Hogyan kell végrehajtani a Bitstamp-adókat – Kriptoadó-űrlapok készítése

A Bitstamp az Egyesült Királyságban az egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsdévé vált. Számos kriptovaluta-kereskedő használja a Bitstamp-ot a jogszabályi megfelelés és a könnyű használat miatt. Amikor azonban a Bitstamp-adók elvégzésével és a szükséges adó-űrlapok kiépítésével kapcsolatban a Bitstamp-tranzakciók előzményei alapján, számos probléma merül fel. 

Ez a cikk ezeket a kihívásokat tárgyalja, és elmagyarázza a szükséges Bitstamp és a kriptoadó formanyomtatványok.

Hogyan működnek a kriptovaluta adók?

A legtöbb országban a kriptovalutákat adózási szempontból tulajdonként kezelik, nem pedig pénznemként. Csakúgy, mint más ingatlanok – részvények, kötvények, ingatlan – esetében, Önre is vonatkozik az adóbevallási kötelezettség, amikor a kriptovalutáját többé vagy kevesebbért eladja, forgalmazza vagy más módon elidegeníti, mint amennyiért megszerezte.. 


Ebben az értelemben a kriptovaluta-kereskedelem hasonlít a részvények adózási célú kereskedésére.

Például, ha 2018 májusában 0,2 dollárt vásárolt 2000 dollárért, majd két hónappal később 3000 dollárért eladta, akkor 1000 dolláros tőkenyeresége van. Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, az adó bizonyos százalékát fizeti a nyereség után. Az árak az adótáblázat alapján ingadoznak, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e. Ez minden kriptovalutára vonatkozik.

Természetesen a szabályok kissé eltérnek a joghatóságtól, ezért ügyeljen arra, hogy megértse az országában érvényes sajátosságokat. Blogbejegyzésünkben megvitatjuk a kriptográfiai adók alapjait, A kriptovaluta-adók teljes útmutatója.

Bitstamp adók – A probléma megértése

A Bitstamp valójában nem képes a felhasználók számára megadni a szükséges adóbevallásokat, amelyek általában több okból érkeznek a kereskedési részvények világába..

Az első kérdés az, hogy a Bitstamp sok kereskedését más kriptovalutákban jegyzik. Mivel a valós piaci értéket a FIAT pénznemében kell kiszámítania a kereskedés idején, ez a jelentés nagyon problematikussá válik, és a Bitstamp nem követi az eredeti költségalapot vagy a valós piaci érték adatait a kereskedések között.

A második probléma – és a sokkal nagyobb – a kriptopénz alapvető természetéből adódik. Mivel képes a kriptovalutákat, mint a bitcoin, a Bitstamp hálózatba be- és kiküldeni, például külsõ pénztárcából küldhet bitcoint a bitbélyegzõ pénztárcájába, a Bitstampnak nincs módja tudni, hogy milyen áron (költségalapon) vásárolta meg ezt a titkosítást. A költségalap a kriptográfiai adók kiszámításához elengedhetetlen adat.

Ezt az alapvető problémát mélyebben megvitattuk blogbejegyzésünkben, A kriptovaluta-adó problémája

Tehát a Bitstamp nem tud ellátni a szükséges adójelentéseimmel?

Még akkor is, ha a Bitstamp pontos adóbevallásokat szeretett volna nyújtani Önnek a tőkenyereség és -veszteség részleteinek bemutatásához, fizikailag nincs rá lehetőségük a kriptovaluta-adó problémája miatt. Ez minden nagyobb tőzsdére igaz, mint például a Binance, a Coinbase, a Kraken és mások. 

Az alábbi kép közvetlenül a Bitstamp használati feltételek és elmagyarázza, hogy a felhasználó felelőssége, hogy pontosan beszámoljon a Bitstamp-on bekövetkező titkosítási tranzakciókról.

Bitstamp adók

Tehát, ha a Bitstamp nem tudja megadni az adózási űrlapjaimat, hogyan kaphatom meg őket?

A szükséges kriptográfiai adó űrlapok megfelelő összeállításához össze kell gyűjtenie az összes kriptovaluta adatot, amely az összes vásárlást, eladást, kereskedést, légcseppeket, villákat, bányászott érméket, cseréket és csereügyleteket alkotja. használod.

Ezt kézzel teheti meg, ha exportálja az összes kereskedelemtörténeti fájlt a tőzsdéről, és elvégzi az egyes kereskedések tőkenyereségét és veszteségét.. Ez a súgócikk lebontja a Bitstamp kereskedéstörténeti fájl letöltésének módját. Miután megvan a kereskedelem előzménye, minden adóeseményt fel kell venni a 8949-es űrlapra, és a nettó nyereséget át kell vinni az 1040-es D ütemtervére. Cikkünkben végigvezetjük a kézi jelentési folyamatot: hogyan kell jelenteni a kriptovalutát az adókról.

adók a bélyegzőért

Crypto Tax Software – alternatív megközelítés

Alternatív megoldásként használhatja a kriptográfiai adószoftvert, mint például CryptoTrader.Tax automatizálni a teljes adójelentési folyamatot. 

A kriptográfiai adószoftver használatakor egyszerűen importálja az összes tranzakciót az összes cseréjéből a platformra. Ezt úgy teheti meg, hogy belép a kereskedési előzmények fájljába a tőzsdéből, vagy összeköti fiókját egy API kulccsal. A szoftver automatikusan szétválogatja és megtisztítja ezeket az adatokat, és egy kattintással elkészíti a szükséges adóűrlapokat. 

Bitstamp

Ezeket a létrehozott adóbevallásokat adhatja át adószakértőjének, saját maga nyújthatja be, vagy feltöltheti kedvenc adóbevallási szoftverébe, például TurboTax a kriptovaluta számára vagy TaxAct a CryptoTrader.Tax partnerségek használatával.

Tudjon meg többet arról, hogy a CryptoTrader.Tax hogyan automatizálja a kriptográfia-jelentési folyamatot pont itt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector