Hogyan kell elvégezni a Gemini-adókat – A kriptográfiai adózási űrlapok elkészítése

A Gemini az egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsdévé nőtte ki magát, amely az Egyesült Államokban található. Sok kereskedő használja a Gemini-t, mert az Egyesült Államokban érvényes szigorú szabályozási környezetben működik és megfelel. Azonban amikor a Gemini-adók teljesítéséről és a szükséges Gemini-adóformák kiépítéséről van szó, sok kihívás merül fel. 

Ez a cikk elmélyül a kérdésben, és elmagyarázza a szükséges Gemini adóűrlapok elkészítésének legegyszerűbb módját.

Gyors áttekintés arról, hogy az IRS hogyan kezeli a kriptovalutát adózási célokra az Egyesült Államokban

Az IRS a kriptovalutákat adózási szempontból tulajdonként kezeli. Csakúgy, mint az ingatlanok egyéb formáinak – részvények, kötvények, ingatlan – adókötelezettsége akkor is felmerül, ha kriptovalutát ad el vagy kereskedel többé vagy kevesebbért, mint amennyiért megszerezte.. 


Ebben az értelemben a kriptovaluta-kereskedelem hasonlít a részvények adózási célú kereskedésére.

Például, ha 2018 áprilisában 0,1 dollárt vásárolt 1000 dollárért, majd két hónappal később 2000 dollárért eladta, akkor 1000 dolláros tőkenyeresége van. Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, az adó bizonyos százalékát fizetnie kell a nyereség után. Az árak ingadoznak az adótáblázat alapján, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e.  

A másik oldalon, ha a kriptovalutát kevesebbért adta el, mint amennyiért megszerezte, akkor megteheti írd le hogy tőkeveszteség a pénzt takaríthat meg a kriptográfiai adókon

Ikrek adók – a probléma lebontása

Az Ikrek több okból sem tudja a felhasználók rendelkezésére bocsátani a szükséges adóbevallásokat, amelyeket általában a kereskedési részvények világában kapnak.

Az első probléma az, hogy az Ikrek sok kereskedését kriptovalutában jegyzik. Mivel a valós piaci értéket a FIAT pénznemében kell kiszámítania a kereskedés idején, ez nagyon problematikussá válik, és az Ikrek nem követik az eredeti költségalapú / valós piaci érték adatait kereskedések során.

Másodszor, mivel képes titkosítást küldeni az Ikrek hálózatába és onnan ki, az Ikreknek nincs módja megtudni, hogy milyen áron vásárolta meg ezt a titkosítást. Költségalap elengedhetetlen adat, amelyre szükséged van a kriptoadók.

Elolvashatja teljes útmutatónkat a mélyebb megértéshez hogyan működnek a bitcoin adók

Kaptam egy 1099-K-t az Ikrektől – A kriptóadóim bevallására szolgál ez?

Sajnos a 1099-K nem hasznos dokumentum adóbevallási célokra. Ez a dokumentum kizárólag arról számol be, hogy mennyit tranzakciót hajtott végre egy harmadik fél hálózatán, például a Gemini-en, és nem tartalmaz semmilyen szükséges információt, mint például a kriptovaluta-tranzakciók USD költségalapja vagy valós piaci értéke. Az Ikreknek 1099-K értéket kell küldenie, ha két küszöböt teljesített:

  1. Digitális eszköz dollárért eladása a tőzsdén meghaladja a 200 tranzakciót a naptári évben
  2. A Digital Asset for USD árbevételéből származó összes árbevétele meghaladja a 20 000 dollárt a naptári évben.

Ahogy fentebb említettük, a kriptovaluta adóbevallásának megfelelő jelentéséhez be kell jelentenie a naptári év során bekövetkezett minden eladás, kereskedés vagy egyéb adóköteles esemény költségeinek, valós piaci értékének és nyereségének / veszteségének jelentését. A megfelelő űrlap, amelyet be kell jelentenie, ha az IRS 8949-es űrlapot, nem pedig az 1099-K-t.

A Gemini-hez hasonló tőzsdék valójában nem képesek pontos adózási űrlapokat megadni a felhasználóknak. Bontjuk ezt a problémát, és miért létezik cikkünkben: A kriptovaluta-adó problémája.

Tehát, ha az Ikrek nem tudják megadni a szükséges adóformáimat, hogyan szerezhetem be őket?

Ahhoz, hogy megfelelően kiépítse a szükséges kriptoadó formanyomtatványok, összesítenie kell az összes kriptovaluta adatot, amely az Ön által használt vételeket, eladásokat, kereskedéseket, légcseppeket, villákat, bányászott érméket, cseréket és csereügyleteket alkotja az összes használt tőzsdén.

Ezt kézzel teheti meg, ha exportálja az összes kereskedelemtörténeti fájlt a tőzsdéből, és elvégzi az egyes kereskedések tőkenyereség-veszteség tranzakcióit. Minden egyes adóeseményt a 8949-es nyomtatványon kell rögzíteni, és a nettó nyereségét át kell utalnia az önre 1040 D menetrend. A cikkünkben áttekintjük a manuális jelentési folyamatot: hogyan kell jelenteni a kriptovalutát az adókról.

Gemini adójelentés

Crypto Tax szoftver

Alternatív megoldásként használhatja a kriptográfiai adószoftvert, mint például CryptoTrader.Tax automatizálni a teljes adójelentési folyamatot. 

Használat során kriptoadó szoftver, egyszerűen importálja az összes kereskedési és tranzakciós előzményt az összes tőzsdéről a platformra. A szoftver automatikusan szétválogatja és megtisztítja ezeket az adatokat, és egy kattintással elkészíti a szükséges adóűrlapokat. Az alábbi rövid videó bemutatót megnézheti, hogyan importálhatja Gemini tranzakcióit.

Ezeket a generált adójelentéseket átadhatja adószakértőjének, saját maga is benyújthatja, vagy feltöltheti kedvenc adóbevallási szoftverébe, például TurboTax a kriptovaluta számára vagy TaxAct a CryptoTrader.Tax partnerségek használatával.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector