150 millió adófizetőnek válaszolnia kell ezt a kriptovaluta kérdést az új adóügyi űrlapon

Két nappal azután, hogy az IRS kiadta frissített és várva várt programjaikat új kriptovaluta-adó útmutatás 2019 októberében az ügynökség terjesztette a tervezetét új 1040 1. ütemterv a közelgő 2019-es adószezonra. Ezen az új adózási űrlapon, amelyet minden adófizető ki fog tölteni ilyen vagy olyan módon (kb. 150 millió), a tetején van egy „igen” vagy „nem” ellenőrző kérdés:

“2019 folyamán bármikor kapott, eladott, küldött, cserélt vagy más módon szerzett bármilyen pénzügyi érdekeltséget bármilyen virtuális pénznemben?” Új 1040 1. ütemezésű kriptopénz

Ez nagyon nagy ügy. A hamis tanúzás büntetése alatt 150 millió adófizetőnek most be kell jelentenie, hogy virtuális pénznemekkel, például bitcoin-nal kereskedtek-e..

Jogi nyilatkozat – Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérjük, beszéljen saját adószakértőjével, CPA-val vagy adóügyvédjével arról, hogyan kell kezelnie a digitális pénznemek adózását.


Hogyan adóznak a kriptovaluta?

Azok a kriptovaluták, mint például a bitcoin, egyáltalán nem adók. Más szavakkal, pusztán a bitcoin birtoklása nem eredményez adókötelezettséget. Sokkal inkább azok a nyereségek és veszteségek, amelyek a kriptovaluták vásárlása, eladása és kereskedése során keletkeznek, tőkenyereséget és -veszteséget hoznak létre, amelyet végül be kell jelenteni az adóbevallásában..

Így működik: Az IRS a kriptovalutákat adózási szempontból tulajdonként kezeli, nem pedig pénznemként. Csakúgy, mint az ingatlanok egyéb formáiban – részvények, kötvények, ingatlan – akkor is felmerül az adóbevallási kötelezettség, amikor a kriptovalutáját többé-kevésbé értékesíti, kereskedik vagy más módon eladja, mint amennyire megszerezte. 

Ebben az értelemben a kriptovaluta-kereskedelem hasonlít a részvények adózási célú kereskedésére.

Például, ha 2019 áprilisában 0,2 dollárt vásárolt 2000 dollárért, majd két hónappal később eladta 4000 dollárért, akkor 2000 dolláros tőkenyeresége van. Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, az adó bizonyos százalékát fizetnie kell a nyereség után. Az árak ingadoznak az adótáblázat alapján, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e. 

A másik oldalon, ha a kriptovalutát kevesebbért adta el, mint amennyiért megszerezte, akkor leírhatja ezt a tőkeveszteséget, hogy pénzt takarítson meg az adószámláján. Mindez ismerősnek tűnhet számodra, mivel pontosan hogyan működnek a részvényekre vonatkozó adók (egyfajta ingatlan).

A teljes mélymerüléshez elolvashatja blogbejegyzésünket A kriptovaluta-adók 2019-es útmutatója

Miért növekszik az IRS a kriptovaluta-adók érvényesítésében?

Az IRS aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a kriptovalutát eszközként használják az adók elkerülésére. Ha ezt a kötelező jelölőnégyzetet hozzáadja az új 1040 1. ütemtervhez, akkor minden egyes amerikai adófizetőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a kriptovalutát ilyen vagy olyan módon használta-e vagy sem. Az IRS ezt eszközként használja a kriptovaluta-adók betartásának növelésére és a pénzmosási / adóelkerülő rendszerek csökkentésére..

Nem kell pánikolni

Ez még nem a világ vége. Bármikor van egy új, gyorsan növekvő eszközosztály, amely megjelenik, a társadalmak és a kormányok lassan kitalálják, hogyan kell keveredniük a jelenlegi világgal. Ez egyszerűen a kriptovaluták, például a bitcoin egyre inkább mainstream fejlődését jelenti. A tömeges elfogadás érdekében a kriptopénz körüli szabályoknak és előírásoknak egyértelműeknek kell lenniük. A tisztaság lehetővé teszi a mindennapi emberek számára, hogy bizonyos fokú kényelmet és ismereteket szerezzenek egy olyan új eszközzel, mint a bitcoin.

Hogyan kell jelenteni a kriptovalutát az adókon

A titkosítási tranzakciók megfelelő benyújtásához és jelentéséhez ki kell töltenie az IRS 8949-es űrlapot.

Az összes kriptovaluta eladást, kereskedést és eladást felsorolja a 8949-es nyomtatványon (az alábbi képen), a kriptográfia megszerzésének dátumával, az eladás vagy kereskedés dátumával, a bevételeivel (valós piaci érték), a költségalapjával és a nyereségével vagy veszteségével együtt. . Ha mindegyik kereskedés szerepel a listán, összesítse azokat az alján, és utalja át ezt az összeget az 1040-es D ütemtervére. Mindkét formanyomtatványt szerepeltesse az éves adóbevallásában.

A jelentési folyamat részletes áttekintéséhez olvassa el cikkünket a kriptovaluta jelentése az adókon. Az alábbi rövid videót megnézheti, hogy láthatja a 8949-es űrlap kitöltésének példáját. 

Mint mindig, célszerű konzultálni a adószakember konkrét helyzetét illetően.

Mi a teendő, ha „elfelejtetted” jelenteni a kriptot az előző évek adóbevallásairól

Talán elfelejtette, vagy éppen nem volt tudatában annak, hogy az adóbevallásában be kell nyújtania a kriptotőke-nyereséget és -veszteséget. Őszinte hiba. Ha ebben a helyzetben van, a legjobb megközelítés az előző évek hozamának módosítása. Végigjárjuk ezt a folyamatot a kb a kriptográfiai adóbevallások módosítása.

IRS új 1040 kriptovaluta

Cryptocurrency Tax Software

Az összes kriptovaluta tőkenyereség és -veszteség kiszámítása, valamint a 8949-es számadás jelentése időnként nehéz feladattá válhat. A kriptovaluta-tőzsdék nem sok segítséget jelentenek az adóbevallás terén (megtudhatja, miért itt), és semmi sem szerepel USD-ben.

A kriptovaluta adószoftverek, mint például CryptoTrader.Tax egy olyan megoldás, amely a kereskedők és a kriptovaluta-felhasználók számára a kriptográfia teljes jelentési folyamatának automatizálására épül. Ők is kínálnak egy eszköz kifejezetten az adószakemberek számára. Egyszerűen importálja kereskedéseit és tranzakcióit a tőzsdékből a szoftverbe, és egy kattintással létrehozza a szükséges adóügyi dokumentumokat, például a 8949-et..

IRS 1040 kriptovaluta

A létrehozott adójelentéseket eljuttathatja adószakértőjéhez, vagy egyszerűen feltöltheti azokat az adónyilvántartó szoftverbe, például TurboTax vagy TaxAct. Tudjon meg többet arról hogyan működik itt a CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector