Hogyan kell csinálni a Cash App Bitcoin adókat

Népszerű peer-to-peer fizetési alkalmazás, Cash App azután vált népszerűvé a bitcoin és a kriptovaluta közösségen belül, hogy a vállalat 2017-ben közvetlenül az alkalmazáson belül bevezette a bitcoin kereskedést. Mint minden kriptovaluta-tőzsdénél, a pontos adóbeszámolás is kihívást jelent a bitcoin befektetők számára, mivel a Cash App nem követi a költségalapot hatékonyan. 

Ebben az útmutatóban végigvezetjük a Cash App adók teljesítésének pontos folyamatát a bitcoin kereskedelme során. 

Kripto és Bitcoin adók 101

Az Egyesült Államokban az IRS a bitcoinokat és más kriptovalutákat adózási szempontból tulajdonként kezeli, nem pedig pénznemként. Csakúgy, mint más ingatlanok – részvények, kötvények, ingatlan – esetében, Önre is vonatkozik az adóbevallási kötelezettség, amikor a kriptovalutáját többé vagy kevesebbért eladja, forgalmazza vagy más módon elidegeníti, mint amire megszerezte. 


Ebben az értelemben a kriptovaluta-kereskedelem hasonlít a részvények adózási célú kereskedésére.

Például, ha 2019 júniusában 0,4 Bitcoin-t vásárolt 2000 dollárért, majd két hónappal később 3000 dollárért eladta, akkor 1000 dolláros tőkenyeresége van. Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, a nyereség után fizet bizonyos százalékos adót. Az árak ingadoznak az adótáblázat alapján, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e. 

Alternatív megoldásként, ha a kriptovalutáját kevesebbért adta el, mint amennyiért megszerezte, akkor leírhatja ezt a tőkeveszteséget, hogy pénzt takarítson meg a kriptográfiai adókon.. 

Végigvezetünk mindent, amit tudni kell a kriptográfiai adókról útmutatónkban: A kriptovaluta-adók teljes útmutatója.

Készpénzalkalmazás-adóbevallás (a probléma megértése)

Az év végén (február 15-ig) a Cash App elküldi a 1099-B adóforma, amely részletezi a bitcoin vásárlását, eladását és kereskedését. Ez az az űrlap, amelyet általában olyan szoftverekhez csatlakoztat, mint a TurboTax, vagy megadja könyvelőjének, hogy kiszámolja a kereskedésből származó nyereségét és veszteségét.

Számos Cash App felhasználó számára azonban ennek az 1099-B-nek a „Költségalap” mezője teljesen üres lesz. Ez akkor történik, amikor a Cash App nem tudja, hogy eredetileg hogyan szerezte meg a bitcoinját (azaz nem ismeri a költségalapját), és ez a kriptográfia gyakori problémája.

A problémát a blogbejegyzésünkben mélyrehatóan áttekintjük: A kriptovaluta-adó problémája.

Lényegében, ha valaha is átvitt bitcoint a Cash App pénztárcájába vagy onnan, a Cash App elveszíti a költségalap követésének képességét. Amikor ez megtörténik, üresen hagyja a mezőt az 1099-B készülékén, ami ezt a dokumentumot használhatatlanná teszi a tőkenyereség és -veszteség jelentésére.

Az alábbiakban egy Cash App 1099-B képe látható. Lásd, hogy a „költségalap” mező üres minden tranzakciónál.

Készpénz-alkalmazás 1099-B

Tehát ha a Költségalap mező üres az 1099-B Cash Cash alkalmazásomban, akkor az haszontalan?

Helyes. Kizárólag erre az 1099-B űrlapra támaszkodhat a bitcoin nyereségek és veszteségek kiszámításához költségalapú adatok nélkül. 

Ha a Cash App nem tud eljuttatni nekem a szükséges adójelentéseimhez, hogyan szerezhetem meg őket?

A probléma megoldása az összes adat összesítése az összes platformról, amelyet virtuális pénznemben vásárolt, értékesített, kereskedett vagy tranzakciót folytatott..

Például, ha 5000 dollárért vásárolt BTC-t a Coinbase-n, majd elküldte a Cash App pénztárcájába, hogy 6000 dollárért eladja, akkor tudja, hogy 1000 dolláros tőkenyeresége van. Akkor észlelheti a nyereséget, amikor egyesíti a Coinbase és a Cash App tranzakciórekordjait. Ebben a példában az eladott bitcoin költségalapja 5000 dollár volt (az eredeti Coinbase-vásárlásból).

Ezt az adat-összesítést kézzel végezheti el, ha az összes kereskedelemtörténeti fájlt exportálja a tőzsdékről, és elvégzi az egyes kereskedések tőkenyereség-veszteség tranzakcióit. Minden egyes adóeseményt fel kell venni a 8949-es űrlapra, és a nettó nyereséget át kell utalni az 1040-es D ütemtervére. Itt áttekintjük a manuális jelentési folyamatot: hogyan lehet jelenteni a kriptovalutát az adókról.

Kriptoadó szoftver

Cryptocurrency Tax Software

Ahelyett, hogy ezeket a számításokat kézzel elvégezné, használhatja a kriptovaluta adószoftvert is CryptoTrader.Tax hogy automatikusan elkészítse a szükséges elemeket nyereség és veszteség adóbeszámolók

Ha egyszerűen összekapcsolja az összes tőzsdét és titkosítási platformot (a Cash App az egyik ilyen), akkor egyetlen kattintással importálhatja a korábbi tranzakciókat a fiókjába. A CryptoTrader.Tax összesíti az összes tranzakciót, és megfelelően hozzárendeli az összes adóköteles esemény költségalapú értékeit.

CryptoTrader.Tax Cash App

A szoftver elvégzi az összes számgörgetést az Ön számára. Kattintással megkaphatja a kriptoadó-jelentések készen áll arra, hogy elküldje a könyvelőjének, vagy importálja őket olyan adóbevallási szoftverekbe, mint a TurboTax vagy TaxAct.

Az alábbiakban bemutatunk egy rövid videót, amely bemutatja, hogyan importálhatja Cash App-tranzakcióit a CryptoTrader-be. Adó az adójelentések létrehozásához.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector