Hogyan kell jelenteni az adók titkosítási veszteségeit

A realizált bitcoin- és titkosítási veszteségeket le lehet írni az általános adófizetési kötelezettség csökkentése érdekében. A kriptopiacokon tapasztalható rendkívüli volatilitás miatt ez sok befektető számára hatalmas lehetőségeket kínál jelentős adómegtakarításra. Ez a cikk azt tárgyalja, hogyan kell jelenteni a kriptográfiai veszteségeket az IRS-nek, valamint stratégiákat takarít meg Önnek, és felhasználhatja tőkeveszteségeit az adószámla csökkentésére.

Ha részletes áttekintést szeretne kapni a kriptovaluta-adók alapjairól, töltse ki a teljes tájékoztatót kriptoadó útmutató.

Leírhatja-e az adók kripto veszteségeit?

Igen. A kriptovalutákat, mint például a bitcoin, az IRS tulajdonként kezeli, és tőkenyereségre és veszteségre vonatkozó szabályok vonatkoznak rájuk..


Ez azt jelenti, hogy amikor veszteségeket realizál kereskedése, eladása vagy más módon történő kriptográfia utáni elidegenítése után, akkor a veszteségeit levonják az egyéb tőkenyereségből, valamint a szokásos jövedelemből (legfeljebb 3000 USD).

1. példa:

Lucas 1 bitcint vásárol 10 000 dollárért. Hat hónappal később eladja azt az 1 bitcint 8000 dollárért.

Ebben a példában Lucas 2000 dolláros tőkeveszteséget realizál, miután eladta bitcoinját. Ezt a 2000 dollárt először levonják a Lucas esetleges egyéb tőkenyereségéből (például más befektetések, például részvények nyereségéből).

Ha nincs tőkenyeresége, akkor ezt a teljes 2000 dolláros veszteséget levonják Lucas jövedelméből – így csökken az összes adóköteles jövedelme és csökken az adószámla.

2. példa:

Mitchell 50 000 dollárt keres évente a munkájából. Ebben az évben eladott néhány Apple-részvényt is, és 5000 dolláros tőkenyereséget ért el az eladásból. Ezen felül Mitchell befektetett az Ethereumba annak magaslatán, és teljes ETH-ját eladta, összesen 6000 dolláros veszteséggel..

Ebben a példában Mitchell 6000 dolláros vesztesége az ETH-ban teljesen levonja a tőzsdei / Apple részvényekből származó 5000 dolláros nyereségét. Ezen ellentételezés után Mitchellnek 1000 dolláros nettó tőkevesztesége marad az év során. 

Ez az 1000 dolláros tőkevesztés a Mitchell teljes adóköteles jövedelmét 49 000 dollárra csökkenti az évre. 

Kripto veszteségek adó képernyője

Mikor okoz titkosítási veszteséget?

Ne feledje, hogy ténylegesen rá kell jönnie a veszteségére, hogy tőkevesztésnek számoljon, amelyet le lehet írni az adókra. A veszteség realizálásához a adóköteles esemény– más szavakkal, a veszteség realizálásához ténylegesen el kell kezdenie a kriptográfiáját.

Az IRS szerint kriptovaluta-adóköteles eseményt tapasztal, ha az alábbiak valamelyike ​​bekövetkezik:

  • Kereskedjen vagy adjon el kriptot fiat pénznemért (például USD) 
  • Keresse meg az egyik kriptot egy másik kriptovaluta ellen
  • Töltsön el kriptot egy termék vagy szolgáltatás vásárlásához

Tehát pusztán a vásárlás és tartás nem eredményez semmilyen nyereséget vagy veszteséget. A kriptográfia értékesítésével vagy kereskedésével ténylegesen el kell kezdenie, hogy realizálja a befektetésben elért nyereségét vagy veszteségét. 

1. példa:

Sara 2018 elején vásárolt 1 BTC-t 15 000 dollárért. 2018 végén Sara még mindig tartotta a bitcoinját, de most már csak 7000 dollárt ér. 

Ebben a példában Sara nem realizált vesztesége 8000 dollár (15 000-7000), és ő nem tud ezt írja le ekkor. 

Ne feledje, hogy Sara csak akkor realizálja veszteségét az eszközben, ha elidegeníti. 

Az IRS-t jelentő kripto veszteségek

Jelentenie kell a kriptográfiai veszteségeket az IRS-nek?

Igen, be kell jelentenie a titkosítási veszteségeket IRS 8949-es nyomtatvány

Mindegyiknek adóköteles események, számítsa ki a tranzakcióból származó nyereségét vagy veszteségét, és rögzítse ezt a 8949 egyik sorára. Miután kitöltött minden adóköteles esemény sorát, összegezze azokat, és írja be a teljes nettó nyereséget vagy veszteséget a 8949 aljára (az alábbi képen).

A kripto veszteségek 8949-es formája

Sok befektető úgy véli, hogy ha csak veszteségeket szenvednek el, és nincs nyereségük, akkor ezt nem kell jelenteniük az IRS-nek. Ez nem igaz, és a Az IRS egyértelművé teszi hogy a kriptovaluta veszteségeket be kell jelenteni az adóbevallásában.

Lépjen be lépésről lépésre a 8949-es kriptográf bejelentésének módjáról a blogbejegyzésünkben: Hogyan kell bejelenteni az adók titkosítását.

Kriptoadó-megtakarítások

Hatalmas lehetőség adóbevétel-betakarításra – AKA megtakarítás $$$

Sok kriptovaluta-befektető kemény magatartású Hodler (birtokos), vagyis az évek során egyszerűen megvásárolta és megtartotta kriptográfiáját, soha nem esett adóköteles esemény.

Emiatt sok befektető gyakran hatalmas, nem realizált tőkeveszteségeken ül, amelyeket fel lehet használni az egyéb tőkenyereség ellensúlyozására és az adóköteles jövedelem csökkentésére..

Azon kriptovaluták stratégiai kereskedésével, amelyeknek nagy a realizálatlan vesztesége, és így adóköteles esemény következik be, a befektetők időnként jelentős adómegtakarításokat érhetnek el. 

Ez az adóbevétel-betakarítás elnevezésű közös stratégia, amelyet a vagyonkezelők folyamatosan használnak. A kriptográfia világában ez az adóveszteség-beszedési stratégia még jobban működik, és rengeteg pénzt takaríthat meg azáltal, hogy stratégiai szempontból egész évben betakarítja a veszteségeket.. 

A teljes blogbejegyzésünkben megvitatjuk ezt az adóveszteség-beszedési folyamatot és azt, hogy hogyan lehet pénzt megtakarítani: A kriptovaluta útmutató az adóveszteség betakarításához.

Ma sok kriptográfiai befektető használja kriptovaluta-adó szoftver hogy segítsen nekik az adóveszteségek betakarításában, és automatikusan felismerjék a legnagyobb adókedvezmény-lehetőségeket a kriptográfiai portfóliójukban.

Kihívás a kereskedőknek

Ha elég gyakran kereskedtél, akkor az egyes kriptovaluta-kereskedéseidre vonatkozó veszteségek kiszámítása és az adókról való beszámolás meglehetősen unalmas lehet.

A kriptovaluta-kereskedéseket többnyire más kriptovalutákban jegyzik, ami nagyon megnehezíti a nyereségek és veszteségek USD-val (vagy az Ön otthoni fiat-pénznemével) számolt jelentését..

Ráadásul a kriptográfiai cserék hasonlóak Coinbase és Binance valójában nem képes nyereségről és veszteségről jelentést adni az ügyfeleknek. Ez a probléma maga a kriptográfia átruházható természetéből fakad.

Crypto adóveszteség-beszedési modul

Cryptocurrency Tax Software

Ahelyett, hogy nyomon követte volna az egyes kriptovaluta-kereskedelmek USD-árait, annak érdekében, hogy kézzel végezhessék el a nyereség / veszteség számítást, sok kriptobefektető olyan kriptoadó-szoftverplatformokat alkalmaz, mint például CryptoTrader.Tax automatizálni a teljes jelentési folyamatot.

A CryptoTrader.Tax a kriptovaluta-csere összekapcsolásával és az összes korábbi kereskedelem importálásával generálhatja kriptoadó-jelentések adatai alapján, egy gombnyomással.

Ezekkel a jelentésekkel bevallhatja a kriptográfiai veszteségeket az adóbevallással. Akár importálhatja azokat a jelentéseket, amelyeket a CryptoTrader.Tax generál, közvetlenül az Önbe TurboTax vagy TaxAct számla az egyszerű bejelentéshez.

A jelentések mellett a CryptoTrader.Tax egy teljes verziót is kínál adóveszteség-beszedési modul amelyek segítenek azonosítani, hogy a portfóliójában mely kriptovaluták rendelkeznek a legjelentősebb nem realizált veszteségekkel, és a legnagyobb adómegtakarítási lehetőséget kínálják.

A kripto adóveszteség-betakarítása

Az egyik kereskedő több mint 10 000 dollárt spórolt meg adószámláján a CryptoTrader.Taxer adóbevétel-beszedési eszköz felhasználásával. Tudjon meg többet a CryptoTrader.Tax működéséről itt.

Következtetés

Fontos, hogy a kriptográfiai veszteségeket minden évben beírják az adókkal. Nem csak azért, mert ezt az IRS előírja, hanem ami még fontosabb, mert jelentős összeget takaríthat meg az adóbevallásában!

Jogi nyilatkozat – Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérjük, beszéljen saját adószakértőjével, CPA-val vagy adóügyvédjével arról, hogyan kell kezelnie a digitális pénznemek adózását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector