Hogyan kell fenntartani az adóztatást – A kriptográfiai adó űrlapok elkészítése

Az Uphold a piac egyik vezető kriptovaluta platformja és tőzsdéje lett. Jutalék nélküli kereskedéssel és feltűnő új felülettel, amely lehetővé teszi bármely támogatott eszköz 10 másodpercen belüli kereskedelmét, az Uphold több százezer kriptovaluta-befektetőt vonzott platformjára.

Az egyik nehézség, ami az összes kriptovaluta-tőzsdénél fennáll, ideértve az Uphold-t is, az adóbevallás. A kriptográfia átruházható jellege miatt az Uphold-hoz hasonló kriptovaluta-tőzsdék nem képesek automatikusan a felhasználók számára tőkenyereség- és veszteségdokumentumokat átadni a kriptográfia-jelentésekhez. Ez az útmutató részletezi, miért van ez, és elmagyarázza, hogyan tudod továbbra is sikeresen teljesíteni a fenntartott adókat és felépíteni a szükségeseket kriptoadó-jelentések

Kriptopénz-adók 101 – Hogyan működik?

A legtöbb országban a kriptovalutákat úgy kezelik ingatlan adózási szempontból, nem pénznemként. Csakúgy, mint más ingatlanok – részvények, kötvények, ingatlan – esetében, Önre is vonatkozik az adóbevallási kötelezettség, amikor a kriptovalutáját többé vagy kevesebbért eladja, forgalmazza vagy más módon elidegeníti, mint amire megszerezte. 

Ennek eredményeként a kriptovaluta kereskedelem hasonlít az adózási célú tőzsdei kereskedelemhez.


Például, ha 2018 májusában 0,2 dollárt vásárolt 2000 dollárért, majd két hónappal később eladta 3000 dollárért, akkor 1000 dolláros tőkenyeresége lenne. Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, a nyereség után fizet bizonyos százalékos adót. Az árak az adótáblázat alapján ingadoznak, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e. Ez minden kriptovalutára vonatkozik.

Természetesen a szabályok kissé eltérnek a joghatóságtól, ezért ügyeljen arra, hogy megértse az országában érvényes sajátosságokat. A kriptográfiai adók alapjait blogbejegyzésünkben tárgyaljuk, A kriptovaluta-adók végső útmutatója.

Tartózkodó adók – A kihívás megértése

Az első kihívás a kriptográfia-jelentések világában az a tény, hogy számos olyan kriptovaluta-tőzsdén kereskednek, mint az Uphold, más kriptovalutákban. Mivel a valós piaci értéket a FIAT pénznemében kell kiszámítania a kereskedés idején, erről nehéz beszámolni.

A második probléma – és a sokkal nagyobb – a kriptopénz alapvető természetéből adódik. Mivel képes olyan kriptovalutákat, mint bitcoin, küldeni az Uphold hálózatba és onnan ki, például bitcoin küldését egy külső pénztárcából az Uphold pénztárcájába, az Uphold nem tudja tudni, hogy milyen áron (költségalapon) vásárolta meg ezt a kriptot. A költségalap a kriptográfiai adók kiszámításához elengedhetetlen adat. Ez az oka annak, hogy az Uphold az összes többi nagy tőzsdével együtt azzal a problémával küzd, hogy az általánosan kapott adó-jelentéseket, mint például az 1099-B, megadja felhasználóinak..

Erről az alapvető problémáról a következő blogbejegyzésünkben beszéltünk mélyebben kriptovalutaadó-jelentési kihívások a tőzsdék számára.

A rejtjelcserék nem tudják automatikusan szolgáltatni a tőkenyereség és -veszteség jelentését

A fent tárgyalt kriptovaluták átruházható jellege miatt az Uphold-hoz hasonló tőzsdék nem képesek pontos adóbevallásokat szolgáltatni, amelyek részletesen bemutatják a tőkenyereséget és -veszteséget. Ezt a gondot tovább tárgyaljuk blogbejegyzésünkben: A kriptovaluta-adó problémája. Ez minden olyan nagy tőzsdére igaz, mint a Binance, a Coinbase, a Kraken és mások. 

Egyes Uphold felhasználók a 1099-K forma az év végén (ha 200+ tranzakcióval és több mint 20 000 USD tranzakcióval rendelkezett). Mivel ez a dokumentum nem részletezi a költségalapot, nem hasznos a tőkenyereség és -veszteség jelentésekor. Tudjon meg többet arról, hogyan működik az 1099-K, és mit kell tennie vele itt

Tehát hogyan tudom megkapni a szükséges adóbevallásaimat?

A szükséges kriptográfiai adóűrlapok megfelelő összeállításához össze kell gyűjtenie az összes kriptovaluta adatot, amely a vásárlásokat, eladásokat, kereskedéseket, légcseppeket, villákat, bányászott érméket, cseréket és csereügyleteket alkotja. az összes csere és az Ön által használt platformok.

Ezt kézzel teheti meg, ha exportálja az összes kereskedelemtörténeti fájlt a tőzsdéből, és elvégzi az egyes kereskedések tőkenyereség-veszteség tranzakcióit. Ez a súgócikk részletezi a Fenntartja a kereskedelem történetét. Miután megvan a kereskedelem előzménye, minden adóeseményt fel kell venni a 8949-es űrlapra, és a nettó nyereséget át kell vinni az 1040-es D ütemtervére. Cikkünkben végigvezetjük a kézi jelentési folyamatot: hogyan kell jelenteni a kriptovalutát az adókról.

Crypto Tax szoftver

Alternatív megoldásként használhatja a kriptovaluta-specifikus adószoftvert, mint például CryptoTrader.Tax automatizálni a teljes adójelentési folyamatot. 

A kriptográfiai adószoftver használatakor egyszerűen importálja az összes tranzakciót az összes cseréjéből a platformra. Ezt úgy teheti meg, hogy belép a kereskedési előzmények fájljába a tőzsdéből, vagy közvetlenül összeköti Uphold-fiókját. A szoftver egy gombnyomással automatikusan rendezi és megtisztítja a korábbi tranzakciós adatokat, és elkészíti a szükséges adóűrlapokat. 

Tartózkodó adók

Adja meg ezeket a generált adójelentéseket adószakértőjének, saját maga nyújtsa be, vagy töltse fel azokat a kedvenc adónyilvántartó szoftverébe, például TurboTax a kriptovaluta számára vagy TaxAct a CryptoTrader.Tax partnerségek használatával.

Tudjon meg többet arról, hogy a CryptoTrader.Tax hogyan automatizálja a kriptográfia-jelentési folyamatot pont itt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector