Milyen előnyei vannak a kriptovaluta kereskedelemnek?

Vessen egy pillantást a kriptovaluták kereskedésének előnyeire, és fedezze fel, miért vált népszerű alternatívává más eszközökkel szemben.

Ezekben az időkben nem beszélhet a pénzügyekről, és nem említheti a kriptovalutákat. Az egész világon, amikor olyan szakaszokról beszélünk, mint a kriptográfiai csere & kereskedési célpontok, a kereskedők úgy dolgoznak, hogy egyik típusú készpénzt vásárolnak vagy adnak el másnak, vagy készpénzre váltják kriptovalutájukat.

A fő virtuális monetáris standardok és a kriptoforrások jelenleg még az előrehaladás kezdeti időszakában vannak, ezért még nem jutottunk el a maximális kapacitásig.

Miért kell kriptovalutákkal kereskedni – a kriptopénz-kereskedelem előnyei

A kereskedők spekulálhatnak arról, hogy a kriptográfiai eszközök ára nő vagy csökken. És nem kell birtokba venniük ezt az eszközt. Megtehetik ezt CFD-k, spread fogadások, scalping, pozíció kereskedés, sáv kereskedés, swing kereskedés és napon belüli kereskedés révén.


A kriptovaluta kereskedelem előnyei a következők:

1. A kriptovaluta volatilitása

2. A kriptovaluta piaci órái

3. Képesség hosszú vagy rövidre menni

4. Javult likviditás

5. Tőkeáttételes expozíció

6. Adó-hatékony kereskedelem

7. Gyorsabb számlanyitás

A kriptovaluta-kereskedelem néhány előnye az átláthatóság, a volatilitás, a biztonság, a 24 órás nyitott piac, az elérhetőség és az alacsony kereskedési díjak.

A kriptopénzek volatilisak, vagyis az áruk gyakran emelkedik és csökken. Mivel az árak gyakran magasan mozognak, a kriptovalutákkal való kereskedés valóban nyereséges lehet. A kereskedőknek spekulálniuk kell egy bizonyos kriptovaluta árával, anélkül, hogy birtokolniuk kellene. Megtehetik ezt CFD-k, spread fogadások, scalping, pozíció kereskedés, sáv kereskedés, swing kereskedés és napon belüli kereskedés révén.

Kezdjük el:

1. A kriptovaluta volatilitása

A kriptopénzek volatilisak, vagyis az áruk gyakran emelkedik és csökken. Mivel az árak gyakran magasan mozognak, a kriptovalutákkal való kereskedés valóban nyereséges lehet. A kereskedőknek spekulálniuk kell egy bizonyos kriptovaluta árával, anélkül, hogy birtokolniuk kellene. Bár a kritikusok a kriptopénzek rendkívüli volatilitását a kriptopénzek gyenge pontjának tekintik, a kereskedők profitálhatnak belőle, mivel a kriptográfia eszközeinek ára gyakran emelkedhet és csökkenhet, lehetőséget adva nyereségre..

2. A kriptovaluta piaci órái

A részvényekkel és árukkal való kereskedéssel ellentétben a kriptovaluták kereskedelme nem csak a hét öt napján történik. Ehelyett bármikor kereskedhet a piacon, mivel az éjjel-nappal nyitva tart, egyre több tőzsdén. Ez nagyszerű lehetőség, különösen a részmunkaidős kereskedők számára, akik teljes munkaidős munkát végeznek, mivel szabadidejüket kereskedésre fordíthatják.

3. Képesség hosszú vagy rövidre menni

Hosszú távon vásárol egy értéket egy bizonyos áron, és magasabb áron eladja, amikor az értéke növekszik. A vásárlás ára és az eladott ár közötti különbség a megszerzett nyereség. Rövid távon kriptot kölcsönöz, majd először eladja a nyílt piacon, majd ezt követően alacsonyabb áron vásárolja meg ezeket a részvényeket, és így profitál az árkülönbségből. A kriptovaluták kereskedése során mindkettőt megteheti.

4. Javult likviditás

A forgalomképes eszközökről beszélve a likviditás elengedhetetlen elem, és ez magában foglalja a kriptovalutákat is. A folyékony piacok hatékonyabb, mélyebb és simább élményt biztosítanak a kereskedés során. Az illikvid piac nehéz helyzetbe hozhatja a kereskedőket. Bár a forexet tartják a leglikvidebb piacnak, a kriptovaluták sem állnak rosszul, mert likvidek.

5. Tőkeáttételes expozíció

A tőkeáttétel olyan betét, más néven fedezet használata, amely fokozott kitettséget jelent egy adott eszköz számára. Egyszerűen elmagyarázva: kereskedési értékének töredékét állapítja meg, a többit pedig a szolgáltatója kölcsönadja.

A kriptovalutában a CFD-kereskedelem és a spread-fogadások tőkeáttétellel rendelkező termékek. Ezért lehetővé teszik, hogy pozíciót nyithasson a „fedezeten” – betétre, amely csak a kereskedelem teljes értékének egy részét érinti. Tehát nagy kitettségre tehet szert egy kriptopiacon, csak egy kis összegű tőkével.

6. Adó-hatékony kereskedelem

Ha nagyon pontos nyilvántartást vezetünk, akkor megvalósítjuk a hatékony stratégia végrehajtásának legfontosabb elemét az adóhatékony kriptovaluta kereskedelem terén. Függetlenül attól, hogy a kriptovaluta befektető vagy kereskedő hogyan hoz bevételt kereskedésből, hosszú távú befektetésből vagy más eszközökből, nagyon fontos a pontos nyilvántartás vezetése, mivel ez lehetővé teszi a pontos értékelést. A kriptovalutákról ismert, hogy vannak bizonyos előnyei az adók tekintetében. Például a szétterített fogadásokat nem terheli adó. Nincs tőkenyereség-adó (CGT), mert soha nem rendelkezik eszközzel.

7. Gyorsabb számlanyitás

A kriptovaluták kereskedése során fontos, hogy időt spóroljon a fiókjával kapcsolatos fárasztó feladatokra, és csak a kriptográfiára összpontosítson. A kripto tőzsdék köztudottan megkönnyítik és felgyorsítják a regisztrációs folyamatot, így a lehető leghamarabb elkezdheti a kereskedést.

Ezenkívül számos különféle eszköz áll rendelkezésre, amelyek azt állítják, hogy lehetővé teszik a Bitcoin automatikus kereskedelmét, adásvételét és profit eladását a piac jelenlegi trendjeinek követésével..

A kriptovaluta előnyei

De milyen előnyei vannak a kriptovalutának?

A kriptopénzeknek számos előnye van a hagyományos pénzügyi eszközökkel szemben. Itt van néhány közülük:

1. Tranzakciók

2. Eszközátadások

3. A tranzakciók bizalmasak

4. Alacsonyabb tranzakciós díjak

5.. Nagyobb hitelhez jutás

6.. Könnyű nemzetközi kereskedelem

7. Magas szintű biztonság

1. Tranzakciók

A hagyományos üzleti ügyletek megkötésekor az ügynökök, a brókerek és a jogi képviselők bonyolultabbá tehetik az egyébként egyszerű folyamatot. Figyelembe kell vennie az elvégzendő papírokat, jutalékokat, közvetítői díjakat és sok más speciális feltételt, amelyek egy adott ügyletre vonatkozhatnak.

Bitcoin, Ethereum & Csillag protokoll összehasonlítás. Forrás: Stronghold

A kriptovaluták nagyon fontos előnye, hogy azáltal, hogy két fél között lezárják az ügyfeleket, amelyek peer-to-peer hálózati rendszeren jönnek létre, azonnal megszűnik annak szükségessége, hogy olyan folyamatokat éljünk át, amelyeket a hagyományos pénzügyi rendszerek használata során élünk át..

Ez nagy hatással van az ellenőrzések létrehozására, és kevésbé zavar a tranzakciók összegével kapcsolatban. Ezenkívül a tranzakcióban részt vevő két fél egyaránt tudja, kik ők, és ezáltal nagyobb elszámoltathatóságot eredményez.

2. Eszközátadások

A kriptovaluta blokkláncot az elemzők úgy jellemezték, hogy hasonlít egy „nagy tulajdonjogi adatbázishoz”, amely egyaránt használható gépjárművekre, ingatlanokra és más hasonló árucikkekre vonatkozó kétoldalú szerződések végrehajtására és érvényesítésére..

A blokklánc kriptovaluta ökoszisztéma azonban felhasználhatja a transzferek speciális módjainak megkönnyítését is. Figyelembe véve, hogy Ön mint kriptotulajdonos irányítja a számláját, lényegesen kevesebb időbe telik az eszközök átutalása.

3. A tranzakciók bizalmasak

A hagyományos rendszerekben az Ön tranzakcióiban részt vevő bankok vagy hitelügynökségek referencia-dokumentumot készíthetnek a teljes tranzakciótörténetről, minden alkalommal, amikor egy tranzakciót Ön hajt végre. Ezért ez aggodalomra adhat okot a saját magánéletével kapcsolatban. Egyszerűen magyarázva, ez azt jelentheti, hogy rendszeresen ellenőrzik számlája egyenlegét annak érdekében, hogy biztosítani lehessen a megfelelő pénzeszközök rendelkezésre állását. Fontos üzleti tranzakciók végrehajtása során szükség lehet pénzügyi történetének alaposabb vizsgálatára.

Az a tény, hogy az Ön által végrehajtott tranzakciók egyedi cserék, amelyekben két fél vesz részt, amelyek mindegyik esetben tárgyaltak és megállapodtak a feltételekről, az egy másik értékes előny. Ezenkívül az információcsere „push” alapon történik, ami lehetővé teszi, hogy pontosan elküldhesse a kívánt összeget a címzettnek, ezáltal nagyon gyors és megbízható cseremódszer.

Ez szintén nagyon fontos szerepet játszik személyes pénzügyi előzményei magánéletének őrzésében, és védelmet nyújt a személyazonosság-lopás vagy a számlalopás fenyegetése ellen is, amely a hagyományos rendszer szerint sokkal nagyobbnak bizonyult, mivel az Ön biztonsága a tranzakció során személyes adatok rendelkezésre állnak, és a tranzakciós lánc bármely pontján kiszivároghatnak.

4. Alacsonyabb tranzakciós díjak

Nagyon valószínű, hogy az általuk nyújtott információk elolvasása közben megbotlott a bank vagy hitelkártya-társaság havi számlakivonatain, és meglepett az a szint, amelyet pénzeszközök átutalása, csekkek írása vagy bármilyen más pénzügyi terhelés miatt vetnek ki. érintett ügylet. A tranzakciós díjak jelentősen csökkenthetik eszközeit, még inkább, ha egy hónap alatt nagy számú tranzakciót hajt végre.

Bitcoin & Az Ethereum átlagos tranzakciós díjai. Forrás: Logos Network, közepes

A harmadik féltől származó szolgáltatáskezelés díjat számíthat fel a kriptotárca karbantartásáért, de ezek a díjak sokkal alacsonyabbak lesznek, mint amelyeket a hagyományos pénzügyi rendszerek vetnek ki.

5. Nagyobb hitelhez jutás

A média, amely ennyit tesz a kriptovaluta-cserék elősegítésében, a digitális adatátvitel és az internet. Tehát bárkinek, aki életképes adatkapcsolattal rendelkezik, az összes ilyen szolgáltatás rendelkezésre áll, csak szüksége van némi ismeretre a kínált kriptovaluta hálózatokról, valamint a hozzáféréshez a hálózat szempontjából releváns webhelyekhez és portálokhoz.

Körülbelül 2,2 milliárd ember használja az internetet vagy a mobiltelefont. Közülük azonban sokan nem férnek hozzá a hagyományos banki rendszerekhez. A kriptovalutákkal könnyebben hozzáférhetnek, mivel teljesen decentralizáltak és internetalapúak. Tehát az embereknek sokkal könnyebb lenne átutalniuk.

6. Könnyű nemzetközi kereskedelem

Bár jelenleg ezt nemzeti szinten nagyrészt nem ismerik el törvényes fizetőeszközként, a kriptovalutákra nem számítanak fel tranzakciós díjakat, kamat- és árfolyamokat, vagy egyéb intézkedéseket, amelyeket egyes országok az adott ügyre vonatkozó saját törvényeik miatt vetnek ki.

A blokklánc-technológiában jelen lévő peer-to-peer mechanizmus segítségével a nemzetközi átutalások és tranzakciók lebonyolíthatók, többek között a valutaváltással kapcsolatos ingadozásokkal járó komplikációk levonásával..

7. Magas szintű biztonság

A hitelkártya-társaságok által engedélyezett tranzakciókkal ellentétben, amelyek visszafordíthatók, mint például a „visszafizetések” esetében, miután engedélyezték a kriptopénz-átutalást, ezt nem lehet visszaállítani. Ez a csalás elleni védintézkedés, amely megköveteli a vevő és az eladó közötti külön megállapodás megkötését a visszatérítési politika tévedés esetén, vagy a visszatérítéssel foglalkozó általános irányelvek.

Ha kriptovalutákat vásárolna vagy kereskedne velük?

Mielőtt eldöntené, hogy bekerül a kriptovaluták világába, tudnia kell, hogy a kereskedés és a befektetés két különböző dolog. Ha segítségre van szüksége a dolgok részletesebb megértéséhez ebben a tekintetben, nézze meg ezt a részletes cikket.

Érdekelhet kriptovaluták vásárlása, ha…

 • Ön elfogadja, hogy minden megszerzett nyereség után adót fizet
 • Ön képes előre fizetni az eszközért
 • Olyan emberek részese akar lenni, akik kriptovalutákkal rendelkeznek
 • Nem zavarja a bevezetõ limitek vagy a maximális betétek
 • Türelmes vagy, amíg eladást vagy vásárlást vársz egy csere számlára
 • Nem bánja a betétek vagy a felvételek díjait
 • Része akarsz lenni a világ összes HODLER-jének

Érdekelhet a kriptovaluták kereskedése, ha…

 • Spekulálni akar az áraikon anélkül, hogy birtokolná az eszközt
 • Azt tervezi, hogy ugyanazon a számlán több tőzsdei kitettséget szerezzen
 • Azt akarja, hogy a pozícióját tőkeáttétellel tegye lehetővé, hogy a költségnél sokkal kevesebbet tegyen fel előre
 • Nem szeret befizetési vagy kifizetési díjat fizetni
 • Égő vágyad van, hogy azonnal kereskedni kezdj
 • Nem akar maximális betéti limitet alkalmazni

eToro – A legjobb kriptovaluta platform mind kereskedők, mind befektetők számára

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok:

 • A kriptovaluta-kereskedelem néhány fő előnye az átláthatóság, a volatilitás, a biztonság, a 24 órás nyitott piac, az elérhetőség és az alacsony kereskedési díjak.
 • A kriptovaluta tranzakciók jelentős előnnyel járnak, mivel egymásnak lezárt ügyek zajlanak, amelyek peer-to-peer hálózati struktúrán zajlanak..
 • A személyes csere előzményekkel kapcsolatos információk kiszivárogtatására nincs lehetőség.
 • A kriptovaluta-ökoszisztéma érvényes potenciállal rendelkezik arra, hogy az eszközátadást és a tranzakciók feldolgozását az érdekelt fogyasztók számára kereskedelem számára elérhetővé tegye.
 • Miután engedélyezték a kriptovaluta átutalását, nem lehet visszavonni. Ez a csalás elleni védintézkedés.
 • A kriptopénz legnagyobb előnye, hogy Ön a megfelelő magán- és nyilvános titkosítási kulcsok kizárólagos tulajdonosa, akik felelősek a kriptopénz-hálózati identitás elkészítéséért.
 • A média, amely ennyit tesz a kriptovaluta-cserék elősegítésében, a digitális adatátvitel és az internet.

Olvassa el még:

Melyek azok a 10 altcoin, amelyek 2021-ben felrobbanhatnak??

Altcoins vs Tokens: Mi a különbség?

Mi a legjobb befektetési kriptovaluta 2021-ben?

Hogyan lehet pénzt keresni kriptovalutával – végleges útmutató

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector