A legjobb webhelyek a kripto- és blokklánc-munkák megkereséséhez

A blockchain ipar virágzik – és a blockchain és a crypto munkaerőpiac is. A globális blokklánc-piac értéke jelenleg meghaladja a 3 milliárd dollárt, és várhatóan emelkedni fog 39,7 milliárd dollár 2025-ig. 

Az olyan tényezők, mint a kockázati tőkebefektetések, a feltörekvő piacokra való intézményi erőfeszítések, például a decentralizált finanszírozás, valamint a blokklánc-technológia növekvő népszerűsége több iparágban olyan piaci ökoszisztémát hozott létre, amelyben a blokklánc-szakemberekre nagy a kereslet. 

A LinkedIn által közzétett adatokból kiderül, hogy a blokklánc szakosodás az első számú legkeresettebb készség 2020-ban, tehetséges egyének számára széles körű szerepeket kínálva, amelyek rendkívül vonzó fizetéseket kínálnak. 

A blockchain-munka megtalálása azonban bonyolult folyamat lehet. A blokklánc-ipar gyorsan változó digitális jellege azt jelenti, hogy a HR és a foglalkoztatás hagyományos megközelítésének még nem kell alkalmazkodniuk ahhoz, ahogyan a vállalati szervezetek és a blokklánc-vállalkozások bekapcsolódnak és új tehetségeket ragadnak meg. 

Ahelyett, hogy hagyományos ügynökségeken keresztül jutna hozzá a tehetségcsapatokhoz, a blockchain-orientált vállalatok gyakran keresik a blockchain-szakembereket a különféle munkaerőpiacok és portálok hálózatán keresztül. Ez a cikk a ma online legszélesebb körben használt blockchain munkaerőpiacokat tárgyalja, valamint részleteket arról, hogy mennyi blockchain szakember keres, és mely blockchain készségekre van igény.. 

Mennyit keresnek a Blockchain szakértői?


A blockchain munkaerőpiacon felajánlott átlagfizetések lényegesen magasabbak, mint a megfelelő szektorokban más ágazatok számára kínált fizetések. A blockchain fejlesztői fizetések Európában például 55 000 és 91 000 euró között mozognak, szemben az átlagos európai fejlesztői fizetéssel, amely 26 000 euró.

A blokklánc-szakemberek és az Egyesült Államok más iparágai közötti jövedelemkülönbség még ennél is nagyobb – az amerikai blokklánc-fejlesztők között keresni 70 000 és 200 000 dollár, átlagfizetése 136 000 dollár. Összehasonlítva a átlagos Az amerikai 103 000 dolláros fejlesztői fizetés egyértelmű, hogy a blockchain szakosodásra nagy a kereslet. 

Milyen készségek szükségesek a Blockchain és a Cryptocurrency munkákhoz?

A blokklánc- vagy kriptovaluta-iparban a foglalkoztatás biztosításához szükséges blokklánc-készségek a meghatározott szerepek követelményeitől függően változnak, de számos olyan közös készség létezik, amelyekre nagy a kereslet.

A blockchain fejlesztőknek, építészeknek és mérnököknek átfogó ismeretekkel kell rendelkezniük az alkalmazási értelemben vett adatszerkezetekről. A blokklánc-fejlesztőknek például folyamatosan újítaniuk kell az olyan adatstruktúrák terén, mint például a merkle-fák, hogy megfeleljenek az adott blokklánc-projektek igényeinek, amelyeken dolgoznak.

Hasonlóképpen, egy blokklánc-szakembernek rendelkeznie kell a blokklánc és a blokklánc-architektúra erős munkamegismerésével. Az intelligens szerződés-fejlesztés egy másik kritikus képesség, amelyre az egész blockchain-iparban nagy a kereslet a decentralizált finanszírozás vagy a DeFi gyors növekedése miatt. A nagy keresletű blockchain-készségek közé tartozik a webfejlesztés, a kriptográfia, a penetrációs tesztelés, a termékmenedzsment és a blockchain-specifikus marketing képességek.

Melyek a legjobb blokklánc és kripto munkalehetőségek?

A blockchain és a cryptocurrency munkaerőpiacot számos online munkaasztal és platform vezérli. Vessünk egy pillantást az alábbi legnépszerűbb webhelyekre.

Crypto Jobs LIst

1. CryptoJobsList

CryptoJobsList az egyik leghosszabb ideig működő dedikált kripto- és blokklánc-állásplatform online, és 2017 szeptemberében indult. A CryptoJobsList platform arra összpontosít, hogy a blokklánc- és kriptográfiai álláskeresőknek egyetlen oldalt biztosítson, amely bemutatja a piacon jelenleg elérhető összes munkát, mint valamint a vállalkozások és a blokklánc-vállalkozások számára egyszerű, egyszerű módot kínál a széles blockchain tehetséggazda elérésére.

A CryptoJobsList az egyik legnépszerűbb kriptográfiai munkahely, és általában naponta több új pozícióval és munkalistával frissül. A felhasználók képesek a kripto- és blokklánc-feladatok kiszűrésére távoli, fejlesztői, marketinges, gyakornok, kereskedő, közösség, tervezés, értékesítés vagy elemző pozíciók alapján, vagy olyan speciális készségekre összpontosíthatnak, mint a szilárdsági szakértelem. 

A CryptoJobsList munkahelyeket felsoroló vállalatok közül néhány a Circle, az OKEX, a Huobi, a ShapeShift és a ByBit. A CryptoJobsList felhasználói felület egyszerű és korszerűsített, és nem kényszeríti a felhasználókat a regisztrációra a titkosítási munkákra való jelentkezéshez – az alkalmazásokat egy egyszerű webes űrlapon keresztül készítik el, amely tartalmazza az elérhetőségeket, a listára vonatkozó kérdéseket, a motivációs levelet és a CV mezőket. 

Fontos, hogy a CryptoJobsList kronológiai sorrendben mutatja be a kripto- és blokklánc-feladatokat, a legújabb pozíciók jelennek meg elsőként, valamint kiemelt munkákat tesznek közzé a tehetségeket gyorsan kereső szervezetek. Az alkalmazásszám tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy hány más pályázó küldte el adatait az adott álláshirdetésre, megkönnyítve ezzel a szerepek versenyének felmérését. 

Crypto Jobs

2. Kripto.Munkák

Crypto.Jobs egy másik rendkívül aktív kriptovaluta-központú munkaplatform, amely a kripto- és blokklánc-munkalisták széles skáláját mutatja be. A CryptoJobsList-től eltérően a Crypto.Jobs megköveteli, hogy az álláskeresők profilokat hozzanak létre és jelentkezzenek be a platformra, mielőtt pályáznak állásokra, ami lelassíthatja a jelentkezési folyamatot. Ennek a rendszernek az az előnye, hogy a Crypto.Jobs képes elmenteni a pályázók adatait és önéletrajzát, akik gyakran nem változtatják meg önéletrajzukat.

A CryptoJobsListhez hasonlóan a Crypto.Jobs lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korlátlan számú alkalmazást készítsenek, és ingyen böngésszenek a blockchain vagy a crypto feladatok között, bár felsorolási frissítési díjat számítanak fel azoknak a vállalkozásoknak vagy szervezeteknek, amelyek nagyobb számú jelentkezőt akarnak átvilágítani vagy felsorolásukat megjelentetni.

A Crypto.Jobs rendszeresen frissül, és részletes információkat tesz közzé az álláshirdetések teljesítményével kapcsolatban, lehetővé téve a pályázók számára, hogy meghatározzák, mennyi ideig volt aktív a listázás, és egy szerepkör földrajzi helyét. A Crypto.Jobs platform azonban nem teszi közzé az álláshirdetésekre jelentkezők számát.

Cryptocurrency Jobs

3. CryptocurrencyJobs.co

CryptocurrencyJobs.co egy blockchain job platform, amely elsősorban a technikai blockchain készségekre összpontosít, és jellemzően a vállalati szervezetek vagy nagyszabású blockchain projektek által közzétett pozíciókat sorolja fel. A CryptocurrencyJobs.co webhelyen felsorolt ​​munkákhoz általában intelligens szerződéses mérnökökre, építészekre, műszaki vezetőkre, UX tervezésre vagy C szintű szerepekre van szükség az üzletfejlesztésben, a marketingben és az értékesítésben..

A CryptocurrencyJobs.co platform nem mozog olyan gyorsan, mint az olyan nagyon aktív platformok, mint a CryptoJobsList, de a felsorolt ​​pozíciók rendkívül versenyképesek és magas fizetésűek. A felhasználók képesek szűrni a listákat tervezés, tervezés, pénzügy, marketing, nem technikai jellegű, műveletek, termék, értékesítés és ügyfélszolgálat alapján, vagy azonosítani tudják az adatokat a címkézési rendszeren keresztül.

A CryptoJobsListhez hasonlóan a CryptocurrencyJobs.co lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fiók létrehozása nélkül jelentkezzenek. A CryptocurrencyJobs.co webhelyen felsorolt ​​legtöbb pozíció a felhasználókat harmadik féltől származó alkalmazásplatformokhoz, a LinkedIn-hez kapcsolja, vagy egyszerűen megad egy alkalmazás e-mail címét..

A CryptocurrencyJobs.co által kínált érdekes funkció egy Startups portál, amely lehetővé teszi az álláskeresők számára, hogy azonosítsák a startupokkal elérhető pozíciókat. A CryptocurrencyJobs.co közzéteszi a kurált munkakollekciókat is blockchain hálózatok, szakmai gyakorlatok és kriptovalutában fizető munkák szerint lebontva..

Kripto karrier

4. Crypto-Careers.com

Crypto-Careers egy másik, techikára összpontosító blockchain és crypto job platform, amely a CryptocurrencyJobs.co-hoz hasonlóan a nagyvállalati szervezetek által közzétett technikai blockchain munkalistákra összpontosít. 

A Crypto-Careers oldalon közzétett munkák a legversenyképesebb szerepek a blockchain szektorban, és tartalmazzák a Facebook Libra Blockchain projektje és a nagy kockázatitőke-társaságok által közzétett listákat. Míg a Crypto-Careers magas szintű blokklánc-ipari munkákat kínál, a Crypto-Careers UI oldalanként csak öt munkát sorol fel a fő listázási oldalon, ami időigényessé teheti a munkakönyvek közötti böngészést..

A Crypto-Careers által bemutatott szűrőeszközök kompenzálják a főoldal funkcionalitásának hiányát, azonban lehetővé teszik a pályázók számára, hogy a listákat válogassák a vállalatok finanszírozási szintje, a vállalat nagysága, a színpad és az ipar, valamint a földrajzi elhelyezkedés vagy a távoli elérhetőség szerint.. 

Blocktribe

5. BlockTribe

Blocktribe nem sorol fel annyi munkát, mint a főbb kriptovaluta és blockchain munkalehetőségek, mint például a CryptoJobsList vagy a Crypto.Jobs, de az általa közzétett listák rendkívül professzionálisak és rendkívül versenyképesek. A Crypto.Jobshoz hasonlóan a BlockTribe is egy bejelentkezési és fiókrendszert használ, amely elmenti a pályázók önéletrajzát és elérhetőségeit. 

A BlockTribe által kínált fő előny a pályázók keresési funkciója, amelyet a tehetséget kereső blockchain vállalkozások számára nyújt. Amikor a pályázók regisztrálnak a BlockTribe szolgáltatásra, önéletrajzukat és adataikat hozzáadják egy adatbázishoz, amelyen felvételi szervezetek kereshetnek, ésszerűsítve a felvételi folyamatot.

A BlockTribe-t elsősorban nagy blokklánc-vállalkozások használják, mint például a Coinbase, az IOHK, a Circle és a ConsenSys, így az online egyik legversenyképesebb blokklánc-munkalehetőség. A BlockTribe-ben felsorolt ​​munkák magas minősége ellenére a BlockTribe platform viszonylag lassan mozog, és általában csak naponta 2-4 új listát tesz közzé. 

Azok a pályázók, akik a BlockTribe segítségével blokklánc-feladatokra vadásznak, beállíthatnak riasztásokat meghatározott kategóriákhoz, kulcsszavakhoz, helyekhez vagy munkatípusokhoz, vagy országonként finomíthatják a munkákat. 

Blockew

6. Blokkolás

Blockew egy viszonylag új kiegészítés a blockchain és a cryptocurrency job webhelyek sorában, és bár számos felhasználói felülettel kapcsolatos problémája van, erős biztonsági mentésként funkcionál a fent felsorolt ​​crypto job helyeken. 

A Blockew a BlockTribe-hez hasonlóan a teljes munkaidős házon belüli szerepekre összpontosít, alkalmanként távoli munkalistákkal. A Blockew listáján szereplő vállalkozások és szervezetek között vannak olyan cserék, mint a Binance és a Kraken, valamint a ConsenSys, az AVA Labs és a Gemini.

A Blockew-ban felsorolt ​​pozíciók elsősorban hosszú távú szerepek, mint például a frontend mérnök, a blockchain fejlesztő, a stratégiai műveletek munkatársa, a regionális vezető és a marketing vezető pozíciói. A Blockew részletes információkat nyújt a felsorolt ​​pozíciókról, de nagyon nehéz meghatározni, hogy pontosan mikor szerepeltek először egy szerepben, és hogy a lista továbbra is aktív-e vagy alkalmaz. 

A BlockTribe-hez hasonlóan a Blockew lehetővé teszi a pályázók számára, hogy feltöltsék önéletrajzukat, hogy elérhetővé tegyék azt egy toborzó keresési funkció számára. Ezáltal a BlockTribe nagyszerű lehetőség azoknak az álláskeresőknek, akik olyan passzív állásajánlatot keresnek, amely az ebben a cikkben felsorolt ​​bármelyik legfontosabb blockchain állásplatform, például a CryptoJobsList bármelyikével együtt használható.. 

Angellista kriptográfiai munkák

7. AngyalLista

AngelList nem egy blockchain vagy crypto dedikált job platform, de gyakran felsorolja a blockchain indítási munkákat, amelyek egyébként máshol nem érhetők el. Az AngelList egy amerikai alapú webhely, amely a startup ökoszisztémára összpontosít, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyakorlatilag bármely iparágban befektessenek vagy működjenek együtt startupokkal. 

A blockchain tehetségre törekvő startupok gyakran használják az AngelList-et az egyedi díjazásban részesülő blockchain-szakemberek pozícióinak meghirdetésére – ahelyett, hogy fizetésként kínálnák -, az AngelList pozícióit felsoroló blockchain startupok közül sokan saját tőke részesedést kínálnak vállalkozásukban a fiat pénznem helyett, vagy mindkettő kombinációja.

Az AngelList lehetővé teszi az álláskeresők számára, hogy finomítsák az álláskeresést ipar, kulcsszó és hely szerint. Míg a nagyobb blokklánc-vállalkozások vagy vállalatok nem sorolják a blokklánc-pozíciókat az AngelList-re, lehetséges megtalálni a blokklánc-fejlesztői pozíciókat vagy más kriptovalutával kapcsolatos szerepeket, például tanácsadói szerepköröket, amelyek jelentős részesedést kínálnak olyan startupokban, amelyek már elnyerték a lenyűgöző magfinanszírozást.. 

Blokklánc-feladatok feldolgozása

8. UpWork

UpWork ma a legnagyobb szabadúszó munkaerőpiac az interneten, és bár kifejezetten egyetlen iparágra sem összpontosít, óriási mennyiségű, napi szinten frissített blokklánc- és kriptovaluta-munkát sorol fel.

Az ebben a cikkben felsorolt ​​többi kripto- és blokklánc-munkahellyel ellentétben az UpWork nem hagyományos munkalehetőség – az UpWorkon keresztül végzett munkákat teljes egészében az UpWork ökoszisztémán belül igényelnek, követnek, hajtanak végre és fizetnek. Az UpWork rendszer nem alkalmas a teljes munkaidőben szerepet kereső blockchain szakemberek számára, de a blockchain szabadúszóknak lehetőséget nyújt arra, hogy rövid távú ad hoc blockchain projekteken dolgozzanak..

Az UpWork egyik fő hátránya, hogy a platform szabadúszóktól elveszi a díjakat, amelyek egyes esetekben elérhetik a munkadíj 20 százalékát is. Ugyancsak nehéz lehet megbízható munkáltatókat vagy megbízásokat azonosítani az UpWork segítségével, mivel az UpWork platform folyamatos problémája a csalás. 

Az UpWork a legjobban használható rövid távú blockchain szabadúszó projektek számára szabadúszók számára, amelyek portfólió vagy tapasztalatok építésére összpontosítanak a blockchain iparban. 

Key Takeaways

A blockchain és a cryptocurrency munkaerőpiac nem hasonlít semmilyen hagyományos munkaerőpiachoz. Ha egy blockchain-feladatra vadászik, minden nap az olyan platformok jelentik a legjobb forrást, mint a CryptoJobsList.

Fontos megjegyezni, hogy a blockchain és a cryptocurrency piacon sok munkahely kínál kriptovalután keresztül történő fizetést. A fizetés kriptográfiai úton történő átvétele drámai módon csökkentheti a fizetéshez szükséges időt, de fontos, hogy megőrizze a fizetését kriptoadó-kötelezettségek gondolatban.

CryptoTrader.Tax

Cryptocurrency Tax Software

Ha a kriptovaluta-csere révén megszerzett kriptovalutával rendelkezik, elengedhetetlen a különféle ügyletek nyomon követése annak biztosítása érdekében, hogy teljes mértékben megfeleljen az adóknak és minimalizálja az adófizetési kötelezettségét. Az olyan kriptovaluta-adószoftverek, mint a CryptoTrader.Tax automatizálják a kriptográfia-adatgyűjtési folyamatot, egyszerű jelentéseket készítve, amelyeket az adózási stratégia részeként használhat. 

Tudjon meg többet arról hogyan működik itt a CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector