Valódi befektetés vagy vicc a Dogecoin?

A Dogecoin vicc vagy valós befektetés?

  • Az eredetileg viccként alapított digitális Crypto Dogecoin 800% -ra emelkedett, miután egy Reddit tábla arról beszélt, hogy a GameStop kriptovaluta-egyenértékűvé tegye.
  • A Dogecoin ára 800% -kal megugrott, mivel a Reddit befektetői a digitális devizákra irányultak.

A Dogecoin (DOGE) eredetileg viccnek indult, de az idő múlásával észrevehető nyomot hagyott a kriptopénz világában.

Jackson Palmer ausztrál alkotó a CoinMarketCap és a Dózse mémje, a híres Shiba Inu alapján és a komikus sans betűtípust használva, ugyanakkor és viccként tweetelte az ötletet.

Palmert az Adobe Systems sydney-i marketing osztályának kollégái ösztönözték a vicc valóra váltásához. Ezután Palmer megvásárolta a dogecoin.com domain nevet.

Akkor ő folytatta a viccet, abban a hitben, hogy végül elhalványul társalapító Billy Markusszal, az amerikai portlandi programozóval, aki online kereste meg.

Az ötlet az volt, hogy a lehető legnevetségesebb legyen. Még az volt az ötletük, hogy véletlenszerű blokk jutalmak legyenek 0 és 1 millió között, valahányszor blokkot bányásznak.

A duó meglepődött, hogy nem halt meg viccként, és végül ketten úgy látták, hogy Dogecoin a szélesebb demográfiai adatok elérésének módja, mint Bitcoin és az érme és a mém körül erős kultúra nőtt.


Szeretne profi módon kriptovalutákkal kereskedni? nézd meg eToro!

Elon Mush és Dogecoin

"Mr. Musk a Dogecoin befektetőivel van a Holdon.

Elon Musk a múltban tweetelt a dogecoinról, és 2019 áprilisában jelezte, hogy ez volt a „legjobb kriptovaluta”.

Csütörtökön tweetelt egy képet a Dogue magazin borítójáról. Sok felhasználó a Twitteren és a Reddit-ben ezt úgy gondolta, hogy Musk a támogatását a dózse-rally mögött dobta.

A Tesla elnöke, Elon Musk tweetelt egy fotót a magazin borítójáról "Dogue" csütörtökön – színjáték közös címmel "Divat," trend, amelyet a Twitteren és a Reddit-en játszottak.

Musk tweetjei általában befolyásolják rajongóit vagy általában az embereket. Ehhez hasonlóan sürgette rajongóit az a "Használja a Signal lehetőséget," a Twitteren, és több millióan özönlöttek az üzenet webhelyére.

Azt is elmondta, hogy egy potenciális Mars-gazdaság, például a Bitcoin, a kriptovalutákra fog összpontosítani. Musk a múlt hónapban tweetelt "Egy szó: Dózse," 40 millió követőjének. Hozzátette azt is "A Mars gazdaság titkosításon fog működni," egy tweetre válaszolva.

Ezen felül Musk péntek kora reggel #bitcoin-ot adott hozzá Twitter-profiljához.

Mi történt a Dogecoin Price-szal ?

A Dogecoin, a digitális mém pénzneme 800% -kal nőtt, mivel a kereskedelem üteme gyorsan bővült.

WallStreetBets ‘ "elnök “- írta csütörtökön a Twitteren, "Járt már Doge egy dollárban?" Néhány órával később millió ember csatlakozott a Satoshis utcai fogadáshoz, és erről írt "Dózse vétele a Holdra."

Járt már Doge egy dollárban?

– WSB elnöke (@WSBChairman) 2021. január 28

A redditi subreddit „WallStreetBets” közösség miatt a küzdő Gamestop elektronikus kiskereskedő csaknem 2000% -kal nőtt. A Redditors növelte a részvény árfolyamát, kissé megverte a Wall Street fedezeti alapjait.

Források azonban megadják, hogy a Redditor Dogecoin meghajtójának a webhelyen, mint a Gamestop esetében, nincsenek parancsikonok. Az emberek ezért arra törekszenek, hogy extra profitot keressenek a kriptovaluta vezetésével.

A szoftvermérnökök, Billy Markus és Jackson Palmer megépítették a Dogecoin-t, 2013-ban viccként kezdték el. A digitális pénznem logója a Shiba Inu kutya által akkoriban használt híres mémen alapul. A Shiba Inu a Dogecoin embléma.

Hogyan működik a Dogecoin?

A Dogecoin akkor jött létre, amikor Markus elágazott a Luckycoin-ból, amely most inaktív, és eredetileg a Litecoin villája volt, amely a Bitcoin villája.

Mást használ a munka algoritmusának igazolása mint a Bitcoin, és működésében meglehetősen hasonló a Litecoinhoz. Valójában a Litecoinon végrehajtott összes módosítás és frissítés a Dogecoinon is megtörténik.

Habár Dogecoin nem támogatja az okos szerződéseket, ez olcsó és gyors. Néhány ember még használat Dogecoin pénzt cserélni a tőzsdék között mert alacsony a tranzakciós díja és meglehetősen gyors.

A dogecoin bányászat drága folyamat, és sok időt vesz igénybe, aminek Palmer nem örül, mivel ez nem jó a környezetnek.

Azt is felállították, hogy a Dogecoin bányászata idővel nehezebbé váljon. azonban, a 600 000. blokk kibányászása után blokkonként 10 000 állandó jutalom jár.

Dogecoin szintén nincs teljes korlátja. Ezt annak biztosítására tették, hogy a bányászok tovább dolgozhassanak a projekten, és ne távozzanak, ha a teljes készlet elérte.

Ez azt is jelenti, hogy elkerülhető a rendkívül magas tranzakciós idő, mivel mindig van ösztönzés a bányászatra.

A legtöbb más kriptovaluta, például a Bitcoin, összességében korlátozza az érmék számát, és amikor ezt a felső határt eléri, az emberek valószínűleg felhagynak azok használatával.

Ebben az értelemben ez azt jelentheti, hogy a Dogecoin sok más kriptovalutát képes túlélni.

Sok más kriptovalutához hasonlóan a Dogecoin-nak is van nyilvános főkönyve, jelentése a régi tranzakciókat nem lehet törölni.

A Dogecoin a bányászatot is összevonta a Litecoin-nal.

Mit próbál elérni a Dogecoin?

mi a dogecoin

Ahogy a Dogecoin-t komolyabban kezdték venni, a mögötte álló csapat ötleteket kezdett kidolgozni arról, hogy mit kellene elérnie.

Világossá vált az az ideológia mögött Dogecoin legyen egyszerű; egy könnyen használható kriptovaluta létrehozásához, nem valami technológiailag lenyűgöző.

Palmer úgy véli, hogy a kriptopénz legfontosabb feladata, hogy képes legyen feldolgozni a fizetéseket.

Számára az a kriptovaluta, amely fizeti az embereket a szolgáltatásokért, például a hirdetések vagy más, nagyon új koncepciók nézése, nem jó ötlet, mert még nem tesztelték őket fiat pénzzel, és az emberek még nem szoktak hozzá az ötlethez.

A kriptovalutáknak kézzelfogható használati eseteket kell adniuk az embereknek, mint például a mindennapi tárgyak vásárlása. Hacsak ezt nem teszik meg, az emberek nem fogadják el.

Ennek elérése érdekében a kifizetéseknek a lehető leghatékonyabbnak kell lenniük.

Dogecoin billentőrendszerként is elkezdték használni, ahol az emberek online tippelték az embereket az általuk kedvelt tartalomért.

A Dogecoin közösség tagjait „Shibes” néven emlegetik. Közülük sokan vonzónak találták a Dogecoin-t, mert nem volt olyan komoly és politikai, mint a legtöbb kriptovaluta projekt.

A Dogecoin közösség köztudottan különböző cselekedeteket végzett jótékonysági célokra.

Az egyik legismertebb jótékonysági ok az volt, amikor a Dogecoin jótékonykodással dolgozott: a víz, egy nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy ivóvizet juttasson a fejlődő nemzetek lakosainak.

A közösségnek sikerült összegyűjteni 30 000 dollárnak megfelelő összeget, hogy kútat építsen Kenyában.

Egyéb figyelemre méltó események közé tartozik a 2014. évi téli olimpia, ahol a közösség 50 000 dollárt próbált összegyűjteni a jamaicai bobos csapat számára, és szponzorálta a NASCAR pilótáját, Josh Wise-t, aki Dogecoin témájú autót vezetett..

A közösséget nagyon támogatónak találták. 2013. december 25-én egy feltörés történt, ahol sok Dogecoin-tulajdonos ellopta az érméit.

A Dogecoin elindította a „SaveDogemas” nevű kezdeményezést, és sikerült annyit összeszednie, hogy fedezze az ellopottakat.

A Dogecoin közösségben van egy általános mondat is, amely kimondja: „1 DOGE = 1 DOGE”, amely arra utal Dogecoin csak tranzakciókra és nem befektetésként használható fel.

Van egy jövőbeli projekt is az Ethereum és a Dogecoin (Dogethereum) összekapcsolására, így az Ethereum blokkláncon használható ERC 20 tokenként.

Palmer elhagyta a Dogecoin-t, és Billy Markus most az elsődleges figura a fejlesztése mögött.

Hogyan teljesített a Dogecoin?

dogecoin árdiagram

Mint sok más kriptovaluta, a Dogecoin is viszonylag ingatag.

Az írás idején a Dogecoin egy piaci kapitalizációja 6,089B USD és ott vannak Forgalomban 120 801 435 050 (120 milliárd) érme, alapján CoinMarketCap.

A kitermelt blokkonként 10 000 érme nagyságrendű jutalma valószínűleg az oka annak, hogy a Dogecoin piaci kapitalizációja meglehetősen alacsony.

A Dogecoin első bevezetésekor viszonylag magas volt a Bitcoinnal szemben, míg az amerikai dollár alacsony maradt.

Ez azt sugallhatja, hogy a legtöbb ember a Bitcoin-t kereskedi a Dogecoin ellen, de nem az amerikai dollárral szemben.

Ráadásul ezt is érdemes megfontolni 2015-re 100 milliárd Dogecoins már bányászták, ami a legtöbb forgalomban lévő érme.

A Dogecoin történelmileg nézve már számos csúcson ment keresztül a Bitcoin ellen, gyakran drámai módon fellendült, majd fokozatosan csökkent az ár.

2014 januárjában, Dogecoin még röviden felülmúlta a Bitcoint és az összes többi kriptovaluta a kereskedési volumen szempontjából.

A Dogecoin csak 2017 áprilisában kezdett jelentős tapadást elérni az amerikai dollárral szemben. Akkor csaknem 2,8 milliárd dolláros piaci felső határt ért el 2020 januárjában, amely a valaha elért legnagyobb piaci korlát volt.

Vajon Dogecoin találkozik-e még egyszer ilyen magasságokkal??

Ez még nem látható.

Miután elérte legmagasabb pontját, a 2 milliárd dollárt, a Dogecoin több értéket szerzett az amerikai dollárral szemben, és úgy tűnik, ugyanazokat a mozdulatokat ismételgeti – lő, majd lassan csökken.

Fontos megjegyezni azt is, hogy sok piaci szakértő úgy véli, hogy a kriptovaluta-piac manapság sokkal kiforrottabb, és így nem biztos, hogy ugyanazokat a csúcsokat éri el.

Aztán megint más kriptopénz-rajongók úgy vélik, hogy valószínűleg egy másik, sokkal nagyobb kriptopénz-buborék fog bekövetkezni.

Ha mégis megtörténik, akkor az árak még egyszer megemelkedhetnek, mielőtt hatalmasat esnének.

Azt is meg kell jegyezni, hogy Dogecoin a mém alapján a legsikeresebb kriptovaluta (mém érme).

Ha ez továbbra is módja annak, hogy az interneten tippeljük az embereket a tartalmukért, ez az értékét is növelheti.

Miért nőtt a dogecoin ára?

A Dogecoin a CoinMarketCap szerint körülbelül 340% -kal nőtt az elmúlt 24 órában 0,19 dollárra (0,14 font).

Csomó Reddit-bejegyzésből származik, amelyek 1 dolláros érmeértéket igényelnek.

A cél az, hogy képviselje a közelmúltbeli részesedés-növekedést olyan cégekben, mint a GameStop, amelyek nagyrészt rövidek.

Forrás: CoinMarketCap

Az elmúlt napokban a részvények döbbenetes 359% -kal emelkedtek 96,80 dollárról 347,50 dollárra.

Miután amatőr kereskedők hada támadta az üzletet, a piacok megrázkódtak, ami milliárdos veszteséghez vezetett a tapasztalt fedezeti alapoktól. De a fellendülés látta, hogy a kezdő kereskedők sok pénzt fizetnek.

Röviden, amikor a tapasztalt befektetők részvényeket vásárolnak eladásra, majd visszavásárolják őket alacsonyabb áron, a "short ügylet" eladás egyszerű.

Ténylegesen arra tippeltek, hogy a részvény értékének csökkenése az előny elnyerése érdekében történik, amikor átadják annak a társaságnak, amelytől kölcsön kapott.

Egy dolog szemléltetésére a RedDitnél található WallStreetBets csoport vállalta, hogy felveszi a fedezeti alapot a GameStop részvények korábbi és későbbi megszerzésével..

A fedezeti alapnak azonban még nem kell visszafizetnie a kölcsönzött állományát, ami végül milliókba került nekik, hogy a saját tőkét nagyon magas összeggel térítsék vissza.

A GameStop részvényalapjainak megugrása után a Reddit felhasználói más bejegyzésekben utaltak a WallStreetBet arra a kísérletére, hogy kiszorítsák a Wall Street fedezeti alapjait..

Egy bejegyzés hívott "A Dogecoin a következő GME / Bitcoin."

És hozzáadott, "Teljesen változtassa meg a kriptopiacot … A Dogecoin a Holdra."

A Dogecoin lendületet kapott, miután tweetelt a "WSB elnöke" Az azt fenntartó fiók nem kapcsolódik a Reddit közösséghez.

Továbbá, a Tesla alapítója, Elon Musk nemrégiben felhívta a figyelmet a kriptovalutára, amely decemberben az értékelést növelte.

A Twitteren csak annyit mondott, "Egy szó: Dózse."

Érdemes-e befektetni a Dogecoinba?

érdemes-e befektetni a dogecoinba

A dogecoin jó befektetés lehet, és érdemes megfontolni. Átviteli sebessége sokkal gyorsabb, mint a bitcoiné.

Ha híve vagy annak, hogy az intelligens szerződések és egyéb funkciók, például a dApps nem annyira fontosak, akkor ez jó befektetés lehet.

Ezen az arénában a Dogecoin jól teljesít. Gyors és olcsó a használata.

A dogecoin hasznosabb lehet a kereskedők számára abban, hogy értéket tároljanak, ha váltanak a tőzsdék között, vagy amikor a piac nagyon ingatag.

Ha a Dogecoin több funkciót alkalmaz, ez valószínűleg javítja az árat.

Úgy tűnik azonban, hogy a Dogecoin erősségei leginkább a kriptovaluta tudatosságának terjesztésében és a változásokkal szembeni rugalmasságban rejlenek.

Ennek ellenére értéke van abban, hogy fel lehet használni a borravalóhoz, mivel nagyon gyors. Ha nincs jelképes sapkája, ösztönzi a bányászokat is, hogy folytassák a munkát.

Ráadásul érdemes megjegyezni, hogy a Dogecoin körüli közösség nem azt akarja, hogy ilyen módon, hanem valutaként használják.

Tehát a Dogecoin jó befektetés? Igen, a Dogecoins-t sok befektető erős befektetésnek tekinti, ezért az ára meredeken emelkedett.

A Digitalcoin azt jósolja, hogy a Dogecoin 2021 júniusáig elérheti a 0,090 dollárt is. Ezenkívül 2024 júniusára azt jósolja, hogy a Dogecoin elérheti a 0,164 dollárt.

A Previzioni Bitcoin még optimistább módon jósolja a Dogecoin árát, mivel úgy vélik, hogy a DOGE 2021 decemberéig elérheti a 0,27 dollárt, 2022-ben pedig a 0,42 dollárt..

Bár viccként indították, úgy tűnik, hogy a Dogecoin-t most komolyan veszik a befektetők és a kriptográfiai közösség.

Ha hozzáadna Dogecoin-t a portfóliójához?

Függetlenül a Dogecoin viszonylagos gyengeségétől az elmúlt két évben, a titkosító eszközök értékelésének teljes növekedése a Dogecoin javát szolgálta. Ezenkívül az egykor gyakori Altcoin visszatért a térképre, és kriptográfiai befektetői megbeszéléseken vett részt a legújabb Dogetherum projekttel.

Ha ez a projekt sikerül, az altcoin ára jót ígér. A Dogecoin gyakran profitál kisebb árfolyamokból, mint sok kollégája, ezáltal életképes digitális eszköz a kiadások és az.

Tekintettel a Dogecoin régóta fennálló státusára a kriptovaluta mezőkben, vannak ígéretes kezdeményezések, amelyek nagyobb potenciállal bírnak a kriptovalutában, mint a Dogecoin. Ezért abban a várakozásban, hogy a Dogethereum Project emelni fogja az árakat, ha Dogecoin-t vásárol, annak kisvállalkozásnak kell lennie a titkosított eszközök portfóliójában..

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Az eredetileg viccként alapított digitális Crypto Dogecoin 800% -ra emelkedett, miután egy Reddit tábla arról beszélt, hogy a GameStop kriptovaluta-egyenértékűvé tegye.
  • A Dogecoin ára 800% -kal megugrott, mivel a Reddit befektetői a digitális devizákra irányultak.
  • 2020 januárjában Dogecoin elérte a csaknem 6 milliárd dolláros piaci felső határt. Az írás idején közelebb van a 6,09 milliárd dollárhoz.
  • A kereskedők használják Dogecoin a kriptográfia átadására más központokba. Mivel viszonylag gyors és olcsó a használata.
  • Dogecoin nagyon sikeresen terjesztette a kriptovaluta tudatosságát. Sokak számára megismertette velük, hogy mi is az a kriptovaluta.

Fektessen be a Dogecoinba az eToro segítségével

eToro – A legjobb kriptovaluta platform

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

Ha tetszett olvasni A Dogecoin valós befektetés vagy vicc? kérjük, ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Olvass tovább:

Melyek a legjobb kriptovaluták 2021-ben?

7 kriptovaluta-előrejelzés 2021-re, amellyel mindenki egyetértene

2021-ben elérheti a Bitcoin 100 ezer dollár árát

Melyek azok a 10 altcoin, amelyek 2021-ben felrobbanhatnak??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector