9 legjobb kriptotárca (szoftver és hardver) 2020-ban

A kriptovaluta az érték tárolásának és átadásának teljesen digitális eszköze. Ugyanakkor nagyon fontos tulajdonsága van a hagyományos fiat valutával – például a készpénzzel, a kriptovalutát pénztárcában kell tárolnia. 

A kriptovaluta-ökoszisztémában a „pénztárca” kifejezés olyan online vagy offline szoftverre utal, amely lehetővé teszi a kriptopénz-tulajdonos számára, hogy hozzáférjen kriptovaluta-állományához. A pénztárcák általában három különböző ízben kaphatók: online vagy „forró” pénztárcák (szoftveres pénztárcák) és hardveres pénztárcák (dedikált hüvelykujj-meghajtószerű eszközök, amelyek a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják).

A pénztárcák némileg bonyolultak lehetnek. Ha kriptovalutával kereskednek kriptográfiai tőzsdén, akkor egy pénztárca lesz közvetlenül a tőzsdén ahhoz a kriptovalutához, amelyet kereskedni használ. A kriptográfiai pénztárca azonban nagyon különbözik egy külön, dedikált kriptovaluta pénztárca-szoftvertól.

Ha nem biztos benne, hogy mit kezdjen a kriptotárcákkal, olvassa el – olvassa el – ez a cikk mindent megmagyaráz, amit tudni kell a kriptotárcákról 2020-ban.

Kripto pénztárca

Mi az a Crypto Wallet?


Ha bármilyen kriptovalutát küld vagy fogad, akkor ezt egy pénztárcából kell megtennie. 

A kriptopénztárcád a blokklánc-hálózat „címének” tekinthető, amelyen egy kriptovaluta működik. A kriptovaluta pénztárca címei léteznek a digitális tartományban, és kriptovaluta pénztárca szoftveren vagy hardveren keresztül érhetők el. 

A tőzsdék által üzemeltetett kriptovaluta pénztárcák funkcionálisan hasonlóak a bankszámlához. Az online kriptográfiai pénztárca nem nyújt teljes ellenőrzést a kriptopénz felett, de egyszerűvé teszi a kriptopénz elérését, küldését vagy fogadását.

A kriptovaluta pénztárca szoftvert általában egy okostelefonra vagy számítógépre telepítik, amely hozzáférést biztosít a felhasználók számára a privát kulcsaikhoz, és ezért teljes ellenőrzést biztosít a kriptovaluta pénztárca és az abban található kriptográfia felett.. 

A kriptovaluta pénztárca hardvere funkcionálisan hasonlít a szoftveres pénztárcákra, mivel a felhasználók megtartják a teljes irányítást a kriptopénz felett, de további előnnyel járnak – a kriptopénztárca hardvere teljesen offline és a kriptográfia legbiztonságosabb eszközének tekinthető.

Hogyan működnek a kriptopénztárcák?

A kriptovaluta pénztárca a legegyszerűbb formájában két elemből áll: egy magánkulcsból és egy nyilvános kulcsból. 

A pénztárcához társított magánkulcs a hozzáféréshez használt „jelszó”, amely hosszú, összetett betűk és számok kombinációjából áll. A nyilvános kulcs a kriptovaluta pénztárca nyilvános címe, és kriptovaluta fogadására vagy küldésére szolgál.

A magánkulcsokat rendkívül biztonságos módon kell tárolni. Bárki, aki hozzáfér a pénztárcához tartozó magánkulcshoz, hozzáférhet az általa tárolt kriptovalutához, ezért nagyon fontos komolyan venni a magánkulcs biztonságát.

A kriptovaluta pénztárcák általában lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy privát / nyilvános kulcspár használatával kölcsönhatásba lépjenek egy blokklánccal. Azok a kriptopénztárcák, amelyeket olyan központok „tárolnak”, mint a Binance vagy a Coinbase, nem biztosítanak hozzáférést a magánkulcsához. Az Ön nevében tárolják őket.

A kriptovaluta lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes kontrollt tartsanak fenn tőkéjük felett, ugyanakkor a biztonságot is a felhasználó felelősségévé teszi. Míg a magán- és a nyilvános kulcspárok zavarónak tűnhetnek, a legtöbb kriptovaluta pénztárca gyakorlati használata viszonylag egyszerű. Így működnek a különböző típusú kriptovaluta pénztárcák:

Csere (online) pénztárcák

A tőzsdéhez vagy az online pénztárcához általában kriptovaluta-fiókokon keresztül lehet hozzáférni. Az online pénztárcák könnyen hozzáférhetők és használhatók, de nem biztosítják a teljes ellenőrzést a felhasználói források felett, és fennáll a feltörés veszélye.

Szoftvertárcák

A szoftveres pénztárcák okostelefonra vagy számítógépre vannak telepítve, és a felhasználó nevében magánkulcsokat tárolnak. A szoftveres pénztárcák beállítása néhány további lépést igényel, de a konfigurálás után ugyanolyan egyszerűen használhatók, mint a cseretárcák – hozzáadott biztonsági és ellenőrzési réteggel.

Hardver pénztárcák

A hardvertárcák dedikált hardvereszközök, hasonlóan az USB-meghajtókhoz, amelyek a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják. A felhasználók hardveres pénztárcát csatlakoztatnak egy számítógéphez, hogy hozzáférjenek a kriptovalutájukhoz – ha a pénztárca nincs csatlakoztatva számítógéphez, akkor az teljesen inert és gyakorlatilag feltörhetetlen.

Mi a legjobb kriptotárca

Mit kell figyelembe venni a kriptotárca kiválasztásakor

Az igényeinek megfelelő kriptovaluta pénztárca kiválasztásakor a legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni, a biztonság. Bár az online pénztárcák könnyen hozzáférhetők, fontos megjegyezni, hogy minden online pénztárca sokkal kevésbé biztonságos, mint az offline pénztárca. Egyszerűbben fogalmazva: ha nem Ön irányítja a magánkulcsait, akkor nem a kriptovalutáját.

Egy egyszerű szoftver pénztárca beállítása viszonylag egyszerű folyamat. Az erős kriptovaluta-tárolási módszertan magában foglalja a szoftveres vagy hardveres pénztárca létrehozását a hosszú távú tároláshoz és annak online pénztárcákkal együtt történő használatát, a kriptovaluta küldését és fogadását minden egyes kereskedelem vagy vásárlás esetén..

A kriptotárca kiválasztásakor figyelembe kell venni a következőket:

Biztonság

Mennyire biztonságos a pénztárcád? Sokféle pénzváltó pénztárca közül lehet választani. További információ a tőzsde kiválasztásáról a CryptoTrader.Tax oldalon található útmutató a kriptovaluta-cserékhez 2020-ban.

Eszköz tárolása

Melyik eszközön fogja tárolni a titkosítást? A rejtjel tárolásához használt pénztárca szoftver attól függően változik, hogy macOS-t, Windows-ot, Android-ot vagy iOS-t használ.

Kereskedési gyakoriság

Milyen gyakran fog kereskedni? Ha gyakori kereskedő vagy, gyakran találsz tranzakciókat egy biztonságos offline vagy hardveres pénztárcától a cseretárcádig kereskedés céljából. Fontos, hogy kiválasszon egy pénztárcát, amely egyszerűvé teszi ezt a folyamatot.

Adókövetési képességek

Nyomon kell követnie a tranzakcióit? Az adóbevallási követelményektől függően előfordulhat, hogy nyomon kell követnie a pénztárcájából készült minden egyes kriptovaluta-kereskedelmet. Kriptoadó-jelentési szoftverek, mint pl CryptoTrader.Tax automatizálja ezt a folyamatot, és lehetővé teszi a szükséges kriptográfiai adóbevallások a pénztárca tranzakciós előzményei alapján, egy gombnyomással.

A legjobb online kripto pénztárcák

Az online kriptovaluta pénztárcákat „forró” pénztárcáknak is nevezik, és nem tekinthetők biztonságos lehetőségnek a hosszú távú kriptotárolásnál. Az online kriptopénztárcákat szinte minden esetben kriptovaluta-tőzsdék működtetik, és nem biztonságos helyek a kriptopénz tárolására.

Az online pénztárca azonban elengedhetetlen a kriptovaluta vásárlásához vagy kereskedéséhez. Az alábbiakban meghatároztuk a legjobb online kriptotárcákat.

Kraken kriptotárca

1. Kraken: A legbiztonságosabb online pénztárca

Kraken széles körben az egyik legbiztonságosabb kriptovaluta-tőzsdének tekintik, és még soha nem tapasztalta a felhasználói források feltörését vagy elvesztését. A Kraken hozzáférést biztosít a felhasználók számára a kriptovaluta-pénztárcákhoz számos különböző kriptovaluta számára, és egy egyszerű, könnyen használható pénztárca-felületet kínál.

A Kraken által tárolt pénztárcák továbbfejlesztett biztonsági funkciókat kínálnak, például e-mailes visszaigazolásokat a visszavonásokról, konfigurálható fiók időtúllépés, időzár beállítások és kétfaktoros hitelesítés. Míg az online pénztárcák jelentik a legkevésbé biztonságos lehetőséget a kriptopénz tárolására, a Kraken a rendelkezésre álló „legkevésbé bizonytalan” online pénztárca.

Pénztár Kraken pénztárcák és egyéb felajánlások itt.

Coinbase kriptotárca

2. Coinbase: A legkönnyebben használható online pénztárca

Coinbase egy online kriptovaluta-csere és -közvetítés, amely böngésző-alapú csere felhasználói felületet kínál a felhasználóknak egy dedikált mobilalkalmazás mellett az iOS és az Android számára. A Coinbase pénztárca a kriptovaluták sokféleségét támogatja, és számos olyan funkciót integrál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy részt vegyenek az ICO-kban, hozzáférjenek a repülőgépcseppekhez, vagy interakciót folytassanak decentralizált alkalmazásokkal..

A Krakenhez hasonlóan a Coinbase sem tekinthető biztonságos pénztárcának, mivel a felhasználói magánkulcsokat visszatartják. A biztonsági funkciók közé tartozik a kétfaktoros hitelesítés, valamint a hozzáférés egy 12 szavas helyreállítási kifejezéshez, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az elveszett pénztárcák helyreállítását. 

Tudj meg többet Coinbase ajánlatok itt.

Metamask ethereum pénztárca

3. Metamask: A legjobb online pénztárca az Ethereum felhasználók számára

Metamask egy kriptovaluta pénztárca böngészőbővítmény, amely támogatja az ERC-20 tokeneket – az Ethereum blokkláncon kiadott kriptovalutákat. A Metamask böngésző plugin privát kulcshoz való hozzáférést biztosít, és általában webalapú decentralizált alkalmazásokkal való interakcióra használják.

A Metamask egy kriptovaluta hardvertárcához képest, amely funkcionálisan egyenértékű egy banki értéktárral, a pénztárcának vagy pénztárcának tekinthető, amelyet a mindennapi vásárlásoknál a zsebében tart. A Metamask nem biztonságos eszköz a kriptovaluta tárolására, de hatékony és egyszerű módja a decentralizált alkalmazásokhoz való csatlakozásnak és online használatnak. 

A legjobb szoftveres kriptotárcák 

A szoftveres pénztárcák biztonságosabb eszközök a kriptovaluta tárolására, miközben bármikor azonnal hozzáférhetővé teszik. Az online cserediáktól eltérően a szoftveres pénztárcákat teljes egészében a felhasználó kezeli, beleértve a magánkulcsokat is, de továbbra is kapcsolódnak az internethez.

A szoftveres pénztárca általában számítógépre vagy okostelefonra van telepítve, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rögzítsék és tárolhassák magánkulcsukat, helyreállítási kifejezéseket állítsanak be, és folyamatosan ellenőrizzék a titkosítást. A szoftverpénztárcák jelentős hátránya, hogy csak annyira biztonságosak, mint az eszköz, amelyre telepítve vannak – ha például feltörték a szoftvertárcát telepítő laptopot, akkor valószínű, hogy a szoftverpénztárca veszélybe kerül.

Számos szoftver pénztárca közvetlen kompatibilitást kínál a hardver pénztárcákkal, ésszerűsítve a hardver pénztárca kezelését.

Exodus legjobb szoftver pénztárca

1. Exodus: A legjobb szoftver pénztárca kezdőknek

Kivonulás szoftveres pénztárcaalkalmazásokat kínál PC-hez és okostelefonhoz egyaránt, és ideális szoftveres pénztárca-megoldás az új kriptográfiai felhasználók számára. Az Exodus alkalmazás beépített cserét kínál egy rendkívül egyszerű és könnyen érthető felület mellett, miközben továbbra is biztosítja a szoftver pénztárcától elvárt funkciókat.

Az Exodus a kriptovaluták rendkívül széles skáláját támogatja, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját privát kulcsaikat kezeljék. Fontos azonban megjegyezni, hogy az Exodus zárt forráskódú, ami azt jelenti, hogy a kriptovaluta közösség nem ellenőrizheti az Exodus alkalmazást vezérlő kódot – a felhasználók kénytelenek megbízni az Exodus fejlesztőiben, hogy az alkalmazás biztonságos. 

A legjobb szoftver pénztárca a bitcoinhoz

2. Electrum: A legjobb szoftver pénztárca a Bitcoin-tulajdonosok számára

Electrum nem a manapság elérhető legkevésbé felhasználóbarát pénztárca, de az elérhető legjobb, csak Bitcoin-t tartalmazó pénztárcák közé tartozik. Az eredeti Electrum pénztárca alkalmazás 2011-ben jelent meg, így a létező egyik legrégebbi pénztárca-megoldás. Az Electrum nyílt forráskódú jellege lehetővé teszi bárki számára az azt vezérlő kód auditálását, ezáltal rendkívül biztonságos opció.

Az Electrum használatával számos biztonsági lehetőség testreszabható. Az Electrum lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összetett pénztárcákat hozzanak létre, például 2FA pénztárcákat vagy több aláírással ellátott pénztárcákat, a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítva a ma elérhető Bitcoin-pénztárcák közül.

A legjobb szoftver pénztárca okostelefonokhoz

3. Coinomi: A legjobb szoftver pénztárca okostelefonokhoz 

Coinomi egy okostelefon-központú kriptotárca, amely több mint 200 különböző kriptovalutát támogat, így ideális megoldás egy több pénznemű mobil pénztárca számára. A Coinomi nem a legbiztonságosabb kriptotárca ebben a listában, mivel a Coinomi alkalmazás régebbi verzióit hackerek célozták meg, de úgy tűnik, hogy a Coinomi kód legújabb változtatásai megoldották ezt a problémát.

A Coinomi ésszerűen biztonságos mobil pénztárcaként működik iOS és Android rendszereken, de a legjobban hardveres pénztárcával együtt használható nagy mennyiségű kriptovaluta biztonságos tárolására. Fontos, hogy a Coinomi lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját magánkulcsokat tartsanak, és viszonylag könnyen érthető felhasználói felületet kínál.

A legjobb hardveres kriptotárcák

A rendelkezésre álló legbiztonságosabb pénztárca lehetőség a hardveres pénztárca. Az online vagy szoftveres kriptotárcákkal ellentétben a hardvertárcák teljesen offline állapotban vannak, és gyakorlatilag hackbiztosak. A hardveres pénztárcák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy pénzt küldjenek vagy fogadjanak, ha az eszköz csatlakozik egy internethez hozzáférő számítógéphez, és nem küldhetnek pénzeszközöket anélkül, hogy a felhasználó megnyomná az eszköz fizikai kapcsolóját vagy gombját.

A főkönyv a legkönnyebben használható kriptográf hardver pénztárca

1. Ledger Nano X: A legkönnyebben használható hardvertárca

Franciaországi székhelyű Főkönyv az egyik leghosszabb ideig működő hardvertárca-gyártó. A Ledger Nano X a Ledger legújabb ajánlata, és vizuálisan megegyezik a szokásos USB-meghajtóval. A Nano X felhasználók bármelyik mobil eszközhöz vagy számítógéphez csatlakoztatják pénztárcájukat USB vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül, és 30 különböző kriptovalutát tudnak tárolni az eszközön. 

A Ledger’s Nano X az egyik legkönnyebben használható hardvertárca, amelyet széles körben a kriptovaluta biztonság „arany standardjának” tekintenek. A Ledger egyedülálló biztonsági funkciókat tartalmaz a Nano X-ben, például egy „elfogadható letagadhatóság” funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hibás jelszót adjanak meg a próbatárca elérése érdekében – megvédve a felhasználói pénzeket a fizikai támadásoktól vagy a zsarolási kísérletektől.

Ha többet szeretne megtudni a Ledger pénztárcákról, kattints ide.

A Trezor legbiztonságosabb kriptotárca

2. Trezor T modell: Legmagasabb szintű biztonsági kriptotárca

A Trezor egy másik rendkívül népszerű hardvertárca, amelyet a Satoshi Labs gyárt, az első kriptográfiai hardvertárca-gyártó a világon. A Trezor Model T javítja a Trezor termékcsalád korábbi iterációit, érintőképernyős felületet és sokkal nagyobb támogatást nyújt az altcoinok számára, mint a Ledger Nano X.

A Trezor lenyűgöző funkcionalitást kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a fiat valutához, az atomcserékhez és további biztonsági funkciókhoz, amelyek megvédik a felhasználókat a PC általános fenyegetéseitől, például a billentyűzáraktól. Különösen a Trezor T modell bemutatja az összes tranzakciós kérelmet és a részleteket a beépített érintőképernyőn, biztosítva, hogy a felhasználók tisztában legyenek azzal, hogy melyik szolgáltatást vagy kriptovalutát használják mindig. 

Pénztár itt: Trezor.

A Keepkey legjobb kriptotárca a pénzért

3. KeepKey: Legjobb ár-érték arány

A KeepKey, a ShapeShift gyártója, egy költségvetés-tudatos kriptográfiai hardver pénztárca, amely a drágább hardveres pénztárcák által nyújtott funkcionalitás nagy részét alacsonyabb áron kínálja. A KeepKey ésszerűsíti a biztonsági mentési és helyreállítási folyamatot, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kriptovaluta-állományaikat teljesen biztonságos módon kezeljék.

A KeepKey gyártója, a ShapeShift egy azonos nevű kriptovaluta-csereplatformot működtet, amely lehetővé teszi a KeepKey-tulajdonosok számára, hogy közvetlenül a KeepKey pénztárcájukból kereskedjenek kriptográfiai jutalékokkal, ezáltal erős választás az újabb kereskedők számára.

Key Takeaways

Függetlenül attól, hogy melyik pénztárca-megoldást használja, fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluta csak akkor biztonságos, ha magánkulcsait offline módon hozták létre, biztonságosan tárolták és titokban maradnak – teljes ellenőrzése alatt. 

Bár az online pénztárcák zökkenőmentesen megkönnyítik a használatukat, hosszú távú tároláshoz nem biztonságosak. A kriptovaluta kereskedése vagy vásárlása során a legjobb, ha használat közben csak ideiglenesen tőzsdéken vagy szoftver pénztárcákban tároljuk a kriptovalutát. A hosszú távú kriptovaluta-állományokat dedikált kriptográfiai pénztárcákban kell tárolni.

Crypto Wallet adók

Kriptopénz-adók

Ha titkosítási hardver pénztárcákat használ, akkor valószínűleg közepes vagy haladó kriptográfus felhasználó.

Azok számára, akik kriptovalutákat fektetnek be, kereskednek és értékesítenek, fontos, hogy naprakészen tartsák a kriptovalutákkal kapcsolatos adókötelezettségeket – különösképpen jelentve a kereskedésből származó nyereséget és veszteséget. A hatékony kriptovaluta-stratégia kritikus eleme annak biztosítása, hogy naprakész nyilvántartást vezessen kriptovaluta-tranzakcióiról.. 

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan adóznak a kriptovaluta jövedelmek, ezt fizesse meg teljes kriptovaluta-adó útmutató.

Crypto Tax Software – Automatizálja az adójelentéseket

Ma világszerte több tízezer kriptográfiai befektető használja CryptoTrader.Tax automatizálni az összes adóügyi jelentéstételt. 

Egyszerűen regisztráljon ingyen egy fiókot, csatlakoztassa pénztárcáját és pénzváltóit, és hozza létre a számláját kriptoadó-jelentések egy gombnyomással.

Miután elkészült, a CryptoTrader.Tax jelentéseket át lehet adni egy könyvelőnek, vagy importálhatjuk olyan adónyilvántartó szoftverekbe, mint pl TurboTax vagy TaxAct

Tudjon meg többet arról hogyan működik itt a CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector