Monero: Az egyetlen valódi adatvédelmi érme?

Monero (XMR) talán az egyik a ma elérhető legismertebb adatvédelmi érmék, de ez a legjobb odakint? Mit kínál a kereskedőknek, amit a többiek nem?

A 2014 áprilisában indított Monero körülbelül olyan biztonságos és titokzatos, amennyire csak lehet.

Messze megvan legátfogóbb biztonsági algoritmus a mai kriptovaluták bármelyike ​​közül, és a CoinMarketCap a 10. legnagyobbnak számít az írás idején.

Érdemes befektetni ezt az adatvédelmi érmét? El tud-e haladni árnyékos képén, és olyan teljesítményt nyújtani, amelyet a hétköznapi emberek értékelnek és kívánnak?

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!


Mit próbál elérni Monero?

A Monero kriptovaluta mögött álló emberekről nem sokat tudni. Weboldalukon szinte az összes közreműködő névtelen.

A vezető fejlesztő Fluffypony néven ismert, valódi neve Riccardo Spagni és dél-afrikai származású. Először a bányászat révén kezdett érdeklődni a kriptopénz és a Monero iránt.

A moneroi csapat úgy véli, hogy a titoktartás a legfontosabb, amire a kriptovalutára van szükség, és Monero nagyrészt erre koncentrál követhetetlenség és összekapcsolhatatlanság.

Sokan félreértik, hogy ez azt jelenti, hogy az emberek a magánélethez vágynak az árnyas és illegális dolgokhoz, azonban ez nem a teljes igazság.

Az adatvédelem azért is fontos, mert, sok kriptovalutával minden információ nyilvánosan megjelenik a blokklánc és az emberek átkutathatják mások pénztárcáját, és megnézhetik, hova megy a pénzük.

Kényelmes lenne a munkáltatóval, ha tudná, mire költi a pénzét?

Vagy ha üzleti vállalkozás, akkor valószínűleg nem akarja, hogy a beszállítók tudják, mennyi pénze van, mert ennek megfelelően megváltoztathatják az árképzést.

Ez kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban is, hogy pénzügyi adatait hogyan használhatják fel a rossz szándékúak.

Bár a Bitcoin névtelen, egy kis munkával megtudhatja, hogy merre mennek a tranzakciók, mekkorák ezek a tranzakciók, és potenciálisan kitalálhatja, mire szolgálnak.

A hitelkártya-társaságok például nem adnak ki ilyen információkat, ügyfeleik védettek.

A Monero-nál biztonságban vannak az adatok, mint feladó vagy fogadó, valamint az elküldött összeg.

A Monero nem javasolja és nem helyesli a monero-érmék használatát törvénysértő ügyletekhez.

Ennek ellenére egyesek bírálták a Monero fellépésének hiányát az ilyen viselkedés megakadályozása és a felhasználók védelme érdekében.

Hogyan működik Monero?

monero, kriptovaluta

Monero kódolása főként C ++, a munka algoritmusának bizonyítékát használja és nyílt forráskódú.

A blokkok két percenként jönnek létre, végtelen maximális kínálat és minimum 0,3 Monero / perc jutalom jár.

A Monero kriptovaluta kulcsfontosságú megértése a CryptoNote és a CryptoNight.

Nicolas Van Saberhagen létrehozta a CryptoNote protokollt a nyilvános tranzakciók kezelésére a felhasználók identitását védő módon.

Az első kriptovaluta, amely ezt megvalósította, a Bytecoin volt 2012-ben.

A Bytecoin-t azonban tudományos kísérletként hozták létre, és néhány év után annak 80% -át bányászták, ami a skálázhatóság szempontjából nagy problémát jelentett.

Monero a Bytecoin kemény villája, és a CryptoNote protokollt használja CryptoNight formájában.

A CryptoNight jobb, mint a CryptoNote, mert a normál CPU-k meg tudják bányászni, ami elméletileg azt jelenti, hogy több ember bányászhatja.

A Monero a kriptopénz használja az úgynevezettgyűrű aláírás a tranzakciók aláírására és elhomályosítására.

Ez egy okos újítás, ahol a feladó címét az aláírás tartalmazza más aláírások csoportjával is, így az emberek nem tudják meghatározni, hogy ki volt a tényleges feladó.

A küldők a „mixin” szint növelésével növelhetik a tranzakciójukban érintett címek számát is. Minél magasabb a mixin szinted, annál többe kerül a tranzakció.

Monero algoritmusa véletlenszerűen választja ki a többi címet, és számos tranzakció történik.

Általában nincs szükség négynél több tranzakció keverésére.

Senki sem tudhatja, mely címek cserélnek pénzt. Ha megjelenik a címed, senki sem tudja megmondani, hogy érintett-e vagy sem.

A vevők számára van valami,lopakodó cím amely egy ideiglenes cím, amelyet a vevő fog használni a Monero érmék fogadásához.

Az egyszeri címek sem mutatnak értéket.

A lopakodó cím nem azonos a nyilvános címmel.

A lopakodó címek segítségével a Monero pénztárcád felismeri mindazokat, amelyek hozzád tartoznak, és ezeket „privát nézet kulccsal” is felismerheti..

Az összegeket is el kell rejteni mert akkor az emberek kitalálhatják, hogy mire fizetsz, és potenciálisan kinek küldesz.

Az összeg elrejtéséhez Monero a „gyűrűs CT” -et (bizalmas tranzakciók) használja. A gyűrűs CT-nek csak annyi kell, hogy többet érjen, mint a semmi, és ne legyen érvénytelen. Ez 2017-ben kezdődött.

Csak a feladó és a fogadó tudja, mennyit küldtek, senki más.

A Monero-t használók nem tehetik nyilvánossá a tranzakciókat, és a Monero-címek sokkal hosszabbak, mint például a Bitcoin.

Senki sem láthatja, hogy hány Monero érmék vannak. Mások csak akkor tudhatnak ilyen információt, ha az emberek rendelkeznek az Ön személyes kulcsaival.

Az érmék története szintén nem ismert. Ez azért fontos, mert ha érméket használnának illegális célokra, senki sem tudná, és ez az érme nem lesz leértékelve.

A múltban spekulációk voltak arról, hogy az eredetileg illegális célokra használt bitcoinok magukkal viszik a történelmüket, potenciálisan megkockáztatva azok biztonságát, akik később ilyen érméket használnak.

Lopás vagy tranzakciók nyilvánosságra hozatala nincs lehetőség, mint Dash. Vitathatatlanul, ha volt, az azt jelentheti, hogy ha valaki használja, akkor valami gyanús dolog történik.

Azáltal, hogy minden tranzakciót névtelenné tesz, ez kizárt.

A Monero adatvédelmi funkciói azt jelentik, hogy a kriptovaluta küldésekor meg kell szereznie a megfelelő címet, mintha rosszul tévesztené, fogalma sem lesz róla, hova küldték.

A Kovri projekt valami Monero azon dolgozik, amely elrejti az internetes forgalmát, tehát ha Monero-t használ, akkor az emberek, akik online kémkedhetnek rátok, nem láthatják.

A jövőben Monero egy második réteg használatát tervezi a sebesség és a skálázhatóság érdekében.

Hogyan teljesített Monero?

monero market cap

Alapján CoinMarketCap, Monero a 10. legnagyobb kriptovaluta a piaci kapitalizációt tekintve, ami 1 351 312 282 dollár, és az íráskor 17 157 476 XMR kínálat áll rendelkezésre.

Korlátlan mennyiségű Monero érmék ami valószínűleg azt fogja jelenteni, hogy az árak nem lesznek túl magasak, mivel továbbra is érmék készülnek.

Monero árát nézve történelmileg, különösen ingatag volt a Bitcoin kapcsán. A Monero szabadon bocsátása után sokáig kevés volt a volatilitás az amerikai dollárral szemben.

Monero volatilitása nagyrészt 2016 augusztusában kezdődött, ahol érménként 0,02 Satoshis árat ért el.

Aztán 2017 augusztusában a Monero elérte a 0,03 Satoshis árát, amelyet érmeenként egy hatalmas amerikai csúcs követett, 494 dollár. Ugyanakkor a Monero elérte a legmagasabb, több mint 7 milliárd dolláros piaci sapkát.

Ezt a magas szintet követően a Monero árfolyama, mind az amerikai dollárral, mind a Bitcoinnal szemben, hosszú ideig fokozatosan belépett az árcsökkenésbe.

2018 decembere óta, Monero stabilabb volt, nagyrészt az árban mozog.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a monero kriptovaluta kereskedéséből, a legelőnyösebb a dollárral kereskedni az amerikai dollár helyett, mivel az árak ingadozóbbak voltak.

A mai napig a Monero magasabb a Bitcoin-mal szemben, mint az amerikai dollár.

Vajon Monero megint ugyanazokat a csúcsokat éri el??

Lehetséges, de senki sem tudja pontosan megjósolni Monero árát a jövőben.

Ezt sokan felismerik a piac sokkal érettebb, mint néhány évvel ezelőtt és így a csúcsok nem biztos, hogy elérik a korábban látott csúcsokat.

Ez azt jelenti, hogy Monero esetében az ára valószínűleg csökken, ha negatív hírek érkeznek a magánéletének működésével kapcsolatban, és valószínűleg nőni fog, mivel több adatvédelmi funkciót valósít meg.

A Monero jó befektetés?

monero befektetés

A Monero jó befektetés, ha úgy gondolja, hogy a magánéletnek és a biztonságnak minden más előtt kell állnia a kriptovaluta kereskedelemben.

Vitathatóan Monero közelebb tette a tranzakciókat ahhoz, amit megszoktunk. Amikor készpénzzel vagy online hitelkártyával hajt végre tranzakciót, senki sem fogja tudni a tranzakciók előzményeit.

Érdemes mégis megfontolni ha Monero kormányok valaha is leállítják, akik azt hihetik, hogy illegális célokra használják.

Ha tetszik a Monero ötlete, de mást akarsz cserélni, akkor A Dash vagy a Zcash jó alternatíva lehet.

Érdemes megkérdezni, hogy valóban szükség van-e a Monero körüli extra biztonságra? Például a Bitcoin még soha nem volt feltörve, és vitathatatlanul elég biztonságos.

Az a kérdés is felmerül, hogy állítólag a legtöbb tranzakció 2017 februárja előtt nyomon követhető, és volt egy jelentés, amely ezt feltárta.

Monero a rosszindulatú programok és a hackerek számára is a választás volt ami rontotta a közvélemény perspektíváját.

Néhányan bírálták Monero erőfeszítéseit, hogy megakadályozzák a moneroi zsarolást. Csak egy weboldalt hoztak létre, amely azt tanácsolta az embereknek, hogyan védekezzenek az ilyen támadások ellen.

Ráadásul azt is figyelembe kell venni, hogy a Monero kriptovaluta túl bonyolult-e normál emberek számára?

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Monero a CoinMarketCap piacon a 10. legnagyobb piaci fedezettel rendelkezik. Az írás idején a Monero piaci felső határa 1 351 312 282 dollár.
  • Gyűrűs aláírások segítségével véletlenszerű személyek szerepelnek az ügyletekben. Így senki sem tudja megmondani, hogy ki küldte a tranzakciót.
  • A nyilvános főkönyvek kockázatosak lehetnek, mivel mindenki tranzakciótörténetét mutatják. Ezt kihasználhatják a csalók.
  • Monero a választott kriptovaluta sok hacker számára. Emiatt Moneronak negatív képproblémája van.

Tanuljon meg kereskedni Moneróval a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector