14. hírlevél

A hét vörös zászlói

Value DeFi (VALUE USD) értéktárak 6 millió dolláros gyorshitel-kihasználást szenvedtek el, hasonlóan a Harvestéhez

Ha nem a legutóbbi Bitcoin rally lenne, ezt Hack Season néven is ismerték volna. Egyre több projektet támadnak meg, különösen a decentralizált pénzügyekben (DeFi), és úgy tűnik, hogy egyetlen okos szerződés sem biztonságos.

November 14-én, EST 10: 45-kor, alig néhány órával a Vault Phase 2 megjelenése után, amelyet a Twitteren “a legnagyobb biztonság, a legjobb megtérülés és a legnagyobb közösség„Kriptóban komplex„ kettős ”gyorshitel támadás kihasználta a ValueDefi protokoll. A későbbiekben a DeFi-ben látott egyik legösszetettebb támadásként meghatározták, hogy a hacker két gyors hitelt használt fel, az Aave és az Uniswap társaságában, 6 millió USD ellopására..

Post-mortem cikk a csapat elmagyarázta a történteket: a támadás az Aave-nek nyújtott gyors kölcsön révén 80 ezer ETH-t vett igénybe, 116 millió DAI-t és 31 millió USDT-t vásárolt, 25 millió DAI-t helyezett el a Vault-ban, 24 millió mvUSD-t kapott vissza, 91 millió DAI-t és 31 millió USDT-t cserélt fel az USDC-hez. Ezután az mvUSD-t kivonták a DAI-ból, és a 80 ezer ETH plusz díjat visszakapták Aave-nek. Végül 33 millió DAI-t vásároltak vissza, 2-t pedig visszaküldtek a Deployer-be (mint máskor az utóbbi időben történt). A tettes ezt azzal tette ki, hogy kihasználta a Value DeFi boltozatai sebezhetőségeit.

Az Origin Dollar ($ OUSD) milliókat vesztett egy villámgyors támadás során

Három nappal később az Origin dollar ($ OUSD) volt a sor, hogy megtámadják.


A Hozamgeneráló stablecoin projekt 7 millió dolláros pénzkiesést szenvedett el, Ebből egymillió dollárt tettek ki az Origin alapítói, alkalmazottai és maga a társaság. A csapat még mindig vizsgálja, hogy pontosan hogyan hajtották végre a támadást, de gyanítják, hogy ez egy flash-hitel tranzakció volt, amely a támadás gyökerének tűnik.

Állítólag a támadást követően a hacker el tudta adni az ellopott OUSD, DAI és ETH egy részét az Uniswap és a Sushiswap webhelyeken. a támadó RenBTC segítségével mossa az ellopott pénzeket is.

A kihasználás részletes magyarázatát ebben a frissítésben olvashatja el cikk az Origin csapata.

A Defi számára ez volt az ötödik gyorshiteles támadás az elmúlt hónapban, a Harvest Finance, az Akropolis, a CheeseBank és az Value után.

Összességében szerint CipherTrace, A defi-hackeléseket eddig mintegy 100 millió dollárnak jóváírták 2020-ban.

A Crypto Exchange Liquid azt mondja, hogy a biztonsági adatok megsértése során esetlegesen kitett felhasználói adatok vannak

Mint hivatalosan megerősítette, kriptográfia Folyékony ahogy november 13-án feltörték.

A támadás abból állt, hogy az egyik tárhelyszolgáltató helytelenül adta át a fiókvezérlést és a tartományt egy rosszindulatú szereplőnek, aki hozzáférést kapott néhány belső e-mail fiókhoz. Ez a megsértés a felhasználói adatok expozícióját eredményezte. Mint kijelentették:

„Úgy gondoljuk, hogy a rosszindulatú szereplő személyes adatokat szerezhetett felhasználói adatbázisunkból. Ez tartalmazhat olyan adatokat, mint az e-mail, a név, a cím és a titkosított jelszó. Folytatjuk annak vizsgálatát, hogy a rosszindulatú színész hozzáférést kapott-e a KYC számára biztosított személyes dokumentumokhoz, például személyi igazolványhoz, szelfihez és a lakcím igazolásához, és a nyomozás befejezését követően frissítést nyújt-e.

Ez személyi lopásokhoz, spam e-mailekhez és adathalász kísérletekhez vezethet. Annak ellenére, hogy a csapat nem hiszi, hogy ez közvetlen fenyegetést jelentene a felhasználók számára, azt javasolják, hogy „minden Liquid ügyfelének a lehető leghamarabb változtassa meg jelszavát és a 2FA hitelesítő adatait”.

Az UNI gazdálkodása véget ér … mi történik ezután?

Mivel a $ UNI gazdálkodás november 17-én a tervezett végéhez ért, spekulációkat folytattak a $ ETH és az Uniswap token jövőbeli árával kapcsolatban feltörekvő, és a első a közösségi hívás feloldása nem sikerült határozott döntést hoznia a platform jövőbeli lépéseiről. Több mint 2 milliárd USD értékben négy olyan medencébe zártak, amelyek $ UNI jutalmat adtak (ETH-DAI, ETH-USDC, ETH-USDT, ETH-WBTC); minden pénz, amelyet visszaforgattak a piacra. Mivel az ETH dollár ára 300 dollár közepén volt, mielőtt a gazdálkodás szeptemberben megkezdődött volna, sokan tartottak a közvetlen dömpingtől, mivel az emberek stabil érmékre vagy befektetésre vonzóbb altcoinokra cserélik. Az ár nem volt az egyetlen gond az Uniswap számára, mivel a pénz összegyűjtése nagyon lassú csúszást jelentett a Dex-en is.

A pillanat megragadásához Sushiswap ($ SUSHI) bejelentett a platformjukon lévő négy medence jutalmának növekedése. Pontosan egy órával később Hayden Adams (az Uniswap feltalálója) előrukkolt egy újonnan javaslat hogy további 2 hónapig folytassa a jutalmat a genezis eloszlásának felével. A javaslat most a konszenzus ellenőrzési szakaszára vár, mielőtt december 4-én újraindulhatna a gazdálkodás.

Sushiswap és Uniswap TVLSushiswap és Uniswap TVL DeFi Pulse)

Időközben, amint azt a következő képen megfigyelhetjük, az Uniswap TVL jelentősen visszaesett a Sushiswap költségein, ami hasonló nettó értéket ért el, mint a fő versenytársa..  

A Bitcoin folytatja a gyűlést

Az amerikai választások után, még ha az eredmény még mindig ellentmondásos, a $ BTC úgy folytatja a gyűlést, mintha ez kevésbé érdekelhetné. Az elmúlt napokban a piaci sapkája elérte a 350 milliárd dolláros ATH-t, meghaladva a 2017. december 16-i korábbi csúcsértéket (a BTC dollár infláció miatt, még akkor is, ha az ár nem az ATH-nál van, több érme van forgalomban, mint 3 évvel ezelőtt, ami magasabb piaci felső korlát). Az ár jelenleg meghaladja a 18 ezer dollárt! Végül!

Bitcoin árdiagramBitcoin árdiagram Coingecko)

Mivel az utóbbi időben a $ BTC növekedett, fel lehetne fogadni, hogy a média is megkezdi a híreket, és pontosan ez történt. Láttuk BBC, A CNBC gyors pénze, CNN és még sokan interjút készítenek „szakértőkkel” és spekulálnak a következő ATH-val kapcsolatban, sok régi és új mémmel párosítva mindenhol. Széles körű lefedettséggel és több kiskereskedővel, akik félnek a kieséstől (Paypal kriptográfiai szolgáltatása) elérte 25 millió dolláros kereskedési volumen az indulás óta eltelt első hónapban) ez azt jelentheti, hogy a (helyi) csúcs egyre közelebb kerül?

Míg mindez történt, úgy tűnik, hogy a kínai bányászok dolgai nem annyira jók. Wu Blockchain számolt be arról, hogy a megkérdezett bányászok 75% -a küzd elektromos számláinak kifizetésével. Ez annak a korlátozásnak köszönhető, amelyet a kínai kormány a kriptográfia esetében alkalmaz, ami nagyon megnehezíti a CNY dollárba történő adás-vételt. Sok bányász látta, hogy befagyott a bankkártyája vagy leállt a gépe, mert nem volt készpénz az elektromos számla kifizetéséhez.

Ezért spekulálnak arról is, hogy ezt a nagy összejövetelt nemcsak a kereslet növekedése hajtotta végre, hanem azért is, mert a bányászok állandó értékesítési nyomást keltő dump tevékenysége lelassult.

Mi a villa Bitcoin készpénz?!

November 15-én Bitcoin Cash ($ BCH) protokollfrissítésen esett át, amint azt a ütemtervet.

Ez a frissítés egy kemény villát tartalmazott, amely kettéosztotta a láncot: BCHN és BCHA a # 661647 blokk után. Ennek oka az oka, hogy a Bitcoin Cash Node és a Bitcoin Cash ABC közösségek között a blokklánc jelenlegi állapotában nézeteltérés áll fenn, miután az Amaury Sechet (ABC) által javasolt frissítést elutasították. Úgy tűnik, hogy a $ BCHN lesz a domináns rész, mivel a bányászok 80% -a támogatást mutatott a felosztás előtt, és most 667 blokk előrébb.

Ez nem az első villa a $ BCH számára, mivel maga volt a Bitcoin eredménye Villa 2017-ben.

Hogy halad az ETH2 tétfutás?

Kevesebb, mint egy héttel a határidő lejárta előtt az Ethereum 2 mainnet-en részt vevő ETH kevesebb mint a fele annak, ami a Beacon Phase 0 elindításához szükséges. Amint azt számos forrás előre jelzi, a közösség a betétek kamatának döntő növekedésére számít a határidő lejárta előtti utolsó napokban. Ha a minimumkövetelmények november 24-ig teljesülnek, az ETH2 december 1-jén indul, különben automatikusan elindul 7 nappal a küszöbérték teljesülése után..

Egy nemrégiben AMA, Danny Ryan, az Ethereum Foundation alapkutatója megválaszolta a felhasználók aggályait a sikertelen bevezetés lehetőségével kapcsolatban. Ryan szerint az Alapítványnak van olyan megoldása, amely a küszöbértéket kb. 100 ezer + ETH körüli szintre állítja, amelyet elegendőnek tartanak. Ezzel elkerülhető, hogy a szóban forgó ETH hirtelen maradjon. Ryan azt is megjegyezte, hogy azok számára, akik valóban tétet tettek, nagy jutalmat kapnak ezek a korai alkalmazók. Az övék Github oldal további alternatívákra is kitér.

Íme 5 dolog, amit tudnia kell az ETH 2.0-ról

Tudjon meg többet erről a tétfutásról és annak lehetséges következményeiről:

YouTube poszter Sikeresen elindul-e az Ethereum 2.0 (ETH)?

Az OKEx Exchange végre folytatja a kivonásokat!

Több mint egy hónappal a Okex Exchange úgy döntött, hogy felfüggeszti az összes kriptovaluta-kivonást, a csapat éppen bejelentette, hogy a műveletek november 27-én vagy azt megelőzően újra megnyílnak. Azt is megnyugtatják, hogy a felhasználók pénzeszközeinek 100% -a biztonságos.

A hivatalos bejelentés megerősítette, hogy az Okex egyik magánkulcstartója együttműködött a hatóságokkal egy olyan ügyben, amelynek semmi köze magához az Exchange-hez. Megállapították, hogy bár „az OKEx mindig használt biztonsági mentési mechanizmust a magánkulcs-tulajdonosok számára annak biztosítására, hogy minden magánkulcs-tulajdonos kiválthatja a biztonsági mentés titkos kulcsának aktiválását hosszú távú keresőképtelenség, például halál vagy memóriavesztés esetén”, ez egy adott forgatókönyv nem biztos, hogy stratégiára készült.

Jelentős hűségkampányokat hirdetnek a közösség iránti hála jeleként.

Kövesse az OKEx fejlesztő történetét itt.

Boxmining történések: Interjúk, ajándékok és egyebek!

  • Miért van szükségünk magányra és méretezésre a blokkláncon? Az adatvédelem a következő nagy ugrás a blockchain technológia számára, amely felhasználható anonim adatmegosztás, frontfutás nélküli cserék és a tokenek valódi helyettesíthetőségének lehetővé tételére. Dawn Song professzorral beszélgettünk a magánélet megőrzését biztosító intelligens szerződések szükségességéről és annak megvalósításáról Oázis Protokoll ($ ROSE): https://youtu.be/JQzKKOV_ycA

  • Hónapokig tartó munka után felújított weboldalunk működik !! https://boxmining.com/
  • Fantasztikus együttműködésben vagyunk a DuckDao csapattal, hogy esélyt nyerjünk (véleményünk szerint) a legjobb NFT EVER-re!

Közelgő események

* Minden időpont UTC-ben van megadva, hacsak másképp nincs meghatározva

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector