Az ellopott vagy elveszett kriptovaluta jelentése adózási célokra

A kriptográfia elvesztése tőzsdei leállások, pénztárca-feltörések, átverések és más események miatt sajnos gyakoriak manapság a kriptopénz világában. Adózási szempontból ezeket az eseményeket nem minden egyformán kezelik, és ez nagyban függ a körülmények sajátosságaitól. Ez az útmutató bemutatja a lopások és a rejtjelezési veszteségek leggyakoribb formáit, valamint az adózás szempontjából az Egyesült Államokban történő kezelésük lehetséges módjait..

Jogi nyilatkozat: Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó-, jogi vagy befektetési tanácsadásként. A kriptovaluta-adózás területe folyamatosan fejlődik, és nem fekete-fehér. Kérjük, beszéljen saját adószakértőjével, CPA-val vagy ügyvédjével arról, hogyan kell kezelnie a digitális pénznemek adózását.

Megjegyzés – ha a kriptovaluta eladása előtt egyszerűen csökkent az ára, akkor az tőkevesztésnek vagy befektetési veszteségnek minősül. Ez különbözik az alábbiakban tárgyalt néhány veszteségtől. További információkért kérjük, olvassa el útmutatónkat hogyan kell kezelni a kriptovaluta tőkeveszteségeit.


Különböző Crypto Loss forgatókönyvek

Ami a kriptovaluta veszteségek levonását vagy benyújtását illeti, az Egyesült Államokban különböző adózási szabályokra különböző helyzetek vonatkoznak. A kriptovaluta veszteségek leggyakoribb formái, amelyeket itt látunk CryptoTrader.Tax az alábbiak:

 1. Baleseti veszteség – (pl. elveszett pénztárca-hozzáférés, rossz címre küldve)
 2. Lopásvesztés – (pl. csere / pénztárca feltört, ellopott érmék)
 3. Befektetési veszteség – (Szürke terület = pl. ICO-átverés, Exchange leállítása)

A kriptovaluta-veszteség minden forgatókönyve e három besorolás egyikébe esik: baleseti veszteség, lopási veszteség vagy befektetési (tőke) veszteség. Rajtad múlik, hogyan akarod kezelni és jelenteni a veszteségeidet. A három kategóriát az alábbiakban részletezzük.

Kripto-veszteség

Baleseti veszteségek

A baleseti veszteség az alábbi azonosítható események egyikéből eredő kár, megsemmisülés vagy vagyoni veszteség:

 1. Hirtelen esemény – gyors, nem fokozatos vagy progresszív
 2. Váratlan esemény – általában nem várt és nem kívánt
 3. Szokatlan esemény – nem mindennapi esemény

2017 után, a Az adócsökkentésekről és a munkahelyekről szóló törvény törvénybe iktatták, a baleseti veszteségek számos formája, amelyekre korábban levonható volt forma 4684, már nem jogosultak levonásra. Amint a IRS oldal itt, az egyetlen vagyon, amely levonható áldozatként érvényesülhet, szövetségileg kijelölt katasztrófa lehet.

A kriptovaluta esetében bármikor, amikor gondatlanul elveszíti a kriptopénzét, ez egy olyan veszteség lenne, amely nem vonható le adózási szempontból.

Az alábbiak példái azokra az áldozatokra, amelyek nem kapnának adókedvezményt:

 • Érmék, amelyek elvesznek a privát kulcsokhoz való hozzáférés elvesztése miatt & pénztárcák
 • Érmék elvesznek a helytelen címre történő küldés miatt
 • A kriptográfia elvesztésének egyéb hanyag formái

Ha úgy gondolja, hogy egyedi esete van, vagy ha általában kérdései vannak a baleseti veszteséggel kapcsolatban, akkor mindig érdemes megbeszélni egy képzett szakemberrel kriptopénz-adó szakember.

lopási veszteségek kriptovaluta adók

Lopás veszteségek

Lopás: pénz vagy vagyon elvétele és eltávolítása azzal a céllal, hogy megfosszák a tulajdonosát attól. A vagyonbevételnek annak az államnak a törvényei szerint jogellenesnek kell lennie, ahol bűncselekmény történt.

A gyakori kriptovaluta-lopási veszteségek a következőket tartalmazzák:

 • Lopott érmék
 • Feltört pénztárcák
 • Feltört Exchange-számlák

A fenti baleseti veszteségekhez hasonlóan, 2017 után az adócsökkentésekről és a munkahelyekről szóló törvény elfogadása után a lopási veszteségek már nem vonhatók le 4684. forma. Ha a kriptovalutáját ellopták, és lopásvesztésnek minősül, akkor nem valószínű, hogy ezt leírhatja. E szabályok részleteiről a IRS útmutatás itt.

Az elveszített kriptográfia befektetési veszteségként való bejelentése az egyetlen megközelítés, amely lehetővé teszi az adómentességet. Amint az alábbiakban olvasható, nem világos, hogy mely kriptovesztési forgatókönyvek felelnek meg a befektetési veszteség állapotának. Javasoljuk, hogy keressen fel egy egyedi helyzetben lévő adószakértőt. Csapatunk mindig szívesen segít valakihez utalni.

Az ICO átverési adók

Beruházási veszteségek (tőkeveszteség)

Nem egyértelmű, hogy az olyan események, mint az ICO-csalások vagy a tőzsdei leállások (például az Mt. Gox) kezelhetők-e befektetési veszteségként. A cikk írása során számos, a kriptovalutával jártas adószakembert kérdeztünk meg, és nem mind értenek egyet a megfelelő kezelésben.

A befektetési veszteségek hasonlóak ahhoz a veszteséghez, amelyet akkor okozhatna, ha részvényt vagy más típusú ingatlant vásárolna, majd eladná alacsonyabb áron, mint amennyit megszerzett. Ugyanez vonatkozik a bitcoin eladására alacsonyabb áron, mint amennyiért megszerezte.

Ez a fajta tőkeveszteség a 8949-es formanyomtatványon jelenthető be, ahol fel kell tüntetnie az ingatlan költségalapját, az elidegenítéskori valós piaci értéket és a nettó nyereséget vagy veszteséget. Ahogy a mi bitcoin tőkeveszteség útmutató, akár 3000 dollár nettó tőkeveszteség levonható az adott évben. A nagyobb veszteségek a következő adóévekre is áthúzódnak. Ez az alapvető folyamat a kriptovaluta tranzakciók többségének jelentésére.

Az IRS-től nem áll rendelkezésre fekete-fehér útmutatás ezekre a speciális forgatókönyvekre, ezért végső soron ki kell használnia a mérlegelési jogkörét az események osztályozására és nyilvántartására. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző lehetőségeket.

ICO átverés

Alexander Leruth alapító szerint & Vezérigazgatója Leruths és CFO Ahrvo, “A helyes módszer az ellopottként történő kezelése lenne, ami személyi veszteség, amely nem felel meg 8949-nek.” Leruth kifejtette: “megpróbálhatta igényelni a 8949-es telefonszámot, és azt mondani, hogy a befektetés értéke lényegében 0 dolláros költséggel történt, de ezt kockázatos helyzetbe hozni.”

Másrészt Malik pasa, a társalapítója és elnöke Thyor Tanácsadó Csoport (adójogi megfeleléssel foglalkozó cég) szerint „SEC-útmutatást kell alkalmazni, hacsak másképp nem említik. Általában az ICO-t úgy kell kezelni, mint egy értékpapír-felajánlást, és az ebbe történő befektetés tőkebefektetés lenne. Tehát egy átverés tőkevesztés lenne a 8949-en. Ilyen esetekben gyakran ajánlott jelentést szerezni az FBI, a helyi rendőrség vagy a SEC vagy a pénzügyi bűncselekmények részlegétől, hogy Ön ezt a beruházást csalásként és átverésként jelentette be. A jelentés a saját IRS-ellenőrzési védelmét szolgálja."

Számos adószakembert vizsgáltunk meg ennek a cikknek a megírásakor, és sokféle vélemény alakult ki az ICO-csalások megfelelő kezeléséről.

Végül, ha ICO-átverést követel befektetési veszteségként, akkor levonja a 8949-es nyomtatványon befektetett összeget.

Például, ha 5000 dollárt fektettem be cserébe, amiért azt mondták, hogy 20 000 XYZ-zseton lesz egy ICO-ban, amely csalónak bizonyult, akkor a 8949-esem tartalmazna egy eladási bejegyzést 5000 dolláros költségalapon, 0 dolláros bevételt és egy 5000 dolláros veszteség.

Exchange leállítása

Csere leállítások, mint a Cryptopia és az Mt. A Gox hasonló szürke területtel rendelkezik, mint a csaló ICO-k.

Egyes szakemberek szerint ez egy befektetési veszteség lenne, amelyről a 8949-es számot lehet jelenteni, ezért Ön adókedvezményt kap, míg mások azt állítják, hogy a csere leállítása nem vonható le személyi veszteség veszteségként.

Matt Metras, beiratkozott ügynök és kriptovaluta-adózási szakember a MDM Pénzügyi Szolgáltatások, azt mondja, hogy a csere leállítása „mindenképpen jobban illik a 4684-eshez [veszteségvesztés], azonban senki sem akarja hallani, hogy mivel a 4684 többnyire eltűnt az adócsökkentések és munkahelyek utáni törvényről”. Matt kitér arra is, hogy “van egy árnyalt érv, amiért ez befektetési veszteség lehet, de kockázatos álláspontot képvisel.”

A cikk megírásához készített felmérésünk során az adószakemberek többsége veszteség veszteségnek tekintette a tőzsdei leállást, és így nem levonható eseménynek. Ez minden bizonnyal az adózás szempontjából konzervatívabb megközelítés. A szakemberek között azonban nem volt teljes egyetértés.

kriptográfia ellopott érmék adók

Hogyan lehet bejelenteni az ellopott és elveszett érméket a CryptoTrader.Tax szolgáltatáson belül

Most, hogy megvitattuk a veszteségek három különböző típusát és azok alkalmazhatóságát a különböző kriptovaluta-forgatókönyvekben, most végigvezetjük az Ön kriptoadó-jelentések hogy ezeket a veszteségeket megfelelően belefoglalja a CryptoTrader.Tax-ba.

A veszteség nem vonható le

Ha az elveszett érméket nem levonható veszteségek közé sorolja, lépjen a CryptoTrader.Tax webalkalmazás 3. lépésére. Itt válassza ki a „Lopás & Veszteségek ”fülre.

Kriptoadó-lopás

Válassza ki a „típust”, hogy legyen egy áldozat, majd hozzáadhatja a leírásához ezt a baleseti veszteséget. A fenti példában a „Lost Wallet Access” leírást választjuk.

Ezek a baleseti veszteségek nem jelennek meg a 8949-es készüléken a jelentés futtatása után. Ezek az „Elveszett és ellopott érmék jelentésben” jelennek meg, és az elveszett kriptovaluta összegének dollárértéke részletesen szerepel az Ön nyilvántartásában. Ezekkel a veszteségekkel nem kell többet tennie, mivel azok nem vonhatók le.

Ne feledje, hogy az esetleges baleseti veszteségek magukban foglalhatják az elveszített magánkulcsokat, a cserék leállítását és más eseményeket. Rajtad múlik, hogyan akarod besorolni a veszteségedet.

Lopás veszteségek

Az alkalmazással kapcsolatos lopásveszteségek jelentéséhez keresse meg újra a Lopást & Az áldozatok fül a 3. lépésben. Ezúttal válassza a „type” lehetőséget a Lopás lehetőségre.

kriptoadó-veszteség

Ezek a lopási veszteségek szintén nem lesznek hatással a 8949-es formára. Ezek az „Elveszett és ellopott érmékről szóló jelentésben” jelennek meg, az ellopott érmék dollárértékével, az Ön nyilvántartása szerint..

Beruházási veszteségek

Végül hasonló módon jelentheti befektetési veszteségeit. Ismét navigáljon a 3. lépésre, de válassza a „Investment Loss” típust.

bitcoin adóveszteségek

Ez az egyetlen típusú veszteség, amely kihat az adójelentés 8949-es formájára. Ne felejtse el, ahogy fentebb említettük, a befektetési veszteségeket levonják, és csökkentik a 8949-es nyereségét. Ez egy szürke terület, hogy mely forgatókönyvek felelnek meg az ilyen típusú besorolásnak, ezért használja a mérlegelési jogát, és beszéljen meg adószakértőjével.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector