Hogyan kell megtenni a Coinbase adókat

A Coinbase a világ egyik legnagyobb és legismertebb kriptovaluta-tőzsdéjévé nőtte ki magát. Sajnos a Coinbase adók elvégzése és a szükséges Coinbase adó űrlapok összegyűjtése még mindig fájdalmas folyamat. Ebben az útmutatóban lebontjuk ezeket a problémákat, és pontosan megvitatjuk, hogyan kell bejelenteni a Coinbase kriptotevékenységét az adókról.

A kriptográfiai adók áttekintése

A kriptovalutákat, mint a bitcoin, tulajdonként kezeljük az IRS által. Az ingatlanok egyéb formái, amelyekkel Ön ismerős lehet, a részvények, a kötvények és az ingatlan.

Csakúgy, mint ezen egyéb tulajdonformák, a kriptovalutákra is tőkenyereségre és -veszteségre vonatkozó szabályok vonatkoznak, és itt, az Egyesült Államokban (valamint más országokban, ideértve a Egyesült Királyság, Kanada, és Ausztrália).


Egyszerűen fogalmazva, amikor eladja, kereskedik vagy más módon elidegeníti a kriptográfiáját, tőkenyereséget vagy tőkeveszteséget szenved el a befektetésből. Ezekről a nyereségekről és veszteségekről beszámolnak IRS 8949-es nyomtatvány és az adóbevalláshoz mellékelve.

Példa

A Mitchell 2018 áprilisában 0,1 dollárt vásárol 1000 dollárért, és két hónappal később 2000 dollárért eladja. 

Ebben a példában Mitchellnek 1000 dolláros tőkenyeresége van. Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy Mitchell milyen adósáv alá tartozik, az adó bizonyos százalékát fizeti a nyereség után. Az árak ingadoznak az adótáblázata alapján, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e.  

Ha a másik oldalon Mitchell veszteséget szenvedett el nyereség helyett, akkor az övé titkosítási veszteség valójában csökkentené az adóköteles jövedelmét és csökkentené az évre vonatkozó teljes adószámlát.

A kriptovaluta-adók működésének teljes áttekintéséhez nézze meg blogbejegyzésünket: A kriptofizetések teljes 2020-as útmutatója.

Coinbase adók és IRS

Adókat kell-e fizetnie a Coinbase-en??

Röviden, attól függ. 

Lehet, hogy nem kell „fizetnie” az adókat, ha csak tőkeveszteségei voltak (vagyis az összes kriptográfiai befektetésénél vesztett pénzt); azonban mindenképpen jelentenie kell a kriptográfiai tevékenységét – még akkor is, ha az év adóbevallásában csak veszteségei voltak. 

Példa

Sara 10 ETH-t vásárol 1000 dollárért a Coinbase-en. Két hónappal később eladja őket 800 dollárért.

Ebben a forgatókönyvben Sara nem „tartozik” adók formájában pénzzel, mivel tőkeveszteséget szenvedett el; azonban ezt a veszteséget továbbra is be kell jelentenie az adóbevallásában.

Hogyan jelentse a Coinbase adókat

A Coinbase-ből származó kriptográfiai tranzakcióit ugyanúgy jelenti, mint akkor, ha tőzsdén vásárol és ad el részvényeket. 

Jelentenie kell az összes, a kriptográfiai tevékenység során felmerülő adóköteles eseményt az adókra.

A adóköteles esemény egy olyan konkrét intézkedés, amely kiváltja az adó-jelentési kötelezettséget. Valahányszor bekövetkezik ezen „adóköteles események” egyike, tőkenyereséget, tőkeveszteséget vagy jövedelmi eseményt vált ki, amelyet be kell jelenteni. Ilyen egyszerű. 

Az IRS útmutatásából a következőket vettük figyelembe, hogy mi tekinthető adóztatható eseménynek a kriptográfia világában:

  • Kriptó kereskedése vagy eladása fiat pénznemért (például USD) 
  • Az egyik kriptográfia egy másik kriptovaluta kereskedése
  • Kriptó kiadása áru vagy szolgáltatás vásárlásához
  • A kriptográfia bevételszerzése (munka, nyújtott szolgáltatás stb.)

1. példa:

Christopher júliusban vásárol 1 BTC-t 5000 dollárért a Coinbase-től. Két hónappal később eladja azt az 1 BTC-t 7000 dollárért. Christopher 2000 dolláros tőkenyereséget ismer el 1 BTC-jének eladásából / eladásából. 

A bitcoin eladása USD-ért adóköteles esemény, és a 2000 dolláros nyereséget Christopher adóbevallásában kell jelenteni.

2. példa:

Meg 20 XRP-t vásárol 50 dollárért a Coinbase-en. Egy hónappal később kereskedik a 20 XRP-vel 0,05 ETH-ért. A kereskedés idején a 0,05 ETH valós piaci értéke 70 dollár. Meg 20 dolláros tőkenyereséget ismer el XRP-jének ezen kereskedéséből. Az egyik kriptográfia mással való kereskedése adóköteles eseményt vált ki, és Meg beszámol erről az adóról.

3. példa:

John 1 ETH-t vásárol 100 dollárért a Coinbase-en. Egy héttel később 1 ETH-ját felhasználva új síkképernyős tévét vásárol. A vásárláskor az 1 ETH piaci értéke 120 dollár. John 20 dolláros tőkenyereséget ismer fel, amikor 1 ETH-ját eladta tévéje vásárlásához. Ez egy adóköteles esemény, és a kapcsolódó nyereséget John adóbevallásánál jelentik. 

Nyereségek és veszteségek jelentése az IRS 8949-es nyomtatványon

Minden adóköteles eseményről, valamint a titkosítási tranzakciókból származó minden tőkenyereségről és veszteségről jelentést kell tenni IRS 8949-es nyomtatvány (az alábbi képen látható). Az itt található blogbejegyzésünkben pontosan áttekintjük, hogyan kell kitölteni ezt az űrlapot: Hogyan kell jelenteni a kriptovalutát az adókról.

Coinbase 8949-es nyomtatvány

Coinbase adóügyi dokumentumok

Ezen a ponton felteheti magának a kérdést, hogy a Coinbase ad-e bármilyen adóügyi dokumentumot ennek megkönnyítésére?

A rövid válasz igen, igen. 

A Coinbase 1099-K, 1099-MISC és tranzakciótörténeti CSV fájlt biztosít a minősített felhasználóknak az adójelentésekhez. 

Sajnos ezek az adóügyi dokumentumok nem feltétlenül könnyítik meg a felhasználók számára a jelentési folyamatot. Gyakran zavarosabbá teszik.

Ha tovább szeretne merülni ezekben a dokumentumokban, elemezzük mindegyiket az itt található blogbejegyzésünkben: Jelentést tesz a Coinbase az IRS-nek?

Hogyan kell megtenni a Coinbase adókat

Ez eddig sok információ volt. Most, hogy alapszintű ismerete van arról, hogy a Coinbase hogyan működik adóbevallási szempontból, nézzünk át egy teljes példát, bemutatva, hogyan teheti meg az érmealap-adókat.

1. lépés: Töltse le a Tranzakciók előzményei CSV fájlt

A Coinbase kereskedési tevékenységéből származó tőkenyereség és veszteség jelentésének első lépése az összes korábbi tranzakció összegyűjtése.

Használhatja a kriptovaluta adószoftvert, mint a CryptoTrader.Tax hogy automatikusan lehívja a tranzakciós előzményeket, vagy letöltheti a „Tranzakciók előzményei” CSV fájlt közvetlenül a Coinbase-fiókjából, és manuálisan elvégezheti a számításokat.

További információ a Coinbase tranzakciós előzmények CSV-fájljának letöltéséről itt.

2. lépés: Számítsa ki nyereségét és veszteségét

Miután elkészült a Coinbase-en végrehajtott összes tranzakciót tartalmazó nyilvántartása, megkezdheti az egyes adóköteles események (eladás, kereskedelem stb.) Tőkenyereségének vagy veszteségének kiszámítását..

Például, ha a tranzakcióim előzményei hasonlóak lennének az alábbiakhoz, akkor így számolnám ki a tőkenyereségemet.

19/01/19 0.0849329 BTC VÁSÁRLÁS @ 800 USD

19.02.02. ELADÁS 0.0849329 BTC @ 940 USD

940 USD – 800 USD = 140 USD

Ehhez az egyetlen adóköteles eseményhez (0,0849329 BTC eladás) 140 dolláros nyereséget ismerek el.

3. lépés: Minden nyereség / veszteség jelentése a 8949-es nyomtatványon

Miután elvégezte az összes nyereség és veszteség számítást, egyszerűen be kell jelentenie mindegyiket 8949-es forma.

A fenti példa alapján egy bejegyzést fűznék a BTC értékesítésének adóköteles eseményéből származó 140 dolláros tőkenyereséghez.

Profi tipp: Ha nagy mennyiségű kereskedést folytat, vagy sokféle kriptográfia-cserét használt, jelentős időt takaríthat meg a használatával CryptoTrader.Tax a 8949-es űrlap automatikus kitöltéséhez a tranzakciós előzmények alapján.

4. lépés: Jelentsen bármilyen kriptográfiai jövedelmet

Ha bármilyen bányászati ​​vagy tőkebevétele van, vagy ezen keresztül keresett kriptovalutát Coinbase keresni, feltétlenül tegye ezt külön a tőkenyereségtől / veszteségtől.

Tudjon meg többet arról bányászati ​​/ tétjövedelem itt.

5. lépés: Adja be az adóbevallását

Miután az összes jelentés elkészült, készen áll az adóbevallás benyújtására. 

CryptoTrader.Tax Coinbase Reporting

Cryptocurrency Tax Software

Ha a Coinbase-től eltérő kriptovalutát használt, vagy nagyszámú tranzakcióval rendelkezik, akkor láthatja, hogyan válhat az összes tranzakció adóügyi jelentési folyamata elég fejfájássá. 

CryptoTrader.Tax a probléma megoldására és a teljes kriptográfiai adó-jelentési folyamat automatizálására épült. 

A fiók létrehozása teljesen ingyenes. Coinbase-fiókját közvetlenül a platformhoz kötheti, valamint bármely más használt cserét, és egyetlen kattintással importálhatja a korábbi vételeit, eladásait és kereskedéseit..

Miután az összes tranzakciós előzményét importálta a fiókjába, a CryptoTrader.Tax elvégzi az összes számgörgetést és automatikusan generálja az összes szükségest kriptoadó formanyomtatványok az Ön számára (beleértve a 8949-es űrlapot).

Ezeket a jelentéseket el lehet vinni az adószakértőhöz, vagy akár importálni is lehet a kedvenc iktatószoftverébe TurboTax vagy TaxAct

Tudjon meg többet arról hogyan működik itt a CryptoTrader.Tax.

Coinbase Tax Reporting Demo

A CryptoTrader.Taxerrel bemutatott pontos Coinbase adójelentési folyamatot az alábbi rövid videóban láthatja.

Kérdések?

Van még kérdése a Coinbase adókkal kapcsolatban? Csapatunk ezt már régóta csinálja, és örömmel válaszolunk bármilyen kérdésére! Keressen minket közvetlenül a [email protected] címen.

Jogi nyilatkozat – Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérjük, beszéljen saját adószakértőjével, CPA-val vagy adóügyvédjével arról, hogyan kell kezelnie a digitális pénznemek adózását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector