral kell kereskednie. A kereskedők ennek oka az, hogy ne legyenek teljesen kitéve, amikor a piac leesik.

Mi történik, ha a Bitcoin hirtelen új mélypontokra süllyed? Elveszíthet mindent. Klasszikus példa arra, hogy az összes tojást nem rakja egy kosárba.

A helyzetet tovább rontja, mi van akkor, ha a Bitcoin hónapokig vagy akár fél évig nem működik? Lehet, hogy veszteséggel kell visszakapnia ezt a pénzt.

Ehelyett három vagy több kriptovaluta, köztük a Bitcoin kereskedésével csökkentheti a kockázatot és folytathatja a kereskedést, amikor a Bitcoin nem működik.

A veszteség keletkezése a kereskedelem normális része és fel kell készülnie arra az eshetőségre. Nem akkor, ha veszteségeket okoz, hanem azt, hogy mikor és hogyan fogja kezelni.

A kockázat nem diverzifikálása az egyik legnagyobb hiba, amelyet bármely kereskedő elkövethet. Ez egy nagy csapda, amelybe sok kriptovaluta-kereskedő beleesik.

Annyira izgatottak a kedvenc kriptovalutájuk miatt, és teljesen biztosak abban, hogy sikeres lesz. Sajnos a legtöbb kriptovaluta-kereskedő nem tud ilyen kereskedési taktikáról.

Ezután teljesen meglepődnek rajtuk, amikor a választott kriptovaluta árának esése vagy akár teljesen összeomlik.

Megfelelően diverzifikált kereskedési portfólióban, Bitcoin nem haladhatja meg a 10% -ot.

A további diverzifikáció érdekében meg kell vizsgálnia a devizát és a részvényeket, hogy egy egészséges százalékot vegyen fel, ami nem kriptovaluta.

Kerülje a szabályozási eséseket

A Bitcoin a legtöbb hőt a szabályozó tisztviselőktől kapja, mert annyira ismert. Gyakran, ha a Bitcoinról negatívan beszélnek a hírekben, károsíthatja árát.

Aztán megint, ha negatív hírek vannak a Bitcoin szabályozásáról, az hatással lehet az egész piacra, és a diverzifikáció nem annyira számít.

Néha nem tehet semmit.

Sokszor, ha megnézed a diagramokat, látni fogod, hogy a legtöbb kriptovaluta utánozza a Bitcoint az ármozgások szempontjából.

Csak a Bitcoin kereskedésével hiányoznak a lehetőségek

A diverzifikáció nem csak arról szól, hogy nem veszít pénzt, több pénzszerzésről is szól.

Nem a Bitcoin az egyetlen kriptovaluta, amelynek ingadozó ármozgásai vannak, sok altcoin is nagyon ingatag és jó lehetőségeket mutat be a gyors be- és kiszálláshoz.

Sok kereskedő korán kapcsolódik be az altcoinokba, megvásárolja azokat az ICO-ban, és eladja, amikor az ICO befejeződik. Ezek a lehetőségek nagyszerűek a gyors haszonszerzéshez.

Ezek a kereskedők nem sokat tudnak arról a kriptovalutáról, amelybe befektetnek, vagy törődnek vele, csak azt hiszik, hogy az ár fel fog emelkedni az ICO után.

Milyen kriptovalutákat válasszon?

kriptovaluták közül választhat

A kockázat diverzifikálásakor olyan kriptovalutákat szeretne keresni, amelyek valami egészen mást kínálnak a Bitcoin számára, amelyek kiemelkednek egyediségükkel és különböző tulajdonságokkal rendelkeznek.

Pontosabban nézze meg azokat a kriptovalutákat, amelyek felajánlják azt, ami a Bitcoinból hiányzik.

Az egyik legfontosabb dolog, amit megvizsgálhat, az okos szerződések és dApps. Bár a Bitcoin intelligens szerződésekhez is használható, jellemzői nagyon korlátozottak.

Az Ethereum, az EOS, a NEO és versenytársaik a legjobb indulási helyek.

Bizonyos értelemben teljesen más iparágról van szó. A Bitcoin a tranzakciók lebonyolításáról szól, míg az olyan kriptovaluták, mint az Ethereum, sokkal szélesebb körűek.

Az internet működésének és az alkalmazások működésének megváltoztatását tervezik azon felül, hogy miként kezeljük a jogi megállapodásokat.

Ideális esetben, ha diverzifikálja a kockázatát egy olyan kriptovalutával, mint az Ethereum, biztonságosabb lehet, ha a Bitcoin leesik.

Még azt is észlelheti, hogy amikor a Bitcoin lemegy, az alternatívák felmehetnek, mivel más kereskedők keresik valahol az alapjaikat, amikor a Bitcoin túl viharos vagy medvepiacon van.

Azonban úgy dönt, hogy fedez Bitcoin, győződjön meg róla, hogy megértette az érmék korlátait, amelyek használata mellett dönthet.

Noha egy maroknyi más, egyedülálló lehetőségeket kínáló kriptovaluta van, nem szabad elfelejteni, hogy a Bitcoin a leghosszabb ideig tartó kriptovaluta, és soha nem hackelték.

A Bitcoinhoz hasonló érmék

Eltekintve a kriptovalutáktól, amelyek nagyon különböznek a Bitcoin-tól, megnézheti azokat a kriptopénzeket is, amelyek hasonló módon működnek, de néhány kulcsfontosságú különbséggel rendelkeznek.

Ez alatt olyan kriptovalutákat értünk, amelyek egyszerűen a tranzakciók megkönnyítésére szolgálnak. Lehet, hogy vannak olyan jellemzőik, amelyek elméletileg jobbá teszik őket, mint a Bitcoin.

A legfontosabb kriptovaluta, amelyet meg kell vizsgálni, a Litecoin lenne, mert nagyon hasonló.

A Litecoin gyorsabb, ami az egyik legkevésbé jellemző funkció, amelyet az emberek a Bitcoin-tól szeretnének. 84 millió érmének is van határa, ami azt jelentheti, hogy a Bitcoin-ot is meghaladja.

De akkor miért népszerűbb a Bitcoin?

Egyszerű, ismertebb és jobb volt az indulása.

Ezenkívül egyike azon kevés kriptovalutáknak, amelyek már teljesítik az ígérteket. Az fehér papír a kódolás elvégzése után írták.

Már látjuk, hogy működik, sokan már kereskednek vele, és néhány eladó elfogadja fizetésként.

Már sokan használták, és pénzügyi problémákra egyszerű megoldani.

Érdemes utánanézni a Bitcoin legfontosabb riválisainak is, azoknak, amelyeket kifejezetten a Bitcoin megelőzésére hoztak létre; Bitcoin Cash és Bitcoin SV.

Érmék nagyon különböznek a Bitcoin

Vannak olyan kriptovaluták is, amelyek nagyon különböznek a Bitcoin-tól, és a blokklánc-technológia alternatíváit használják. Ezekkel is fedezheti kereskedéseit.

Használja ki a stabil állományokat

stabil állományok

A stabil pénznemek olyan kriptovaluták, amelyek valamihez kötődnek és sokkal kevésbé volatilisek, mint a szokásos kriptovaluták.

Talán ennek legismertebb példája a Tether, egy kriptovaluta, amelynek 74% -át az amerikai dollár tartalékai biztosítják. Az írás idején ez a 7. legnagyobb kriptovaluta piaci kapitalizáció szerint.

Hogy az említett, rengeteg vita van a Tether körül és ezért a stabil állományokat nem szabad kockázat nélkül befektetésnek tekinteni.

Az ok, amiért a stablecsinok hasznosak lehetnek, az, hogy könnyebben mozoghatnak, mint a Bitcoin-ot visszaállítani a választott fiat pénznemre, és olcsóbbak lehetnek.

Sokkal könnyebb használni őket, ha az értéket egyik tőzsdéről a másikra mozgatja.

Stabil coinokat használhat a Bitcoin mozgatásához, ha ingatag piaci viszonyok jelennek meg. Addig tartsa őket, amíg a volatilitás véget nem ér, és vásároljon újra Bitcoin-t.

Mire kell figyelni a kriptovaluta portfólió diverzifikálásakor

diverzifikálja kriptovaluta portfólióját

A kriptovaluta-portfólió diverzifikálása nehéz feladat lehet.

Nehéz iparág megfelelő diverzifikálása, mert a kriptovaluták többségében nagyon kockázatos befektetni.

Mint korábban említettük, a legtöbben nem érik el azt, amire törekednek.

Fontos szem előtt tartani, hogy Az interneten található anyagok többsége az aktuális marketing anyagokban található, bármennyire is technikának tűnhetnek először.

Ezek az anyagok nagyrészt nehezen megvalósítható ígéretekből állnak, amelyek valószínűleg nem fognak megtörténni.

Megfelelő kutatás elvégzése, tudni kell olvasni a kódot, és meg kell értenie, hogyan működik.

Ezt nem mindenki teheti meg, de ez a legjobb módja annak, hogy megtanulják, hogyan működik valami, és érdemes-e idejét befektetni.

Ha nem tudja elolvasni a kódot, de befektetni szeretne a kriptovalutába, és biztosnak kell lennie abban, hogy egy kriptovaluta megéri a kockázatot, ideális esetben konzultáljon valakivel, aki igen.

Ne diverzifikáljon csak a változatosság kedvéért.

Végezze el a kutatását, és győződjön meg róla, hogy ez egy bölcs befektetés. Ha nem érted teljesen, mibe fektetsz, az még rosszabb ötlet lehet. Biztosnak kell lennie abban, amit csinál.

Azt is ellenőrizheti Weiss Crypto Ratings hogy megértsük, melyik kriptovaluta teljesít jól a technikai átvétel és a kockázat-megtérülés szempontjából.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Diverzifikálja portfólióját. Ne csak Bitcoinnal vagy egy adott kriptovalutával kereskedjen, hanem más kriptovalutákkal is kereskedjen, amelyeknek látja a potenciálját.
  • Nézze meg a kriptovalutákat, amelyek nagyon különböznek a Bitcoin. Például olyan kriptovaluták, amelyek nagyon különböző dolgokat céloznak meg.
  • Fedezze fel a hasonló kriptovalutákat Bitcoin. Például olyan kriptovaluták, amelyek valami hasonlót kívánnak megtenni, és előnye lehet a Bitcoin felett.
  • Használja ki a stabil állományokat. Használhatja őket pénzeszközeinek rövid távú védelmére.

Tanuljon meg kereskedni a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector