FBAR Jelentési követelmények a kriptovalutához

A külföldi banki és pénzügyi számlák jelentése (FBAR) vonatkozik a kriptovalutára? Ez egy népszerű kérdés a kriptográfiai adók közösségében, amelyre senkinek nincs határozott válasza. Ez a cikk lebontja az FBAR-t és annak alkalmazását a kriptovalutára.

*** FRISSÍTÉS 2019.07.18-án ***

"A könyvelők csoportjának útmutatás iránti kérésére a Kincstári Pénzügyi Bűnözés Elleni Hálózat nemrégiben úgy határozott, hogy az országon kívüli tőzsdék által vezetett kriptovaluta-számlákat nem kell nyilvánosságra hozni..

Ez azt jelenti, hogy nem kell bevallania Binance eszközeit a Foreign Bank and Financial Accounts jelentésben, más néven: FBAR. A jelentés, amelyet a Fincen 114 nevű űrlapon nyújtanak be, akkor szükséges, ha az adófizetők külföldi intézményekben tartott pénzügyi eszközei (készpénz és értékpapírok) meghaladják a 10 000 dollárt.."

Az FBAR frissítéséről bővebben a Forbes cikkében olvashat itt.

FBAR, mikor alkalmazandó?


Az FBAR által benyújtott iktatási utasítások szerint Pénzügyi bűncselekmények végrehajtásának hálózata (FinCEN). A külföldi pénzügyi számlákon pénzügyi érdekeltséggel vagy aláírási jogosultsággal rendelkező egyesült államokbeli személynek FBAR-t kell benyújtania, ha a külföldi pénzügyi számlák összesített értéke a naptári év során bármikor meghaladja a 10 000 dollárt. A pénzügyi számla magában foglalja, de nem kizárólag, a pénzügyi intézménynél (vagy a pénzügyi intézmény szolgáltatásait végző más személynél) vezetett értékpapír-, brókeri, megtakarítási, keresleti, csekkes, betéti, lekötött betéti vagy más számlát. A pénzügyi számla magában foglalja az árutőzsdei határidős vagy opciós számlát, a készpénzértékű biztosítási kötvényt, a készpénzértékű járadékpolitikát és a befektetési alap vagy hasonló összevont alap részvényeit is..

Az egyetlen hivatalos útmutató a kriptovalutára vonatkozóan, IRS közlemény 2014-21, a Bevételi Szolgálat (IRS) megállapította, hogy a virtuális pénznem nem pénznem, hanem tulajdon adózási célokból. Amint az a pénzügyi számla fenti meghatározásából kiderül, az ingatlan nincs a listán. Ezért egyesek azzal érvelnek, hogy a kriptovaluta nem tartozik az FBAR bejelentési követelménye alá. Eddig sem az IRS, sem a FinCEN nem adott ki hivatalos útmutatást annak tisztázására, hogy az FBAR vonatkozik-e a kriptovalutára. Ha az interneten kutatja a kérdést, ellentmondásos következtetéseket fog látni, egyesek úgy vélik, hogy a kriptovaluta nem tartozik az FBAR hatálya alá, míg egyesek másképp gondolják.

Mit mondanak az ipar szakemberei?

2014 júniusában a kisvállalkozások / önálló vállalkozók részlegének IRS-elemzője egy internetes közvetítésben kijelentette, hogy az FBAR céljából a Bitcoin nem jelenthető be „… jelenleg nem”. Az IRS elemzője azt is kijelentette, hogy “a FinCEN azt mondta, hogy a virtuális valuta nem lesz jelenthető az FBAR-nál, legalábbis ebben az évadban.” A következő adóévekre vonatkozóan azonban nem nyújtottak útmutatást. Az American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) 2016. június 16-án levelet intézett az IRS-hez, amelyben további útmutatást kért az IRS-től a kriptovalutával kapcsolatos FBAR-jelentési követelményekkel kapcsolatban. De az IRS egyelőre nem adott választ.

Egyes adójogászok azzal érveltek, hogy mivel egy ítélkezési gyakorlat szerint a külföldi online szerencsejáték-számlák az FBAR bejelentési követelményei alá tartoznak, a külföldi kriptovaluta-tőzsdék is. 2018. augusztus 9-én Kenneth Blanco, a FinCEN igazgatója a beszéd az ügynökség kriptovalutához való hozzáállását illetően. A beszéd hasznos tisztázásokat és betekintést nyújtott, de néhány fontos kérdést megválaszolatlanul hagyott. Beszédében Blanco igazgató megismételte, hogy az ICO-k pénzátutalók, amelyekre a FinCEN pénzmosás elleni (AML) szabályai vonatkoznak. Blanco igazgató beszéde arra is utal, hogy bizonyos peer-to-peer cserék pénzátvivők. A beszéd azonban továbbra is jelentős kétértelműséget hagy maga után.

Jobb félni, mint megijedni

A külföldi jelentéstételi követelményekkel kapcsolatos bizonytalanság ellenére sok kriptográfiai szakember azt javasolja, hogy tévedjenek az óvatosság mellett. Véleményük szerint soha nem árt jelenteni, és a bejelentés nem túl kockázatos, mivel a legrosszabb esetben a bejelentés elmulasztása 100 000 dolláros büntetést és börtönbüntetést vonhat maga után.

A kriptográfiai adózási gyakorlatomban azt javaslom ügyfeleimnek, hogy nyújtsák be az FBAR-ot, ha bármilyen kriptográfiai számlájuk van az Egyesült Államokon kívül, és a számla értéke az adóév során bármikor meghaladja a 10 000 USD-t USD-ben. Annak ellenére, hogy a FinCEN nem adott ki útmutatást, miszerint a kriptovalutát az FBAR alatt kell jelenteni, az ügynökség nem adott ki olyan nyilatkozatot sem, miszerint a jövőben nem vesznek részt az FBAR megsértésében, ha most nem jelentenek kriptovalutát az FBAR-on. . Más szavakkal, a FinCEN visszanézhet és megbüntethet a jövőben, és nincs mód arra, hogy most visszamenjen a bejelentés elmaradásának nyilvántartásába. Az FBAR iktatásához nincs adó- vagy iktatási díj társítva, szinte nincs ok a beadásra. Éppen ellenkezőleg, a bejelentés elmulasztása nagy kockázatot jelent, és a bizonytalanság világába sodor.

Sharon Yip – Crypto Adótanácsadók, LLC

Sharon Yip CPA, 20 éves adózási tapasztalattal rendelkezik mind az állami, mind a vállalati számvitel terén. Alapítója és tulajdonosa Crypto Tax Advisors, LLC, a kriptovaluta-adózásra szakosodott adózási gyakorlat. A cég arra összpontosít, hogy teljes munkaidőben bonyolult kriptotranzakciókat folytató vagy kriptovalutával foglalkozó ügyfeleket szolgáljon ki. Sharon átfogó és személyre szabott üzleti és adózási szolgáltatásokat nyújt. Ügyfelei között vannak kriptovaluta kereskedők, bányászok és vállalkozók a kriptográfiai térben.

Használatával automatizálja a kriptovaluta tőkenyereség jelentését CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector