Satoshi Nakamoto: Mit tudunk róla?

10 évvel később Satoshi Nakamoto kiléte még mindig teljes rejtély, és még mindig nem tudunk teljes képet alkotni arról, hogy ki lehet.

Minden, amit tudunk róla, a Bitcoin-ból származik fehér papír, fórumok és e-mailek, amelyek nagy része még mindig online látható. Senki sem találkozott vele személyesen, akivel dolgozott.

Nakamoto eltűnt 2011-ben és abbahagyta a fórumokon való posztolást és az e-mailek írását, és semmi többet nem hallottak tőle.

De vajon számít-e Satoshi Nakamoto identitása?

Igen, Nakamoto az becslések szerint 1 millió bitcoinja van, ami elég sok, főleg ha figyelembe vesszük, hogy valaha csak 21 millió lesz forgalomban.

Az írás idején ez megtenné Satoshi Nakamoto 2019-es nettó vagyona körülbelül 10,5 milliárd dollár.


Sőt, ha Nakamoto hirtelen eladta teljes készletét, a Bitcoin értéke hihetetlen mélypontra eshet.

Ezért A Bitcoint azzal vádolták, hogy Ponzi-rendszer, mert az alkotó és az alapító ilyen jelentős részesedéssel rendelkezik.

Meg kell azonban említeni, hogy ez a Bitcoin eddig nem mozdult, mióta Nakamoto eltűnt.

Tehát mit tudunk Satoshi Nakamoto kilétéről?

Satoshi Nakamoto soha nem fejezte be a Bitcoin-ot

satoshi nakamoto és bitcoin

Egyes szakértők úgy vélik, hogy A Bitcoin még soha nem volt kész és lehet, hogy túl korán engedték szabadon.

Azt állítják, hogy a Bitcoin fehér könyv és Nakamoto online írásának nagy része azt a benyomást kelti A Bitcoin kísérlet vagy prototípus volt jobb verzióra.

Ezt támasztja alá az is, hogy Nakamoto még mindig sok változtatást végzett a Bitcoin-on és sok más személyt javasolt a Bitcoin bevezetése után.

Nakamoto sokat változtatott a forráskódon és ritkán adott okot arra, hogy a vele szorosan együttműködő források szerint ez nem segít leleplezésében.

Talán az utolsó bizonyíték arra, hogy Nakamoto soha nem fejezte be a Bitcoin-ot, az, hogy soha nem kellett volna ennyi embernek használni, és hogy méretezéssel küzd.

Nagyon is lehetséges, hogy prototípusként csak egy kis embercsoport körében kellett tesztelni.

Bitcoin hasított

Nakamoto eltűnése után a bitcoin közösség törései kezdtek megjelenni, amikor a közösség megpróbálta leküzdeni a hálózat sebességével, biztonságával és a méretezés rettegett kérdésével kapcsolatos problémákat..

A két elsődleges tényező, amely nézeteltérésekhez vezetett arról, hogy a Bitcoinnak Nakamoto nélkül hogyan kell tovább haladnia SegWitx2 (Szegregált tanú) és a Villámhálózat.

Amint a Bitcoin változott, az emberek azzal érveltek, hogy valóban továbbra is Bitcoin-e, mert annyira megváltozott Nakamoto eredeti elképzeléséhez képest.

Ez oda vezetett, hogy a Bitcoin feloszlott Bitcoin-ra és Bitcoin Cash-re, amelynek nyolcszor nagyobb tömbje volt. Így a Bitcoin Cash több tranzakciót képes feldolgozni egy blokkban, ezzel felgyorsítva a tranzakciók idejét.

Ezt Nakamoto már számos alkalommal megemlítette, mint életképes módot a Bitcoin skálázásának folytatására.

A Bitcoin Cash sikere elég nagy volt ahhoz, hogy bekapcsolódhasson Roger Ver-be, amelyet általában Bitcoin Jesus néven emlegetnek, és most ő a Bitcoin Cash promóciójának egyik elsődleges arca.

Eddig a változás bevált. A Bitcoin Cash most másodpercenként 61 tranzakciót képes feldolgozni, ami jóval gyorsabb, mint a Bitcoins 7. Az emberek azonban a Bitcoin Cash biztonságával kapcsolatos aggodalmakra hivatkoztak.

A változások nem álltak meg itt. A Bitcoin Cash, csakúgy, mint előtte a Bitcoin, továbbra is változott és átvett olyan funkciókat, mint az intelligens szerződések.

A kritikusok nem voltak ezzel elégedettek, és ismét azt mondták, hogy a Bitcoin Cash túl sokat változott. Ez további szétváláshoz és a Bitcoin SV (Satoshi Vision) létrehozásához vezetett.

Mit tudunk Nakamoto kilétéről?

satoshi nalamoto azonosság

Nakamoto azt állította, hogy japán származású, és 1975. április 5-én született 44 éves 2019-től.

A japán név ellenére sokan úgy gondolják, hogy tökéletes angolja miatt más háttérrel rendelkezett, és egyik dokumentuma sem volt japán.

Egy másik elmélet szerint ő volt esetleg japán-amerikai állítólag Hal Finney, az egyik első olyan személy, aki részt vett a Bitcoin-ban.

Néhányan megjegyezték ezt Nakamoto néha brit angolt használt és ez azt jelentheti, hogy nemzetközösségi országból származott.

Még olyan brit kifejezéseket is használt, mint a „véresen kemény”, amelyek sokan jelzésnek tekintették, hogy nem amerikai.

Széles körben elterjedt az a vélemény is, hogy a háttere biztosan a cypherpunk mozgalom amely nagyon részt vett a magánélethez kapcsolódó koncepciókban.

Továbbá, az emberek többsége ezt hiszi Satoshi Nakamoto álnév volt, ami beleillene abba a gondolatba, hogy a cypherpunks mozgalomból származik.

Egyesek szerint a Satoshi Nakamoto név a Samsung, a Toshiba, a Nakamichi és a Motorola cégektől származik.

Az első részek felhasználásával Samsung és Toshiba elkészítheti a Satoshit, és a Nakamichi és Motorola, elkészítheted Nakamotót.

Nakamoto névtelen e-mail szolgáltatásokat is használt, és a Tor segítségével regisztrálta a Bitcoin.org domaint, tovább hangsúlyozva azt a tényt, hogy a magánélet nagyon fontos számára.

Miért tűnt el Satoshi Nakamoto?

Ennek köze lehet Nakamoto természetéhez, amely valószínűleg a cypherpunks mozgalomból származik, akiket nagyon érdekelt az internetes adatvédelem, és egyszerűen csak az lehet, hogy Nakamoto magánéletet akart élni.

azonban, egyesek úgy vélik Nakamoto szándékosan tűnt el, hogy a Bitcoin decentralizáltabbá váljon.

Azáltal, hogy eltávolította magát, eltávolította azt a központi egységet, amely a legtöbb emberrel kapcsolatban volt, amikor olyan kérdések merültek fel, amelyekkel foglalkozni kellett. Hagyhatta, hogy a Bitcoin saját dolgává váljon az emberek fejlesztették ki.

Kevésbé hízelgő hipotézis az, hogy meg akarta őrizni a magánéletét, és látta, hogy a Bitcoin felszáll, és gyakorlatilag lefut 1 millió Bitcoinnal.

Lásd még: 5 ember, akik milliomosok lettek a Bitcoin-ból

Ki az a Satoshi Nakamoto? A lehetséges négy legfontosabb azonosság

Számos lehetséges identitása van Satoshi Nakamoto-nak. Azonban egyik sem bizonyítható.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian az japán-amerikai, akinek születési neve Satoshi Nakamoto és aki az Egyesült Államok kormányával rendszermérnökként dolgozott minősített védelmi projektekben, és fizikusként is képzett.

Dorian azonban agresszíven tagadja, hogy ő az Nakamoto és azt állítja, hogy még soha nem hallott a Bitcoin-ról, amíg nem kérdezték ki a feltalálóval kapcsolatban.

Érdekes mégis, dór körülbelül 1,6 mérföldre lakott Hal Finneytől aki komolyan részt vett a Bitcoin létrehozásában.

Azt mondta, hogy van széles körben azt hitték dórNeve tisztán véletlen vagy hogy talán pofonegyenes volt, és elterelte a figyelmet az igazi Nakamoto-ról.

Doriannak szintén nincs háttere a cypherpunk mozgalomban.

Hal Finney

hal finney

Hal Finney kriptográfus volt, aki a kriptopénz korai prototípusán dolgozott. Ő részt vett a cypherpunk mozgalomban, és a kezdetektől fogva nagyon érdekelte a Bitcoin.

Nagyon szoros kapcsolatban állt Nakamoto-val a Bitcoin és talán az egyik legnagyobb közreműködő volt rajta kívül Nakamoto önmaga.

Finney még az első Bitcoin első vevője volt Nakamoto tranzakciójában, miután a hálózat életbe lépett.

2009-ben Finney-n diagnosztizálták amiotróf laterális szklerózist, amelyet általában ALS-nek vagy Lou Gehrig-kórnak neveznek..

Aztán 2014-ben Finney meghalt. Egyesek úgy vélik, hogy Finney halála és egészségi állapotának romlása összefüggésben lehet NakamotoEltűnése.

Van egy olyan elmélet is, amely szerint Nakamoto Nick Szabo volt, de Finney elvégezte az összes kódolási munkát. Azt azonban meg kell említeni, hogy Finney C-ben írt, a Bitcoin pedig C-be volt kódolva++.

Az is lehetséges, hogy a Satoshi Nakamoto nevet azért választották, mert Dorian Nakamoto a közelben lakott, és ha bárki őt kereste, akkor Doriant találja meg, nem pedig Finney-t..

Craig Steven Wright azt állítja, hogy Satoshi Nakamoto

Craig Steven Wright

Az eredetileg Wired és Gizmodo Craig Steven Wrightot ültette át Nakamoto néven, és ő ezt eredetileg tagadta. Néhány hónapon belül azonban azt állította, hogy ő az.

A hit az Wright létrehozta a Bitcoin-ot David Kleiman számítógépes kriminalisztikai elemzővel, de a kritikusok rámutattak, hogy ennek a területnek semmi köze a kriptovalutához.

Érdekes módon úgy vélik Wright körülbelül 1,1 millió Bitcoint birtokol és egy ponton a teljes kínálat 10% -át feltételezik.

A szám hasonlít ahhoz, amit vélhetően Nakamoto birtokolt. A Wright tulajdonában lévő összeg azonban feltehetően annak a bányavállalatnak származott, amely Kleimannal közös tulajdonban volt.

Wright szintén ausztrál, és mint fentebb említettük, Nakamoto ismert volt, hogy írásakor néha brit angolt használt. Az ausztrál angol tartalmaz brit és amerikai elemeket, ami ezt megmagyarázhatja.

Egy an interjú a BBC-vel Wright azt mondta, hogy be tudja bizonyítani, hogy ő Nakamoto, ennek alátámasztására semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni mivel.

Wright Nakamoto állításáról korábban azt hitték, hogy a félrevezetés de 2019-től, Wright megpróbálta szabadalmaztatni a Bitcoin nevében az USA-ban és van az Egyesült Királyságban rágalmazásért pereltek olyan embereket, akik azt állítják, hogy nem az Nakamoto.

Wright is részt vesz a Bitcoin SV projektben.

Nick Szabo

Nick Szabo

Szabo informatikus, jogtudós, kriptográfus és közismert okos szerződések koncepciójának megalkotásával.

Körülbelül abban az időben, amikor a Bitcoin fejlesztés alatt állt, Szabo a BitGold nevű nagyon hasonló projekten dolgozott és még egy héttel azelőtt, hogy a Bitcoin 2009-ben életbe lépett volna, cikket is közzétett.

A BitGold egy nagyon hasonló projekt, mint a Bitcoin. Íme néhány a hasonlóságok közül:

 • Használjon Proof of Work algoritmust;
 • Peer to peer elektronikus rendszer;
 • Nincs szükség harmadik félre;
 • A következő blokk megkezdése előtt konszenzusra van szükség;
 • Az érmék fogadásához kriptográfiai feladatokat kell megoldani;
 • Az új érméket időbélyegzővel látják el.

Az is nagyon érdekes, hogy a Nakamoto fehér könyvében említett összes projekt közül a BitGold nem került említésre, annak ellenére, hogy minden hasonlóság nagy volt.

Szabo az álnevek ismert felhasználója is és N S kezdőbetűi azonosak. Lehetséges, hogy a sajátjához hasonló álnevet akart választani.

azonban, Nick Szabo nem ismert, hogy képes C-ben írni++, A Bitcoin kódoló nyelve.

Ennek ellenére, egyesek úgy vélik Szabo lehet, hogy az ötlet mögött az agy állt, és mással dolgozott, potenciálisan Hal Finney, aki kódolta.

A stilometria alkalmazásával, amely annak tanulmányozása, hogy az emberek hogyan fogalmazzák meg az írott nyelvet, hasonlóságok hogyan Nakamoto és Szabo ír találtak angol nyelvet.

Néhány hasonlóság a következők:

 • Két szóköz betétele a mondat elejére;
 • Kezdje a mondatokat: „Meg kell jegyezni”;
 • „A” szint, amelyet főnév követ;
 • Használja a „természetesen” kifejezést vesszők elkülönítése nélkül;
 • A „jellemezhető” kifejezés;
 • Igeként használt „időbélyeg”.

Azt azonban el kell mondani, hogy valaki esetleg utánozta az írás stílusát.

Még az is lehetséges, hogy Satoshi Nakamoto kitépte Nick Szabo munkájának nagy részét, ezért miért hasonló az írás stílusa, és miért nem említettek ilyen hasonló projektet a fehér könyv.

Szabo emellett az egyetlen olyan személy, aki kommunikált Nakamoto hogy nem adta ki az e-mailjeit és néhányan megjegyezték, hogy online jelenléte gyakorlatilag eltűnt a Bitcoin kiadásakor.

John McAfee állítása szerint ismeri Nakamoto kilétét

John McAfee a McAfee szoftverbiztonsági vállalat vitatott alakja.

Ő nagyon hangosan szólt Twitter azzal az állítással, hogy ismeri a valódi identitását Nakamoto, azt mondva, hogy ha Nakamoto nem fedi fel személyazonosságát, McAfee meg fogja tenni.

McAfee úgy véli Satoshi Nakamoto az emberek gyűjteménye, azonban, a Bitcoin fehér könyv íróját egy férfi írta, aki az USA-ban él.

Azt is fontosnak tartja, hogy tudja Nakamoto, mert olyan emberek, mint Craig Wright, hamisan állíthatják, hogy ő az, és ez veszélyes lehet.

A tweetjeiben, Úgy tűnt, hogy a McAfee is azt sugallja, hogy a Bitcoin mögött álló emberek csapata indiai volt e-mailben feltöltött, amikor kommunikált valakivel, aki azt állította, hogy Nakamoto.

Sokan azonban nem hiszik el, hogy McAfee tudja, ki az a Nakamoto, és hogy csak szereti a figyelmet.

Egy csoport ember

satoshi nakamoto embercsoport

Nagyon lehetséges, hogy Satoshi Nakamoto nemcsak egy ember volt, hanem egy embercsoport. Valójában egyesek azt állították, hogy a Bitcoin kódolási munkája olyan jó volt, hogy valószínűleg nem csak egy ember végezte el.

Ez megmagyarázhatja azt is, hogy miért ingadozik néha az Egyesült Államok az Egyesült Államokból az Egyesült Királyságba.

Lehet-e Satoshi Nakamoto elhunyt?

Nagyon lehetséges, hogy Nakamoto egyszerűen meghalt, és ezért tűnt el.

Ez két körülmények között lehetséges; először is Hal Finney és potenciálisan a Dave Kleiman aki Craig Wright mellett dolgozott és 2013-ban halt meg.

Tényleg tudnunk kell Nakamoto kilétét?

Az emberek, mint például John McAfee, úgy vélik, hogy a világnak tudnia kell, hogy ki ő, és jó észrevétele lehet azokkal kapcsolatban, akik Nakamoto-nak színlelik magukat.

Fontos lehet annak is megtudása, hogy ki Nakamoto, hogy megakadályozza őket abban, hogy kirakják a rendelkezésükre álló egymillió Bitcoint és leereszkedjenek a Bitcoin árai.

Előfordulhat, hogy ha egy ilyen esemény megtörténik, az csak aktuálisabbá teszi, hogy megtudja, kik ők.

Ha mégis kiderült Nakamoto kiléte, fenyegetések lehetnek az életében, vagy letartóztathatja az adóhatóság vagy más szervezet olyan bűncselekmények miatt, amelyek történtek, például illegális cikkek vásárlása az Interneten a Bitcoin segítségével.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

 • Satoshi Nakamoto körülbelül 1 millió Bitcoinnal rendelkezik. Ha ezt a Bitcoint eladnák, az tönkretenné az árát.
 • Több egyén is lehet Nakamoto. Egyik sem bizonyítható eddig.
 • A Bitcoin Cash és a Bitcoin SV szétválasztotta a Bitcoin-t, hogy összhangban maradjon velük NakamotoÖtleteit. Ennek fontossága vitatható.
 • Nagyon valószínű, hogy Satoshi Nakamoto embercsoport volt. Ez megmagyarázhat néhány dolgot a személyiségével kapcsolatban.

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector