Az IRS tisztázza a hasonló jellegű csere-, az Airdrops- és az FBAR-jelentések titkos adózását

Kulcsfontosságú egyének és szabályozók a kriptográfiai adótérben különféle témákat tisztáztak tegnap (2019. november 13.) az AICPA washingtoni nemzeti adókonferenciáján. A tisztázás témái között szerepelt az 1031 körüli hasonló jellegű csere körüli adóügyi bánásmód, airdrops, a konkrét azonosítás és az FBAR jelentési követelményei. Ezek mind olyan területek voltak, amelyekkel kapcsolatban a kriptográfiai befektetőknek és a kriptográfiai adóval foglalkozó szakembereknek kérdései voltak újonnan kiadott IRS útmutatás 2019 októberében jelent meg.

Mint a Kind Exchange Pre 2018

A hasonló jellegű csere-kezelés lehetővé teszi az adófizetők számára, hogy elhalasszák az ingatlan-ingatlan ügyletek tőkenyereségét. Ezt az adóelhalasztási technikát gyakran használják az ingatlanbefektetések világában, és sok kriptográfiai adószakértő 2018 előtt úgy vélte, hogy ez vonatkozhat a kriptovalutákra is, mivel ezeket az IRS szemében tulajdonként kezelik.

Az adócsökkentésekről és a munkahelyekről szóló, 2018-ban elfogadott törvény kiküszöbölte annak lehetőségét, hogy a hasonló típusú csere a kriptovalutákra alkalmazható legyen, és csak az „ingatlanra” szűkítette az alkalmazási kört. Mindazonáltal nyitva hagyta a lehetőséget annak kérdésére, hogy a Like-Kind cserekezelés továbbra is alkalmazható-e a 2018 előtti és a TCJA előtti években.


Az AICPA eseményen Suzanne Sinno (főügyész, az IRS főtanácsnoki irodája) tisztázta, hogy a kriptovalutára való hasonló jellegű cserét soha nem engedélyezték – még 2018 előtt. 

2019. november 15-én, két nappal az AICPA esemény után Christopher Wrobel (az IRS társjogi tanácsadójának különleges tanácsosa) szintén megvitatta a hasonló jellegű cseréket, és kijelentette, hogy bár a hasonló jellegű cserék nem engedélyezettek a kriptovaluták számára 2018-tól kezdődően, előre -2018 tranzakciók, szürke terület maradnak, és eseti alapon döntenek róla. Az adózási szakemberek túlnyomó többsége, akikkel szorosan együtt dolgozunk itt, a CryptoTrader-nél. Azok az adók, akik szakértők a kriptográfiai adóbevezetés területén, azt mondják, hogy a konzervatív megközelítés az, hogy 2018 előtt nem folytatunk hasonló jellegű cserét. Kérjük, konzultáljon a saját adótanácsadójával ezekben a kérdésekben..

Te tudod használni CryptoTrader.Tax hogy automatikusan kiszámolja a tőkenyereséget és -veszteséget nélkül hasonló jellegű bánásmód. A hasonló jellegű bánásmód nem támogatott.

FBAR jelentéstétel NEM szükséges

A FinCEN Carole House (számítógépes és feltörekvő műszaki szakpolitikai szakértő, a pénzügyi bűncselekmények kikényszerítésének hálózata) 2019. november 13-án a testületben tisztázta, hogy az FBAR (FinCEN 114) a devizákon tartott kriptovalutákról szóló jelentést NEM kívánt. Ez nagy megkönnyebbülést jelent a kriptográf befektetők számára, amelyek jelentős mennyiségű eszközt tartanak olyan külföldi tőzsdéken, mint a Binance. Ezeknek a befektetőknek nem kell FBAR-t benyújtaniuk.

Még mindig nem erősítették meg, hogy a FATCA (IRS 8938. űrlap) szükséges-e a külföldi jelentésekhez vagy sem. A legfrissebb kriptográfiai adóról szóló hírekről itt olvashat @CryptoTraderTax Twitteren.

Airdrops

Ennek eredményeként a közelmúltbeli IRS kriptográfiai adózási útmutatója októberben megjelent, a légi járművek eseményeiből kapott kriptovaluták adóügyi kezelése tovább kérdésessé vált. 

Christopher Wrobel tisztázta, hogy a légcseppek körüli új útmutató csak a keményvillás esemény UTÁN kapott új érmék fedezésére szolgál. A kemény villa után kapott érméket rendes jövedelemként kell kezelni az érme kézhezvételének valós piaci értékénél.. 

Ez a pontosítás azt jelenti, hogy a fogyasztók számára marketing célból ledobott érmék még mindig a szürke területen vannak, hogy rendes jövedelemként kezeljék-e őket.. 

Tudjon meg többet arról hogyan adóznak itt a repülőcseppek és a kemény villák.

Specifikus azonosítás

A first-in first-out az alapértelmezett számviteli módszer, amelyet a kriptó eladása vagy elidegenítése során elszámolt tőkenyereség és -veszteség kiszámításához használ. Azonban a legutóbbi IRS útmutató, amely 2019 októberében jelent meg, megemlítette a konkrét azonosítási módszereket VANNAK megengedett, ha pontosan meg tudja azonosítani a kriptográfiai eszközeit. A következőket vesszük a 2019. október útmutatás:

„A37. Azonosíthatja a virtuális pénznem egy meghatározott egységét, ha dokumentálja az adott egység egyedi digitális azonosítóját, például magánkulcsot, nyilvános kulcsot és címet, vagy olyan nyilvántartásokkal, amelyek mutatják az adott virtuális pénznem minden egységének, például a Bitcoinnak a tranzakcióinformációit, egyetlen számlán, pénztárcán vagy címen tartják. Ezen információknak tartalmazniuk kell (1) az egyes egységek megszerzésének dátumát és időpontját, (2) az Ön alapját és az egyes egységek valós piaci értékét a megszerzésük időpontjában, (3) az egyes egységek eladásának, cseréjének dátumát és idejét, vagy más módon elidegenítették, és (4) az egyes egységek valós piaci értékét, amikor azokat eladták, kicserélték vagy elidegenítették, valamint az egyes egységekért kapott pénzösszeget vagy az ingatlan értékét. “

Suzanne Sinno továbbá megerősítette, hogy megengedhetők olyan specifikus azonosítási módszerek, mint a LIFO (utoljára be-ki-ki) és a HIFO (legmagasabb-be-első kimenet), ha a kriptójukat pontosan meg lehet azonosítani. Ez nagyszerű hír a kriptovaluta kereskedők számára, mivel ezek a technikák segíthetnek minimalizálja a kriptográfiai adókötelezettségét az általános nyereség csökkentésével. 

Használhat titkosítási adószoftvereket, mint például CryptoTrader.Tax hogy automatikusan alkalmazza a HIFO vagy a LIFO számításokat a tőkenyereség-jelentésekre. A CryptoTrader.Tax tartalmazza a teljes ellenőrzési nyomvonal nyilvántartásaihoz, amelyek részletezik az egyes kriptovaluta egységek egyedi azonosítását, és ezáltal segít minimalizálni a tőkenyereség felelősségét. 

További információ a titkosítási adókról

Itt többet megtudhat a kriptovaluta adókról és arról, hogy pontosan hogyan kezelnek mindent: A kriptovaluta-adók teljes útmutatója 2019-re.

Jogi nyilatkozat – Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérem, beszéljen a sajátjával kriptoadó szakember, CPA vagy adóügyvéd arról, hogyan kell kezelni a digitális pénznemek adózását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector