Hogyan kell csinálni a Coinbase Pro adókat

A Coinbase Pro, korábban GDAX néven ismert, az egyik legnépszerűbb kriptovaluta-tőzsde a fejlettebb és professzionálisabb kereskedők között. Sajnos a kriptográfia átruházható jellege miatt a Coinbase Pro adók teljesítése kihívást jelenthet, és Coinbase maga nem képes a szükséges tőkenyereséggel és veszteséggel kapcsolatos információkat megadni.

Ebben az útmutatóban pontosan megvitatjuk, hogyan végezheti el az adójelentéseket a Coinbase Pro használatakor.

Hogyan működnek a kriptovaluta adók?

A kriptovaluták, mint például a bitcoin, egyszerű birtoklása nem terheli adókötelezettséggel. Inkább az a jövedelem, amelyet az ezekbe történő befektetéssel hoz létre, az adóköteles jövedelem egyik formája.


A Az IRS a kriptot kezeli mint a tulajdon egyik formája. A tulajdon egyéb formáihoz hasonlóan tőkenyereséget és tőkeveszteséget szenved el, amikor eladja, kereskedik vagy elidegeníti kriptovalutáit. Ezeket a nyereségeket és veszteségeket be kell számolni az adókon. 

Példa:

John 2 BTC-t vásárol a Coinbase-től 14 000 dollárért, és kereskedés céljából elküldi a Coinbase Pro pénztárcájába. Egy hónappal később John 1 BTC-vel kereskedik 20 ETH-ért, amely akkor 8000 dollárt ért.

Ebben a példában John eladta a BTC-t, amikor azt ETH-re cserélte, és ezért ki kell számítania a tranzakció tőkenyereségét vagy veszteségét. 

John költségalapja 1 BTC-ben 7 000 USD (14 000/2).

John BTC-t 20 ETH-re cserélte, valós piaci értéke 8000 USD.

John 1000 dollár (8000-7000) tőkenyereséget ismer el ebből a tranzakcióból, amelyet az IRS 8949-es nyomtatványon jelentenek.

A másik oldalon, ha John olcsóbban értékesítette vagy eladta kriptovalutáját, mint amennyit megszerzett, akkor írja le azt a tőkeveszteséget az adóin. 

A kriptovaluta-adókkal kapcsolatos teljes körű elmélyülés érdekében nézze meg a mi oldalunkat Teljes kriptovaluta-adó útmutató

Coinbase Pro adók – A probléma lebontása

A Coinbase Pro valójában számos okból nem tudja a felhasználók rendelkezésére bocsátani a szükséges adóbevallásokat, amelyeket általában a kereskedési részvények világában kapnak.

Az első kérdés az, hogy a Coinbase Pro számos kereskedését más kriptovalutákban jegyzik. Mivel a valós piaci értéket a FIAT pénznemében kell kiszámítania a kereskedések idején, ez nagyon problematikussá válik, és a Coinbase Pro nem követi az eredeti költségalapú / valós piaci érték adatait kereskedések között.

A második probléma (és a sokkal nagyobb probléma) a kriptovaluta alapvető természetének eredménye. Mivel képes titkosítást küldeni a Coinbase Pro hálózatba és onnan ki – azaz. bitcoin küldés egy külső pénztárcából a Coinbase Pro pénztárcámba – a Coinbase Pro semmilyen módon nem tudja megtudni, hogy milyen áron (költségalapon) vásárolta meg ezt a titkosítást. A költségalap a kriptográfiai adók kiszámításához elengedhetetlen adat.

Sokkal mélyebben megvitattuk ezt a problémát blogbejegyzésünkben, A kriptovaluta-adó problémája

Lényegében, ha bármilyen kriptovaluta tevékenységet folytat a Coinbase Pro-n kívül, akkor a tőzsde nem lesz képes jelentéseket adni a nyereségek és / vagy veszteségek részletezéséről. Maguk magyarázzák ezt a weboldalukon.

Coinbase Pro Tax Guide

Tehát a Coinbase Pro nem tud adózási jelentéseket adni nekem?

Igaz, hogy a Coinbase Pro nem küldhet Önnek tőkenyereséget és veszteséget. Ha teljesít bizonyos küszöbértékeket, a Coinbase Pro elküldi az úgynevezett 1099-K kódot, de ez a dokumentum nem tartalmaz információkat az Ön nyereségéről és veszteségéről, és adóügyi szempontból haszontalan..

Bontásban hogyan A Coinbase 1099-K műve itt.

Ha a Coinbase Pro nem tud adózási űrlapokat adni nekem, hogyan kaphatom meg őket?

Kiépíteni a szükséges kriptoadó formanyomtatványok, elszámolnia kell az összes kriptovaluta tranzakciót – még azokat is, amelyek a Coinbase Pro-n kívül történtek. 

Ehhez gyűjtse össze az összes korábbi kriptovaluta adatot, amely az Ön által használt vételeket, eladásokat, kereskedéseket, légcseppeket, villákat, bányászott érméket, tőzsdéket és csereügyleteket alkotja az összes használt tőzsdén és platformon..

Ezt úgy teheti meg, hogy exportálja az összes kereskedési előzmény fájlját a tőzsdékről.

Ezekkel a kereskedelemtörténeti fájlokkal kézzel végezheti el a tőkenyereség és -veszteség számítását az egyes kereskedéseihez. Minden tőkenyereség- vagy veszteségadó-eseményt fel kell venni a 8949-es űrlapra, és a nettó nyereséget át kell vinni az 1040-es D ütemtervre. Itt áttekintjük a manuális jelentési folyamatot: hogyan kell jelenteni a kriptovalutát az adókról.

Coinbase Pro adóautomatizálás

Cryptocurrency Tax Software

Ha nem szeretné kézzel elvégezni az adószámításokat, egyszerűen importálhatja kereskedési előzményeit az összes kriptovaluta-tőzsdéből közvetlenül a kriptográfiai adószoftverekbe, például: CryptoTrader.Tax.

Coinbase Pro CryptoTrader.Tax Import

A CryptoTrader.Tax közvetlenül integrálódik a Coinbase Pro-ba és az összes többi kriptovaluta-tőzsdébe. Ez lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt importálja kereskedési előzményeit. 

Miután importálta az összes kriptográfiai kereskedést a CryptoTrader.Tax fiókjába, létrehozhatja a tőkenyereség és veszteség adóbevallások, beleértve az IRS 8949-es űrlapot, egy gombnyomással. 

Ezeket a jelentéseket megadhatjuk adószakértőjüknek, vagy akár importálhatjuk is az Ön által preferált adónyilvántartó szoftverbe, például TurboTax vagy TaxAct.

Következtetés

Az olyan kriptovaluta-tőzsdék, mint a Coinbase Pro, nem nyújthatnak felhasználóiknak tőkenyereség- és veszteségjelentéseket, amelyekre az adóbevalláshoz szükség van. Adószámításait kézzel is elvégezheti, ha letölti a kereskedési előzmények fájljait az összes tőzsdéről, vagy automatizálhatja a teljes folyamatot a CryptoTrader.Tax használatával..

Kezdő lépések CryptoTrader.Tax teljesen ingyenes. Akár generálhat egy ingyenes előnézetet a kitöltött adójelentésekről, hogy lássa az év összes nyereségét / veszteségét. Tudj meg többet hogy működik itt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector