Mi az a kriptovaluta-csere és hogyan működnek?

A jelenet:

Ön egy kriptovaluta útra indul, és az első digitális tenderét szeretné megvásárolni.

Elvégezte a kutatást, és tudja, melyik zsetonok csiklandozzák a kedvedet, és döntött az egyik mellett. Most már készen áll a vásárlásra.

Kivéve, hogy nem. Még nem.

Lehet, hogy eldöntötted, mit vásárolsz, de még nem döntöttél arról, hogyan vagy hol.

A hogyan és hol van becsomagolva egy csinos csomagba: kriptovaluta cserék.


Mi az a kriptovaluta-csere?

A kriptovaluta-tőzsdék olyanok, mint a tőzsde kriptovaluta-verziói; a vevőknek és az eladóknak platformot kínálnak különböző eszközök kereskedelmére, amelyek értékét a jelenlegi piaci árak alapján értékelik. Jellemzően a tőzsdék hagyományos fiat-crypto tranzakciókat, valamint crypto-crypto kereskedéseket kínálnak. Például a dél-afrikai alapú cserékről Coindirect, egy ügyfél dél-afrikai randval vagy euróval vásárolhat Bitcoin-t, vagy kereskedhet Bitcoinjával a Ripple XRP-jével.

Melyek a cserék típusai?

Háromféle kriptovaluta-csere létezik:

Kereskedési platformok: Platformok, amelyek összekapcsolják a vevőket és az eladókat.

Brókerek: Platformok, amelyek kriptovalutákat adnak el az alkusz által meghatározott áron. Ezek hasonlóan járnak el, mint a Forex-szel foglalkozó szolgáltatók.

Közvetlen kereskedés: Platformok, amelyek közvetlen peer-to-peer kereskedelmet kínálnak. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valutákat cseréljenek az egész világon, és az eladó és a vevő egy áron számoljon el.

Milyen követelményeket támasztanak a kriptovaluta-cserék?

Annak érdekében, hogy létezhessen és működhessen, a kriptovaluta-tőzsdének be kell tartania az ország törvényeit. Ezek a törvények országonként eltérnek, de általában az ügyfél védelmével kapcsolatos előírásokat követik.

Ezek közül kettő fontos a legtöbb országban:

 • A pénzmosás elleni törvények; és
 • Ismerje az ügyfelek (KYC) törvényeit.

Az AML-törvények megakadályozzák, hogy a pénzzel kapcsolatos illegális tevékenységek törvényessé váljanak. A KYC törvényei biztosítják, hogy egy platform, például a csere, tudja, kivel van dolga; a meglévő ügyfelek, az üzlet és az üzleti tranzakció integritásának védelme érdekében. Ez egy kicsit olyan, mint a hitelminősítés – amellyel a bankok megbíznak egy magánszemélyben, mert felépítették a hitelességüket.

Ennek szabályozása érdekében a legtöbb tőzsde arra kéri a kereskedőket és felhasználókat, hogy a platformon lévő fiókjukat kapcsolják össze a saját személyes bankszámlájukkal. Először is, ez segít létrehozni egy helyet, ahonnan a fiat valuta küldhető és fogadható. Másodsorban segít igazolni egy személy kilétét és hitelességét.

Mi a decentralizált kriptovaluta-csere?

Kétféle kriptovaluta-csere létezik: hagyományos cserék és decentralizált cserék.

A decentralizált tőzsde célja, hogy minden központi irányító figura nélkül működjön. Ez azt jelenti, hogy a platform egy blokkláncon fut, amely nem tartalmaz semmilyen eszközt, információt vagy adatot, de lehetővé teszi a felhasználók közötti tranzakciókat. Intelligens szerződések alkalmazásával a decentralizált tőzsde úgynevezett „proxy tokeneket” hoz létre, amelyek egy olyan eszközt jelentenek, amely lehetőséget kínál a felhasználók közötti kereskedelemre.

Melyek a legnagyobb kriptovaluta-cserék?

A cikk írásakor a legnagyobb kriptovaluta-tőzsdék a piaci felső határt tekintve CoinMarketCap a következő:

 1. LBank
 2. Binance
 3. Bit-Z
 4. BW
 5. OKEx

A kriptovaluta a legtöbb piacon cserél, amelyet a platform kínál CoinMarketCap a következő:

 1. HitBTC
 2. YoBit
 3. Binance
 4. Huobi Global
 5. KuCoin

Mi a gyámügyi szolgálat?

A kriptovaluta-csere kapcsán az őrizet kérdései is felmerülnek. Ez arra utal, hogy a platform megőrzi az ügyfél adatait, például a magánkulcsaikat vagy a tranzakciós előzményeket a mérleg segítségével, nem pedig a blokkláncon keresztül..

A letétkezelő szolgáltatás gyors és olcsó szolgáltatást tesz lehetővé a kereskedő számára, de ez átláthatóság árán jár.

Mi a nem szabadságvesztés-szolgáltatás ”?

Ezzel szemben egy nem letétkezelő szolgáltatást kínálhat egy olyan kereskedési platform, amely nem követeli meg a felhasználóktól, hogy számlát hozzanak létre a platformjukon. Ezenkívül nem tartja a kereskedő kriptovalutáját a mérlegben. Ez azt jelenti, hogy egy további biztonsági réteg jár, valamint az anonimitás. Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik a tranzakciók automatikus lebonyolítását.

Mit keresek egy cserében?

Ha egy csere kiválasztásakor egy ellenőrzőlistát kellett készítenie, akkor több szempontot is figyelembe kell vennie:

 • Hitelesség: A tőzsdének képesnek kell lennie annak bemutatására, hogy megbízható
 • Díjak és fizetés: Minden cserének különböző díjai vannak, és meg kell győződnie arról, hogy tudja, mire jelentkezik a díjak tekintetében. Győződjön meg arról is, hogy tudja-e a csere melyik fizetési módot kínálja. Ez lehet olyan módszer, mint egy helyi bank, hitelkártya vagy Paypal.
 • Korlátozások és előírások: Néhány ország barátságosan viszonyul a kriptovalutához, míg mások nem. A tőzsde kiválasztása előtt ellenőrizze, hogy az megfelel-e országa kormányának.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector