Az új IRS kriptovaluta-adó-útmutató lebontása

2014 óta az IRS első alkalommal adott ki új kriptovaluta-adó útmutatást teljes formájában kriptovaluta GYIK és egy hivatalos bevételi döntés: 2019-24. Ez az új útmutató legitimálja azokat a feltételezéseket, amelyeket korábban a vezető kriptográfiai adótársaságok és az adószakértők tettek az iparban. Az útmutató tisztázza a kriptopénz világának néhány szürke területét is, ideértve a villák adóügyi kezelését is & repülőgépcseppek, megengedett költségalapú módszerek és a kriptovaluta transzferek körüli döntések.

Megjegyzés – áttekintést nyújtunk a kriptovaluta-adózásról és a kriptovaluta adózásának módjáról blogbejegyzésünkben: A kriptovaluta-adók teljes útmutatója. Hasznos lehet ezt elolvasni a folytatás előtt.

Új IRS Crypto Tax Guide

Az új IRS-irányelvek főbb pontosításait és elvételeit az alábbiakban tárgyaljuk.

Kriptovaluta kemény villák


Ha egy bizonyos kriptovaluta, amelyet tart, átmegy a kemény villa amely „akkor fordul elő, amikor egy kriptovaluta protokollváltozáson megy keresztül, amely végleges eltérítést eredményez a régi elosztott főkönyvből”, a kapott új villás kriptovaluta jövedelemként adózik. Az újonnan kapott kriptovaluta költségalapja az Ön által elismert jövedelem lesz.

Például – Ha 2017 júliusában 2,5 Bitcoin volt, és 2,5 Bitcoin Cash-t kapott a bitcoin készpénzváltozat eredményeként, akkor ezt a kapott 2,5 Bitcoin Cash-t jövedelemként ismeri el a bitcoin készpénz valós piaci értékén annak idején, amikor fogadták. Ha aznap a Bitcoin Cash darabonként 500 dollárért kereskedne, akkor 1250 dollár (500 dollár * 2,5) jövedelmet ismerne el. Ennek a Bitcoin Cash-nek a költségalapja 1250 USD lesz.

Ha te ne kapja meg új kriptopénzek egy kemény villa után, akkor nem lesz adóköteles jövedelme. Forrás: A21, A22, A23, A24

Cryptocurrency Soft Forks

A kriptovaluta puha villa „nem eredményez új kriptopénz létrehozását, vagyis nem eredményez jövedelmet”. Tehát, ha a kriptovalutád protokollváltáson megy keresztül, de új kriptovalutát hoz létre – nem ismer el jövedelmet. Forrás: A29

Kriptovaluta légcseppek

Ha kriptovalutát kap egy repülőtértől („a kriptovaluta elosztása több adózó elosztott főkönyvi címére”), akkor a kapott kriptovaluta jövedelmét a beérkezés napján / időpontjában ismeri el. Az elismert jövedelem összegét a kriptovaluta akkori valós piaci értékének felhasználásával kell meghatározni. 

Ha te nem bármilyen kriptovalutát kapni, amikor airdrop esemény történt, akkor nem ismeri el a jövedelmet, mint nem kap a tulajdon.

Költség alapja

Ezen új útmutató előtt nem volt világos, hogy az adófizetők hogyan rendeljenek hozzá költségalapot a kriptovaluta eszközeikhez. Az IRS hivatalosan tisztázta ezt a témát az új ítéletben.

A konkrét azonosítás számviteli módszerként használható a kriptográfiai eszközök kereskedelmében. Ez azt jelenti, hogy az adófizetők kiválaszthatják, hogy mely egységeket és sok kriptovalutát adják el egy adott időpontban, mindaddig, amíg pontosan tudják azonosítani őket, és támogatják az egységek költségalapját. 

A kriptovaluta egységének konkrét azonosításához a következő információkat kell megadnia:

  1. Az egyes egységek beszerzésének dátuma és időpontja,
  2. Az Ön alapja és az egyes egységek valós piaci értéke a beszerzés időpontjában,
  3. – az egyes egységek eladásának, cseréjének vagy egyéb ártalmatlanításának dátuma és időpontja, és
  4. Az egyes egységek valós piaci értéke eladáskor, cserén vagy eladáskor, valamint az egyes egységekért kapott pénzösszeg vagy ingatlan értéke

Ha nem tudja pontosan beazonosítani a kriptovalutákat, akkor alapértelmezés szerint az első be-be-ki (FIFO) alapot használja. Forrás: A36, A38

Te tudod használni CryptoTrader.Tax és egyedi azonosítási költségszámítási módszerek, például a LIFO a kriptográfiai nyereségek és veszteségek kiszámításához. Lehetősége van a FIFO alapértelmezett beállítására a CryptoTrader.Tax jelentési platformon belül is.

Az adózók kötelesek nyilvántartást vezetni, amely elegendő az adóbevallásokban elfoglalt pozíciók megállapításához. Ezért a legjobb gyakorlat a virtuális pénznem bevételeit, eladásait, cseréit vagy egyéb elidegenítéseit és a virtuális pénznem valós piaci értékét dokumentáló nyilvántartások vezetése. 

CryptoTrader.Tax segít a felhasználóknak azáltal, hogy teljes körűen dokumentálja az adóbevallásukban elfoglalt álláspontjaikat ellenőrzési nyomvonalról szóló jelentés. Ez a jelentés minden felmerülő adóköteles eseményt, valamint a kapcsolódó tranzakció részleteit dokumentálja. Ezt a naplót nyilvántarthatja.

Kriptovaluta transzferek: Nem adóköteles események

Bár ezt már korábban tisztázták, érdemes megismételni, és az új útmutató megismétli, hogy a kriptopénz egyszerű átvitele egyik platformról vagy egyik pénztárcáról a másikra NEM adóköteles esemény.

„Ha virtuális valutát utal át egy pénztárcából, címből vagy számláról, egy másik pénztárcára, címre vagy számlára, amely szintén hozzátartozik, akkor az átutalás nem adóköteles esemény, még akkor is, ha információ-visszaigazolást kap az átruházás eredményeként cserét vagy platformot. ” Forrás: A35

Tehát akkor is, ha a 1099-K az Ön kriptovalutájától átutalásait részletezve ezek az események nem adókötelesek, és nem járulnak hozzá a tőkenyereséghez vagy -veszteséghez. Ez jó hír mindenkinek, aki értesítéseket kapott 6174-A, 6173, CP2000, vagy más 1099-K. 

Valójában a kriptopénz-átutalások és a hozzájuk kapcsolódó 1099-K-k problémája miatt az adófizetési kötelezettsége rendkívül felfújtnak tűnik. Ezt a CryptoTrader.Tax-on titkosítottuk kriptovaluta-adó problémának, és többet megtudhat arról, hogy a Coinbase-hez hasonló cserék miért nem adhatnak pontos adózási információkat a felhasználóknak itt.

IRS új kriptovaluta-adó útmutató

Cryptocurrency Tax Software

Kriptopénz-adó szoftver mint a CryptoTrader.Tax az egész kriptográfiai adó-jelentési folyamat automatizálására épül, és az összes új IRS-irányelv már beépítésre került a CryptoTrader.Tax adó-jelentési motorjába. Létrehozhatja a szükséges kriptoadó formanyomtatványok egyszerűen kapcsolja össze a tőzsdéket, importálja kereskedéseit, és egyetlen kattintással állítja elő a jelentéseket. 

IRS új útmutatás a titkosításhoz

Egyszerűen importálja ezeket a jelentéseket a TurboTax-ba, küldje el a könyvelőjének, vagy saját maga iktassa be!

Következtetésképpen

Nagyon jó látni, hogy az IRS egyértelműséget nyújt a kriptovaluta-adózás körül, és így tovább legitimálja a növekvő iparágat. A szabályozó szervek egyértelmű útmutatásai kétségtelenül segítenek a fokozott piaci elfogadásban. Ha a szabályok egyértelműek, mindenki jobban érzi magát a játékban.

Van kérdése vagy észrevétele? Csak üzenjen nekünk @CryptoTraderTax

Jogi nyilatkozat – Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérem, beszéljen a sajátjával adószakértő, CPA vagy adóügyvéd arról, hogyan kell kezelni a digitális pénznemek adózását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector